BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #451145 przez [email protected]
jadzia my bylismy przy okazji jak wracalismy z Czestochowy,czesto przejeżdżałam koło zamku w Olsztynie ale jakos nigdy nie było czasu,Hubertus to polowanie,pokazywali w faktach na tvn

dominia miałam kilka razy skurcze i powiedziałam o tym gin.a on ze mam sie nie martwic i to normalne

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 2 miesiąc temu #451146 przez bananamana
Cześć dziewczyny :)
Parcowity weekend mieliśmy dzis troszke mniej ale zawsze cos nie ma dnia bez pracy hehe taki urok :)

Ja chyba też nie wybrałabym karuzeli ale to chyba indywidualna sprawa :)

Dziewczyny dam wam przepis na cos przepysznego dostałam od kolezanki i zrobilam dzis na obiad tak sie zajadaliśmy że myslalam ze pekne pychotka :lol:

A oto przepis:

Składniki:
2 piersi z kurczaka
1 jajko
maga
musztarda
mąka ziemniaczana
sól
pieprz
płatki kukurydziane
olej
500ml śmietany 18% (gęsta)
majonez
czosnek
cukier

Piersi z kurczaka podzielić na nuggetsy i włożyć na noc do zalewy:
1 jajko
1,5 łyżki magi
1,5 łyżki musztardy
2 łyżki mąki ziemniaczanej
sól i pieprz

Na nastepny dzien wyciagamy kurczaka z zalewy i panierujemy w rozdrobnionych płatkach kukurydzianych i pieczemy w glębokim oleju do zarumienienia płatków

podajemy z sosem:
500ml śmietany 18%
2 łyżki majonezu
4 ząbki czosnku
3 płaskie łyżki cukru (ja dałam 2wydaje mi sie mniej mdły)
dużo pieprzu i sól do smaku

Do tego podałam frytki domowej robotyyy mmmmm palce lizać

Życzę smacznego dziewczyny :)

12 lata 2 miesiąc temu #451161 przez princess
Dziewczyny, a jak wygląda u Was sprawa z przytulankami ? Bo u mnie od początku ciąży nic, myślę, że gdyby nie te przeboje z krwiakami bylibyśmy się w stanie przytulać :)

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #451165 przez [email protected]
Princes mam straszna ochote,gorzej z mezem ;) nie wiem,może sie boi,musze go urobic bo zapomne jak to jest :laugh:

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #451169 przez princess
Mój też się boi, ale jak go przyciśniesz do ściany to ulegnie :D Co prawda ja ze swoim nie próbowałam ;) Z takimi brzuszkami to już niektóre pozycje zabronione :)

12 lata 2 miesiąc temu #451177 przez [email protected]
M.włassnie mi powiedział ze jak było usg prenatalne a byl obecny to był zły na lekarza bo widzial jak dzidzi sie nie podobało to badanie,długo trwało i bylo robione przez brzuch a pózniej dowcipnie i na zmniane bo ciezko było zobaczyc kosc nosowa i teraz mysli ze Gabrys bedzie czuł jak sie przytulamy :)

12 lata 2 miesiąc temu #451190 przez jadziatopol
Aganobla ale numer :lol: ale cos w tym jest...faceci chyba sie obawiaja...ja to sobie wkrecilam,ze go juz nie kręcę...i wielka tragedia z tego ...buuuuu.....no teraz to wiadomo o seksie moge zapomniec...hahaha. Ale jak bylismy razem to przez pierwsze 2 miesiace bylo super...a potem coraz rzadziej...tak jakby on nie mial ochoty na mnie ;)

[/url]

12 lata 2 miesiąc temu #451205 przez [email protected]
jadzia Twój maz steskniony,jak bedziecie razem to nie da ci spokoju :laugh:

12 lata 2 miesiąc temu #451210 przez dominia
Hmm my sie przytulamy, rzadziej niz przed ciaza ale zawsze cos ;) z maluszkiem jest wszystko ok wiec dlaczego nie :) brzusio nam jeszcze nie przeszkadza wcale :)

12 lata 2 miesiąc temu #451213 przez Katriss
hej faceci są mało doświadczeni w tym temacie :D mają dużo wyobraźnie ze zaszkodzi to dziecko albo ze go dotknie (ze niby mają takie wielkie przyrodzenie) hehe mu niestety mamy karygodnie zabroniony sex do końca ciąży:( tylko teraz muszę się zapytać czy chociaż "wstęp" bedzie ok :>.

mi brzuch też strasznie twardnieje jak chodzę a zwłaszcza jak wchodzę do mieszkania na 4 piętro... ale chwile poleżę i juz jest ok. Poza tym wydaje mi się że jak dziecko rusza się jest bliżej góry (jak leże) to też twardnieje myślicie tez jak może byc ze to przez ruchy dziecka?

12 lata 2 miesiąc temu #451225 przez jadziatopol
Katriss wspolczuje...tak 0 seksu...oj :(
nie wiem czy brzuch moze twardniec przez ruchy....hmmm...nie mam pojecia. A ja ostatnio czuje slabsze kopniaczki...pewnie mniej miejsca juz ma :huh:
Aganobla no mam nadzieje...bo jak nie to kupie bilet powrotny :blink:

[/url]

12 lata 2 miesiąc temu #451238 przez princess
Katriss, ja do końca pierwszego trymestru miałam zakaz przytulanek, potem już nie pytałam gina. I tak oto od maja poszczę :P

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #451254 przez justyna84
Moj M sie zemna tez n ie chcial kochac w pierwszej ciazy nawed przyznal ze sie boi , i wtedy odpuscilam. Teraz z drugim nie mamy zadnych oporow ,tylko ze mi sie nei chce ;) zreszta mojemu M tez bo nei nalega on nigdy do tego nie byl pieerwszy ;)

princess u nas jest polski ginekolog ale on pracuje w szpitalu prywatnego gabinetu nie ma wlasnie i dlatego musze chodzic do niemieckiego ;) nad czym strasznie ubolewam ;)
Rodzic moze bede z tym polskim jak na niego trafie ;)

12 lata 2 miesiąc temu #451266 przez gabilee
hej mamusie
ja dopiero sie doczytałam i połowy nie pamietam , jestem w Szklarskiej Porębie na weekendzik przedluzony do wtorku :) jezdzimy sobie kretymi dróżkami to tu to tam :) super pogoda :D czuje sie swietnie
co do detektoró tętna to tez chce , ale uzywajmy go ostroznie jak cos sie dzieje to trzeba do gina !
to macie link : dziecko.onet.pl/37024,4,4,detektory_tetn..._minusy,artykul.html

co do farbowania to farbuje regularnie co 2 mce :)

dziewczyny macie śliczne duze brzusie :) aha jadzia tez jak Princess wyobrazalam sobie ciebie inaczej wygladasz naprawde mlodo , atrakcyjna z ciebie kobitka :)

co do seksu to my regularnie co 2 dni czasami codziennie odkad krwiak zniknal :) moj n sie nie boi :) mowi , ze go rownie bardzo podniecam co przed ciaza :D co mnie cieszy bo ja sie czuje jak taka kulka :P

ja ostatnio regularnie mojego synka czuje co mnie bardzo cieszy :) ale bym chciala juz go dotkanac
i musze sie pochwalic , ze nawet moj n raz poczul jak sie rusza , bo tak to ciezko strasznie u mnie wyczuc przez dlon , bo to lozysko na przedniej scianie to slabiej ruchy czuc ;/

12 lata 2 miesiąc temu #451288 przez justyna84
gabilee dziennie sie kochacie lol :ohmy: tez bym tak chciala a swoja droga to nei boisz sie tak dziennie mi sie wydaje ze tak czesto to nie jest wskazane ;)

Odkad urodzilo sie moje dziecko jeszcze sie nei wyspalam do porzadku maze o takim spanku do 10 rano jee ile ja bym za to dala ;) ale czlowiem mimo wszystko taki rozkojarzony bo bez dziecka to jak bez reki a teraz jak bedzie 2 to juz wogole pospane bedzie :ohmy: :silly:

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka