- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie luty 2013 !
Mamusie luty 2013 !
- jadziatopol
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Isola a dlugo nas szpiegujesz?
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Monia_T
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ja nie jestem rasistką, czarny, żółty, czerwony, biały czy zielony...nieważne. Żaden nie ma prawa mnie dotykać jak sobie tego nie życzę! Nie znoszę nachalności, głębokich wyznań po jednym spotkaniu...nie i koniec!
Isola witaj Skoro nas czytasz i poznałaś to czas na rehabilitację i coś o sobie Im więcej tym lepiej i tak jak napisano wyżej uwielbiamy oglądać zdjęcia, więc śmiało
Mam nadzieję, że będziesz pisać, bo kilka razy dołączały do nas różne mamy, ale znikały po kilku postach...
Madlen no Gdańsk Wynajęliśmy niezależne mieszkanko w domku. Fajne i niedrogie Wolałabym Sopot, zwłaszcza, że tam mieliśmy już kiedyś piękną kawalerkę blisko plaży i za niewielkie pieniądze, ale niestety w tym roku była juz zajęta Gdańsk tez pasuje, zwłaszcza, że i tak zamierzamy jeździć sobie autem gdzieś na boczne plaże i tam spędzać dnie, a w razie niepogody jest aquapark i inne atrakcje
Uciekam, trzeba co nieco zapakować i w drogę
Miłego dnia
- Satine0
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ja od wczoraj u teściowej. MASAKRA ! Wczoraj pałka się przegieła i wyłam przez nich jak dziecko. Zaczęły się wypominki, że z mała do mojej mamy jeżdżę cześciej co jest nie prawdą. A wogóle to poszło od tego, że nie będziemy u nich na wigilię bo w tym roku kolej na moją mamę. Traktują ją jak śmiecia. Myślałam, że zaraz ich z błotem zmieszam. Aż się cała trzęsłam z nerwów. Poszłam spać o 2, siedzę ledwo żywa. Chcę do domu ;(
- isola
- Wylogowany
- gaworzenie
Więcej o mnie - mam 34 lata, jak pisałam mam dwie córeczki 3,5-latkę i 5,5 miesięczną. ta młodsza - Ninka, to odwrotność starszej (na razie...). Śpi ładnie, mimo że na cycusiu, to , jak zaśnie o 20, budzi się między 5-6 na mleczko i śpi dalej. Ciągle się uśmiecha. Ze starszą mieliśmy więcej problemów - w nocy ciągle się budziła i ciągle płakała - coś jak synek Chomiczki (dobrze pamiętam?). Miało być o mnie, a o dzieciach piszę . Mam fajnego męża, oczywiście czasem mnie wkurza:-), w domu jest też rudy kocur. Z wykształcenia jestem psychologiem i pracuję w zawodzie już 10 lat - tzn teraz odpoczywam na macierzyńskim ;-)Mieszkam niedaleko Bydgoszczy - widziałam, że na forum jest kilka mam z bliskich mi terenów.
Na bieżąco będę pisała więcej, pozdrawiam i miłego dnia. Teraz czas powolo zbierać się na spacer z moimi łobuziakami:-)
Chciałam dodać zdjęcie, ale jakiś błąd mi wyskakuje ;-(
- kasia123m
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Monia 55 zl obiad,deser plus kawa herbata.ciasta mialam swoje.75zl plus zimna plyt i salatki
Witmy nowa Mame i zapraszamy
- Marusha
- Wylogowany
- pierwsze słowa
princess ja jak mojej próbuje czytać to rzuca się na książkę i namiętnie ją oblizuje jeszcze dwa miesiące temu przy wieczornym usypianiu czytanie było jedynym sposobem na jej uśpienie, odkąd obraca się z pleców na brzuszek w ogóle się nie skupia na tym że czytam tylko macha nogami od jednego boku łóżeczka do drugiego
może trzeba założyć forum w poszukiwaniu przyjaciół )
odnośnie znajomych, wiesz każdy wychowuje swoje dzieci jak chce, i dla jednych brak łazienki nie jest problemem, dla mnie jednak łazienka musi być
chomiczka najbardziej podoba mi się zestawienie fiolet żółty ale chyba do mnie takie zestawienie nie pasuje, hmm muszę zrobić Wam zdjęcie i wrzucić,
najbardziej bezpiecznym chyba faktycznie będzie ten nude
Martyna
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
jeśli któraś z koleżanek by mi teraz powiedziała że nie chce dzieci ze względu na to że może stracić pracę to bym jej kazała stuknąć się w głowę (delikatnie mówiąc) dziecko to najszczęśliwsze dla rodziców co może ich spotkać
madlen udadnego wypoczynku
Ola dla Liduś dziękuje co ma być to będzie
Martynka domaga się uwagi )) na resztę postów później, dzisiaj grill ze znajomymi
buziaki dla wszystkich pięciomiesięczniaków
- chomiczka
- Wylogowany
- gadatliwa
Jadzia u nas we Wrocławiu jest mnóstwo czarnych człowieków nie mam nic do niech jeśli chodzi o kolor skóry, ale to jak się tutaj zachowują to szok. Jakby wypuszczeni z klatki, napaleni, szukają tylko dup do przerżnięcia Także już też sobie wyrobiłam pewne zdanie na ich temat. Lepiej omijać ich szerokim łukiem
Monia super niespodziankę przygotowaliście dla Kini. Na pewno będzie wniebowzięta
Satine bardzo Ci współczuje, też mam problematyczną teściówkę, ale chyba nie do tego stopnia co Twoja a co ją obchodzi ile wy jeździcie do mamy!! Powiedz jej że gdyby była normalna to byście częściej do niej przyjezdzali. Jest taka wredna i się jeszcze dziwi dlaczego nie masz ochoty jej widzieć. Nie daj się jej, jak będzie wymagać tego sytuacja i odpyskuj. Nie może tak Ciebie traktować! Uświadom jej że jesteś dorosła i nie ma prawa tak sterować Twoim życiem! A jak będzie mega nieznośna to powiedz żeby się nad sobą zastanowiła jeśli chce w ogóle widywać wnuczke!! Przecież jesteś mamą jej ukochanej Marysi, musi Cię szanować i pomimo niechęci mogłaby czasem zamknąć jadaczkę biedna jesteś, bardzo Ci współczuje bo domyślam się jak to jest.
isola pani psycholożka a gdzie pracujesz i jak wygląda Twoja praca? Twoja starsza córeczka była jak mój ancymon??? i Ty się zdecydowałaś na drugie dziecko? Podziwiam Cię ja nie wiem czy kiedykolwiek zdecyduję się na kolejne Dobrze ze się wreszcie ujawniłas
- ola85
- Wylogowany
- gadatliwa
U mnie pobudka 5.30 teraz moje dzieciątko odsypia, kotlety się smażą, a ja mam chwilkę
Jadzia, Madlen - strasznie mi się podoba Wasze podejście, bo dokładnie się z Wami zgadzam! Facet który w ten sposób zaczepia kobietę to cham, burak i prostak.
Jadziu - ja bardzo lubię fiolet
Monia - Ja też uważam że z niczym nie należy przesadzać, ale że akurat ja jestem tą "bezglutenową" to glutenu się boję. Tym bardziej że u mnie celiakię zdiagnozowali w wieku 23lat. Wiedza lekarzy w tym zakresie jest niestety znikoma... A uwierz na diecie bywa czasem ciężko
Urodzinowe buziaki dla Kinii siostra mojego M też dzisiaj świętuje
Ja chyba płaciłam 80zł od osoby
no i więcej nie zdążę...
- Martyna
- Wylogowany
- rozmowna
Monia ucałuj Kinię wszystkiego najlepszego
Madlen super że się odezwałaś
witam nową Mamę
reszta później
- sylwia1986
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
My jesteśmy u moich rodziców, staram się czytać Was na bierząco, niestety z odpisywaniem gorzej
Wracamy jutro, dziadkowie zachwyceni.
Przepraszam że nie odniosę się do wszystkich postów
Wszystkie dzieciaczki do wycałowania, fotki oglądam po kilka razy
Wszystkiego najlepszego dla Martynki z okazji pół roczku, i wszystkim 5 miesięczniakom no i 11 letniej Kini
Gratuluje wszystkich nowych umiejętności małym odkrywcom
Udanych wakacji i pogody wczasowiczom
Witam nową mamusię
Monia ja robiłam w tym samym lokalu co Ola, płaciliśmy 65zł od osoby, obiad, deser, zimna płyta - sałatki wędliny, kawa, herbata soki i napoje bez ograniczeń - nie do przejedzenia, następną taką imprezę też tylko lokal.
Satine współczuje sytuacji z teściową, ja nie przeczę u moich rodziców jestem znacznie częściej i oni mają dużo lepszy kontakt z Bartkiem, ale mojej teściowej to nie rusza. Mój M mówi że tyle samo ona ma do nas ile my do niej, a od urodzenia Bartka była u nas raz choć ma do nas 6km, a moi rodzice 60 i byli już z 10 razy.
I już mama mnie woła, żebym ukręciła majonez
Miłego weekendu
Ps. Czy jeszcze jakiś dzidziuś wozi się w gondoli? Bo my jeszcze tak
- dominia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 15.02.2013 Moje życie stało się piękniejsze <3
Wczorajsze i te egzaminy co mialam tydzien temu ZDANE WSZYSTKIE !! tak sie ciesze, ze masakra
Kinia 100 lat Kochana !!! :*:*:*:*:* Monia ucaluj swoja NASTOLATKE !
Satine
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Sylwia my jezdzimy tydzien dopiero w spacerowce
Spalismy dzisiaj pieknie ! Iguś zjadl moje mleczko z kleikiem i dopakowal cycusiem po czym usnal o 21 i wstal na jedzonko przed 5 i spal do 9 rano !!!!! Kocham takie nocki i chce wiecej cycki myslalam, ze mi eksploduja
Siedze na wykladzie .. Dzisiaj zaczelismy nowy przedmiot .. Baba POJEBANA !!!! Jutro nam robi ustne zaliczenie kretynka .. A to tylko fakultet
Milego dnia :*
- Martyna
- Wylogowany
- rozmowna
Dominia GRATULACJE KOCHANA
- xpatiiix3
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Marcel 19.02.13 Nela 03.10.14 i Livia 20.04.2016
Marlena no powodzenie mam hehe ale albo za starzy albo za młodzi hehe tatko dzisiaj ma rocznice wiec wolna chatę zostawiamy im zaraz do Brukseli wracam no i znowu neta nie będę miała... :/
Isola witamy
Dominia gratulacje fajnie ze tak dobrze Ci idzie
Dzisiejsze pieciomoesieczniaki mocno całuje ;***
Ja to wczoraj i dzisiaj mogłabym tylko spac i spac
A i tak jak zawsze @ miałam po 5 dni co 30 dni tak teraz 3 dni ciekawe kiedy następna przyjdze hehe
Córcia Livia tp 20.04.2015 <3
Córcia Nela 03.10.2014 <3
Synek Marcel 19.02.2013 <3
...
Aniołek [*]
- ola85
- Wylogowany
- gadatliwa
Jadziu - ja też współczuję mieszkańcom
Isola - witaj
Chomiczka - historia mrożąca krew w żyłach, współczuję
Marusha - bardzo dobrze im powiedziałaś, właśnie tak myślę że kobiety w takich kwestiach powinny być odważne Tym bardziej że przecież masz córeczkę i na pewno byś chciała w przyszłości była pewną siebie i odważną kobietą jak mamusia
Liduś za buziaki dziękuje
Martyna - haha to teraz obie piszemy na raty Buziaki dla Robercika i Ani
Monia - ja sprawdziłam dokładni i płaciliśmy 75. Mieliśmy to co Sylwia plus jeszcze jakiś barszczyk czy gulasz
Dominia - GRATULACJE
- Satine0
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Stwierdziła jeszcze wczoraj, że święta się spędza w domach rodzinnych. NA co ja jej zapytałam czy w takim razie mamy z Szymonem osobno święta spędzać to tylko się głupio uśmiechnęła. Nie wiedziała co odpowiedzieć. Teraz my z Szymonem mamy własną rodzinę i dom rodzinny nasz i Marysi jest tam gdzie się mała urodziła i gdzie mieszka
Zachowuje się jakby Marysia miała tylko JEDNĄ babcię.
A wogóle jestem czuła na tematy o mojej matce. Rodzice są po rozwodzie. Wiem, że bardzo źle robiła. Ale mam z nią teraz bardzo dobry kontakt. Wcześniej go nie miałam wcale. Kocham ją ponad wszystko i mimo wszystko. I nie pozwole by facet , który bzyka katechetkę ( teściu) mówił mi, że mam mieć do mamy dystans !!
Teraz chciała ją zabrać do kościoła...powiedziałam, że nie może