BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 5 miesiąc temu #396267 przez anoda89
Dzień dobry kochane.

Ja już po śniadanku i chyba zaraz będę musiała wszamać drugie.

Co do ćwiczeń to tak jak princess czekam aż gin pozwoli i plamienia ustąpią. Nie zapeszając chyba jest już dużo lepiej.
Do szkoły rodzenia też chcę z mężem chodzić. Zawsze człowiek się czegoś nauczy.

Ja nie wiem jak to możliwe ale męża bratowa jest w 7 tyg i już jej się brzuszek powoli zaokrągla :S. Fakt że jest już po jednej ciąży i mięśnie są rozwalone.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 5 miesiąc temu #396278 przez anuska0987
dziweczyny ja dzis rano miałam ból jajnika tak mnie bolał jak by sie skręcał zabolalo okropnie do takiego stopnia ze musiałam wstac z łóżka i nie wiem teraz co zrobic czy isc do lekarza czy czekac do wizyty

12 lata 5 miesiąc temu #396280 przez anoda89
Zadzwoń może do gina i się zapytaj co robić, jeśli to nic groznego to Cię trochę uspokoi. Ja bym dzwoniła.

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #396282 przez justyna84
Princess nie wiem jaka ty masz motywacje ale ja w pierwszej ciazy tez se obiecywalam ze kalorie bede tracic po porodzie i niczego sonie w ciazy nei odmawialam ,a potem mialam problem bo nie umialam tego stracic a pozatym im Oskar byl wiekszy tym bardziej nie bylo czasu na cwiczenia ;)
Dopiero teraz jak jestem w 2 ciazy to stracilam juz 7 kg ;) teraaz bede sie ograniczac bede jesc tylko tyle ile potrzebuje maluszek chce przytyc max 10 kg ,bo boje sie ze tego potem nei strace ....

A co do szkoly rodzenia ja nei chodzilam i teraz tez nie ide a Oskara urodzilam bez problemu i w 2 godziny :ohmy: a potem to z gorki najgorsze byly kolki ;)
U nas ze szkola rodzenia to jest tak ze sobie wypierasz pare pozycji i potem robisz to z polozna ;) , no chyba ze se zaplacisz ;)

Anuska mnie w pierwszej ciazy tak bolal brzuch ze myslalam ze urodze i jak sie okazalo macica sie rozciaga ;) jak bedziesz spokojniejsza to poprostu zadzwon do gina i z nim pogadaj

12 lata 5 miesiąc temu #396286 przez anuska0987
próbowałam dzwonic lecz tel wyłaczony justyna ja juz przed ciaza mialam jajnik trzy razy powiekoszony lecz moja pani doktor na ostatniej wizycie powiedziala ze teraz sie nie da z tym nic zrobic

12 lata 5 miesiąc temu #396287 przez Madlen
Mi gin polecił, by chodzić na baseny ozonowane, nie chlorowane.
Urodzić w 2 godziny.. Super. :)
Mi się zawsze marzył poród w wodzie. Podobno jest lżej i lepiej dla dziecka... I jakos wydaje mi się to bardziej komfortowe..

12 lata 5 miesiąc temu #396289 przez anoda89
Szwagier z żoną chodzili i z tego co opowiadali to warto iść do takiej szkoły. Mieli zajęcia z ratownikiem i pokazywał im co zrobić jeśli dziecko się dusi itp. Byli w szpitalu na porodówce, tatusiowie sprawdzali łóżka do porodu i podobno było kupę śmiechu. Jak kto uważa i jaką ma potrzebę to do szkoły idzie.

12 lata 5 miesiąc temu #396290 przez justyna84
Kolezanka chciala rodzic w wodzie ale jak do niej weszla to powiedziala tak samo wyszla bylo jej za goraco i nie czula sie dobrze rodzac w wodzie
Jak pojechalam do szpitala to po zbadaniu mialam juz 8 cm rozwarcia :ohmy: i jak wyszlam to muwie do meza ze zaraz urodze a on taki zdziwiony 'naprawde'' smiac mi sie chcialo :laugh:

12 lata 5 miesiąc temu #396292 przez anoda89
justyna84 hehe...to niezle :laugh:. Też chcę tak szybko urodzić.

12 lata 5 miesiąc temu #396295 przez anoda89
anuska0987 próbuj jeszcze raz albo może jak masz taką możliwość to zadzwoń do innego lekarza.

12 lata 5 miesiąc temu #396296 przez vini-miki
czesc dziewczyny :)
podczytuje Was od jakiegos czasu :), kiedy to pewna bylam , ze termin to poczatek lutego, jednak na ostatnim usg polozna potwierdzila 31 stycznia. Pytanie wiec, zaadoptujecie jeszcze jedna ciezarowke do grona? Nie chce mi sie juz czytac "miliona" postow ze stycznia, a tu jestem juz bardziej "obcykana" :) No i z doswiadczen ciazowo-porodowych to powinnam urodzic w lutym, bo dwie pierwsze ciaze mialam przenoszone. Pierwszy synus - Vincent tydzien po terminie, A drugi - Maik 9 dni po. Ale zadna to regula, pozyjemy zobaczymy. Zdecydowalismy sie sprobowac trzeci raz celujac w mala ksiezniczke, czas pokaze, co z tego wyjdzie :D

Mieszkamy od 6 lat w Holandii, tutaj tez urodzily sie nasze dzieciaczki, Na imie mam Ania, 30 lat, w Polsce z okolic Zielonej Gory :)
W Holandii polozna to tez standard (jak w Anglii), ale jesli sa jakies problemy, to odsylaja do ginekologa. Ja juz mam dwie wizyty za soba, pierwsza w 8tyg i 4 dni i druga w 10 i 4 dni na powtorne usg i pomiary z ustalaniem "terminu", to przeciez i tak wszystko w przyblizeniu, ale fajnie miec taka wyznaczona date, na ktora czekasz z wytesknieniem :)

dodam fotki z usg :)

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #396300 przez vini-miki
8 tyg. 4 dni

no i zonk, nie dodaje zdjec :unsure:
klikam na dolacz obraz i nic, moze za duze zdjecia? jest tu jakis limit wielkosci, czy moze nie tam zalaczam gdzie trzeba :unsure:

nooo, jest , za duze zdjecie dodawalam :D
Załączniki:

12 lata 5 miesiąc temu #396302 przez anoda89
Witam nową mamusie. U mnie też termin się waha miedzy styczniem a lutym ale uczuję się mamą lutową.

12 lata 5 miesiąc temu #396304 przez Madlen
Witaj vini-miki. Ale fajne zdjątko :) To doświadczona mamuśka juz z Ciebie :)
Justyna- powiedz nam jak to się robi, że tak szybko... :laugh:

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #396307 przez vini-miki
i jeszcze jedno 2 tygodnie starsze i 2 razy wieksze :D
Załączniki:

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka