BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 2 miesiąc temu #459691 przez Satine0

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 2 miesiąc temu #459695 przez jadziatopol
dzisiaj mialam 650 wiadomosci ateraz extra, nic nie przychodzi.... :) Dziewczyny czuje cos dziwnego na brzuchu...jak sie dotkne po lewej stronie ręką to czuje ból...jakby mi ktos poobijał....wczoraj czulam po lewej stronie...a dzisiaj czuje po prawej...boli mnie jak sie dotkne...mialyscie cos takiego?

[/url]

12 lata 2 miesiąc temu #459698 przez Satine0
Hmmm...ja tak nie miałam :) Może Cie mały pokopał. Nie wiem :))

trza się ruszyć i ciacho upiec :D :D

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #459701 przez Martyna
Satine dziękuję :) jakie ciacho?

Jadzia ja tak miałam parę razy jak wracałam padnięta z pracy, pomagało mi wtedy leżenie. Jak odpoczęłam to od razu było lepiej.

A kłuje Cie w okolicach pępka? lekarz mi mówił, że jeżeli tu mnie będzie kłuło to niedobrze i trzeba wtedy to skontrolować

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #459702 przez jadziatopol
to jest tak jakbym miala jakąs ranę od wewnatrz...takie uczucie :( moze mnie pokopal moj Hubuś....ale az tak?
Martyna tylko jak dotykam....tak jakbym miala siniaka...

[/url]

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #459704 przez Martyna
własnie tak miałam, mi pomogło leżenie i wyciszenie. Połóz się i porozmawiaj z Hubim :) powinno przejść. A jak leży Twój Maluch? Mój lezy poprzecznie i u mnie te bóle i twardnienie wynika też z tego ułożenia jak on się pręży i poprzecznie mi sie wszytsko rozciąga

12 lata 2 miesiąc temu #459709 przez princess
Martyna, ginka w szpitalu mowila mi, ze jak jest wiecej niz 12 twardniec w dniu to trzeba to skonsultowac ze swoim ginem lub na IP.

Madlen wspolczuje Ci. Twoim M przydaloby sie potrzasnac, ostatnio moze ma za dobrze? Moze nie dbaj az tak o ognisko domowe, lekko sie zdystansuj? Jak musialam lezec plackiem na poczatku ciazy i nic w domu nie robilam to M na mnie krzyczal, ze w domu syf a ja sobie leze :/ zloscil sie, jak bylismy na slubie u kolegi, zachcialo mi sie siku po dlugiej podrozy i musielismy latac po miescie szukac tojtoja. Tak mi wtedy pocisnal, ze sie az poplakalam (a beksa nie jestem). W koncu wybuchlam, spytalam, czy chce tego dziecka, powiedzial, ze oczywiscie, ja mu na to, zeby w takim razie przestal robic wszystko, bym je stracila. Od tamtej pory sie uspokoil, choc czasem delikatnie przesadzi. Jak zaczely sie moje twardnienia i pielgrzymki na IP to do rany przyloz, przyjezdza, przywozi mi pierdolki do szpitala, dopytuje i teskni za nami. Mam nadzieje, ze juz tak zostanie. Madlen mam nadzieje, ze Twoj M tez.

12 lata 2 miesiąc temu #459716 przez Martyna
Princess dziękuję

12 lata 2 miesiąc temu #459722 przez jadziatopol
Martyna Hubus najczesciej lezy główką w dół...ale wczoraj sie chyba przemiescil :) i tak jakby byl poprzecznie....dzieki :) moze przejdzie...moze mnie pokopal od środka i dlatego boli. Przed ciążą po seksie mnie tak brzuch bolał od wewnątrz miejscowo tez. To moze od kopania :)

[/url]

12 lata 2 miesiąc temu #459724 przez princess
przepraszam, ze pisze jak potluczona, troche sie tak czuje i pisanie z komorki jest niewygodne. Na sali ze mna lezy kobietka, ktora ma cukrzyce i malowodze, podlozyli jej deski pod nogi, kazali lezec z glowa na plasko, zeby nogi byly wyzej. Wstawac moze tylko do kibla, nawet po jedzenie nie moze. Wspolczuje. Jeszcze inna ma nadcisnienie, lezala juz jak bylam poprzednio i dlugo polezy, przez nadcisnienie ma dziecko mniejsze o pare tygodni, bialkomocz, nogi jej puchna, tez musi lezec z nogami wyzej. Jeszcze inna krwawi w ciazy i nie znaja przyczyny, tez musi lezec. Straszne te historie...

12 lata 2 miesiąc temu #459729 przez bananamana
Cześć dziewczyny wlasnie wstałam cos mnie chyba wczoraj rozkladac zaczelo chyba ze to z tych emocji jak zasnelam po 21 tak dopiero z 20 min temu sie obudzilam masakra a dzis mam katar i kicham.

princess mam nadzieje ze sie wszystko uspokoi i szybko wrocicie do domku, niedobrze ze takie rzeczy sie dzieje i dodatkowo nas stresuja ale my baby jestesmy dzielne wiec wszystko wytrzymamy :)

Madlen to nie dobrze ze twoj m ma takie podejscie ja nie mowie bo sama mialam ciezko z moim a dodatkowo ja mam ciezki charakter wiec lekko czasem nie ma. Też ciagle narzekal ze nie moze czegos znalesc bo to schowalam itd. to pewnego dnia przestalam sprzatac jego rzeczy i dopiero jak zobaczyl jak wszystko ladnie znika pod syfem to stonowal. Nie ma co sie nakrecac, pusc mimo uszu glupie uwagi ja wiem ze ciezko bo to osoba ktora kochasz ale sprobuj mimo wszystko moze jak zobaczy ze masz gdzies jego narzekania to najzupelniej w swiecie przestanie trzymam kciuki.

Powiem wam ze ostatnio mam poprostu takiego smaka na bulke z szynka serem pomidorem i ogorkiem kiszonym zapiekana w piekarniku ze moge to jesc dziennie to jest az niemozliwe sniadanie i kolacja takie same od kilku dni az sie moj m smieje ze jak juz urodze to chyba na to spojrzec nie bede mogla bo on juz nie moze :woohoo:

12 lata 2 miesiąc temu #459731 przez natalka
Hej mamuśki, u mnie od poniedziałku masakra ktoś mi w nocy auto potłukł szyby, drzwi i lusterka do wymiany oczywiście sprawca nie znany, odszkodowania nie dostanę bo nie było od taki wypadków ubezpieczone. Jestem pełna podziwu dla samej siebie, że nie denerwuję tym co się wydarzyło chociaż jestem uziemiona w domu. M. ma dzisiaj szybciej wrócić z pracy to pojedziemy do jakiegoś sklepu, śnieg u nas spadł a ja butów nie mam zimowych. Do poniedziałku będę u teściowej a tam brak dostępu do neta, napiszę do was jak wrócę. Uściski i buziaki odpoczywajcie i dbajcie o siebie :)

*23.01.2012 ANIOŁEK

12 lata 2 miesiąc temu #459743 przez anoda89
Oj dziewczyny bo z facetami to tak jest, nie powiedzą co im na sercu leży tylko się wyżywają. Być może Madlen że boi się że nie poradzi sobie jako ojciec i stąd takie zachowanie. Spróbuj pogadać z nim tak szczerze od serca.

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #459787 przez ola85
Dziewczyny, my to mamy z tymi mężczyznami :) Mój M teraz pracuje za nas dwoje, On wraca do domu i chce mi wszystko opowiedzieć, a często jak wychodzi spod prysznica to ja już śpię. Czasem zasypiam już o 21. Ale ogólnie to jest na prawdę wyrozumiały.
Princess strasznie współczuję tego szpitala, Ty się biedaczko nacierpisz, ale w nagrodę na pewno urodzisz zdrowego i ślicznego synka. Trzymaj się dzielnie.

A no właśnie, ja też mam wizytę u gina za tydzień i też już odliczam dni:)

12 lata 2 miesiąc temu #459789 przez michasia
Princess mam nadzieję, że się unormuje i Cię jutro lub pojutrze wypuszczą. Biedne te babki co z Tobą leżą, i to jest czas radosnego oczekiwania...stan błogosławiony...

Madlen rzeczywiście może, tak jak Anoda pisze, Twój mąż boi się tego, jak życie zmieni się po przyjściu dziecka na świat.
Szkoda, że Ty się starasz, dbasz o dom, gotujesz i w ogóle, a on się wkurza z byle powodu i wyżywa na Tobie. Pewnie myślisz, że przydałby mu się zimny prysznic, by coś się stało, aby zrozumiał swoje złe postępowanie, ale rozmowa spokojna jednak potrafi więcej zdziałać, niż robienie na złość.
Ja z moim czasem się kłócę, ale się dogadujemy szybko. Jak ma dużo pracy, to w ogóle jest ok.
Gorzej, jak nie ma zleceń, to ja się ciągle czepiam, że powinien coś zrobić, a on nic...
Opowiadam mu dziewczyny, że co rusz któraś w szpitalu, że coś się dzieje, że złe wyniki, skurcze, musicie leżeć i te cukrzyce i diety. Przez to chyba faceci bardziej doceniają trud ciąży. Mój czasem mówi, abym sobie odpoczęła, nawet zaproponował, że pomyje podłogę (choć ja to robię lepiej i czasem wolę sama), naczynia czasem myje. Czasem rano herbatkę ciepłą przyniesie.
Ja na szczęście nie mam problemów w ciąży i raczej dużo mogę zrobić w domu.

Dziś miałam straszną noc, co chwile pies dreptał po korytarzu, więc wstawałam, by mu otworzyć drzwi na dwór, ale jakoś nie chciał wyjść, wcześniej narobił pod drzwiami, więc było trzeba posprzątać. Jeszcze zwymiotował w kuchni, więc też sprzątanie. Chyba mu coś wczoraj zaszkodziło, bo jakiś taki dziwny był. Do tego kot dopiero w nocy wrócił, i było trzeba mu okno otworzyć, później chciał wyjść... Nie do wytrzymania z tymi zwierzakami...
Koło 2 nie mogłam zasnąć, więc się przez godzinę kręciłam, Paweł też miał problem, chyba przez pełnię.
Za każdym razem jak wstawałam, to od razu do WC, choć już był czas, że się nie budziłam w nocy lub tylko raz. Do tego budziłam się cała zalana potem. Niewiem czemu, ale 4 razy po prostu całe plecy, nogi, pod biustem, aż mokre plamy na piżamie. Niewiem od czego. Nawet w skarpetach nie spałam, a przeważnie śpię. Rano się w szlafrok po prysznicu opatuliłam i nawet mi się nie chce ubrać, ale trzeba będzie...

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka