BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 2 miesiąc temu #451290 przez jadziatopol
Gabilee dziekuje :blush: ale ci dobrze , ze tak twoj facet dba o ciebie :) hihi...nie ma to jak dobry seks w ciąży :P ja rozwijam wyobraźnie :blink: u mnie tez slabiej czuc ruchy bo tez mam lozysko na przedniej scianie :)

[/url]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 2 miesiąc temu #451296 przez justyna84
Moje dziecko dzisiaj kopie jak szalone :ohmy: moze czuje ze za 2 dni wizyta i chce mi powiediedziec ze jest chlopczykiem :silly:

12 lata 2 miesiąc temu #451304 przez princess
Rozumiem Cię Justyna, zawsze to jak się ma do czynienia ze "swoim" człowiekiem to inaczej. Pytałam się, gdzie mieszkasz, bo mam wujka Polaka, który jest ginekologiem, ma swój gabinet, mieszka w południowo-zachodnich Niemczech. Ale Ty mi nie napisałaś, w której części Niemiec mieszkasz B)

Gabilee, odzywaj się częściej :)

Mój M też się boi, ale jakbym bardzo nalegała to by wymiękł, jednak ja też mam obawy a nic na siłę robić nie chcę ;)

12 lata 2 miesiąc temu #451306 przez Satine0
Mi też dziś brzuch skakał :D A wizyta we wtorek :) doczekać się już nie mogę.

A co do seksu to mój mąż nie ma z tym problemów :P Wręcz przeciwnie...czasami mi go szkoda bo on coś zaczyna a mi się wogóle nie chce... i jakoś chyba wolę w tym momencie pieszczoty hmm...

12 lata 2 miesiąc temu #451307 przez gabilee
justynka a chciałabyś synka tak? zycze z calego serca i zdrowego :)

justynka i jadzia no na seks z moim n nigdy nie moglam narzekac :D
przed ciaza codziennie sie kochalismy jak bylismy razem :) ale wiadomo czasami nie dalo rady codziennie :) a podzas ciazy sie nie boje zwlaszcza , ze teraz krwiak zniknal ...

justynka ja sie zastanawialam jak to wlasnie bedzie z tym spaniem jak synus sie urodzi , ale ciesze sie ze moj n uwielbia dzieci i mysle ze bedzie lepszym ojcem niz ja matka :P

12 lata 2 miesiąc temu #451320 przez gabilee
princess obiecuje , ale czasem nie mam czasu nawet napisac ;/ postram sie poprawic :D
wlasciwie to powiem ci , ze takie oczyszczenie atmosfery bardzo pomoglo po naszej ostatniej wymianie zdan , bo teraz to chaialabym ci poznac na zywo :)

ogolnie to ciekawe czy kiedys sie spotkamy wszystkie :D ?

12 lata 2 miesiąc temu #451342 przez princess
Ja też chciałabym Cię poznać na żywo, za to kiedyś miałyśmy wręcz przeciwne odczucia :) Na wiosnę, jak mrozy odpuszczą można byłoby zrobić jakiś mały zlot z naszymi bobasami :)

12 lata 2 miesiąc temu #451348 przez gabilee
:) cieszę się :D
włąśnie może zrobimy zlot mamusiek jak urodzimy wszystkie , o ile wszystkim bedzie pasowało :)

12 lata 2 miesiąc temu #451351 przez justyna84
GABILEE nie mow takich rzeczy to ty masz byc najlepsza mama na swiecie a nei twoj maz tata, on moze byc dobrym ojce ale matka najlepsza ty bedziesz. Jak urodzisz to zobaczysz ja tak kocham moje dzicko ze jestem az o nego zazdrosna nikomu go nie oddam chyba ze na pare godzin ale nie na caly dzien czy noc do nikogo nie mam zaufania tylko do meza i do mojej mamy a jak juz go dam na te pare godzin to mam schizy ze powinien teraz jesc ,spac ciekawe co teraz robi itd.... wiem to chore ale moje dziecko nei ma problemu z kims zostac chociaz strasznie sie obawiam co to bedzie jak pojade rodzic staram sie o tym nei myslec bo krzywda mu sie nei bedzie dziala...
chcialabym dziewczynke ale wiem ze bede miala syna bo tak czuje :silly:

princess ja jestem na bajerach ;)

12 lata 2 miesiąc temu #451455 przez kasia123m
Hej dziewczynki.co Wy stosujecie na pieczenie na dole w ciazy bez recepty.wczoraj wydawalo mi sie rano ze mnie piecze,potem caly dzien nie i teraz rano chyba tez.juz nie wiem czy mi sie zdaje czy moze mam jakis stan zapalny.w czwartek bylam u lek i nic niewypatrzyl.a clotrimazolum wolno smarowac w ciazy?

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #451471 przez vini-miki
czesc dziewczyny :)
Sliczne macie brzuszki dziewczyny :)
Jadzia no no mlodziutko wygladasz, sliczna z ciebie kobitka :)
Justyna, smiesznie napisalas, ze maz pojdzie na kurs to bedzie umial jezyk :) Nie ujmujac nic nikomu, z zadnej bron Boze zlosliwosci nie pisze, ale to nie idzie tak latwo :) i zeby sobie pogadac swobodnie to potrzebne lata "lajtowej" nauki, albo krocej ale wtedy juz ostro jedziesz z wkuwaniem i praktyka wsrod ludzi, bez stekania i olewania tematu.
Mojej kolezance maz ostatnio zafundowal kurs holenderskiego za 4 tys. euro, trwal 3-4 tygodnie..no i jaki efekt? minimalna poprawa, naprawde nie wystarczy odbebnic kursu, zeby sie nauczyc obcego jezyka. Zycze wam wytrwalosci w nauce :)

Ja nigdy nie bylam w szpitalu w Polsce, wszystko co zwiazane z ciaza - przechodzilam tutaj, no i mam odwrotnie, nie wyobrazam sobie, zebym mogla urodzic w Polsce, bo tam nie znam "nic", nie pojedziemy w tym roku na swieta ( jak co rok) bo sie boje, ze cos by sie moglo przytrafic a bylabym tak daleko od domu.
Ech tam, za dlugo nie pisalam, i teraz tyle stron do nadrobienia, ze zapomnialam juz co kto pisal
Przytulanki hehe, to pamietam :D, no to sie wypowiem :D : W zadnej ciazy nie przepadalam, a w tej to juz calkiem seks moglby dla mnie nie istniec. Nie wglebiam sie jakie czynniki na to wplywaja, ale zmieniam sie o 180* w ciazy w tym temacie. Mezulek troche cierpi, no ale tak calkiem tez o nim nie zapominam :) gabilee tak srednio co 2 dni :D a my tak srednio co 2 tygodnie hehe + jakas niespodziewanka od czasu do czasu :)

A ja mam dzisiaj urodzinki :) 30-te :D wstawie fotke z tortem i brzuchola :)
Załączniki:

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #451476 przez michasia
Kasia ktoś pisał, że stosuje, także chyba można. ja od kiedy stosuję płyn do higieny intymnej Ziaja ochronny z kwasem mlekowym, nie mam problemu z infekcjami. Tak już od ponad roku.
Seks miałam na pierwszej wizycie powiedziane, by uważać. To tak raz w tygodniu. Później nic już babka nie mówiła. Mąż to by chyba codziennie chciał, nie ma obaw, ale ja tak raz na 2-3 dni. Chciałabym tak codziennie, ale jakoś nie umiem...

Ale z Was laski dziewczyny. Jadzia też sobie Ciebie inaczej wyobrażałam, normalnie ponad 10lat młodziej wyglądasz i dobrze Ci w jasnych włosach.
Princess rzeczywiście jak siedzisz brzuszek dużo większy.
Ja byłam z chrześniakami w sobotę na spacerze, to też wklejam fotkę.

Vini wszystkiego najlepszego! Też młodziutko wyglądasz jak na mamę takich chłopaków:)Ciąża służy, uśmiechnięta i rozpromieniona. No i brzuszek fajny, choć jak kiedyś wstawiałaś fotkę brzuszka, to mi się większy wydał niż teraz, kwestia ubrania.
Załączniki:

12 lata 2 miesiąc temu #451482 przez princess
Dzień dobry :)

Kasiu, jeśli Cie piecze to może być cewka i Clortimazolum niewiele tu pomoże... Ja kiedyś tam używałam Clotrimazolum ale nie działało na mnie.

Vini, wszystkiego najlepszego :) Okrągła rocznica :) Tak w ogóle to jesteś b. ładna i wyglądasz na co najwyżej 20 lat :)

Michasia
, ja stosuję ten sam płyn z Ziaji i jest spoko.

Ja zaraz wyruszam z M na maraton po sklepach ciążowych w Olsztynie, mam wielką nadzieję na zakup kurtki zimowej. Do popołudnia :)

12 lata 2 miesiąc temu #451484 przez Monia_T
Witam Mamuśki :)

Vini wszystkiego najlepszego z okazji okrągłych urodzinek :) To teraz masz 18 lat i 12 lat doświadczenia ;)

Co do sexu w ciąży, ja niestety mam zakaz od początku :angry: Także ostatni raz to mieliśmy chyba przy poczęciu :laugh:
No ale jak trzeba to wytrzymamy :)

Dziś bardzo pochmurno, mgła nie odpuszcza. Nie chce się wychodzić z domu. Oswajam się z podawaniem sobie insuliny, nie jest to ani łatwe ani przyjemne. No ale jeszcze 3 miesiące z haczykiem...muszę wytrzymać.

Miłego dnia.

http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/13743

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #451486 przez vini-miki
Kasia, ja po sikaniu kazdym podmywalam sie tantum rosa, stosowalam tez kuracje VITAgyn C, w kapsulkach lub w zelu. Dzisiaj wlasnie zapobiegawczo zaczynam, ale i tez wlasnie jakby mnie cos pieklo, bo wczoraj bylismy na basenie no i wieczorem wypadalo to spotkanie co 2-tygodniowe heheh :D wiec moze i to podraznienie jakies zwyczajne albo od gumki ;) ale wlasnie uzylam tantum i czopka :D tak w razie W, aaaaa no i tez zakupilam w Polsce ten z Zaji, super jest, jak dla mnie lepszy od duzo drozszego Lactacyd, bo po tym to dopiero mnie zaczynalo piec, no powiedzmy przy uzywaniu, niewiem moze cos mnie uczula czy jak, Ale Ziajka gora

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka