BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #451008 przez justyna84
Jadziatopol tez jak siedze mam wrazenie ze gniote dzidzie . Ja jeszcze o nic lekarza nei pytalam jakos wszystko biore na lajt w tej ciazy ;) z drugiej strony jakbym umiala po niemiecku to pewnie i bym spytala :silly: a tak to musze przez tesciowa .

Powiem wam ze zaczynam obawiac sie porodu ;) mimo ze pierwszy byl jak bulka z maslem ;) ale czuje sie tu taka obca w tych niemcacha w szpitalu to juz nei gadam ;)

Agusska a nie moze zaczekac az urodzisz i wtedy jechac ?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 2 miesiąc temu #451011 przez anuska0987
no właśnie mu tłumacze ale przetłumaczyć sobie nie da

12 lata 2 miesiąc temu #451012 przez jadziatopol
Anuska wspolczuje...bo faktycznie ciezko a tym bardziej,ze na wsi to nie jest tak lajtowo jak w miescie...duzo pracy a z brzuszkiem ciężko ...ech...postaraj sie jeszcze z nim porozmawiac.
Justyna ja tez balam sie tam zostac bo wszystko obce...i teraz tez bede sie bala rodzic tam...bo pomimo ,ze znam jezyk to nigdy to nie jest to samo co jezyk ojczysty i ludzie inni , zwyczaje, procedury. Rozumiem cie bardzo dobrze....

[/url]

12 lata 2 miesiąc temu #451015 przez justyna84
Aguska twoj maz chyba sie boi i ucieka ze tak powiem przed ,,dzidziusiem,,

Jadziatopol jeszcze maz nei jest zainteresowany porodem tesciowa (a tylka ja tu mam) tez chyba nie chce byc przy mnie podejrzewam ze bedzie przy wywiadzie i sobie pujdzie . A ci co tu sa jej znajomi muwia ze zadna filozofia tym bardziej ze juz rodzilam to nie mam sie czego bac , i wystarczy wiedziec po niemiecku jak jest ,,przyj,, .Mam nadzieje ze jakos to bedzie.

Pogoda u nas taka sobie poszla bym z dzieckiem na spacer ale jakos nie mam na to checi chociaz mimo wszystko i tak chyba sie wybiore , pewnie sama bo mam takiech zdechlego meza ze woli siedziec w domu . Maz od jutra idzie na kurs to bedzie umial Niemiecki a ja bede musiala sie uczyc z nim ;)

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #451017 przez anuska0987
może i ucieka juz sama nie wiem jeszcze z nim porozmawiam ale ciężko będzie go przekonać

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #451021 przez Satine0
Czas pokazać zdobycze :)

12 lata 2 miesiąc temu #451029 przez princess
Dzięki dziewczynki :*

Madlen, poszło głównie w brzuszek i biodra, na reszcie sadełko jakoś się równomiernie odkłada :) Też kiedyś jeździłam do Myślęcinka, jako dziecko bardzo lubiłam jeździć po ZOO tym śmiesznym pojazdem :)

Marlena, nie zapomnij o fotce wózka :) Co do ruchów to mam wrażenie, że mój bąbelek też ostatnio mniej aktywny, może to dlatego, że coraz mniej miejsca mają?

Jadzia, super, że Hubcio zdrowy :) Powodzenia na wizycie w klinice, umawiałaś się już? Willa super, Ty też ładnie wygladasz, szczerze mówiąc, to po awatarku inaczej sobie Ciebie wyobrażałam :) Magnez biorę cały czas, ostatnio Aspargin (z potasem) ze względu na serducho.

Sylwko, możesz spróbować z Lacibiosem. Ja w aptece daję za niego ok 24 zł. Spytaj może w aptece co możesz na infekcję. Jak mnie dopadła tydzień przed wizytą to poszłam do lekarki rodzinnej i poprosiłam o receptę na Pimafucin, gin mi go zawsze przepisuje. Nie robiła żadnego problemu :)

Mrufka, brzusio zgrabniutki, ładnie wyglądasz :) A co Cię przygnało do mojej mieściny? :)

Aganobla, fajny okrągły brzusio :)

Łucja, przypomnij co studiujesz :) Podziwiam Cię, że tyle godzin wytrzymałaś, ja bym niestety nie dała rady... Po godzinie siedzenia już mnie kreci, a co dopiero tyle.

Justyna, gdzie mieszkasz w Niemczech?

Co do spania, zasypiam na lewym lub prawym boku ale na plecach też śpię, zazwyczaj nie długo :)

Co do farbowania włosów to ja się na to nie decyduję. Zawsze farbowałam na czarno, przed zajściem w ciążę rozjaśniłam do swojego naturalnego odcienia i teraz jest mi z tym bardzo wygodnie :) Nie mam odrostów, nie muszę co miesiąc farbować. Tęsknię za czernią ale chyba na razie z lenistwa i wygody nic z włosami nie będę robić :)

Wczoraj wieczorem wróciliśmy od teściów, obyło się bez wiekszych przebojów. Przywieźliśmy karton ubranek po bratankach M :) Zajechaliśmy na basen, nowo otwarty w moim mieście, ja miałam wstęp za darmo z racji swego stanu, zapłaciliśmy tylko za M. Od początku ciąży nie pływałam, jakież było moje zdziwienie, że strasznie zwiotczały mi mięśnie miednicy i grzbietu ! Gdy próbowałam płynąć żabką czułam dyskomfort, najpierw pływałam z deseczką pod rękoma, potem jak się trochę rozruszałam pływałam już normalnie. Ale na plecach nie dałam niestety rady, raz się położyłam, poleżałam chwilę i koniec. Adaś szalał razem ze mną, kopał równo. Dowiedziałam się, że dwa razy w tygodniu jest Prenatal Aerobic, wstęp darmowy, trzeba mieć tylko zaświadczenie od gina, że nie ma przeciwwskazań do udziału w aerobiku wodnym i tyle. Także jak tylko zgarnę zaświadczenie zaczynam chodzić, wczoraj po sesji pływania czułam się świetnie, lżej, plecy i krzyż nie były takie zdrewniałe. Do tego przeczytałam, że pływanie w ciąży ułatwia poród.
Dziś M pojechał na służbę, wraca jutro. Cały dzień siedzę sama, na obiad robię sobie fasolkę po bretońsku bez mięsa a po południu jadę na rekolekcje.
Adaś i ja zaczynami dziś szósty miesiąc :) A za dwa tygodnie wchodzimy w trzeci trymestr, ale to już brzmi :)

Załączniki:

12 lata 2 miesiąc temu #451030 przez justyna84
princess tak od 4 miesiecy mieszkam w Niemczech . Spory masz brzuszek :silly: ja zreszta tez taki mam :silly: i estem z tego zadowolona :silly: .Wstawila bym zdiecie ale jakos mi to nie wychodzi jestem nie na swoim kompie i jakos tak mi to nei idzie ;) sprobuje jeszcze wieczoram ;) jak dziecko mi pujdzie spac

12 lata 2 miesiąc temu #451032 przez princess
Justynko, pytałam, gdzie mieszkasz w Niemczech :) Mam wujka gina, może akurat mieszkasz niedaleko niego :)

12 lata 2 miesiąc temu #451034 przez princess
A jaka to część ?

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #451035 przez jadziatopol
Justyna nic sie nie bój...wiem,ze jestes w obcym miejscu i najgorsze jest to,ze nie umiesz niemieckiego...ale opieke tam mają niezłą..ja tez sie boje ale mysle sobie,ze wszystko w rekach Boga. Mnostwo kobiet rodzi nie w swoim kraju i jakos im sie udaje. Najgorsze jest to,ze nie mamy poczucia bezpieczenstwa....ale jak sobie to odpowiednio wytlumaczymy to bedzie dobrze. Nie panikujmy. Myslmy pozytywnie i wspierajmy sie jak mamy cięższe momenty :) głowa do góry ...za 3-4 miesiace bedziemy szczesliwymi mamami :)
Princess ale masz ładny brzuszek :) Jak siedzisz to lepiej widac. Sliczniutki , okrąglutki :) i bardzo ładnie wygladasz :) ... przepiekna jesien...kocham ta pore roku :kiss: Jutro bede dzwonic do Kliniki i umawiac sie. Mam nadzieje,ze terminy nie sa odlegle :( i mam nadzieje,ze nie zleca mi insuliny. Mierze sobie 10 razy dziennie glukometrem 1h po jedzeniu i 2h po jedzeniu i na czczo i jest w porzadku. Zaniose od razu te swoje zapisy,zeby nie tracic czasu. Hubcio :kiss: jak ładnie go nazwalas :) ja na awatarze mam czarne wlosy (zdjecie z zeszlego roku) i w takich sie wole...a teraz mnie podkusilo zrobic sobie blond (przed ciazą) i nie wiem...pomimo tego,ze to moje naturalne(blond) to lepiej sie czuje w czarnych ...ach ta natura kobieca :blink:

[/url]

12 lata 2 miesiąc temu #451036 przez Monia_T
Cześć Mamuśki :)

Wczoraj posiedzieliśmy do późna, mieliśmy gości. Dostałam dla Igi cudowne sukieneczki i kompleciki :)

Co do farbowania włosów, ja robiłam balejaż w 3 miesiącu i 2 tygodnie temu nałożyłam farbę, ale bez amoniaku. Odrosty były już maksymalne ;)

Widzę, że jest więcej mam z Bydgoszczy :) Byłyście na Bezpiecznym Maluchu?? Mi sie podobało, chociaż dostałam skurczy przez kilkugodzinne siedzenie :huh: Jako rekompensatę wygrałam w losowaniu zestaw kosmetyków antybakteryjnych :)
Ostatnio często miewam skurcze przepowiadające. Również z tego powodu biorę magnez + B6. No i nocne skurcze bardzo mnie męczą...od stóp aż do ud :dry:

Dziś pogoda już nie dopisuje tak jak wczoraj, od rana mgła i pochmurno. Aż się nie chce z łóżka wstawać. No i ból głowy mnie męczy, jak na meteopatkę przystało.

http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/13743

12 lata 2 miesiąc temu #451037 przez princess
Dzięki Jadzia :* Wczoraj była na prawdę piękna pogoda na Warmii, słonecznie i gorąco :) W tej klinice myślę, że dla ciężarnych mają szybkie terminy.

12 lata 2 miesiąc temu #451038 przez jadziatopol
Princess mam nadzieje :)
Monia hej :) porób zdjecia ciuszków :) Juz miewasz skurcze ?
Satine ładne ubranka :) ale bedziesz miala małą księżniczke :)

[/url]

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka