- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie luty 2013 !
Mamusie luty 2013 !
- Łucja123
- Wylogowany
- gaworzenie
U mnie samopoczucie trochę jak pogoda - do kitu. Jestem już zmęczona oglądaniem łóżeczek, pościeli, wózków itp.... Jakiś kryzys mam. Nic mi się nie podoba. To łóżko, którym się chwaliłam jakiś czas temu musimy sobie odpuścić, bo jest 70x140 czyli dość nietypowo, łatwiej dostać wszystko na 60x120... I niby znalazłam to, czego chciałam, ale zadowolona nie jestem. Kobiecie w ciąży naprawdę ciężko dogodzić... Czasami jestem zmęczona sama sobą.
Dobrze, że mój synuś daje dzisiaj popisy od rana:D
Zmieniając temat - moja koleżanka też jest w ciąży - 6 tydzień. Mam nadzieję, że wszystko będzie ok, szczególnie, że ma straszne zapalenie pęcherza i jest na antybiotykach.
Pozdrawiam Brzuchate koleżanki!
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- chomiczka
- Wylogowany
- gadatliwa
- Marlena1888
- Wylogowany
- gadatliwa
u mnie też leje, pogoda niesamowicie ponura.. mój Bąbelek kopie mnie gdzieś w środku- w płuco chyba dostałam bo oddechu nie mogłam przez chwilę złapać. Łobuziak mały ;D
- lusieńka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
chomiczka śliczne ciuszki ale jeśli mogę coś zaproponować, kupuj body z guziczkami przy szjce,bo maleństwo w tego typu body bedzie miało dekolt prawie do "pasa "i bedzie mu zimno.Lub przyszyj guziczki z jednej strony a z drugiej zrób pętelki.(ja tak robię jeśli mam tego typu body i się sprawdza, mały nie ma gołych ramionek) pozdrawiam
- Łucja123
- Wylogowany
- gaworzenie
A ja dzisiaj muszę się pochwalić - zrobiłam pierwsze nieśmiałe zakupy dla mojego synusia narazie to niewiele, ale na poczatek wystarczy, body kupiłam w pepco po 5,99 zł nie mogę się nadziwić że to jest takie maleńkie
Ja też większość rzeczy kupiłam w Pepco:) Szczególnie body. Jestem tylko zawiedziona pajacykami jakie tam mają... Jak nie znajdę tanich w żadnym sklepie to będę kupować tylko przez neta...
- anoda89
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Moje Słoneczko 08.10.2012 [*]
- Otrzymane podziękowania: 72
chomiczka śliczne body i te myszki są bardzo słodkie. Uwielbiam takie łaszki.
- Satine0
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Marlena1888
- Wylogowany
- gadatliwa
ja dziś się wyodpoczywałam z M:) M jutro do pracy idzie po chorobowym, więc jutro żeby się nie nudzić jak będzie pogoda to wybiorę się do miasta;P
Satine a masz coś już dla maluszka, czy trzymasz się tej dewizy, że na razie wstrzymanie na zakupy dla córuni?
Ja tak cały dzień mniej czułam mojego Bąbelka, tylko tak delikatnie co jakiś czas. Ale teraz to kopie.. więc jestem spokojna;P
dodbranoc ciężarówki
- vini-miki
- Wylogowany
- pierwsze słowa
A tak poza tym to zbieramy sie do szkoly :/ ziiiimno, nie chce sie
Aaaaa, skonczylismy wczoraj tapetowac pokoik Zuzi pieeeeknie jest, jeszcze tylko musze listwy pomalowac na jasno i drzwi, noo wiadomo, okno umyc, zaslonki i urzadzic, ale to juz pestka
Pozniej wstawie fotki
Aaaa, zacvzelam szyc spiworek do maxicosi ze starej dzieciecej kolderki, najpierw poprzycinalam ja i pozszywalam tak zeby robila za taka ala podstawe, do ktorej teraz musze pokrowiec doszyc....czyli teraz polowanie na material tez sie zaczyna
Milego dzionka dziewczyny
- vini-miki
- Wylogowany
- pierwsze słowa
chomiczka śliczne ciuszki ale jeśli mogę coś zaproponować, kupuj body z guziczkami przy szjce,bo maleństwo w tego typu body bedzie miało dekolt prawie do "pasa "i bedzie mu zimno.Lub przyszyj guziczki z jednej strony a z drugiej zrób pętelki.(ja tak robię jeśli mam tego typu body i się sprawdza, mały nie ma gołych ramionek) pozdrawiam
no racja, ale to tylko jak niedopasowane body nakladasz, czyli za krotkie lub za szerokie. Jak masz idealnie dopasowane nie ma tego problemu, przynajmniej u mnie nie bylo
- princess
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Madlen, super, że jesteś na zwolnieniu, wreszcie sobie odpoczniesz
Michasiu, gratuluję zdrowej córeczki
Gabilee, bmw to moja ulubiona marka, szczególnie marzy mi się x6
Jadzia, widzę, że pracujemy w podobnych zawodach Ja też jestem sekretarką medyczną, a konkretniej referentem ds. medycznych Opowiedz coś więcej o swojej pracy.
Sylwko, cieszę się, że u Ciebie sytuacja się unormowała
Cieszę się, że u Was wszystko ok Fajne zakupki robicie, ja też muszę się sprężyć
Ja w czwartek byłam na połówkowym (NFZ), moja dzidzia zdrowa, gin potwierdził, że to chłopczyk Długość kości udowej 32,8 mm, waga 390 g, ilość płynu owodniowego w normie, szyjka zamknięta w kształcie litery T Wszystko super oprócz mojego pulsu Serducho mi szaleje, dochodzi do 120 uderzeń na minutę. Ciśnienie mam raczej w normie. Gin kazał mi brać Aspargin i jak po kilku dniach się nie poprawi to do kardiologa. Boję się, często brakuje mi oddechu i czuję kołatanie serca. Mam nadzieję, że po Asparginie się poprawi, nie będę musiała truć siebie i synka lekami i nie daj Boże żeby mu to nie zaszkodziło. No i żebym ja po porodzie wróciła do normalności.
W czwartek cały dzień spędziłam z przyjaciółką i jej synkiem, kupiłam sobie majty ciążowe i rękawiczki dla małego w czwartek i piątek spałam u mamy bo M miał służbę i zaraz po grał koncert, wiec dwa dni nie chciałam być sama. W sobotę pojechaliśmy do teściów. I słuchajcie, witamy się z teściową, ona do mnie "cześć grubasie", teść nic do mnie nie powiedział, nie spytał, za to mój M mówi do teścia, "zobacz, jaki Patrycja ma duży brzuch, a wiesz, że tam siedzi chłopiec?" teściu na to "no, ale matka zasoliła surówkę". Potem pytaliśmy teściów o imiona, czy bardziej im się podoba Adam czy Sebastian, teściowa, że Sebastian, a teść powiedział "co to za pizdowate imiona". Nie było mi już przykro, śmiałam się z ich buractwa po prostu... Wczoraj wróciliśmy do Olsztyna, poszliśmy z moją mamą na rekolekcje odnowy w Duchu Świętym, było fajnie i małemu też się podobało bo fikał
Ja mam małe święto bo mój M zgodził się na Adasia chyba koledzy go przekonali do tego imienia, w sumie to nieważne, jaka przyczyna, ważne, że się zgodził i będzie Adaś
W czwartek mam ponowną wizytę, tym razem prywatną i znów będę miała USG
Jak tam u Was?
- anoda89
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Moje Słoneczko 08.10.2012 [*]
- Otrzymane podziękowania: 72
Princess bardzo przyjemnego masz teście, nie ma co ale grunt to się takimi komentarzami nie przejmować bo nie warto. Sporego synusia masz , a puls się unormuję.
Vini ale z Ciebie pracuś . Mi to się nawet obiadu nie chcę robić .
- kasia123m
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Princess no niezla wizyta u tesciow.moze tesciu z jakis powodow boi sie narazie myslec ze bedzie mial wnuka.moj np jak chodzilam z synem w ciazy to tez prawie niereagowal.byl zly ze kupuje ubranka w 7mies bo wtedy tak zaczynalam.ale potem wyszlo ze po mezu tesciowa urodzila martwego chlopczyka w 8mies.i on poprostu sie bal.teraz reakcja jest troszke inna.jak wyslalam fote 3d z genetycznego w 12tyg to nawet zapytal jaka plec.sam nie zapyta ale wydaje mi sie ze tesciowej podpytuje co i jak.wiec wiesz.ludzie czasami maja jakies swoje powody.a co do imion moi tez jeszcze ani amelki ani blanki nieslyszeli bo mowilam ze nie wiem jaka plec.zazloze sie ze tez im sie nie beda podobac takie imiona.
Ja teraz o 9 bede dzwonic na to usg polowkowe.zobaczymy czy sie uda umowic i za ile.ogladaqlam wczoraj wozki w entliczki.xlandrr move mi sie podobal ale nie stac mnie.uzywanych malo bo to nowosc.mezowi spodobal sie jedo.czytalam opinie i nawet nawet.Pan nam porownywal te dwa wozki i mowil ze jedo kladzie sie na plasko.xlander nie.jedo ma wiekszy kosz.jedo ma kat siedzenia 90stopni.xlander nie.i ogolnie bardzo dobrze sie sprzedaje.ja jeszcze ogladalam espiro vector pro i ogolnie tez mi sie podoba ale ma nakrycie na nozki wielkie i jak nasze dzieci beda w spacerowkach w zimie to bedzie zaduze.bedzie wisiec.jedo ma taki spiworek i to jego plus.a w rezultacie znalazlam jeszcze jeden wozek ale juz na necie,pozniej Wam wrzuce link bo pisze z tel.wyglada dosc nowoczesnie i caly zestaw 3w 1 ma za 900zl.jakis polski.z gondola oczywiscie osobna.i jak sie wkurze to kupie ten bo naprawde ostatnio krucho jakos z kasa.dobra ide dzwonic.
- Satine0
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Marlena dla małej mam już troszkę łaszków, po prostu jak teraz nakupuje więcej to raz, że zbankrutuje a dwa później nie będę miała co robić
Zrobiłam sobie listę co jeszcze kupić muszę
- Marlena1888
- Wylogowany
- gadatliwa
wczoraj byliśmy w barze i chcieliśmy zamówić pizze- ale 2 godz. czekania- i zamówiliśmy sobie frytki. Posiedzieliśmy do 21.30 bo M dziś do pracy;) w nocy totalnie nie mogłam spać.. taką miałam biegunkę..oj to nie było przyjemnie. a to jest bar u nas na wiosce, coś w tym jedzeniu było nie tak i więcej tam nie pójdziemy.. ale szok. M też źle się czuł i nawet zielona herbata nie pomogła..
jem własnie śniadanko- bułeczkę. za nie długo będę się zbierać na autobus, jadę do miasta:)
vini Ty to masz smykałkę do krawiectwa..
princess cieszę się że maluszek zdrowy i rośnie:) a jak się czułaś na obronie? ja miałam obronę w czerwcu i straszne mdłosci wtedy miałam.. ale teraz chyba już fajnie:) a teściu to jakiś dziki.. zamiast się cieszyć to marudzi.
Satine dokładnie, ja też chciałabym kupować tak partiami zaczynając już od teraz powoli ale jakoś mi dziwnie tak z takim małym brzuszkiem wchodzić do takich sklepów. Poprostu nasłuchałam się stereotypów..ale i tak mam bodziaków, pajacyków, kaftanoików i spodenek ohohoho dziś policzę sobie. Od koleżanki i szwagierki- jedna miała syna w marcu a druga w styczniu; i dziś w lumpie nie będę takich maluczkich kupować. Od 3 mies. to 64 tak? nie znam się na tych rozmiarach- moja pierwsza dzidzia
miłego dnia:)