BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 5 miesiąc temu #396314 przez anoda89
Jaki śliczny bobasek :). Który to tydzień na tym 2 zdjeciu??

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #396324 przez vini-miki
Dzieki :)
na drugim zdjeciu 11 tydzien, dokladnie 10 i 4 dni :)

Ale bylam masakrycznie zaskoczona, bo tak sie rzucala na wszystkie strony, polobroty, wymachy rekami nogami, ze szok, ale moze i dlatego, ze drugie badanie bylo juz przez powloki brzuszne i polozna tym aparacikiem pozadnie dociskala, noo prawie bolesnie, moze i dzieciaczek juz reaguje na "dotyk", ale pewnosci nie mam , musze doczytac :D ale po badaniu juz spokojnie lezalo

co do dolegliwosci ciazowych, to u mnie teraz na przelomie ostatniego tygodnia jakby sie mdlaosci zmniejszyly....... wczesniej byly do zniesienia, jak wszystko inne zreszta mozna przetrwac ;) ale chodzilam jak dzien dlugi i doslownie stekalam, mulilo od rana do nocy bleeeee, bez wymiotow, ale niewiem czy nie byloby lepiej, chlusnac raz dwa i miec spokoj. No nic to, widze juz nareszcie poprawe, idzie ku lepszemu.
A co do brzuszka, to rano prawie plaska, a po poludniu, po normalnym jedzeniu, piciu ( bez obzerania) brzuszek juz spooory, wiem ze to takie zaklamane, bo to przeciez tylko jelita wypchane, ale cos je jednak wypycha do przodu ;) no i z racji, ze to juz trzecia ciaza, tez moze byc szybciej widoczne; ale dwie poprzednie mialam ogromne brzuchole, jestem niziutka, moze tez ma cos do rzeczy, mam cicha nadzieje, ze moze w tej ciazy brzuszek nie bedzie az tak duzy. W ostatniej w 41 tygodniu wyszedl mi jeden rozstep przy pepku, kurcze, synus sie zasiedzial :D

12 lata 5 miesiąc temu #396328 przez anoda89
To moje maleństw pewnie teraz wygląda podobnie. Teraz ja jestem w 10tyg i 4 dniu. Jak się czujesz?

12 lata 5 miesiąc temu #396331 przez gabilee
jeżeli chodzi o zdjęcie justyna84 to kliknijcie na nie i jak juz sie pokaże to wciśnijcie ctrl+ a żeby zmniejszyć to ctrl - . a jak juz wrocicie na forum to moze sie wszystko zmiejszyc wiec tez ctrl + zeby powiekszyc strone :)

12 lata 5 miesiąc temu #396337 przez gabilee
witaj vini-miki:)

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #396338 przez vini-miki
ogolnie dobrze, najwieksza zmora do tej pory byly mdlosci, ale widze poprawe; a z pozostalych to czasem zaparcia, wzdecia, no i wlasnie po poludniu najgorzej po obiedzie jak brzuchol taki wzdety, napiety, czuje sie taki ciezar. Naleze raczej do szczuplych, noo, normalna budowa, waga mi sie zabardzo nie zmienila od poczatku ciazy, a jak juz to bardziej w dol niz w gore, ale to minimalne wielkosci. Aaa no i wczesniej mialam baardzo czesto mroczki przed oczami, ale to przy zmianie pozycji, ale bardzo czesto, teraz juz prawie wogole, no niewiem co tam jeszcze, aaa placzliwa jestem, ostatnio jakas bajke z chlopakami ogladalam i o trwogo lzy w oczach...tragedia, no i wybuchowa...hormony dzialaja jak nalezy :D

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #396341 przez anoda89
vini-miki u mnie z mdłościami to też jakoś tak dziwnie. Zamiast ustępować to one się nasilają. Dzisiaj co chwilę muszę coś skubnąć bo mi niedobrze. Już nie wiem jak sobie z tym radzić. No ale dla dziecka wszystko zniosę.

Ja na TLC oglądam "Porodówka" chyba tak się nazywa i za każdym razem płacze jak się dziecko rodzi.

12 lata 5 miesiąc temu #396350 przez vini-miki
no i racja z tym przeglodzeniem, nie moge dopuscic do glodu bo to baaaardzo poteguje dolegliwosci, caly czas zreszta "cos "tam czuje, trudno to opisac, bo po pierwsze, to juz sama niewiem czy poprostu juz przywyklam do tego stanu ciala :D, po drugie, ze napewna jest poprawa, no ale jednak jeszcze zawsze "cos" , czekam na dzien, kiedy bez obrzydzenia spojrze na kawe z mleczkiem itp. itd, czuje, ze juz niedlugo :D hehe ale z doswiadczenia: skoncza sie mdlosci - zaczna sie zgagi haha

12 lata 5 miesiąc temu #396354 przez anoda89
Ja to bym chciałam normalnie obiad zjeść. Przed ciążą lubiłam gotować a teraz na jedzenie patrzeć nie mogę i nie gotuję. Teściowa wraca z pracy i ona obiad gotuję, głupio mi że siedzę w domu i nic nie robię.

12 lata 5 miesiąc temu #396361 przez kasia123m
Vini-niki ale sliczny bobasek.normalnie wszystko tam juz widac.ale czad. :laugh: :laugh:

12 lata 5 miesiąc temu #396403 przez anuska0987
file:///C:/Users/kuba/Desktop/IMG.jpg dziewczyny przesyłam adres mojego zdjecia z usg lezc nie wiem czy sie otworzy bo nie chce mi sie wcale dodac ale moze sie otworzy , ja jestem teraz w niby 8 tygodniu ale nie wiem bo moja pani doktor tez nie moze okreslic dokładnie który to tydzien wiec jesli macie podobne zdjęcie jak ja to bede wdzięczna za pomoc

12 lata 5 miesiąc temu #396406 przez anuska0987

12 lata 5 miesiąc temu #396407 przez anoda89
anuska0987 wygład na 8-9 tydz. Tak mi się wydaje.

12 lata 5 miesiąc temu #396408 przez vini-miki
anuska, ale to jest raczej adres zdjecia z twojego komputera :)
musisz dodac zdjecie w "dolacz obraz" pod okienkiem "wiadomosci", sprawdz najpierw jego wielkosc, ja zmniejszylam do ok. 170 kb i juz zaladowalo ( sprawdzasz najezdzajac myszka na zdjecie, a zmniejszyc mozesz w paint{ klikasz na zdjecie prawym przyciskiem myszy i wybierasz "otworz za pomoca" i wybierasz Paint, no i tam juz bedziesz miala zmiane wielkosci zdjecia :))

12 lata 5 miesiąc temu #396409 przez anoda89
Podaj jeszcze wielkość maluszka.

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka