BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 3 miesiąc temu #440990 przez sylwka727
I pewnie nie ma dostępu do neta pamiętałam że gdzieś wyjeżdża ale nie wiedziałam że nie będzie miała dostępu bo na sm też jej nie ma

24.12.2011-26.12.2011Mateuszek
24.12.2011-30.01.2012Adrianek
Moje Aniołki[*]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #441003 przez michasia
Dziewczyny, a Wy macie takie legginsy ciążowe, na allegro tego sporo i niewiem czym się kierować. Może możecie coś polecić?

Madlen, fajnie, że już na zwolnieniu jesteś. Ja chyba zacznę z powrotem na basen chodzić, bo kiedyś prawie co tydzień chodziłam.

12 lata 3 miesiąc temu #441007 przez kasia123m
Ja kupilam ale wzielam sobie rozm L i mi sie z zsuwaja z brzucha.maja taki wszyty material na brzuch.bardzo smieszne.ale do dlugiego swetra i kozakow na zime beda.

12 lata 3 miesiąc temu #441009 przez gabilee
Chomiczka gratuluje synka - imię masz już wybrane?
michasia a tobie gratki córeczki :)
kasiu ja bym wybrała ecru lub czekoladowy :)

a co do połówkowego to powiem wam , że mój gin powiedział mi , że nazwa połówkowe usg wzięła się ze Stanów , bo po 20 tc mozna określic więcej chorób , a tam można przerywać ciążę do 25 tc :(
więc mój bierze za "połówkowe" tyle co za normalną wizytę :)

ja byłam na usg i wszystko w porządku z synkiem :D i pochwale się wam : KRWIAK SIĘ WCHŁONĄŁ :D jestem bardzo szczęśliwa z tego powodu od razu kamień z serca mi spadł :)

ależ u mnie jest dziś straszna pogoda ;/ ciagle pada, wieje i ponuro ;/
a jak wasze samopoczucie?
przepraszam , że nie wypowiadam się w każdej kwestii jaką poruszyłyscie , ale juz nie pamietam polowy ;/

princess my zakupiliśmy przedwczoraj bmw5 z 2005 roku ... bardzo jestesmy zadowoleni świetnie się prowadzi , a że braliśmy kredyt na remont to odrazu pomyślelismy , ze mozemy auto zmienic :D

jadzia twoj synek to ma armatke :D

madlen też zastanawialam sie nad joga dla ciezarnych , ale sama nie wiem i do szkoly rodzenia idziesz do przyszpitalnej czy jakiejś prywatnej albo przy przychodni?

sylwka kochana wcale sie nie dziwii bidulko , ze sie martwisz po przejsciach z pierwsza ciaza , wszystkie zle znaki przynosza straszne mysli ;/ ale musisz miec nadzieje i wierzyc , ze wszystko bedzie dobrze :)

michasia ja mam tez ciazowe super sa ale bierz o rozmiar mniejszy niz nosisz ja wzielam m tak jak zawsze nosze , a tu psikus zjezdzaja ;/ masakra musze kupic s :) ale mowie o tych z h&m wiec nie wime jak z ina firma

12 lata 3 miesiąc temu #441016 przez gabilee
aha satine nie moge znalezc tej listy , ktora podawalas , moglabys jeszcze raz to wkleic przepraszam gapa ze mnie myslalam , zapisalam w zakladkach ;/

12 lata 3 miesiąc temu #441017 przez Satine0

12 lata 3 miesiąc temu #441018 przez gabilee
bardzo dziekuje Satine jestes kochana i cierpliwa :P bo ile razy mozna wysylac hehe

12 lata 3 miesiąc temu #441020 przez gabilee
co wziac pod uwage jak urzadzic pokoic dla dzidzi :
www.frani.pl/artykul/pokoj-dla-dziecka

12 lata 3 miesiąc temu #441022 przez Satine0
Aż do skutku :D

12 lata 3 miesiąc temu #441033 przez Madlen
Chomiczka gratuluję synka :)
Michasia gratuluję córeczki :)

Kupiłam herbate z żurawiną, b. smaczna. I zdrowa. Sprobuje poszukać też suszoną. Kupiłam wczoraj od koleżanki łóżeczko turystyczne, fajna sprawa.
Ma też do odsprzedaia materac kokosowo-gryczany. Bładze w tym temacie. A Wy doświadczone mamusie jakie materace do łóżeczka polecacie :unsure: :unsure:

12 lata 3 miesiąc temu #441035 przez jadziatopol
Madlen ja kupuje zwykly materac gąbkowy...ten z gryczka szelesci....moze akurat taki egzemplarz mi sie trafil ale sie zrazilam i wole najzwyklejszy.
Dziewczyy dzisiaj bylam w sklepie dla dzieci,zeby zaopatrzyc sie w najniezbedniejsze rzeczy dla mnie i dla malucha...wydalam 400 zl!!! ale kupilam majtki poporodowe, wkladki,biustonosz do karmienia, wkladki po porodzie, pieluchy, mokre chusteczki, termometr, przybornik (szzoteczka do wlosow, nożyczki do paznokci ), do odciagania katarku, emulsje do kapieli EMOLIUM (koleznka mi polecila...kapie swoje dziecko juz rok w tej emulsji i nic wiecej nie trzeba-droga ale wydajna i nie trzeba kupowac mydla,szamponu,oliwki etc), sudocrem do pupki,waciki do przemywania , materaz gąbkowy. I przy okazji podgladnelam ceny tommee tippee w sklepie i wlasnie chce zamowic na allegro laktator, butelki, podgrzewacz i sterylizator. Czy ktoras z was ma juz laktator? co myslicie na temat laktatorow...reczny czy elektryczny. Na poczatku myslalam,ze tylko elektryczny (bo sie zrazilam 15 lat temu), ale kolezanka mi powiedziala,ze teraz robia super reczne i sie nie namecze...nie wiem sama...moze macie jakies doswiadczenie w tym temacie :dry:

[/url]

12 lata 3 miesiąc temu #441036 przez Satine0
Ja sprzątam :) Dziś przyjaciółka z facetem do nas wpada na grilla :) Wczoraj miała ur. i zrobiliśmy jej śmieszny prezent hehe Wibrator+zapas baterii i wazelina haha !! Nie mogę się doczekać jej miny :P

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #441041 przez [email protected]
aniajulia fajnie ze 300 a nie 400zl tyle placila moja kuzynka 6miesiecy temu,robili to usg 2 razy bo za pierwszym razem p.profesor cos zauważyła nie tak z serduszkiem,nie wiem dlaczego taka roznica,w Kielcach b.polecaja Łódz,podobno najlepsi w kraju

Michasia ja mam getry Branco i polecam,sa grubsze niz z H&M,kupilam w sklepie za 65zl,po praniu ok,nie rozciagnely sie,mozna pewnie kupic na alegro.Super wygodne sa tez sztrusy ze streczem z H&M maja panel na brzuch,kupilam na alegro uzywane za 40zl ale wygladaja jak nowe,w H&M 170zl

Madlen moje dziewczyny tzn.bratanica i siostrzenica maja materace kokosowe,trzeci taki materac jest u mojej mamy,wyglada jak nowy i bedzie dla mojej dzidzi

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #441045 przez jadziatopol
Satine baaardzo fajny prezent :P ze tez nikt z moich znajomych nie ma takich :blink:
Gabilee ciesz sie bardzo,ze wszystko w porzadku :)

[/url]

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #441047 przez Madlen
Gabilee super wiadomość :) Teraz możesz być spokojna. Co do szkoły rodzenia to tam, gdzie będę rodzić. Ale jeszcze trochę poczekam ze szkołą chyba.
Michasia te getry mozna kupić w tym sklepie, o którym kiedys pisałysmy, sprzedawczyni mowiła mc temu, że po 35 zł są, można przymierzyć. www.brzusiowo.pl/
Co do basenu- też bym chciała, ale nie mam stroju na razie. Koleżanka mówiła mi, że jako ciężarna na basenie przyciągała spojrzenia i przestała chodzić.
Jadziatopol to zaszalałas z zakupami. :)
Słyszałam, że te elektryczne laktatory są rewelacyjne. Tu na forum chyba Kasia chwaliła firmy Medela.
Ja też się zastanawiam nad laktatorem, ale róznie to bywa z karmieniem i może sie nie przydać. Chyba sie wstrzymam z tym.

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka