- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie luty 2013 !
Mamusie luty 2013 !
- ola85
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
Mnie dzisiaj trochę M. wkurzył, bo wczoraj umówiliśmy się że ja pojadę do pracy na rano, a On na południe, potem coś wieczorem mu się odwidziało, no i w sumie nic nie ustaliliśmy. Rano się budzę, a On wstaje i mówi że On jedzie, bo musi coś pozałatwiać. No to ja bawiłam się z Lidusią, wstawiłam pranie itp. Na to On przyjeżdża o 9.30 (już wszystko pozałatwiał) i zdziwiony że niby ja mam jechać na 10, no i zbierz się w 20min jak jeszcze dziecko trzeba nakarmić. Ale że mi też to w sumie pasowało, to jakoś się zebrałam, choć zła byłam jak osa. Za to teraz mam chwilę wolnego

Jadziu - to co napisałaś jest straszne

Suzi - do ciastek mąkę amarantusową używałam "samą", ale naleśników z niej nie robiłam, bo zawsze robię z kukurydzianej, ale oczywiście pamiętam że Wy nie możecie. Jedno co mogę podpowiedzieć to że ja do naleśników bezglutenowych daje zawsze więcej jajek, bo wtedy są lepsze (tzn. np 2 zamiast 1, zależy oczywiście od "porcji")
Pati - ślicznie wyglądacie
Miłego weekendu mamusie, my jesteśmy w domku to postaram się tu zaglądać, choć pewnie ruch będzie niewielki...
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- [email protected]
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Chomiczka ja widzę że Olo to cała mama,wyglądaliście pięknie

Dominia super fota,strach się bać,wycałuj łobuza

Pati służy Ci coś albo ktoś

- ola85
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

A to na oswojenie lęków:
- xpatiiix3
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Marcel 19.02.13 Nela 03.10.14 i Livia 20.04.2016

Córcia Livia tp 20.04.2015 <3
Córcia Nela 03.10.2014 <3
Synek Marcel 19.02.2013 <3
...
Aniołek [*]
- chomiczka
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

Suzi matko jak przeczytałam Twój post to mi w oczach pociemniało. Jakbym szczura zobaczyła to bym bankowo na zawał strzeliła, nie ma innej opcji. One są obrzydliwe, wstrętne i strasznie niebezpieczne

OlA To prawda że Wrocek zaszczurzony, aczkolwiek sama nigdy takiego gryzonia nie widziałam, mam nadzieję że tak już zostanie. A co robiłaś we Wrocławiu? Studia? To Ty moja krajanka jesteś

A propo jeszcze szczurów, u mojej babci były kiedyś szczury w kurniku. Przyłaziły i żarły co tylko mogły. Pamiętam że moja mama wtedy bardzo bardzo długo je karmiła, codziennie gotowała im wielki gar żarcia. I te szczury wszystko zjadały. Wiem że długo to trwało zanim mama dała tam trutkę na szczury do tego jedzenia. A wszystko dlatego że one są piekielnie inteligentne i wysyłają zawsze jakiegoś jelenia żeby sprawdzić czy żarcie nie jest zatrute. No i tak mamcia dokarmiała te szczury. Pamiętam że raz zamontowała kamerem nad tym garem z ciekawości ile tych szczurów przyłazi itp. to wyobraźcie sobie że dopóki ta kamera tam była to żaden się nie pojawił na obiadek. Raz dziadek wszedł do kurnika i szczur siedział sobie w beczce, dziadek wziął widły i przebił tego szczura tymi widłami. Powiem wam, że ten pisk który było słychać był taki głośny i taki jakiś straszny

Z kolei druga babcia opowiadała jak mieli kiedyś kota, i ten kot zabijał szczury który też były wtedy w kurniku. Bardzo dużo tych szczurów zabijał, nie zjadał ich tylko podgryzał im gardła. Któregoś dnia babcia znalazła tego kotka na pół żywego z odgryzionymi nogami

Kurde jak o tym wszystkim myślę to słabo mi się robi. mYŚLICIE że jaka jest szansa że jakiś szczur może do mnie wleźć????????????

- anoda89
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Moje Słoneczko 08.10.2012 [*]
- Otrzymane podziękowania: 72

- ola85
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
Chomiczka - oj, fakt, też w domku bym szczura spotkać nie chciała, bo tak jak piszesz przenoszą choroby i są piekielnie inteligentne. choć takie hodowlane są bardzo miłe

Rzeczywiście czasem trafi się kot, który złapie szczura, ale większość unika konfrontacji, bo to niebezpieczny rywal. U mojego M na podwórku kiedyś pojawił się szczur to kot i pies współpracowały, kot go wypłoszył, pies załatwił. Psy są na szczury lepsze, bo koty mają za mały pyszczek, a pies łamie szczura za kark, potrząsa nim i łamie mu kręgosłup. Także w razie problemu mały piesek i problem gryzoni załatwiony

Tak, studiowałam we Wrocławiu i wspominam to super

- anoda89
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Moje Słoneczko 08.10.2012 [*]
- Otrzymane podziękowania: 72

- isola
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-

A z nowych umiejętności Ninki-od pewnego czasu zaczęła sama ładnie siadać i pelza jak szalona. No i ciągle próbuje raczkowac, ale po kilku "kroczkach" grawitacja zwycięża

A propos szczurów- jak ja się cieszę, że mamy w domu kocura- pewnie w bezpośredniej walce by poległ, ale może sama jego obecność odstraszy potencjalnego gryzonia

Anoda wierzę, że będzie dobrze i Ty też myśl pozytywnie. I rozpieszczaj się w tej ciąży

Pati wygladasz pieknie, super laska z Ciebie!
Jadzia cieszę się że u Was sie układa

U nas nocki też różne. ... raz jest dobrze, raz gorzej... ogólnie rzecz biorąc ostatnio slabo wyspani jesteśmy

- xpatiiix3
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Marcel 19.02.13 Nela 03.10.14 i Livia 20.04.2016

My po randce

Córcia Livia tp 20.04.2015 <3
Córcia Nela 03.10.2014 <3
Synek Marcel 19.02.2013 <3
...
Aniołek [*]
- dominia
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 15.02.2013 Moje życie stało się piękniejsze <3
Mialam dzisiaj isc do pracy i dobrze, ze mam swojego cudownego meza i poszedl za mnie a Igorem zajmuje sie moj Tata

- chomiczka
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
Nie wiedziałam że już wróciłaś do pracy?
- dominia
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 15.02.2013 Moje życie stało się piękniejsze <3

Nie nie wrocilam do pracy mialam isc na spis towaru na jeden dzien cos sobie dorobic ale nie wyszlo

- chomiczka
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Monia_T
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Staram się czytać co u Was...ale jakoś weny brak na pisanie. Czasem na fb coś skrobnę...
Nocki u nas koszmarne, dziś doliczyłam się 11 pobudek...co odkładałam to się budziła...jestem nieprzytomna z niewyspania.
Na dodatek spłakałam się jak bóbr...właśnie dowiedziałam się o śmierci dziecka dziewczyny z innego forum, na którym wcześniej byłam. Mały skończył 9 miesięcy...i już go nie ma. Miał jakąś wadę serca, o której nikt nie wiedział, trafił do szpitala, niby było już lepiej i nagle szok,nie żyje...

Czytałam o szczurach...fuuuuj, brzydzę się, boję itp...i też kiedyś bałam się na kibelku siadać bo słyszałam, że kanałami wychodzą. Jeszcze nigdy nie spotkałam w domu, raz Mailo odkopał norę podczas spaceru i paskud wybiegł...aż się wydarłam na pół osiedla

Dominia współczuję...pij dużo, żebyś się nie odwodniła.
Później doczytam resztę.