BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 5 miesiąc temu #396511 przez natalka
sokolica witaj serdeczne gratulacje!!! :)

*23.01.2012 ANIOŁEK

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 5 miesiąc temu #396512 przez kasia123m
Ja tez dzis troche lekliwie.zadnych mdlosci od rana.moze przez to ze hormonow dzis juz 4 a nie 6 tabletek.pocieszam sie mysla ze niektore kobiety niemaja wogole mdlosci i jest ok.och.za duzo sie naczytalam zlych rzeczy jak plamilam.w 1 ciazy niewiedzialam ze serduszko moze przestac bic.a dobra koniec juz gadania

12 lata 5 miesiąc temu #396514 przez gabilee
kasiu wygadaj się po to chyba tu jesteśmy , żeby zawsze się wygadać ... mi pomaga jak sie wygadam a wiadomo , że facet nas tak ie zrozumie jak inna kobieta

12 lata 5 miesiąc temu #396515 przez anoda89
Ja chyba w poniedziałek będę miała badania prenatalne. Trochę się boje żeby było wszystko dobrze.

12 lata 5 miesiąc temu #396519 przez gabilee
anoda89 a czy wszystkie ciężarne muszą zrobić te badania? bo ja jestem w 8 tyg. a lekarz mi nic jeszcze o tym nie mowił... mam wizytę 27.07

12 lata 5 miesiąc temu #396522 przez anoda89
Z tego co wiem to już od lekarza zależy u mnie zaleca. Myślałam że to tylko osoby młode, po 40 roku i po chorobach. Ciesze się bo zawsze jakaś pewność że z dzieckiem jest ok. W poniedziałek się zapytam i powiem wam coś więcej.

12 lata 5 miesiąc temu #396525 przez princess
Anoda, cieszę się, że u Ciebie też się poprawia:)

Anuśka, weź Nospę lub dwie. Ślicznego masz dzidziusia:)

Justyna, ja mam już opracowany plan z mężem, że po porodzie będę chodziła na fitness a on będzie robił wszystko, żeby mi to ułatwić, czyli będzie bez problemu zostawał z dzidzią:) W ciąży też nie zamierzam leżeć i obrastać tłuszczem, jak tylko gin pozwoli wracam do swoich ćwiczeń i zaczynam pływać:)

Madlen, co do porodu w wodzie to mnie to też intryguje, tylko ciekawa jestem, czy w moim mieście jest taka opcja:)

Szkoła rodzenia wydaje mi się fajnym pomysłem, przygotowuje rodziców, zbliża ich do siebie a przede wszystkim mobilizuje tatusiów, niektórzy niestety umywają ręce i ględzą, że to kobiece sprawy. A niestety prawda jest taka, że w ciąży pary powinny chodzić razem a nie tylko kobieta ;)

Vini, ciężarówki nie przyjmiemy, ale mamusię lutową jak najbardziej :) Witaj i rozgość się:) Śliczne bobo:)

Witaj Sokolico :)

Anoda i gabilee badania prenatalne czyli badanie przezierności karku i inne mają wykluczyć wady genetyczne płodu. Każda kobieta niezależnie od wieku je przechodzi w 11-13 tc. Gin mi ostatnio o tym wspominał i pewnie na najbliższej wizycie da mi skierowanie.

12 lata 5 miesiąc temu #396532 przez anoda89
Właśnie miałam o tym poczytać :). Już wszystko jasne.

Dziewczyny które mają ciąże zagrożoną, czy wy też macie zakaz przytulanek??

12 lata 5 miesiąc temu #396537 przez anoda89
O matko właśnie przeczytałam że w prywatnych gabinetach koszt takiego badania to ok 200zł:ohmy: Trochę to kosztuję.

12 lata 5 miesiąc temu #396539 przez Dave
No Kochane, ale ożywiony wątek :woohoo: :woohoo:

Witam nowe lutóweczki i ich fasoleczki :kiss: :kiss:

Natalka - dzięki za odpis ;)

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

12 lata 5 miesiąc temu #396542 przez kasia123m
Ja tak.a dzis rano mi sie ssnilo i sie obudzilam troche nabuzowana i sie balam ze znow sie cos dziac bedzie.bo jak wtedy zaczelam plamic to mi sie w 1 noc juz na tabketkach rano orgazm przysnil do tego stopnoa ze sie az obudzilam.wszystko mi pulsowalo.nigdy tak nie mialam.plaklam wtedy cale rano ze teraz kiedy zaczelam plamic takie rzeczy sie dzieja.przez sen.noi w pon byo to krwawienie.moze przez to.dzis naszczescie tylko mi sie snilo i troche podniecona bylam.ale powiem Wam ze to przesrane ze tak brzydko powiem.bo poza kontrola. Czytalam na necie ze wszystko tam bardziej jest ukrwione i dlatego tak sie dzieje.oby nigdy wiecej.
A wracajac do baraszkowania.to nie wiem po jakim czasie gin pozwoli i czy wogole

12 lata 5 miesiąc temu #396549 przez anoda89
Ja na początku zero ochoty a teraz po tak długim czasie się chce :). Wiadomo że przez te pierwsze 3 miesiące lepiej się powstrzymać bo jeszcze się tam nie pozatykało i większość kobiet nie ma ochoty. Muszę się gina zapytać w poniedziałek jak z przytulankami to oszaleć idzie.

12 lata 5 miesiąc temu #396588 przez princess
anoda89 napisał:

Dziewczyny które mają ciąże zagrożoną, czy wy też macie zakaz przytulanek??

Pewnie.

anoda89 napisał:

O matko właśnie przeczytałam że w prywatnych gabinetach koszt takiego badania to ok 200zł:ohmy: Trochę to kosztuję.

Dlatego ja chodzę do dwóch ginów, do jednego prywatnie, do drugiego na NFZ :)

kasia123m napisał:

A wracajac do baraszkowania.to nie wiem po jakim czasie gin pozwoli i czy wogole

Do momentu wchłonięcia się krwiaka.

anoda89 napisał:

Ja na początku zero ochoty a teraz po tak długim czasie się chce :). Wiadomo że przez te pierwsze 3 miesiące lepiej się powstrzymać bo jeszcze się tam nie pozatykało i większość kobiet nie ma ochoty. Muszę się gina zapytać w poniedziałek jak z przytulankami to oszaleć idzie.

Ja też się nie omieszkam spytać na wizycie w środę, mój mąż wraca za półtora tygodnia od brata więc fajnie by było, żeby można było :) W tamtej ciąży mi się nie chciało, ale w tej jest inaczej ;)

12 lata 5 miesiąc temu #396600 przez kasia123m
U Ciebie pewnie tak bo krwiak jest przyczyna krwawienia.a u Ciebie Anoda tez krwiak?u mnie lekarz nieznalaz przyczyny.powiedzial tylko ze napewno nie od nadzerki.ze jasna krew to tylko z macicy.
Mowil tez ze jezeli hormony zlikwidowaly szybko plamienie(oby na zawsze)to moze to byl powod

12 lata 5 miesiąc temu #396631 przez gabilee
princessa a powiedz czy to nie koliduje ze soba jak masz dwóch gin?
ja sie zastanawiam nad zmiana gin ale jak to zrobie to to juz bd 3 gin w mojej 1 ciazy... achhh nie wiem sama ale kazdy mi odradza obecnego gin a z poprzedniego zrezygowalam bo mnie strasznie wystraszyla...

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka