BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 3 miesiąc temu #442699 przez chomiczka
Mam taką nadzieję, to moja pierwsza ciąża, przebiega bez problemów więc nie chciałabym uśpić swojej czujności. Nie wiem tez kiedy reagować i co wskazuje że dzieje się coś złego. Np. czasami wydaje mi się że mam twardy brzuch, ale nie wiem czy faktycznie jest on twardy czy taki ma być czy mi się wydaje. Nie chciałabym też latać do lekarza z byle powodu. Mam nadzieje że mały szybko da znać o sobie :) dzięki Satine :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #442700 przez [email protected]
Znowu pół nocy nie spalam,o 2 w nocy jesc mi sie zachcialo,tez jestescie głodne w nocy? wytrzymałam do sniadania,spodnie mi spadaja z tyłka a waga rosnie,7 kg na plusie

Katriss odpoczywaj,bedzie dobrze

12 lata 3 miesiąc temu #442701 przez Łucja123
Katriss napisał:

No dosyć poważna sprawa. Zagrożona ciąża. Byłam w tamtym tygodniu na rutynowej kontroli dobrze się czułam,nic mnie nie bolało. Na badaniu okazało się że szyjka już mi sie skróciła o 1,5 cm od razu wylądowałam w szpitalu po paru dniach nie chciała wydłużyć eis. Musieli założyć mi krążek żebym nie poroniła.Musze teraz cały czas leże wstać tylko siku mogę nawet z siedzeniem na razie nie za bardzo :/. co chwila brzuch mi twardnieje nie moge nic robić masakra... :(

Katriss, ja również mam problem z szyjką - na ostatniej wizycie lekarz stwierdził, że ma tylko 26 mm, ale że jest mocno i trzyma. Boję się, że się skraca... Ty ile masz cm dokładnie?

12 lata 3 miesiąc temu #442706 przez Satine0
Mi lekarz nie mówił ile cm ma moja szyjka. Powiedział tylko, że zamknięta i się mocno trzyma.

Chomiczka
ja jak pojem to tez mam twardy :P wieczorem przeważnie. A smyk jeszcze cię tak okopie, że będziesz chciała chwili spokoju :)

12 lata 3 miesiąc temu #442707 przez Katriss
łucja nie wiem ile ona ma cm nie mowili tylko ciągle mowili ze skróciła się o 1,5 cm do 2 nawet na poczatku. Jeszcze nawet wypisu nie mam wiec nic nie wiem, na dodatek dziecko było bardzo nisko i główką w dół cieżko mieli na usg zmierzyć mu tą główkę. Na szczęście kanał rodny był zamknięty i czysty.

12 lata 3 miesiąc temu #442748 przez Satine0
Macie dziewuszki fajne foto :D

12 lata 3 miesiąc temu #442785 przez dominia
Witam mamusie :)

Ja przez dwa dni sie martwilam bo nie czulam malego tylko bardzo delikatne jakies ruchy bardziej mi to pasowalo na przekrecenie sie. Za to wczoraj chce isc spac kolo polnocy to spac mi nie dal :) tak wariowal do 1 ze brzuch mi skakal :) mysle, ze to zalezy od tego jak sie ulozy, ostatnio tez jak kopnie w pecherz to nieprzyjemne uczucie.. Nie martwmy sie na zapas nasze dzidziusie sa jeszcze male i plywaja sobie to tu to tam :)

12 lata 3 miesiąc temu #442809 przez sylwka727
Katriss to odpoczywaj i się nie przemęczaj moja szyjka też chyba nie za bardzo bo widziałam że w karcie jest wpisane że ma 2,96 a powinna mieć około 4 ale dr nic nie mówiła że jest z nią coś nie tak tylko zakazała sexu i przepisała luteinę. Zobaczymy czy coś się zmieniło w czwartek na wizycie

24.12.2011-26.12.2011Mateuszek
24.12.2011-30.01.2012Adrianek
Moje Aniołki[*]

12 lata 3 miesiąc temu #442821 przez Marlena1888
Satine, a to się pochwalę : :) taki wózek licytuję ;)
allegro.pl/wozek-2w1-espiro-atlantic-ide...ooo-i2694436277.html

Katriss uważaj na siebie.. i dzieciątko..3mam kciuki :*
;P

12 lata 3 miesiąc temu #442832 przez Satine0
Marlena bardzo ładny ! :)

12 lata 3 miesiąc temu #442836 przez Łucja123
Dziewczyny,
nie wytrzymałam i pojechałam do lekarza z tą szyjką. Zaczęły mi się dziwne rzeczy wkręcać, szczególnie, że na innym forum laska właśnie wylądowała w szpitalu z tego powodu...
No więc moja ma na oko 3 cm, w dalszym ciągu, ale Pani Doktor powiedziała, że mogę spać spokojnie - że ma ujście punktowe, cokolwiek to oznacza i jest bardzo mocna. Nie zaszkodzi bardzo dużo leżeć, a jeśli spacerować czy stać to robić sobie częste przerwy, bo grawitacja nie robi dobrze szyjce. Tyle się dowiedziałam:)

Miłego dnia

12 lata 3 miesiąc temu #442839 przez Satine0
allegro.pl/wozek-baby-merc-q7-3w1-jak-nowy-i2680339854.html

a ja kupiłam dziś ten :) Marysia będzie miała Merca hehe

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #442846 przez natalka

12 lata 3 miesiąc temu #442850 przez dominia
Łucja juz nie musisz sie martwic ale uwazaj na siebie :)

Katriss oszczedzaj sie ile mozesz, wierze ze bedzie dobrze ! :)

Dziewczynki śliczne wózeczki :)

12 lata 3 miesiąc temu #442888 przez michasia
Katriss współczucia, uważaj bardzo na siebie.
Satine gratulacje z zakupu.
Dziś byłam na wizycie. Czkałam 2,5godz...później byłam w kilku lumpach, ale właściwie nic interesującego nie było, jedynie kupiłam takie jakby bamboszki żółte robione na drutach za 63gr:)
Madlen byłam dziś w brzusiowie i kupiłam getry, takie czarne za 38zł. Były też fajne z wiskozy ale za 49chyba. Kupię na allegro. Rozmiar M, a raczej L noszę normalnie, więc rzeczywiście lepiej mniejsze.
Przymierzałam też 3 spódniczki, ale nic nie wybrałam. Chyba na allegro kupię...
W ogóle jakoś ten dzisiejszy dzień to porażka. Paweł też się jakoś gorzej czuje i się położył. Ja też się w łóżku ulokowałam.
Do tego zjadłam dziś ful słodyczy i prażynki. Fuj...same niezdrowe i bezwartościowe jedzenie...Aż mam wyrzuty. A od ostatniej wizyty przytyłam 4 kg!!! w domu ważę teraz 71,5 (przed ciążą 70), a u lekarza miałam 73,5!!!

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka