BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 3 miesiąc temu #432828 przez jadziatopol
Gabilee nie martw sie ruchami...ja tez czulam dlugo delikatne i nieregularne smyranie...bywaly dni,ze wogole nie czulam...dopiero od tygodnia czuje mocniejsze... :)

[/url]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 miesiąc temu #432830 przez Satine0
A mój szkrab właśnie po słodkościach nie szaleje :P Ostatnio najadłam sie ptasiego mleczka spacjalnie żeby sprawdzić i dupa :P Chyba bardziej po kwasnym rozrabia...

12 lata 3 miesiąc temu #432835 przez jadziatopol
Satine moj tez jakos specjalnie nie reaguje na slodkie

[/url]

12 lata 3 miesiąc temu #432841 przez gabilee
no wlasnie mi maly nie reaguje na slodkie , jak leze na plecach to twardnieje mi macica , ewentualie jak siedze to wlasnie wtedy go czuje tak bardzo lekko

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #432858 przez jadziatopol
Gabilee ja jak leze na plecach to tez nie czuje...jak siedze albo leze na boku to wtedy ...ale nie zawsze o tej samej porze. Moj gin powiedzial mi,ze dzidzius jest umiejscowiony po prawej stronie...glowke ma pod zebrami a pupe na dole....i faktycznie czuje go po prawej stronie dlatego tez kiedy pisalam,ze mam pepek przekrzywiony i tam sobie siedzi caly czas. Boje sie jak spie na prawym boku,ze go zgniote....mam takie schizy i staram sie spac na lewym az mi caly bok dretwieje :ohmy:

[/url]

12 lata 3 miesiąc temu #432865 przez Satine0
U mnie znowu jak leze na plecach albo siedzę :) a śpię generalnie na lewym boku :)

12 lata 3 miesiąc temu #432956 przez anoda89
U mnie znowu Mały na dole po lewej stronie częściej siedzi. Teraz czuję go w różnych pozycjach a wcześniej tylko na w półleżącą.

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #432960 przez [email protected]
Hej mamusie :)

gabilee cudny obrazek,cierpliwosci,na pewno juz wkrótce poczujesz kopniaczki,pisza ze nawet 20-22tydz mozna poczuc pierwsze ruchy a Ty juz czujesz malenstwo,moje wczoraj jakies nadpobudliwe bylo,malo co spalo,nawet w kosciele kopalo,moja mama mowila mi ze przy pierwszej ciazy poczula pozno ruchy a byla duzo szczuplejsza ode mnie,wiec nie ma reguly.

Co do wagi to przed ciaza wazylam 52kg a teraz 55kg i pewnie gdybym nic nie przytyla albo schudla to byłoby to dziwne,kiedys ogladalam program o ciezarnych z nadwaga,byly pod opieka lekarzy i mialy diete i faktycznie one nie tyły,chodzilo tez zeby nie mialy cukrzycy w ciazy i za wysokiego cisnienia.
Taki domek :)
Załączniki:

12 lata 3 miesiąc temu #433005 przez Satine0
Jaki śliczny :)

12 lata 3 miesiąc temu #433053 przez princess
Dziewczyny, może za mało tego słodkiego jecie? Ja np. wczoraj zjadłam trzy kawałki słodkiego ciasta i mały się uaktywnił ;) ale nie zawsze to działa. Często też po obiedzie czuję wzmożone ruchy, po prostu dziecko dostaje zastrzyku energii :)

Aganobla, śliczny domek i jaki już pokaźny :)

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #433059 przez [email protected]
Dzieki dziewczyny :) sama jestem w szoku jak patrze na zdjecia,jeszcze 2tyg.byl malutki.

Satine ja tez ostatnio mam ochote na kwasne a najbardziej to mi wchodza ogórki kiszone jak nigdy a dzisiaj chce zrobic kapuste kiszona z jabuszkiem :P

12 lata 3 miesiąc temu #433065 przez anoda89
aganobla śliczny brzusio :). Brzuski szybko rosną.

Ja myślę że maluszki mają już swoje upodobania smakowe :laugh: :silly:.

12 lata 3 miesiąc temu #433070 przez Satine0
Coś bym zjadła, ale nie wiem co :P

12 lata 3 miesiąc temu #433081 przez jadziatopol
Aganobla siczny brzusio :)
Satine tez bym cos zjadla ale nie wiem co...i tak mam od kilku dni. Dzisiaj kupilam kapuste kiszona i zjadam ja ale bez specjalnej podniety. Moj maluszek dzisiaj sie jeszcze nie ruszal. Musze sie polozc i zjesc czekolade....zobaczymy ...moze zadziala :)

[/url]

12 lata 3 miesiąc temu #433085 przez princess
Ja mam różne smaki, raz na kwaśne, raz na słone a raz na słodkie. Dziś na obiad mam lekko ukwaszoną kapustę z marchewką i pietruszką autorstwa mojej mamy. Są rzeczy, na które często mam ochotę, np. codziennie na śniadanie jadłabym kanapki z twarogiem i dżemem. Co do upodobań naszych maluchów to mój pewnie będzie słodyczożercą po swoich rodzicach :D

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka