BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 5 miesiąc temu #396633 przez gabilee
ciężko znaleźć odpowiedniego gina... ;/ może poszukam jakiegoś w gdańsku , ale to i tak mi nie daje pewności bo nie znam tam lekarzy z tej dziedziny... może któraś z was jest z gdaska i mogłaby kogoś polecić :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 5 miesiąc temu #396670 przez kasia123m
Gabilee a Ty jakie masz zdanie o tym ginie?to ze innym sie niepodoba nieznaczy ze Tobie niemoze.a dlaczegi sie innym niepodoba?
Laski a czy ktoras z Was wogole nie ma mdlosci?ja kurde mialam lekkie jak bralam duze dawki hormonow.a teraz tzn dzis jakby wogole.troche mnie to martwi.wiem.panikara jestem.ech

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #396673 przez justyna84
KASIA No jestes panikara ;) . Mi mdlosci w duzym stopniu ustapily al zdazy sie ze je mam . Moze pare dni i zas bedziesz miala mdlosci ,a moze poprostu ci juz przeszlo powinnas sie cieszyc :)

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #396722 przez anoda89
Mi mdłości się nasiliły :(. Muszę cały czas coś jeść bo inaczej to makabra. Nawet się nad ranem obudziłam bo mnie ssało i musiałam chociaż cukierka zjeść. Ważyłam się dzisiaj i 1,5kg do przodu ale to chyba cyc teraz tyle waży :laugh:.
Kasia panikara jesteś niesamowita ;).
U mnie też lekarz nie znalazł przyczyny krwawienia.

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #396728 przez justyna84
Ja mam tak jak w pierwszej ciazy schudlam juz 7 kg a cycki mi nie urosly minimalnie sie powiekszyly. Boze mam taki kaszel ze bola mnie juz wszystkie miesnie ;) jak mnie napadnie to przestac nie moze ....

Disiaj bylo powitanie z muszelka :dry:

12 lata 5 miesiąc temu #396732 przez anoda89
Pijesz syrop?? Herbatka z miodem. Miód jest na wszystko dobry :).

12 lata 5 miesiąc temu #396734 przez kasia123m
przychodziwieczor to mnie i meza zaczyna kaszlec..taki duszacy kaszel..pewnie alergiczny bo caly dzien cisza...a rano dla odmiany kaszle mokro...ale pamietam ze i rok temu i dwa tez w lecie mialam taki odruch kaszlowy...zazwyczaj wiazalam to z upalami ale dzis juz chlodno wic nierozumie...
polozylam sie na brzuchu zeby spradwdzc czy cycki bola..i bola..ale jestem walnieta :P ja narazie 2,5 kg na minusie...waze 47,5

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #396740 przez justyna84
kasia heee dobre :laugh: to dobrze ze cie cycki bola . A moze cie bola bo je za czesto macasz :laugh:

Nic nie pije nawed syropu kiedys kupilam takie tabletki na gardlo i one byly ziolowe a na nich pisalo ze ciezarna nie moze ich brac ,ale tego miodu spruboje

12 lata 5 miesiąc temu #396778 przez princess
Gabilee, jak na razie nie koliduje. Gorzej będzie, jak obaj będą chcieli mi wystawić L4 :) A co odpowiedniego gina to mi też polecano specjalistę w ciążach wysokiego ryzyka, zagrożonych. Okazało się, że za założenie karty ciąży trzeba u niego płacić 250 zł :ohmy: i za każdą wizytę 150, a każde usg 234-d płatne od 200 wzwyż. Jednym słowem biznesmen. Chodzę do swojego starego gina, który nie cieszy się zbyt dobrą sławą ale ja na niego nie narzekam, zawsze wszystko tłumaczy, pokazuje, ma czas. A do drugiego prywatnie z polecenia kilku znajomych, że ma ludzkie podejście do ciąży no i dobry sprzęt. Dobrze jest poczytać opinie danych lekarzy na necie, jak wrzucisz jego nazwisko i miejscowość w Google to powinno Ci wyskoczyć na znanylekarz.pl itp.

Kasiu co do mdłości to ja ostatnio przez jakieś 2 dni nie miałam ich wcale, czułam się świetnie, teraz wracają niestety a może i stety. ależy co zjem i zalezy od pory dnia, czasem się nasilą a czasem znikną na jakiś czas.

12 lata 5 miesiąc temu #396818 przez kasia123m
Poprosze gotowe rady na katar w ciazy i przeziebienie.sok malinowy do heerbaty i co jeszcze?
Od zatok to chyba mam bo w dzien nie mam kataru za to noc i rano strasznie.ledwo zyje jeszcze do tego spac niemoglam.piszcie dziewczyny

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #396824 przez Madlen
Witajcie.
Byłam wczoraj u endokrynologa. Mam chorobę Hashimoto. (zapalenie tarczycy) :(
Muszę brać tabletki do końca życia. Gdybym wcześniej wiedziala.. Mam nadzieje, że dziecko na tym nie straci. Lekarska dziwiła sie, że tak szybko zaszłam w ciążę..
Za 3 tyg. badania hormonow ponownie i kontrola u lekarza.
Bylam zdrowa zanim nie poszłam u lekarza...

A na mdłości lekarz polecił mi Mammarin. Kupiłam. Zobaczymy.

Kasiu na katar: celula, czosnek, herbata z cytryną, cytrusy, miód, roztwór soli morskiej do nosa. Zapytaj w aptece o kropelki, inhalacje dla kobiet w ciąży.

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #396836 przez anuska0987
princess nie wiedziałam ze za założenie karty ciąży sie płaci dziewczyny wy tez zescie płaciły swoim doktorom ,bo ja jeszce nie mam założonej moja pani doktor od 10 tygodnia zakłada. Chciałam zapytać czy przetłuszczają sie wam włosy, bo ja musze myc co 2 dzien bo sa okropne i do tego powychodziły mi małe chrostki na buzi jak by jakies uczulenie

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #396848 przez Madlen
Ja chodzę prywatnie. Za kartę ciąży nie płaciłam, jedynie za USG. Ciąża to czas burzy hormonów, też mi się cera pogorszyła, włosy częściej muszę myć. Gin mówi, że to normalne, że dotychczasowe kosmetyki mogą inaczej działać, by używać kosmetyków "light"

12 lata 5 miesiąc temu #396849 przez sylka
Anuska to burza hormonów stąd te włosy i krostki

Madlen ja też muszę brać tabletki do konca życia lub poprawy wydolności tarczycy. W ciąże też zaszłąm szybko :)

Co do karty ciąży to miałąm ją założoną na 2 wizycie w 7 tc i nie płaciłam. Chodziłam prywatnie płaciłam 90 zł i miałam w tym USG+ wizyta a badania wiadomo prywatnie ale nie płaciłam za nie po 200 czy więcej zł. Często na morfologię brałąm skierowanie od swojej rodzinnej :)

KAtar na początku ciąży chyba ma większość kobiet, też miałam :P

12 lata 5 miesiąc temu #396850 przez princess
Kasia mi picie 3x dziennie herbaty z cytryną i imbirem + bezwzględne leżenie pod kołdrą w szaliku bardo pomogło, praktycznie po jednym dniu czułam się już prawie zdrowa. Dodatkowa witamina C też nie zaszkodzi. Gardło Cię boli?

Madlen, nie martw się, moja koleżanka z pracy też ma tą chorobę, bierze leki i czuje się tak samo jak przedtem. Czytałam na ten temat, że ta choroba potrafi się ujawnić w ciąży lub po porodzie. Wiem, że perspektywa ciągłego brania jakichś leków nie jest przyjemna, ale dobrze, że to nic gorszego. A co do Mammaronu to zawiera on w witaminę B6, więc jeśli przyjmujesz np. Femibion lub inne witaminy ciążowe(które ją zawierają) to ten lek jest moim zdaniem zbędny. Ja np. przyjmuję witaminy B6 bardzo dużo dziennie, bo biorę podwójną dawkę magnezu+b6 i jeszcze Femibion, który również ją zawiera a moje mdłości raz są raz ich nie ma. Moim zdaniem trzeba to przeczekać i działać domowymi sposobami. Mi pomaga zjedzenie kisielku, sucharków, wczoraj wieczorem zjadłam lody i też mdłości mi po nich przeszły.

Anuska, wszystko zależy od lekarza, jeden jest biznesmenem i za każdą pierdółkę musisz dopłacać, u innego nie, więc to nie jest oblig, że płaci się za założenie karty ciąży. Mi mój gin na NFZ kartę ciąży założył już w 6 tc, oczywiście za darmo.

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka