BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 3 miesiąc temu #441048 przez jadziatopol
Madlen Medela jest najlepszy....ale wlasnie mam watpliwosci bo nie wiadomo czy bede potrzebowac i szkoda wydawac tyle kasy...ale z doswiadczenia wiem,ze jakis laktator lepiej miec niz miec 40 stopni goraczki :(

[/url]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #441053 przez Satine0

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #441060 przez Madlen
Słyszałam, że od razu po porodzie kobieta nie produkuje tyle mleka i dlatego nie musi ściągać od razu laktatorem? Ale ja się nie znam.
Czarna magia dla mnie. :dry:

O tych z Anenta elektrycznych też b.dobre opinie słyszałam.

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #441064 przez jadziatopol
Avent tez dobry...ja chyba kupie reczny tommee tippee.A jak sie okaze ,ze zwieksze produkcje :blink: to wtedy najwyzej kupie elektryczny :lol: ja po porodzie produkcje mialam niezla...nie moglam nadazycz odciaganiem i karmieniem :blush:

[/url]

12 lata 3 miesiąc temu #441074 przez Madlen
Ciekawe jak to będzie u mnie z produkcją kindermleka ;) to trzeba faktycznie sie w jakiś zaopatrzyć.. Bo nie wyobrażam sobie po porodzie mojego meża po to wysłać do sklepu. Zaginąłby w akcji.. :laugh:
A to bolesne uczucie to odciąganie??

12 lata 3 miesiąc temu #441078 przez jadziatopol
Madlen z tego co pamietam to wielka ulga...oczywiscie bolalo ale ulga w porownaniu z bólem kiedy ci rozsadza piersi. Tyle pamietam :dry: moze teraz bedzie inaczej :)

[/url]

12 lata 3 miesiąc temu #441089 przez Madlen
Jakby z porodu mało bólu było. Ale mamy przekichane..
Wzięło mnie na lody, ide do sklepu.

12 lata 3 miesiąc temu #441102 przez anoda89
Madlen odważna jesteś z cesarką, ja to nie chcę żeby mnie cieli. Słyszałam od dziewczyn że masakra i nic przy dziecku zrobić nie można ale wiadomo każdy organizm jest inny i jedni dochodzą do siebie szybciej po cesarce niż inne po naturalnym porodzie.

Co do pościeli to słyszałam że tej firmy jest dobra www.amy.com.pl/

Jeśli chodzi o pokarm to jedne kobiety mają odrazu po porodzie taki nawał że muszą ściągać bo się leje mleko.

12 lata 3 miesiąc temu #441120 przez Madlen
Chyba właśnie jestem tchórzem, skoro marzy mi się cesarka.. Ale to droga impreza zapewne...

12 lata 3 miesiąc temu #441125 przez anoda89
Dla mnie to odwaga. Masz rozcięte mięśnie brzucha, 12h nie możesz wstawać i nie ma z Tobą dziecka, później szwy ciągną i musisz uważać przy wstawaniu żeby nie poszły. W domu tak samo jesteś zdana na inne osoby bo dziecka nie możesz podnieść. Ja to taki mam obraz cesarki.

12 lata 3 miesiąc temu #441127 przez Madlen
Są tu mamusie, które miały cesarskie cięcie. Może sie wypowiedzą ? :)

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #441131 przez sylka
Obraz jak wygląda cesarka, po jego obejrzeniu (w czasie ciaży) utwierdziłam się w fakcie że dobrze że wolę SN. 4 godz po porodzie śmiało chodziłam sobie :)i nie musiałam leżąc i być zdana na innych.

12 lata 3 miesiąc temu #441133 przez chomiczka
Moja kuzynka miała cesarkę, bo dziecko ułożyło się pośladkami i bardzo źle wspomina. Długo dochodziła do siebie, bo to jednak jest duże cięcie, trzeba potem naprawdę uważać, a co z dzieckiem? Zresztą w trakcie cesarki nie było lepiej, opowiadała że czuła wszystko - jak ją rozcinali i grzebali w środku. Nie bolało ale czuła jakby ktoś jej tam grzebał, pełno krwi dookoła. Oprócz tego w trakcie cięcia lekarz powiedział do drugiego żeby dał inny nóż bo ten jest tępy. Więc ja po tej opowieści wyleczyłam się z cesarki. Poród naturalny też nie jest przyjemny ale z dwojga złego chyba lepiej mieć lekkie nacięcie niż taką masakrę :)

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #441134 przez sylka
Cesarka z konieczności bo nie ma wyjścia by ratować dziecko ok ale na zyczenie sama bym sobie tego nie serwowała. SN boli jak cholera ale później nie pamięta się tego ból. Teraz zupełnie nie wiem do czego porównac ten ból- najbardziej bolały parte i bóle krzyżowe przed nimi. Przy kolejnej ciaży nie boli ciebie żadna blizna jak ma to miejsce po cesarce. Bo blizna nie rożciąga siejako martwa tkanak i boli gdy macica zwiększa swoją objętośc.
Ma naciecie bardzo szybko sie zagoiło i jest prawie nie wyczuwalne. TAka tyci kreseczka :blink: Gorzej niż poród i parcie wspominam szycie a to raptem z 5 szwów było :P

12 lata 3 miesiąc temu #441152 przez [email protected]
W kwietniu mialam operacje i calkiem dobrze sie czulam az bylam w szoku ze na drugi dzien po operacji moglabym wyjsc do domu,blizne mam jak po cesarce,usuniete zrosty z macicy i nie tylko+torbiel i kawaleczek jajnika,najgorzej z pobytu w szpitalu wspominam lewatywe :( dla mnie masakra,tak mnie bolał brzuch ze myslalam ze nie bedzie operacji,na szczescie wszystko sie udalo,mysle ze kazda kobieta inaczej dochodzi do siebie po operacji,mimo wszystko chce urodzic sama i mam nadzieje ze sie uda

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka