BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 3 miesiąc temu #442092 przez Paulaaa
Hej Wam

Byłyśmy z Oli chwile u mamy. Młoda miała na sobie płaszczyk, ale jest tak zimno, że wróciłyśmy to płaszczyk schowałam do szafy, a wyjęłam już kurtkę.
Jak ja się cieszę, że Amelcia urodzi się na koniec zimy. Oli jest z końca Września i praktycznie całą zimę siedziałam z nią w domu - nigdy więcej.

W Sobotę jedziemy do sklepu po wykładziny i farby. :) My będziemy na turnusie, a A. będzie odświeżał mieszkanko. :P

Siedzę i jem czekoladę, mała szaleje. :)

Moja ciocia dla swojego syna ma taki wózek: allegro.pl/wozek-wielofunkcyjny-chicco-t...eet-i2686600483.html
Zmacałam go wczoraj i ... nawet fajny się wydaje. :P

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 miesiąc temu #442097 przez Satine0
Powiem wam, że nie wzięłam dziś witaminek tylko tabletkę na ciśnienie i nawet nudności nie mam. Może serio coś w tym jest :)

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #442110 przez princess
Mój teść ma już dwoje wnuków, ale jakoś nie jest nimi zachwycony. Teściowa też nie miała żadnych przykrych przeżyć ciążowo-noworodkowych, przez co nie są wyrozumiali wcale, jak musiałam leżeć na początku ciąży to teść komentował "kto to słyszał, że dwa dni w ciąży i już leżeć musi" i wiele wiele innych a ciekawe, co gadają za moimi plecami.

Marlena, na obronie czułam się ok, komisja była w dobrym nastroju, byli dla mnie mili i nie męczyli długo. Bałam się, że ciśnienie mi skoczy, ale jak już weszłam, usiadłam i zaczęłam nawijać to stres odszedł :)

Kasia, a na jakie usg idziesz? 3d?

Natalko dzięki :)

Jadzia, to Ty zajmujesz się całkiem innymi rzeczami niż ja u siebie w pracy :) Choć w sumie to ja pracuję w specyficznym miejscu.

Madlen, majtki kupiłam zwykłe bokserki, ale rozmiar XL :ohmy: a niedawno nosiłam M-kę... ;) Co do badań to jak będę u siebie w pracy to zrobię sobie ekg...

Łucja, właśnie nie wiem, chyba mają satysfakcję, choć na "grubasa" nie wyglądam, przytyłam tylko 6 kg w ciąży. Teściowa się akurat odchudza, więc może ją to robi, że teraz ja jestem okrąglejsza od niej. Też się przymierzam do posprzedawania książek ze studiów, dobrze, że mi przypomniałaś to się za to wezmę w końcu :)

Vini, ja już do teścia nic nie powiedziałam, wyszłam po prostu. Niedawno się z nim kłóciłam i już mam dosyć. Jak dziecko się urodzi to nie będziemy za często do nich przyjeżdżać. On na resztę swoich wnuków narzeka, że jak przyjeżdżają to bałaganią, hałasują, kredkami rysują po ścianach itp. więc nie będziemy mu przeszkadzać w jego muzeum :D

Sylwko, mój teść to ma zajebiste imię, Zenon :D Nie wiem jakie on ma typy imion i chyba nie chcę wiedzieć ;) A co masz za bóle? Z brzuchem też miałam takie wrażenie, że zmalał, aż do wczoraj jak spotkałam się ze znajomymi, którzy nie widzieli mnie 3 tyg. byli w szoku, że mam taką piłkę :) Więc jednak nasze brzuszki rosną, tylko my tego nie widzimy :)

Dominia, ja tak samo wczoraj dużo chodziłam i to z prawie gołą szyją, do tego zmarzłam w Kościele i doigrałam się, teraz mam katar i lekko boli gardło. Leje mi się z zatok szczękowych, biorę Sinupret i wit. C.

Co do witamin ciążowych to od początku brałam Femibion, ostatnio kupiłam sobie Prenatal Classic i dodatkowo kwasy DHA. Do tego wujek ginekolog przysłał mi z Niemiec całą siatkę witamin ciążowych, także zapas mam na dłuuugi czas :)

Mam do Was pytanko, jak się ubieracie w taką pogodę? Mieścicie się jeszcze w swoje jesienne kurtki? Ja swoich już nie zapnę, chodzę w rozpiętych i owijam się szalikami, ale długo tak nie pociągnę. Kupujecie jakieś specjalne kurtki ciążowe na jesień i zimę? Ja patrzyłam na allegro i dwie mi się spodobały ale obwód w brzuchu jakiś mały :dry: i nie wiem co tu robić, dziś znów zajrzę do H&M czy już coś rzucili...

12 lata 3 miesiąc temu #442129 przez Satine0
Ja kupiłam ciążową taką cieńszą w bon prixie. Zimową też muszę gdzieś kupić bo w starą nie wejdę ...

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #442149 przez [email protected]
Satine musisz brac witaminy,gin ci przepisal? moj powiedzial zeby zelaza nie brac ani witamin,wczesniej bralam tydz zelazo ale jak mu powiedzialam ze przepisal mi lekarz rodzinny to powiedzial ze nie musze,moge sobie podjadac :) to sie stosuje do zalecen,pytalam tez siostre i kuzynke i tez nic nie braly

Princess prawdziwy Zenek :laugh: Adam ładne imie

Posprzątałam cala kuchnie i tak sie zastanawiam co to bedzie za miesiac albo dwa,dzisiaj weszlam miedzy okap a slupek bo mylam u góry i chyba juz tam nie wejde.

12 lata 3 miesiąc temu #442157 przez Satine0
Ja na początku brałam tylko magnez i kwas foliowy. Później jak powiedziałam gin. że nic więcej nie biore to powiedział żebym brała. Każdy lekarz mówi inaczej...jedni każą brać inni nie :) Póki co się wstrzymam z tym...bo widac od tego wymiotuje i mam nudności a krzywa cukrowa przede mną :D Więc muszę się podreperować hehe

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #442161 przez [email protected]
Satine ja brałam tylko kwas,moze tez zalezy jakie mamy wyniki,moje sa jak wiekszosc ciezarnych

Ciesze sie bo nie musze chodzic za kurtka,dzwonila kuzynka i ma dla mnie 2 kurtki,mam tylko wybrac :) mam plaszcz i pewnie jeszcze pochodze w nim miesiac a moze dluzej,zalezy ile urosne

12 lata 3 miesiąc temu #442162 przez Satine0
Ja wyniki mam dobre :)

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #442180 przez michasia
Jak byłam w centrum ginekologii i położnictwa na połówkowym, to trafiłam na pewną ulotkę o bezpłatnym szkoleniu. Tu jest ich stronka bezpiecznymaluch.com.pl/ Trzeba wejść w góry w warsztaty, później jesień i są podane kiedy gdzie będą. Gdzieniegdzie już były. Trzeba wypełnić formularz i mają się odezwać na maila. Na ulotce jest napisane, że każdy uczestnik dostanie atrakcyjne upominki. Do tego konkursy z nagrodami i można wygrać wózek. Myślę, że warto się wybrać. Ilość miejsc ograniczona. W każdym razie ja się zapisałam i czekam na inf. na maila.

Odpisali mi, że zapisali mnie do listy uczestników, także Madlen jakbyś miała czas w przyszłą środę i chciała, to możesz się zapisać, bo są jeszcze miejsca.

12 lata 3 miesiąc temu #442182 przez jadziatopol
niika dzieki :) fajne te paki...
Sylwka kochana...nie jestes jedyna :) jakie my produkcje potrafimy stworzyc.... :blink: i nie wiem czy to on jest lepszy w tym czy ja :lol: ale to chyba normalne :blink: nic sie nie martw ciążą...zobaczysz wszystko bedzie dobrze :)
Dominia ja tak mam od kiedy czuje wyraznie maluszka....tesknie za nim i chce go wycalowac calutkiego i przytulic....ale ta chec u mnie wynika tez z tesknoty za moim m :(
Drzyzgunia ja tez mialam sny..a w tych snach córeczka...mój m tez snil o coreczce...a tu chlopczyk :lol: imie Bartek ładne :) tak ma na imie moj syn :)
Paulaa ten wozek chicco fajny...samam mialam go kupic ale rozmawialam z ludzmi i kółka są w nim do bani
Princess czym ty sie zajmujesz w takim ukladzie? :) jestem ciekawa :lol:
tez musze kupic kurtke bo zaczyna sie zimno robic a ja sie rowniez nie dopinam :( moze zerkne do H&M rowniez...maja cos ciekawego? i dla takich duzych jak ja? :blink:

[/url]

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #442184 przez kasia123m
Jadzia wrzucaj link do wozka...ja jakbym trafila uzywanego movi to moze tezbym go kupila...narazie mysle o jedo a teraz Wam pokaze ten jakis polski taki tani...
allegro.pl/wozek-4w1-x-trall-2012-paraso...isy-i2667966036.html

Princess nie znalazlam usg nie 3/4d.....dzwonilam do 6 klinik i w kazdej pytalam czy da sie zrobic to usg z tymi przeplywami krwi w sercu ale bez obcji 3d bo wiem po ostatnim ze 3 d to wlaczane jest na moemnt pod koniec badania a badanie i tak wykonywane jest w 2d.i nie ma.bylo 2d w jednej klinice usg poloznicze bez oceny ryzyka wad genetycznych...czyli zwykle usg gdzie tylko pomierza dziecko.a mnie chodzilo o dokladne usg polowkowe...genetyczne.noi w sumie moglam miec w srode popoludniu albo w srode za tydzien u tego lekarza co mialam.za 250...albo tam gdzie ide w sobote rano tez za 250 a jako gratis daja ten film dvd i foty.wiec idziemy wsobote...mezowi lepeij niz w srodku tyg zwalniac sie z pracy.a za tydz 16 ide do mojego lekarza.

kupilam kilka ciuszkow..jedna ladna sukienke..pozniej wrzuce fotki...na ciuchach oczywiscie.

apropos tego wozka co wrzucilam link...kolor sliwka 20 ladny dla dziewczynki?ewent mysle o kolorze 36 czarno szary

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #442188 przez jadziatopol
a co myslicie na temat tego lozeczka?
allegro.pl/lozeczko-biale-ola-z-szuflada...tis-i2674939506.html
Kasia juz wklejam :) a sliwka ladna dla dzieczynki :)
ale ja bym wolala kupic jakis lepszy uzywany
allegro.pl/x-lander-xa-2010-arctic-gondo...wka-i2688160357.html
czy moze to lepsze?
allegro.pl/klups-lozeczko120x60-karolina...ale-i2626085218.html

[/url]

12 lata 3 miesiąc temu #442194 przez Satine0

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #442204 przez dominia
Jadziatopol bardzo ladne lozeczko i niedrogie ! :) ja szukam cos z tego rodzaju tylko ciemne :) chodzi mi oczywiscie o to w pierwszym linku :)

Satine0 super kolory wozeczka ! :)

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #442210 przez kasia123m
satinne bardzo ladny ten wozek...sama bym taki kolorystycznie kupila...
jadzia lozeczko chyba to drogie mi sie bardziej podoba...a wozek bardzo ladny kolor...jedyne czego nie ma a na czym mi zalezy to spacerowki obracanej do mamy...bo xa tego nie maja...dlatego szukam move...ale moze pod koniec roku ludzie powystawiaja mve...jest jeden na allegro ale zpoznania...i tylko odbior osobisty...troszke daleko...
allegro.pl/x-lander-x-move-wozek-spacero...nan-i2681669818.html
a figa to jest tylko spacerowka...

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka