BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 3 miesiąc temu #441906 przez jadziatopol
Satine Michasia ma racje....kup sobie preparat z DHA. Warto. :)

[/url]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 miesiąc temu #441908 przez anoda89
Satine pamiętam że ja kiedyś brałam zwykły falvit i też mnie po nim muliło a w ciąży jeszcze nie byłam. Jadzia ma rację pewnie jakiś składnik nie odpowiada Twojemu organizmowi.

12 lata 3 miesiąc temu #441910 przez Satine0
Faktycznie chyba kupię coś innego :)

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #441913 przez jadziatopol
Satine kup..kup...bo szkoda,zebys sie meczyla. Ja tez kiedys bralam falvit w ciazy ale mnie akurat nie uczulilo...ale znam przypadki nadwrazliwosci na niektore skladniki Falvitu :)

[/url]

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #441923 przez [email protected]
Hej mamusie :)

Fajny wozek znalazlam,moze ktos go widzial na zywo? zoe-kids.pl/pl/wozek-icoo-peak-air-2012.html

12 lata 3 miesiąc temu #441925 przez Madlen
Princess dawno Cię nie było. Najważniejsze, że synuś zdrowy. Nasz organizm wariuje w ciąży. Ja już nie nadążam za tymi zmianami. Codziennie ból głowy i mdłości. Serce mi też wali jak szalone czasem, a mam zdrowe, bo robiłam w 3 miesiącu ciąży echo serca. Biorę magnez na zaburzenia rytmu serca (taka moja uroda).
A majtki ciążowe kupiłaś jakies specjalne? Też musze się zaopatrzyć.
Twój mąż koncertuje? Wow...
Z teściami nie mam problemu, bo ich nie ma na tym świecie. Czasami zastanawiam się jacy by byli gdyby żyli..
Imię Adam piękne, w końcu ma tak na imie mój M. :)

Marlena u mnie też rewelacje żołądkowe jak zjem coś ciężkostrawnego. Więc muszę dbać o to co jem.

Kasiu db decyzja z tym połówkowym.
Ja na razie nie kupuję w ciucholandzie już. A nowych to w ogóle. Nie opłaca się. Odkupię hurtem od koleżanki po jej synkach. Zawsze można zamówić na allegro jak nam czegoś zabraknie.
Musze się skupic na łóżeczku z kołyską (chyba), komodzie z przewijakiem i akcesoriach dla juniora.

Byle do piątku- USG połówkowe :)

12 lata 3 miesiąc temu #441927 przez anoda89
aganobla taki wózek ma szwagier z żoną i są zadowoleni bardzo. Podobno ciężki jest ale oni mieszkają w domu. Sprawdza się w terenie ale jeśli chodzi o prowadzenie w marketach to masakra, coś za coś :). Mi osobiście bardzo się podoba wizualnie i prowadziłam go to też jest ok.

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #441936 przez [email protected]
anoda dzieki,zastanawiam sie nad uzywanym,M.widzial i mowi ze jest super,moze znajde gdzies w sklepie i zobacze na zywo,pisza ze wazy 20kg.to duzo

12 lata 3 miesiąc temu #441958 przez Łucja123
Hej!

Princess - mnie też kilkakrotnie przywitano "cześć grubasie". Nie wiem czy ich to bawi, czy co... Nie pozostaje nic innego jak puszczać mimo uszu...

Dzięki Wam ja również zaczęłam odkrywać uroki allegro :laugh: Zaczęłam sprzedawać stare książki ze studiów, trochę zarobiłam:) W zamian za to wylicytowałam właśnie dwa sweterki, raczej bluzy:
allegro.pl/bluza-z-kapturem-hm-56-i2683159581.html
allegro.pl/bluza-z-kapturem-polarkowa-50-56-i2683174253.html
Od jednego sprzedawcy więc zapłacę raz za przesyłkę:) Ale się jaram:)

Co do witamin ja łykam Femibion Natal 2. Drogi więc teraz kupię coś innego.

Miłego poniedziałku!

12 lata 3 miesiąc temu #442025 przez niika
allegro.pl/chlopiec-3-6m-paka-62szt-jesi...2776.html#tabsAnchor
allegro.pl/chlopiec-0-3m-paka-86szt-jesi...2063.html#tabsAnchor

znalazłam dwie aukcje od tej samej osoby, może któraś z was zalicytuje (dla chłopca), bo jest dużo ubranek w dobrym stanie i narazie jest niska cena na licytacji, tylko niedługo się kończą..
ja nie licytuje bo wszystkie ubranka będę miała od mamy mojego M, która dwa lata temu synka urodziła :)

12 lata 3 miesiąc temu #442027 przez vini-miki
czesc ponownie :)
Anoda, boli cie w pachwinie? to witaj w klubie, mi juz sie "ciazowy " zylak uaktywnil tak pomiedzy pachwina a "broszka" :D i do tego jeszcze rwa :( takze niezaciekawie, bo noga, az do kolana boli. Aaaaale, jeszcze tylko kilka miesiecy B) , boooziu ilez to trzeba scierpiec. I chyba co ciaza to gorsze dolegliwosci, ciekawe czy rozciagniecie macicy ma cos do rzeczy jeszcze, ze np. dziecko moze gdzies glebiej sie wcisnac czy jak, masakra, wymyslam juz, ale takich dolegliwosci i to tak szybko - jeszcze nie mialam, a moze i poprostu robie nad sily? ale to do mnie nie przemawia, bo musialabym sie legnac do lozka, a "nie moge", wiec mam co chcialam :) ech tam.

Zapomnialam, Michasia gratuluje coreczki :)
Princess i tobie zdrowego synusia :) a tesciowi pewnie bym odburknela, teraz cos nie jestem tak jak zazwyczaj powsciagliwa, jadem czasem sykne ;)

zamowilam wlasnie material na poszycie do tego spiworka - polarek w kwiatki i drugi czysty jasniutki roz, do tego wsazka do obszycia + wysylka i 25 euro nie ma.....oby mezek w wydruki nie zagladal :silly:

dobra ide chlopakow do szkoly odwiezc :)

12 lata 3 miesiąc temu #442044 przez sylwka727
Nie mogłam oglądać tego filmiku o cesarce okropny strasznie to wyglądało aż mi się słabo zrobiło

Aneta śliczne ciuszki i jakie tanie a ten płaszczyk superaśny i naprawdę się opłacało :kiss:

Jadzia podziwiam Cię kobieto za to że macie takie przerwy z mężem ja jestem chora jak męża widuję tylko w sobotę i w niedzielę bo tak to na delegacji jest a je mam to w sobie że mam niskie poczucie wartości i przez to jestem strasznie zazdrosna a nie chcę tym zniszczyć naszej miłości ale czasami miewam urojenia i się złoszcze ja potrafię taki scenariusz ułożyć leżąc w łóżku że mama się śmieje że powinnam książki pisać. A wasza miłość jes naprawdę piękna widac to po tym jak piszesz o tym wszystkim :)

Chomiczka śliczne ciuszki i te butki :lol:

Princess hej fajnie że już jesteś :kiss: no to jestem ciekawa jak twój teść ma na imię że te są dla niego pizdowate :dry: przepraszam ale to jakiś gbur :angry: a imię Adaś piękne :)

A ja jestem przerażona od rana bo mnie brzuch nie boli i mi się wydaje że jakoś zmalał i nie jest już taki twardy ale u mnie takie umartwianie się i zamartwianie w ciąży to standard. Boli źle nie boli jeszcze gorzej i tak to ze mną jest

24.12.2011-26.12.2011Mateuszek
24.12.2011-30.01.2012Adrianek
Moje Aniołki[*]

12 lata 3 miesiąc temu #442047 przez dominia
Witam Mamusie ! :)

Wczoraj z M i z moimi rodzicami bylismy na grzybach, tyle nazbieralismy ze dzisiaj sosik do plackow ziemniaczanych jak znalazl i pol szuflady w zamrarzarce jest ;)
Dzisiaj nie moglam wstac z lozka dopiero po 11 jak moj urwisek Milenka [chrzesnica] przyszla z Niania w odwiedziny :) teraz boli mnie glowa i mam katar :( mozliwe, ze to przez wczorajsze spacerki po lesie.

Princess super, ze dzidzia zdrowa :) ja połówkowe mam w czwartek i juz nie moge sie doczekac bo ponad 3 tygodnie nie widzialam swojego maluszka :)

co do witamin to biore pregna plus, troche jest droga ale jestem z niej zadowolona bo latwo sie polyka i nie robi sie niedobrze :) na poczatku ciazy bralam centrum materna przez kilka dni i nie dalo sie funkcjonować :ohmy:

ostatnio mama mi mowila, ze na wprost jej pracy otworzyli lumpa i ma go znajoma z osiedla, byl towar i jakies super ubranka dla niemowlaczków przyszly, mowilam mamie zeby powiedziala jej cos o odłożeniu dla chlopczyka ale stwierdzila, ze to jeszcze za wczesnie :( [siostra mojej mamy miala duze problemy ze stanem blogoslawionym i na 4 ciaze w tym jedna najprawdopodobniej blizniacza ma dwojke dzieci ] upatrzymy sobie lozeczko z M i poczekamy jeszcze z miesiac moze poltorej :) teraz akurat dokupimy meble do sypialni i kuchni, pozniej wszystko odkladamy na Syneczka :)

macie czasem tez tak, ze chciałybyście juz miec swoje maluszki w ramionach ? zobaczyc jak wyglada, przytulic, pocalowac ? ja ostatnio sie na takim pomysle zlapalam ;p mam nadzieje, ze szybko nam zleci czas do lutego :)

12 lata 3 miesiąc temu #442074 przez drzyzgunia
Dzień dobry mamusie :)

U nas pogoda dzisiaj do bani zimno mokro nie chce się wychodzić spod kołdry...a tym bardziej coś robić :(
moje maleństwo co raz częściej daje znać o sobie :) i potrafi konkretnie kopnąć :)

Mój M jest strasznie niecierpliwym człowiekiem :) mieliśmy w weekend ten dopiero zacząć odświeżenie łazienki i kuchni :) a ten mój wariat zaczął już wczoraj zdemontował szafy w kuchni bo mój wujek po którym mamy mieszkanie wymyślił sobie w kuchni garderobę :( co w przyszłości nie zdało w ogóle egzaminu ciuchów nie dało się tam trzymać bo przechodziły zapachami z kuchni porażka jednym słowem. Więc przed przyjściem na świat naszego maleństwa postanowiliśmy odświeżyć kuchnie tym bardziej że nasz psiur pomógł nam podjąć ta decyzje :)

W poniedziałek mam usg już nie mogę się doczekać może maluch w końcu się ujawni czy jest chłopcem czy dziewczynką ...Choć ostatnio często śni mi się dziewczynka nooo zobaczymy :) Wybrałam imię dla chłopca Bartuś teraz M musi się zgodzić ale coś mi się wydaje że tak zostanie B)

Ja zmykam na zakupy miłego dzionka :)

12 lata 3 miesiąc temu #442087 przez aniajulia2
Satine0 ja od nie dawna biore Prenatal i tez zauwazylam ze po nim mi jest nie dobrze i raz zwymiotowalam :(

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka