BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 5 miesiąc temu #396152 przez kasia123m
anodaja narazie odpukac od soboty nic.tzn jak laze a dzis juz duzo wiecej chodzilam to mam wrazenie ze cos leci wiec lece sprawdzic(chyba mi tak juz do konca zostanie;P) i tylko sluz bialy lub lekko zoltawy.dzis i wczoraj bralam juz po 5 tabletek progesteronu a jutro schodze na 4.tylko wedlug tego co mi moilas to chyba musze je co 6 godzin brac.nie dzwigam nic narazie,bardziej spaceruje po mieszkaniu...Kotlety dzis ubijal maz a ja tylko panierowalam.tak narazie ostroznie.na spacerze jeszze niebylam bo akurat jak mialam isc to zaczela sie burza,ktora notabene zdemolowala mi balkon.i sweter mi wiatr porwal i go nigdzie nie ma.wiec narazie ok i oby tak zostalo...Ciesze sie ze Tobie tez mija

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 5 miesiąc temu #396154 przez Satine0
Leci 3 miesiąc...ja tam uważam, że jestem w 3 ;P ale nie ważne...

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #396178 przez justyna84
Załączniki:

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #396183 przez maracana
Justyna ponownie sie z Toba zgadzam :) Kazda z nas przechodzi i bedzie przechodzic ciaze inaczej, bo kazda jest inna, kazda ma inne cialo... Nie zawsze wszystko bedzie tak, jak napisali w ksiazkach lub na internecie...

A z tymi miesiacami to ja zawsze myslalam, ze 9, 10 tydzien to jest 3 miesiac, ale to nie to samo co 3 miesiace... 12 tygodni to 3 miesiace... Ale moze sie myle... :)

Kasiu super, ze juz jest lepiej! Oby tak juz zostalo! Swietnie, ze o siebie dbasz i sie oszczedzasz :) Super, ze maz Ci pomaga :)

Justynko cudny maluszek!!! To chyba dziewczynka :)

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #396189 przez justyna84
Fajnie by bylo ale ja obstawiam ze to chlopczyk :laugh: zobaczymy :laugh:

Moj maz w sobote wyjezdza i bede sama jak palec w tym pustym mieszkaniu bedem iala mojego Oskarka ale to nei to samo jak ja przezyje ten miesiac bac dwa :( smutno mi juz :(

Ide spac dobranoc laseczki :)

12 lata 5 miesiąc temu #396197 przez maracana
Czy to dziewczynka czy to chlopczyk dowiemy sie wkrotce. Dzis na podstawie tego zdjecia mozna z cala pewnoscia stwierdzic, ze sliczne i zdrowiutkie :) Tak jak nasze wszystkie pozostale maluszki :)
I ja juz bym chciala swoja kruszynke zobaczyc...

A Twoj maz gdzie sie wybiera na tak dlugo? Praca? :(

12 lata 5 miesiąc temu #396212 przez kasia123m
Justynka sliczny maluszek.tylko szkoda ze mi sie fota niepowieksza to bym sobie dokladniej obejrzala;)

Natalka normalnie mnie chyba tym katarkiem zarazilas.katar mam niezly nagle.to pewnie wina spania przy otwartm balkonie.to czym mam sie leczyc?miod z cutrynka w 1 trymestrze wolno?o ten miod mi glownie chodzi.dzieciom malym dlugo sie nie daje np.
Maracana ciekawe co u mnie wypatrzysz za tydz;) ;) choc jsk bsrdzo chcialam dziewczynke i nawet celowalam w dziewczynke tak teraz chce by sie tylko zdrowe urodzilo. [img/]

12 lata 5 miesiąc temu #396221 przez princess
Kasiu, 25 mg to strasznie dużo ! Jak się czegoś dowiesz od gina to daj znać:)

Maracana, w 6 tygodniu dziecko to malutki okruszek :) Rozumiem, że widzisz po sobie zmiany, ja także bo lekko przytyłam w talii, powiększyły mi się (,)(,) wzgórek łonowy też się zaokrąglił, no ale miejsce, w którym jest macica jakie było takie jest:)

Kasiu, przepraszam, cóż za niedopaczenie z mojej strony:) czyli spokojnie się faszerujemy ;)

Maracana, ja ten tzw. ucisk raz czuję a raz nie. To chyba zależy od tego, czy mam akurat wzdęcia, czy dana rzecz ciśnie mi wyżej czy niżej, mocniej czy słabiej itp. itd

Justyna, fotka tyci tyci, nic nie widać :silly:

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #396224 przez maracana
Kasiu chcialabym miec taki dar przewidywania, co tam jest miedzy nozkami, zanim sie to cos jeszcze pojawi hehe - bylabym bogata :)
Mysle, ze Twoj dzidzius bardzo Cie juz pokochal i napewno teraz, gdy widzi jak sie o niego martwisz i troszczysz i jak bardzo Ci zalezy, zeby sie urodzil zdrowiutki, juz ci numerku zadnego nie wywinie. Za pare miesiecy bedziesz tulic w ramionach najzdrowsze i najpiekniejsze malenstwo pod sloncem! Zobaczysz! :kiss:
I te slowa kieruje tez do wszystkich innych zmartwionych mamus :)

Princess - jeszcze nam brzusie i dupki tak urosna, ze zatesknimy za dniem dzisiejszym, kiedy to wszystko jest tyci tyci hehe :)

12 lata 5 miesiąc temu #396228 przez princess
Żebyś wiedziała:) Mi już urosło koło ratunkowe w talii, ale co tam, niech rośnie razem z dzidzią, keidyś się zrzuci :) Dobranoc :)

12 lata 5 miesiąc temu #396230 przez maracana
Jasne, niech nam rosnie cialko, oby tylko nasze maluszki byly szczesliwe w srodeczku :) Dobrej nocki :)

12 lata 5 miesiąc temu #396241 przez Madlen
Dzień dobry wszystkim w duopaku :) :kiss:

Za chwilę idę znów na pobranie krwi. Nie lubie tego.. No a le kto lubi..
Wątek nieźle się rozwinął.

Napiszcie mi proszę, czy wykonujecie jakąś gimnastykę w ciąży? Chodzicie na basen, jogę? Ja "przed" żyłam dość aktywnie, no ale teraz wiadomo.. Biegać już nie mogę, brzuszków też nie wolno.
Wczoraj lekarz mówił, że nie ma u mnie przeciwskazań do ćwiczeń (joga dla ciężarnych, basen, rowerek stacjonarny).
Kusi mnie, by coś porobić, dostać więcej energii i mieć kondycję.

Kolejne pytanko: planujecie zapisać się do szkoły rodzenia? :)

12 lata 5 miesiąc temu #396259 przez princess
Dzień dobry:)

Madlen, ja bardzo chciałabym robić swoje ćwiczenia na kręgosłup i nie mogę się doczekać, kiedy gin pozwoli mi chodzić na basen, ale na razie jest to niestety niemożliwe bo mam krwiaka w macicy, nękały mnie krwawienia, plamienia i do dziś bóle w podbrzuszu. 18.07. idę na wizytę to mam nadzieję, że gin da mi zielone światło dla aktywności fizycznej. Co do szkoły rodzenia to jak najbardziej zamierzam chodzić :) razem z mężem :)

12 lata 5 miesiąc temu #396262 przez justyna84
maracana napisał:

Czy to dziewczynka czy to chlopczyk dowiemy sie wkrotce. Dzis na podstawie tego zdjecia mozna z cala pewnoscia stwierdzic, ze sliczne i zdrowiutkie :) Tak jak nasze wszystkie pozostale maluszki :)
I ja juz bym chciala swoja kruszynke zobaczyc...

A Twoj maz gdzie sie wybiera na tak dlugo? Praca? :(

Jedzie na stale do Niemiec i po 1-2 miesiacach przyjedzie i po mnie :( :)

12 lata 5 miesiąc temu #396264 przez justyna84
princess napisał:

Kasiu, 25 mg to strasznie dużo ! Jak się czegoś dowiesz od gina to daj znać:)

Maracana, w 6 tygodniu dziecko to malutki okruszek :) Rozumiem, że widzisz po sobie zmiany, ja także bo lekko przytyłam w talii, powiększyły mi się (,)(,) wzgórek łonowy też się zaokrąglił, no ale miejsce, w którym jest macica jakie było takie jest:)

Kasiu, przepraszam, cóż za niedopaczenie z mojej strony:) czyli spokojnie się faszerujemy ;)

Maracana, ja ten tzw. ucisk raz czuję a raz nie. To chyba zależy od tego, czy mam akurat wzdęcia, czy dana rzecz ciśnie mi wyżej czy niżej, mocniej czy słabiej itp. itd

Justyna, fotka tyci tyci, nic nie widać :silly:

Wiem ze mala ale inaczej sie nei dalo :)

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka