- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie luty 2013 !
Mamusie luty 2013 !
- ola85
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- princess
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
aganobla a wiesz, że jest coś takiego jak przzwyczajenie dziecka do częstego ssania piersi/butelki/smoczka. Moim zdaniem zastępcze podanie zamiast piersi smoczka, czy zamiast mm herbatki to bzdura. Trzeba się przemęczyć te parę nocy i nic dziecku nie dawać. Półroczniak powinien już co najmniej 5-6 godzin spać bez jedzenia. Tak często to chyba nawet noworodki nie jedzą.
nika to długi cykl miałaś.
ola pięknie Lidi się uśmiecha

- [email protected]
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Princes po 8 nocach poddałam się i na razie nie próbuję,pewnie byłoby łatwiej gdyby ktoś pomógł,to jednak nie obcy

Idzie kupa

- Suzi
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- do trzech razy sztuka... ;-)
- Otrzymane podziękowania: 25

Dziekuję jeszcze raz za wszystkie mile slowa i komplementy, dziekuję tez w imieniu mojego Trzymiesieczniaka za caluski

Mielismy uczcic trzymiesięcznicę dluuugim spacerem nadmorskim a on śpi......i spi.....i śpi.....

dominia,,ja nie chcialam Cie w zaden sposob urazić ani skrytykowac, bo doskonale wiem co czujesz, sama mam ten sam lęk paniczny przed szczepieniami, więc...........nie szczepię, dlatego Tobie tez tak napisalam. Czekam i zwlekam, w koncu nikt mi go silą nie zaszczepi a im później tym lepiej. Chyba Pliszka tez tak czekala o ile się nie mylę? To nie "mus" szczepić takiego maluszka to decyzja rodzicow, moim zdaniem oczywiscie

Olu jaka słodka Lidzia, no miodzio

Princess, no to po strachu, ani obcy, ani swoj

No czworka dzieci, hmmmm, masz parę kobieto, w sensie zapał i moc

aganobla, historia ludzkości zna mnostwo takich ssakow hobbystow, wielbicieli maminego cycunia, no cóż najwyraźniej i i Tobie sie taki trafil. Teraz to męczy, ale pozniej będziesz wspominać z rozrzewnieniem, zapewniam Cie, więc głowa do gory i duuuuzo sil witalnych życzę

- Pliszka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

A propos małego spioszka, próbowałaś może, w momencie kiedy widzisz, że układa się do drzemki, włożyc, go do wózeczka i fiu nad morze?

Ola, śliczna Liduś

Chomiczka, udanych zakupów!!!

- Monia_T
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Odezwiemy się po powrocie

- jadziatopol
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Ola Lidzia sliczniutka

Michasia wszystkiego nalepszego dla Anulki jezeli dzisiaj ma imieniny

Suzi my tez czekalismy ze szczepieniem do piatego miesiaca. Teraz szczepilismy sie dopiero na Dtab i polio. Wszystko rozkladalam w czasie i kazda szczepionke osobno

Princess no to chyba dobrze sie stalo ,ze to nie obcy

Aganobla jej...wspolczuje ci bardzo

- Pliszka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- Alina2408
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- smile or die

a my czekamy na moja mame smiga pociagiem w sumie to sie wlecze ale lepiej tak niz za szybko w dobie tego co sieostatnio stalo... mala czeka na babcie w wozeczku wlasnie zeby tylko myk i bujnac sie po babciunie spacerkiem wieczornym...
- chomiczka
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
Nie chce jeść, słoiczków nie zjadł ani grama od tygodnia. Z mlekiem też dramat, nie chce jeść w ogóle. Od godz 12 do tej pory nie zjadł NIC. Teraz go wykąpałam i położyłam do łóżeczka, zaczęłam karmić, oczywiście w trakcie karmienia musi być kołysany i muszę śpiewać. Tak sie cieszyłam bo zjadł 180 i nagle jak zaczął rzygać tak obrzygał cały materac, całą pościel, siebie całego i mnie przy okazji. I od nowa kąpanie, przebieranie pościeli... Ciągle ma problemy z tym jedzeniem, latam za nim z butelką, tulam, lulam, na rękach karmiłam go ostatnio jakieś 4 miesiące temu, je tylko kołysany w łóżeczku, inaczej nie ma szans.
Czy ktoś też ma takie probley czy tylko moje dziecko tak potrafi do szału człowieka doprowadzić?

Na dodatek dostałam okres, boli mnie wszystko i łupie z każdej strony, jutro jedziemy do rodziców i miałam si kąpać w basenie, to się pokąpałam, przezajebiście. Będą siedzieć w basenie a ja z ciotą co najwyżej sobie popatrze

- aga27
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
princess- szkoda ze pogoda sie nie udala, ale hel w pamieci zostanie, a co do ciazy- to pewno tylko obawy, mysle ze kazda z nas balaby sie teraz ciazy, bo to by bylo stanowczo za wczesnie, a to zdradz jakie sa sposoby zadzialania w kierunku przespanych nocy? ja jeszcze takiej tez nie mialam...
isula- a ja mysle ze to nie przypadek ze powiedziala do ciebie mama, mysle ze dzieciaczki zaczynaja juz kumac

suzi- fajnie ze mikus coraz lepszy
aganobla-ja cie rozumiem, z tym wstawaniem, moze ja nie tak czesto jak ty, ale tez ladnych kilka razy,z tym ze uparcie ewy nie biore do siebie do lozka, a co do cycusia, to moja tez sie mysle poprostu przyzwyczaila.. pierwsze to jak sie wybudza to probuje wkladac smoczka, czasem wystarczy, a przez ostatnie dwie nocy udalo mi sie ją 2 razy oszukac herbatka, jakis sposob musi byc, bo ona jak sie wybudza to jest poprostu nasilajacy sie placz
chomiczko mam nadzieje ze kupisz sobie cos fajnego, i nie wyzywaj sie od grubasek i kulfonow, a to ile wazysz ze tak sie sama obrazasz?
dominia- ja tez sie boje szczepien, tyle sie slyszy ostatnio...
alina- moja ewa tez podnosi sie tylko sila miesni, nie podrzymuje sie narazie niczego
ola- slodki pogodny usmieszek

monia- fajne z was plazowiczki
u nas kolejny dzien strasznego marudzenia...ehh kiedy ona da mi odetchnac...i z tego wyrosnie...
dziewczyny czy sadzacie wasze maluszki? jak tak to jak? podrzymujecie pod paszki? czy oparte o siebie? i jaszcze jedno, jak siedza to leca wam do przodu? ewentualnie na boki? czy juz same siedza pewnie?
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=58922 [/url]http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=58921 [/url]
- sylwia1986
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Synuś już śpi, ja siedzę na balkonie, świerszcze cykają, poezja

Ola Liduś rozkoszna, pięknie się uśmiecha, co sprzęt to sprzęt, jak ja próbuje uchwycić uśmiechniętego Bartka to zaraz jest powaga, zdziwienie lub strach

Macie jakieś plany na ten weekend?
Monia cudownie macie nad morzem, buziaki dla małej i dużej plażowiczki

Chomiczka popatrz na te cudowne oczka Twojego Chomiczątka, nie bądź zła na niego, a próbowałaś mniejsze porcje a częściej?
Dobrej nocki i udanego weekendu

- chomiczka
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
Dziś mi wyrwał łyżkę z ręki i rzucił na ziemię

- aga27
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
nie wiem co ci poradzic w kwesti jedzenia, bo moja Ewa to raczej zarlok jest niz niejadek, tylko ewentualnie jedzenie zwlaszcza z lyzeczki czasem z darciem przebiega i na sile ja zabawiam zeby choc troche jeszcze zjadla, bo sie niecierpliwi tylko nie doszlam jeszcze do tego czy za wolno daje czy co...bo dziub otwiera tylko ze sie podziera w miedzy czasie
a bylas z synkiem u lekarza czemu tak nie je? moze cos z brzuchem jednak?a dan ze sliczka prubowalas z roznych firm? moze mu jakas dana firma wybitnie nie podchodzi? albo poprostu gotuj zupke sama, ja tak robie, moze utrzyj mu zwykle jablko, a nie ze sloika,narazie tyle mi do glowy przychodzi..
moze po dlugiej przerwie w niejedzeniu sprobuj dac mniej mleczka, a po jakims czasie jeszcze troche,nie wiem czy to madre ale tak pomyslalam
a jak dziecko bardzo zwymiotuje to nie wiem czy mu dawac od razy czy nie, cos tam w zaladku chyba jednak zostaje
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=58922 [/url]http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=58921 [/url]
- dominia
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 15.02.2013 Moje życie stało się piękniejsze <3