BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 3 miesiąc temu #433411 przez jadziatopol
moj maluszek mial w zeszlym tygodniu 412 g....dzisiaj niestety malo sie rusza..nie wiem dlaczego :( tesknie za kopniaczkami :(

[/url]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 miesiąc temu #433415 przez Satine0
a mój 2 tyg. temu 195g. :) mój maluch właśnie dzisiaj jakiś pobudzony :P

12 lata 3 miesiąc temu #433480 przez gabilee
hej mamusie jak u was?
ja juz spac nie moge tzn obudzili mnie i teraz spowrotem zasnac nie moge :(
ide zaraz sie pakowac , bo wczoraj jednak nie zdazylam wyjechac z Bytomia , dzisiaj jade ok 12 :D
to bede miala czas jeszcze zajechac do taty jak wroce :)
u mnie pochmurno tragedia nie wiadomo co tu ubrac ;/ bo jak bede jechac i wyjdzie slonce to sie ugotuje ;/
trzymajcie sie :) odezwe sie jeszcze dzisiaj jak dojade do domku

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #433483 przez Madlen
Witam Mamusie. Od wczoraj jestem na L4. Jakaś infekcja wirusowa mnie dopadła. Zażywam Prenalen. Lekarka kazała na noc łyżkę miodu+sok z połowy cytryny zalać gorącą (nie wrzącą) wodą i rano tą miksturę wypic.
Żadnych leków nie zapisała. Nie to co ta głupia aptekarka, która wcisnęła mi oscillococcillum,-placebo :ohmy: który niby brała w ciaży.. Do apteki trzeba iść ukierunkowanym na dany preparat, bo bezlitośnie chcą się pozbyć określonych reklamowanych gówienek..
Forum najlepszym doradcą..
Ale mnie głowa boli dziś i jakos niedobrze. Nie wyspałam się też. To skurcz złapał, że aż noga boli jeszcze, to do WC, to niewygodnie..

Gabilee ale duży synuś :) Skoro tak rośnie to zdrowy. Suuuper. Ciekawa jestem ile mój na tym etapie waży..
Kasiu nie wiadomo jaka płeć będzie u Twojej dzidzi, ale jedno jest pewne- jesteś i będziesz wspaniałą mamą, to najważniejsze :)
Michasia będzie dobrze. Podstawą jest to, że macie Siebie, Wiarę, Nadzieję i Miłość. Reszta sama się ułoży. A Ty jesteś dzielna babka.

Piękne brzusie macie :)

12 lata 3 miesiąc temu #433487 przez gabilee
madlen wkoncu sie odezwalas :) wiec jednak wzielo cie na calego kochana , kuruj sie i wypoczywaj w lozeczku poki masz l4 :)
to fakt rośnie jak na drozdzach az sie boje porodu jak pomysle :P chyba najwiekszy na forum hahaah

12 lata 3 miesiąc temu #433494 przez Madlen
Gabilee to chyba duże ubranka się przydadzą, ja dużo kupuję w lumpeksie- markowe i jak nówki.

Dziwne te przeziębienie, wymioty od rana. I nie ma na to rady...

12 lata 3 miesiąc temu #433518 przez andzia_zg
Cześć dziewczyny :-)
Normalnie nie można zadąrzyć za waszymi postami :silly: widzę, że już ostro kupujecie ciuszki. Ja na razie nie mam nic. Jak może za 2 tygodnie bedę znała płec to zacznę cos dopiero kupować.

Madlen kuruj się, herbatka+miodzik+cytrynka i pod kołderkę :)

Miłego dnia

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 3 miesiąc temu #433522 przez anoda89
Hej. U mnie dzisiaj też byle jak na dworzu. Znowu mnie w nocy biodra bolały ale odrazu przeszło jak przewróciłam się na plecy.

Madlen kuruj się, mi na biegunkę babka w aptece też poleciła jakiś lek a po powrocie do domu czytam ulotkę i okazało się że nie poleca się preparatu w ciąży. Już nigdy nie posłucham się farmaceutek. Ten miód z cytryna może Ci szybko pomóc. Na kaszel podobno dobry syrop z cebuli (taki własnej roboty), pamiętam że mama w dzieciństwie go nam podawała.

Duże te wasze dzieciaki, ciekawe jak mój brzdąc. W czwartek mam wizytę to się dowiem :).

12 lata 3 miesiąc temu #433526 przez gabilee
madlen to prawda zastanawiam sie tez nad tym :D ale mam takie zaczynajace sie od 62 wiec bedzie dobrze
az sie nie moge doczekac az wroce do domu i ciuszki zobacze wrzuce wam fotki , ale troche tego jest :) i pierwsze co wroce to jutro ide do kosmetyczki mojej sie zrelaksowac :D ahh

12 lata 3 miesiąc temu #433527 przez gabilee
anoda juz ci sie miednica do porodu przygotowuje :) szok jak te zmiany sie czuje i wgl jak wyglad sie zmienia ... ja czuje sie troche jak kobyła , bo jestem niska i idzie mi w brzuszek i boki i tyłek tragedia

12 lata 3 miesiąc temu #433530 przez Madlen
Dzięki Kochane.
Chyba to jakaś grypa żołądkowa mnie odwiedziła z przeziębieniem. Musze zdobyć puszkę pepsi. Parę tygodni temu pomogło.

12 lata 3 miesiąc temu #433549 przez anoda89
Madlen współczuję, teraz pogoda taka byle jaka i wyłażą wszystkie choróbska.

12 lata 3 miesiąc temu #433567 przez kasia123m
madlen lez i sie kuruj...
moje dziecko jutro z przedszkolem idzie na jakis bilans 6 latka do osrodka do lekarki a w osrodku czarno bo kolezanka wczoraj z chorymi dziecmi sie do lekarza niedostala.super pomysl...zdrowe dzieci na wycieczke do osrodka...a zdrowa strona w remoncie wiec pojda na chora
mnie dzis od rana jakby jajnik boli...zazylam magnez...nie wiem czy dziecko sie tam jakos gdzies ulozylo i stad taki bol..i co jakis czas klucia czuje...ciekawe czy lekarz tez poda mi wage w czwartek jak u Was juz podaja...Musze go poprosic zeby mi moze cisnienie zmierzyl bo kurde ostatnio w karte wpisal sobie ot tak wymyslone z glowy...a nigdy jeszcze niemoierzyl..

12 lata 3 miesiąc temu #433589 przez michasia
Kasia może Twój lekarz spojrzy i wie jakie kto ma ciśnienie?:)
Madlen kuruj się, kuruj. Pamiętaj, by miód zalewać wodą o temp. 40stopni, bo w wyższej podobno traci część swoich właściwości.
Współczuję tych kłopotów żołądkowych do tego.

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #433591 przez Madlen
No jakby lepiej żołądkowo. Wchłonęłam puszke pepsi migiem ;) Wsuwam suchary, wiem łakoma jestem...

Masakra, to już nie można z chorymi dziećmi dostać się do lekarza... :ohmy: Chory to jest ten kraj!! Ja wczoraj przed otwarciem przychodni przyszlam by jak najszybciej się zarejestrować.

Muszę też znów zacząć brać magnez, bo megaskurcz zaatakował w nocy. Brr

To zimę będzie sponsorować cytrynka, miodzik i malinki :) :laugh:

Gabilee a co zapodajesz sobie u kosmetyczki? Ja tez chcę!

Tak tak miodzik wodą do 40 stopni!

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka