BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 3 miesiąc temu #441787 przez kasia123m
Satine dzis dopiero 8.myslisz ze wytrzymasz? :laugh: :laugh:
Dodzwonilam sie.ide w sobote na 9.30.koszt 250zl jak wszedzie.dostane fotki i plytke choc najwazniejsze zeby z dzidzia bylo wszystko ok.znow sie bede denerwowac.ale zbadaja serduszko,posprawdzaja te wszystkie wargi podniebienia jak piszecie.bedzie dobrze.a teraz jade zaraz z sasiadka bo w lumpie jest dzis dostawa odziezy dzieciecej.wiec 56 potrzebuje tylko body bawelnane ale moze na starszego syna cos wylapie.wczoraj kupilam gabke do wanienki w entliczku za 12zl.ale spioszki plus body kosztowaly juz 60.dziekuje.
Chomiczka ladne te bodziaki.ja tez kupilam jedno w paski kiedys w pepco.w paseczki ciuszki sa takie ladne.
Zmykam.ciesze sie ze ide na to usg :) bede potem.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 miesiąc temu #441795 przez Satine0
Kasia muszę !! :P Jak na złość zaraz mi się kończy ubezpieczenie auta i przegląd :( Jeszcze do teściowej jadę w sobotę i do chrześniaka męża bo ma ur i też trzeba coś kupić. Więc jak mus to mus :D Ale w listopadzie... hehe

12 lata 3 miesiąc temu #441797 przez natalka
Witam z rana!
Wcześnie dzisiaj wstałam bo byłam na pobraniu krwi, pielęgniarka miała problem z znalezieniem żyły :dry: mało przyjemne ale przeżyłam :)
Princess gratuluję wyniku obrony, ja niedawno odebrałam swój dyplom. Bardzo się ciesz, że Twoja dzidzia jest zdrowa no i synek SUPER. Serduchem się nie martw będzie dobrze :)
Moje szczęście skacze i fika :laugh:

*23.01.2012 ANIOŁEK

12 lata 3 miesiąc temu #441810 przez jadziatopol
czesc dziewczyny :) zimno dzisiaj jak diabli a ja dzisiaj w nocy czulam sie jak z krzyza zdjeta nie spalam cala noc przez katar , bol gardla i uszu ale dzieki radom Kasi teraz czuje sie lepiej :) czosnek,miod i cebula dzialaja cuda
Satine ladne te bodziaki :) ty to jestes zorganizowana babka :lol:
Vini robisz kochana wrazenie :) perfekcyjna mama i pani domu :woohoo:
Anoda mnie tez zlapal bol w pachwinie w srodku nocy...koszmarny
Princess :) dawno cie nie bylo. Gratuluje Adasia :) widze,ze obie bedziemy miec chlopakow :laugh: rzeczywiscie mamy podobna prace. Ja w umowie mam wpisane "Pracownik ruchu chorych, sekretarka medyczna"..ladnie brzmi...zajmuje sie pisaniem protokołów z zabiegu, wystawianiem L4, wypisami ze szpitala i obsluga pacjentow anglojezycznych. Kocham swoja prace :) czesc czasu spedzilam prowadzac dokumentacje na oddziale rehabilitacji (bylo milo :) ) , czesc czasu na bloku oper.i rok na IP.W sumie pracowalam 5 lat... przed wyjazdem sama zlozylam wypowiedzenie (mialam w przyszlym roku na stale pojechac do usa)...i to byl najwiekszy blad mojego zycia bo okazalo sie,ze jeszcze w przyszlym roku to nie nastapi...i 6 dni po ustaniu stosunku pracy zaszlam w ciazy (w usa) wiec nie mam nic teraz. Ale wczoraj rozmawialam ze swoja byla przelozona i moze uda mi sie wrocic do pracy w rpzyszlym roku. Bardzo bym chciala...ale juz nie w szpitalu (za daleko) tylko w przychodni (mam kolo domu) . Nasza firma ma wiele placowek w Krakowie...jezeli bede mogla to wybiore najblizsza domku i mojego malucha :)
Kasia ja etz wczoraj bylam w entliczku :) ale chyba nie w tym co ty...tez ogladalam x-landery...extra ale drogie
ale musze wam sie troszke pochwalic...wreszcie kupilam wózek ...dzisiaj ...x-landera uzywanego arctic :) gondolka +spacerowka :)

[/url]

12 lata 3 miesiąc temu #441827 przez Satine0
Jadzia ładny wózeczek :)

12 lata 3 miesiąc temu #441831 przez jadziatopol
Satine tez mi sie podoba...wlasnie taki chcialam jasny :) musze ci powiedziec,ze dzieki tobie wygralam pierwsza w zyciu licytacje i kupilam kombinezonik za 8,40. :lol: Ale sie cieszylam jak glupia.To jest najgorsze,ze takie aukcje wciagaja...hihih

[/url]

12 lata 3 miesiąc temu #441838 przez michasia
Chomiczka te myszki też z Pepco?
Ja właściwie od początku się nastawiałam, że będę kupować ciuszki tak w październiku, i wydawało mi się jeszcze kupę czasu do tego, a tu już zaraz połowa:).
Teraz sobie przyspieszę, tzn. będę w lumpach kupować jak będą ładne niezniszczone, część dostanę od kuzynki, a ona sporo tego ma, a do tego później rodzina, koleżanki, pewnie każdy też z czymś przyjdzie.
Kasia byłam dziś w przychodni na badaniach (jutro mam wizytę, to odbiorę) i w poczekalni sobie trochę na ten wózek Jedo popatrzyłam. był taki www.jedo.pl/pl/#/fyn/freeline/ i była jeszcze inna babka z wózkiem, ale nie pamiętam jakim. W każdym razie Jedo jak dla mnie miał lepsze koła i ogólnie to taki większy mi się wydał. Naprawdę mi się spodobał w tej przychodni. I tak na szybko spojrzałam na allegro, te jednak jakiś wybór używanych jest i za mniej niż 900zł!
Współczuję, że tak drogo u Was z tym USG. Mam nadzieję, że znajdziesz jakąś dobrą ofertę.
Vini-Miki szalejesz z tym szyciem. Dobrze będzie miała ta Twoja córeczka:)
Princess współczuje reakcji teściów. To ich pierwszy wnuk? Nie przejmuj się tym co mówią. Duży już ten Twój chłopak:)

Ja ostatnio jem i jem. W sobotę zrobiłam drożdżówkę z jabłkiem i jeszcze nie została zjedzona, a ja już wczoraj jabłecznik robiłam, bo jakoś ochoty nabrałam:) Chyba czas przystopować:) Ja to ja, ale mężowi już brzuszek odstaje i jak ja jem, to przecież on patrzeć nie będzie.
A tak w ogóle, to mogę się Wam pochwalić, że dziś upolowałam mysz:) Otworzyłam rano szufladę (po woreczek na pojemnik z moczem) i patrzę, a tam mysz ucieka. Szybko zamknęłam szufladę z impetem, kończąc żywot małej myszki:). Mieszkam obok dużej łąki i zawsze na jesień mamy myszy. Są w domu też 2 koty, i niby jest och mniej, niż jak kotów nie było, ale i tak zawsze się jakaś dostanie:)

Miłego dnia dziewczyny!

12 lata 3 miesiąc temu #441848 przez jadziatopol
Michasia ale mialas przygode :) biedna myszka :blink: i zrobilas mi ochote na jablecznik :P

[/url]

12 lata 3 miesiąc temu #441856 przez Satine0
Jadzia to gratuluje wygranej :D !

12 lata 3 miesiąc temu #441860 przez michasia
Kasia, fajnie, że już się umówiłaś.
Jadzia fajny wózek i gratulacje z wygranej aukcji:)
Fajna chyba praca taka sekretarka medyczna. Co trzeba skończyć by móc tak pracować?

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #441878 przez jadziatopol
Michasia u nas trzeba miec tylko studia wyzsze...a kierunek jest mniej wazny....potem przechodzisz szkolenia medyczne z zakresu dokumentacji medycznej, rozmowy z pacjentem (szczegolnie tym roszczeniowym ) etc.Ja dostalam sie na poczatku na rejestracje i szczebelek po szczebelku doszlam do sekreariatu med. Fajna praca :) i znajomosci duzo :) to najwieksza zaleta tej pracy :blink:

[/url]

12 lata 3 miesiąc temu #441881 przez Satine0
Zdarzyło wam się wymiotować po wit. ?? Bo tak myślę od czego mogę wymiotować i doszłam do wniosku, że jak już wymiotuje to zawsze po tym jak łyknę Falvit Mama. Dzisiaj postanowiłam nie wziąć tego i jest póki co dobrze. Hmmm...

12 lata 3 miesiąc temu #441885 przez jadziatopol
Satine pewnie jestes uczulona na skladniki zawarte w falvicie. Slyszalam o tym.Dochodzi wtedy do zaburzen żołądkowych. Na razie nie zazywaj i zaobserwujesz czy jest poprawa.

[/url]

12 lata 3 miesiąc temu #441889 przez michasia
Satine, a te Falvit Mama mają DHA, bo to ważne od połowy ciąży, a wydaje mi się, że one nie maja, ale mogę się mylić.
Ja biorę Femibion Natal 2 (z DHA), zawsze na noc- a powinnam do obiadu, ale jakoś zapominam, ale ostatnio czytałam, że Centrum Materna DHA ma lepszy skład, a kosztuje chyba mniej. Muszę jeszcze się dokładnie rozejrzeć, bo femibion mi się kończy i niewiem, czy go dalej kupować, czy zmienić

12 lata 3 miesiąc temu #441895 przez Satine0
Nawet nie wiem :) kupiłam je bo są względnie tanie. A nie widziałam sensu w kupowaniu drogich jak tu skład ten sam. Teraz przestane je brać i zobaczymy :)

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka