BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 3 miesiąc temu #433087 przez Satine0
Ja wczoraj tak samo miałam z kapustą...tak mi się chciało a jak zaczęłam jeść to szału nie było.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 miesiąc temu #433096 przez jadziatopol
dziewczyny...dzisiaj nie moglam sobie zawiazac butów :ohmy: co to bedzie za miesiac...dwa...juz teraz mam problem ze spaniem, z wkladaniem skarpetek...i do tego te buty...szok!

[/url]

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #433097 przez Satine0
Mi wogóle jest ciężko... ;-) Wszystko mnie boli. Buty najlepiej chyba kupić sobie jakieś wkładane/wciągane .

12 lata 3 miesiąc temu #433098 przez Paulaaa
Hej dziewczyny.
Ja już po wizycie.
Trzecia wizyta pod rząd z tą samą wagą, nic nie tyję. Gin mówi, żeby się nie przejmować. Wyniki krwi i moczu książkowe. :) Z USG wynika, że dzidzia ładnie rośnie. Teraz musimy zwrócić uwagę na to ile przytyła. Bo jeśli mała tyje, a ja nie to spoko. Ale jeśli mała i ja nie tyjemy to już gorzej. Na ostatnim USG ważyła 195g.
Dostałam już skierowanie na glukozę (75mg). Mam zrobić tak w 22 tc. Najpierw sama krew, potem wypić ''trunek'' i po godzinie pobrać krew i później za dwie godziny kolejny raz pobrać. Dziwnie. Z Oli pobierali mi tylko przed wypiciem glukozy i godzinę po wypiciu...
Serduszka słuchaliśmy. Gin nie mógł znaleźć serducha, a mała powędrowała sobie na sam dół i wbiła się w prawy bok. ;) Po kilku próbach się udało i całe szczęście, bo już miałam stresa. Ja na każdej wizycie na NFZ mam mierzone ciśnienie i sprawdzoną wagę. A na wizytach prywatnych nie sprawdzają.

Oliwia chora. Kaszel, katar, gorączka. :angry: Już się zaczyna sezon chorowania. Uwielbiam jesień i zimę. :(

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #433103 przez anoda89
Paula super ze dzidzi ładnie rośnie i wyniki ok. Wagą się nie przejmuj.

Jadzia nieźle :laugh:.

Mnie dzisiaj w nocy jajniki albo biodra bolały ale od tego że na boku cały czas śpię i musiałam co chwilę pozycję zmieniać.

Przypadkiem znalazłam podobny rożek jak ma vini moda.allegro.pl/rozek-becik-kapturek-usz...lux-i2624294865.html

12 lata 3 miesiąc temu #433104 przez drzyzgunia
Hej dziewczyny...

I dołączyłam do przeziębionych:( zresztą mój mąż też po weselu jednak nam nie służyło :(
wczoraj to wogólę mi hormony szalały jak nie wiem cały dzień chodziłam i ryczałam i nawet ja nie wiem z jakiego powodu...poszłam z mężem i mamą do kina trzymaliśmy się za ręce dotknęłam jego obrączki i ryczę lol jakaś masakra...
Nooo i tak jak myślałam gołąbki zniknęły w oka mgnieniu mama chciała je zamrozić nooo ale cóż nie udało się jej :) teraz czas na knedle :D ehhh jesienna melancholia nadchodzi :/

12 lata 3 miesiąc temu #433157 przez Katriss
Witajcie kochane my w weekend byliśmy nad morzem, pierwszy raz w tym roku (prezent na 40 rocznice ślubu moich rodziców) byli zachwyceni nawet ciepło było i morze spokojne, ale jak przyjechaliśmy to od razu padłam (to juz chyba nie dla mnie :P)

Nasz maluszek upodobał sobie lewy bok prawie cały czas tak go czyje i brzuch po tej stronie jest wypuklejszy :D. A co do słodkiego to Słoneczko tez jakos nie za specjalnie rusza sie no nich bardziej po serze :unsure: ostatnio zjadłam kawałek i niezłe wariacje były hehe <dziwne>

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #433193 przez jadziatopol
oj...tez tesknie za oceanem...tam gdzie mieszkalam mialam 2 minutki do oceanu...codziennie rano pakowalam owoce i sok i lecialam na plaze...na ktorej bylam praktycznie sama....ech...brakuje mi tego.Ale moze uda nam sie pojechac nad nasze morze w przyszlym roku...tez jest piekne....szkoda tylko ze tak daleko :(

[/url]

12 lata 3 miesiąc temu #433204 przez Katriss
też kocham morze mimo ze nie umiem pływać :D na plaży moge leże cały czas i słychać szumu fal i ten zapach ah... Jakoś na zwykłej plaży nad jeziorem nie wytrzymuje nawet 5 minut ale nad morzem jest inaczej. ocean to już całkiem inna bajka chciałabym kiedyś pojechać tam.

Parę lat temu jak z Mężem pojechaliśmy pierwszy raz nad morze nie mogliśmy się przestawić i cały tydzień mówiliśmy ze idziemy nad jezioro a nie nad morze (mieszkamy na mazurach) hehe jak ktos obcy nas usłyszał nieźle o nas pomyślał

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #433205 przez michasia
Popstrykałam zdjęcia ciuszków, które narazie kupiłam.
Załączniki:

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #433207 przez michasia
a te dwa to na początku września kupiłam:)Jak mąż prawko zdał:)
Załączniki:

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #433210 przez gabilee
hej mamusie
wrocilam z wizyty lekarz naprawde super lekarz :)
moj syn ma juz 300 g rosnie jak na drozdzach ostatnio mialam usg 17.09 i mial 208g zobaczcie jaka roznica , pokazał mi kutaska :P jaki duzyyyy ... lekarz sie smiał :D
juz go czuje :) nozki ma na moim pepku a glowke w dole macicy :D jest wielkosci mojej dloni na to wychodzi :) duzy bedzie , a łudziałam się , że urodze małe dziecko :P

a to usg na srodkowym zdj widac plec:
Załączniki:

12 lata 3 miesiąc temu #433212 przez jadziatopol
Michasia sliczne ubranka :)
Katriss no wlasnie...ten zapach...szum ...kocham to...i tak bardzo tesknie za tym. Szum oceanu uspokaja...no coz...teraz mam daleko nad morze...na mazury tez :(

[/url]

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #433234 przez anoda89
gabilee spory chłopacze :laugh:. Siusiak tak jak u mojego Marcelka :). Super ze wszystko dobrze i że taka szczęśliwa jesteś :).

Michasia śliczne ubranka :).

Jadzia masz przynajmniej piękne wspomnienia, pozazdrościć.

12 lata 3 miesiąc temu #433241 przez Satine0
Ja już się jutra doczekać nie mogę :P Ciekawe czy cokolwiek zobaczę ;-) Mam nadzieje, że tajemnica płci zostanie rozwiązana :P

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka