BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 2 miesiąc temu #451046 przez Monia_T
Jadzia moja macica ćwiczy już prawie od miesiąca :dry: W pierwszej ciąży w ogóle nie miałam przepowiadających, ale teraz ze wszystkim jest inaczej.

Później porobię fotki ciuszków i się pochwalę :)

http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/13743

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 2 miesiąc temu #451047 przez jadziatopol
ale numer...ja tez nie mialam w poprzedniej ciąży żadnych skurczów przepowiadających. Az sie obawiam. I co wtedy robisz? Magnez nie pomaga?

[/url]

12 lata 2 miesiąc temu #451064 przez Łucja123
Hej!

Mam pytanie - jaką karuzelę nad łóżeczko kupić? Jest tego mnóstwo i nie wiem czym się kierować... Dzięki za podpowiedzi!

12 lata 2 miesiąc temu #451073 przez Monia_T
Jadzia jak mnie dopadają skurcze, to biorę magnez, no-spa, leżę w łóżku i głęboko oddycham, prawie jak przy porodzie :) Takie przypomnienie co mnie wkrótce czeka :)

Łucja jeśli chodzi o karuzelkę, to przede wszystkim spokojna muzyczka, którą możesz zmienić, przyciszyć i wyłączyć w razie snu maleństwa :) Bardzo fajne są te z pluszowymi zwierzakami, można później odczepić, wyprać i dać dziecku do zabawy :) Ostatnio widziałam też karuzelki ze światełkami, ale trudno mi powiedzieć jak dziecko na nie reaguje. Pamiętam tylko, że przeklinałam karulele ze zbyt głośną muzyką :)

http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/13743

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #451084 przez chomiczka
Wszystkie pokazują brzuszki to ja też pokażę domek mojego maleństwa :)
Ja jeszcze nie myślę o karuzeli bo nawet na łóżeczko jeszcze się nie zdecydowałam, poczekam jeszcze z tym trochę.
Załączniki:

12 lata 2 miesiąc temu #451088 przez jadziatopol
Chomiczka ładny domeczek :) ja tez nie mysle jeszcze o karuzeli ani o lozeczku.
Chyba sie przejde na spacer...musze sie troche ruszac...a tak mi sie nie chce w dodatku samej :(

[/url]

12 lata 2 miesiąc temu #451089 przez Łucja123
Dzięki Monia.
Nie wiedziałam, że takie karuzele są tak strasznie drogie... Muszę sobie wybrać na prezent:)

Któraś z Was pytała co studiuję - zaczęłam studia podyplomowe z prawa podatkowego. Mam nadzieję, że pomimo macierzyństwa uda mi się je skończyć...

12 lata 2 miesiąc temu #451101 przez Marlena1888
Monia jaki masz ładniutki brzusio :) i córeczka już taka duża jak laleczka:)

Anuśka ja maluje włosy normalnie, chcę się ładnie czuć w ciąży, dbać o siebie.. ')

princess dodam foteczki i brzuszka i wózeczka jutro;) dziś zrobiłam i mam na aparacie ale nie mam czasu dziś tego rzucić na laptopka:P A Ty jaki już masz duży brzusio jaaa, śliczny!

Jadzia jaka ładna laska z Ciebie, nie wierzę.,, 38 na karku nie wierze... ;)co do magnezu, to biorę witaminy pharmaton, tam jest mg, ale czasem jak mam męczący dzień i twardy brzuszek to też biorę z b6.

Satine śliczne patałaszki wydybałaś :)

ja też jeszcze o karuzeli i łóżeczku nie chcę myśleć:) jeszcze trochę czasu mamy :) hi

Chomiczka ładnie wyglądasz :) i brzusio ładniutki ;P

a ja wróciłam do domku, byliśmy z m u taty na obiadku:P a teraz czekamy na szwagierkę ..;P
Wy tak piszecie że trudno Wam wysiedzieć długo .. mi też.. wczoraj siedziałam z gośćmi od 7 do 1.30 w nocy.. ale nie wygodnie mi było.. a co będzie potem heh :ohmy:
ale to tylko mogą zrozumieć ciążówki;)\

12 lata 2 miesiąc temu #451107 przez sylwka727
Chomiczka ładny brzuszek :)

Satine śliczne ciuszki :kiss:

Jadzia ja biorę Asmag 3x2 tabletki

24.12.2011-26.12.2011Mateuszek
24.12.2011-30.01.2012Adrianek
Moje Aniołki[*]

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #451108 przez jadziatopol
Marlena dziekuje :) miłość tak konserwuje :) podziwiam cie,ze moglas tak dlugo wysiedziec z gośćmi...ja nie dalabym rady...o 22-ej juz jestem gotowa do spania...ale moze brak sil wynika u mnie z wieku ;) Dzisiaj wyszłam na spacer (sama :( ) i przeszlam moze 1 km i nie moglam do domku dojsc.... :blush: co to bedzie za miesiac , dwa :( czuje sie juz tak ciezko dziewczyny.
Sylwkaznalazlam u mnie w apteczce Asmag :) wole to niz ten Maglek ,ktorego zzadna z was nie zazywa i wydaje mi sie jakis podejrzany (nie wolno stosowac w ciąży)

[/url]

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #451113 przez [email protected]
Hej mamusie :) Bylismy dzisiaj w Czestochowie na mszy a pozniej w Olsztynie,pełno ludzi,swieto Hubertus-pogon za lisem,na zamek nie miałam siły wejsc,czekalismy na pierogi i chleb ze smalcem i ogórkiem,tak mi sie zachciało a jaka bylłam wsciekła jak sie nie doczekałam,przyjechalismy do nas i poszlismy na pizze

12 lata 2 miesiąc temu #451114 przez Łucja123
Dziewczyny, ja się zastanawiam nad tą karuzelką, bo koleżanka chce mi w najbliższym czasie prezent zrobić i kazała coś wybrać. Coś, co się przyda.

No ja po wczorajszym siedzeniu prawie 13 godzin myślałam, że będę spać na głowie... Mam nadzieję, że z czasem nie będzie jakoś strasznie gorzej...

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #451129 przez princess
Łucja, jeśli ja miałabym wybrać coś przydatnego to wskazałabym łóżeczko, wózek, pościel, zestaw kosmetyków dla niemowląt czy zapas pieluch... Jest jeszcze mnóstwo innych niezbędnych rzeczy, ale na pewno nie myślałabym teraz o karuzelce ?

12 lata 2 miesiąc temu #451134 przez jadziatopol
Łucja ja chyba tez nie wybralabym karuzelki ;) a z tym spaniem i siedzeniem to niestety moze byc gorzej :(
Aganobla swięto Hubertusa? nigdy nie bylam a brzmi ciekawie...a szczegolnie chleb ze smalcem i ogorkiem :P

[/url]

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #451138 przez dominia
Czesc Mamusie :) ja dzisiaj padam ! Bylismy u babci pozniej jezdzilismy z nia to tu to tam.. Z samochodu to dzisiaj wychodzilam chyba z 10 razy ... Najgorsze jest to, ze jak stoje to czuje skurcze :( takie jak przy okresie sie ma czasem ale mnie to nie pokoi bo nic do tej pory takiego nie czulam :( .
ja mam zaczac brac magnez ascofer.. Jedna tabletke dziennie nie laczac z witaminami ... Walnelam sie ascofer to zelazo dopiero teraz czytam ulotke bo zaczynam brac :)

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka