BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 5 miesiąc temu #459793 przez Marlena1888
Madlen współczuję takich przeżyć z M i to właśnie gdy dzidziuś siedzi sobie w brzuszku i wszystkiego słucha.. u mnie też się kłócimy o jakieś błachostki, ostatnio nawet częściej ale jak M widzi że płaczę to przeprasza i ma wyrzuty sumienia i zasypiamy zawsze pogodzeni i przytuleni.. życzę Ci siły i tego żeby twój M bardziej Ci okazywał miłość :*

wszystko z zachodu do nas przychodzi i u nas w naszym kraju coraz częściej haloveen w szkole itp.. mi się to nie podoba, brzydkie stroje, czarownice na miotle, straszne maski- to jest piękno tego święta?!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #459808 przez mrufka
Hej mamuśki :kiss:

Kurde ale naprodukowałyście postów masakra jakaś czytam i czytam i końca nie widać :P Współczuje wam bóli, diet, wizyt na IP bo ja nadal tętnie energią choć teraz spać nie mogę i usypiam o 3-4 a wstaje o 9 i odziwo jestem wyspana :laugh: Moja mała już tak daje o sobie znać widać już wędrujące rączki, nóżki rozpychanie na brzuszku jak uda mi sie uchwycić to nagram filmik :)

Madlen współczuję naprawdę że mąż ci takie przykrości robi :( Może jak tu pisały dziewczyny boi się zostać ojcem. Ja pamiętam że mój też przy pierwszej ciąży był taki niemrawy ale po urodzeniu stał sie całkiem innym człowiekiem jest cudnym ojcem i mężem pomaga we wszystkim o co go niepoprosze ale też się zdarzają kłótnie jak w każdym związku :laugh:

Princess monitorują cię pod ktg? Liczysz ruchy Adasia? Trzymam kciuki by wszystko było dobrze :kiss:

Miałam coś jeszcze napisać ale jak zwykle zapomniałam co :silly:

12 lata 5 miesiąc temu #459812 przez justyna84
Tez sie z moim m kluce zazwyczaj jak nei moze czegos znalesc wszystko sie pyta co gdzie jest,zeby cos od czasu do czasu zrobil to by wiedzial ;) a jak ma stresa to tez jest zmierzly czasami mnie tak wkur... ze bym mu nakopala ale chlopy juz takei sa ze musza sobie pomarudzic ;) moj niestety nie umi przepraszac bo zawsze jest bez winy ;) . Co do opieki nad ciezarna zona to umi byc kochany , po porodzie tez wszystko robil ja tylko sie maluszkiem zajmowalam,chociaz bylam strasznie obolala spiecia w tym okresie tez byly .... My kobiety mam porwszenstwo :)

12 lata 5 miesiąc temu #459822 przez dominia
Na swojego M to ja w sumie nie moge narzekac :) na poczatku ciazy jeszcze chyba nie zdawal sobie sprawy, ze zostanie ojcem :) ale jak Igor zaczal go kopac i w szpitalu slyszal Jego serduszko to cos mu sie stalo :) glaszcze brzuch mowi ze Nas kocha itd.. Czasem to wydaje mi sie, ze to ja przeginam :P w domu zrobi wszystko nawet czasem mu nie musze mowic :) pracuje za nas dwoje :) tylko ja z nim staram sie rozmawiac jak najczesciej i na kazdy mozliwy temat, czasem sie zlosci bo nie chce :)

Zrobilysmy z mama juz obiad na dzisiaj, na jutro golabki sie pieka :) zrobilam jeszcze andruta z masa krowkowa i kokosowa, szkoda tylko, ze ja to sie moge tylko na niego popatrzyc :( teraz biore sie za sprzatanie pokoju :)

Princess bedzie dobrze :* wazne, ze Adasia jakos za bardzo nie obchodza te skurcze bo sobie fika w brzuszku :) a Ty dasz jakos rade do lutego :)

12 lata 5 miesiąc temu #459823 przez dominia
Na swojego M to ja w sumie nie moge narzekac :) na poczatku ciazy jeszcze chyba nie zdawal sobie sprawy, ze zostanie ojcem :) ale jak Igor zaczal go kopac i w szpitalu slyszal Jego serduszko to cos mu sie stalo :) glaszcze brzuch mowi ze Nas kocha itd.. Czasem to wydaje mi sie, ze to ja przeginam :P w domu zrobi wszystko nawet czasem mu nie musze mowic :) pracuje za nas dwoje :) tylko ja z nim staram sie rozmawiac jak najczesciej i na kazdy mozliwy temat, czasem sie zlosci bo nie chce :)

Zrobilysmy z mama juz obiad na dzisiaj, na jutro golabki sie pieka :) zrobilam jeszcze andruta z masa krowkowa i kokosowa, szkoda tylko, ze ja to sie moge tylko na niego popatrzyc :( teraz biore sie za sprzatanie pokoju :)

Princess bedzie dobrze :* wazne, ze Adasia jakos za bardzo nie obchodza te skurcze bo sobie fika w brzuszku :) a Ty dasz jakos rade do lutego :)

12 lata 5 miesiąc temu #459824 przez princess
Nawet jesli chlop boi sie zostac ojcem to nie jest to zadne usprawiedliwienie wyzywania sie na nas. A my to co, nie boimy sie czy bedziemy dobrymi matkami? Czy podolamy wszystkiemu? Kto planuje zakupy dla niemowlaka, co kupic, ile, gdzie i zeby bylo niedrogie. Ich rola w tym zakresie to glownie zatwierdzanie. Ile my mamy wyzeczen, ile stresow, bo tu cos boli, tam zgaga, mdlosci czy nie daj Boze jeszcze inne powazniejsze przypadlosci przez ktore ciaza moze byc zagrozona. To my nosimy dzieci w naszych brzuchach, nie oni, to nam jest ciezko, to my musimy latac na wizyty, czesto nieprzyjemne badania, i to my bedziemy rodzic w bolach, to nas beda kroic i zszywac a nie ich. Wiec do jasnej ciasnej, niech nie fisiuja tylko pokaza jaja i zaczna sie zachowywac jak mezczyzni a nie niedojrzali chlopcy ! Uff, ale sie rozpisalam :)

ola, dziekuje za mile slowa, podtrzymaly mnie na duchu :*

12 lata 5 miesiąc temu #459825 przez princess
Nawet jesli chlop boi sie zostac ojcem to nie jest to zadne usprawiedliwienie wyzywania sie na nas. A my to co, nie boimy sie czy bedziemy dobrymi matkami? Czy podolamy wszystkiemu? Kto planuje zakupy dla niemowlaka, co kupic, ile, gdzie i zeby bylo niedrogie. Ich rola w tym zakresie to glownie zatwierdzanie. Ile my mamy wyzeczen, ile stresow, bo tu cos boli, tam zgaga, mdlosci czy nie daj Boze jeszcze inne powazniejsze przypadlosci przez ktore ciaza moze byc zagrozona. To my nosimy dzieci w naszych brzuchach, nie oni, to nam jest ciezko, to my musimy latac na wizyty, czesto nieprzyjemne badania, i to my bedziemy rodzic w bolach, to nas beda kroic i zszywac a nie ich. Wiec do jasnej ciasnej, niech nie fisiuja tylko pokaza jaja i zaczna sie zachowywac jak mezczyzni a nie niedojrzali chlopcy ! Uff, ale sie rozpisalam :)

ola, dziekuje za mile slowa, podtrzymaly mnie na duchu :*

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #459835 przez justyna84
Princes zgodze sie z toba .Bo oni sa jak dzieci . Umia tylko wygadywac zeby tak cos wiecej od siebie to juz nie ich brozka ;) my kobiety jestesmy wrazliwsze niz oni tlumiocy w sobie wszystko . Ja zas placze z byle powodu jak sie zdenerwuje to rycze ,jak juz nei mam sily, jak mam dola. Taka juz jestem tak pokazuje emocje ,na mojego M to juz nei dziala ;) :P.

Jakos maly nie chce mnie kopac . Wogole moje noce sa koszmarne przewracam sie z boku na bok i dalej jest mi niewygodnie to jest jakas masakra a gdzie tam luty :ohmy:

12 lata 5 miesiąc temu #459846 przez anoda89
Niby macie dziewczyny racje, szacunek się należy. Ja też na swojego męża narzekać nie mogę i chyba się nigdy nie pokłóciliśmy, wymiana zdań i tyle. Zawsze mi pomagał i jak musiałam leżeć nauczył się robić rzeczy których normalnie by nie zrobił. Jak rozmowa nie pomoże to może przestań tak się starać i olej trochę męża a może przejrzy na oczy i zobaczy jaka byłaś dobra.

12 lata 5 miesiąc temu #459902 przez gosiunia88
mój brzusio
Załączniki:

12 lata 5 miesiąc temu #459904 przez Satine0
Tak sobie sylwestra wspominam hehe :D Pokaże wam dziewczyny jak wyglądałam z mężem :)

Ta dziunia po lewo to mój Szymek ;P

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #459910 przez jadziatopol
Gosiunia sliczny brzuszek :) ładnie wygladasz :)
Satine o my ... :ohmy: hhahaha... :lol: :lol: :lol: ale sie usmialam :) bawicie sie podobnie do nas :) ale ta twoja dziunia to .....niezła....hahahahahaha..a obok to ty?

[/url]
Załączniki:

12 lata 5 miesiąc temu #459919 przez Madlen
Ja też nie rozumiem Gabilee. Chcielismy dziecka. Po kilku miesiącach bycia razem przeprowadził się do mnie. Pobralismy się po 9 miesiącach znajomości. Ciągnie do mnie zaraz po pracy, a dojeżdza daleko, ale nie potrafi opanowac nerwów i jest obrażalski. Tak jak pisałam, jak jest dobrze to jest super. Nie pozwalam na takie zachowania, dlatego sa spięcia.. Niereformowalny przypadek. Nerwus straszny, a potem żałuje, przeprasza. Ale co z tego jak ja przezywam.
Może masz rację Princess - mężczyźni kochają zołzy. Mam te książkę :) To Twój też ma charakterek. Na szczęście sie opamiętał. Jakby byli bez wyobraźni.
Bananamana tak byłoby najrozsądniej, olać marudzenie, bałaganienie..
Anoda i Michasia może coś w tym jest, jakby był też zazdrosny o dziecko.
Marlena, no właśnie najważniejsze jest, że Twój przeprasza, opamiętuje się a nie jest uparty jak osioł. Stary a zachowuje się jak 15latek
Mrufka może i się boi, ale jest już ojcem- ma dwudziestoparoletnią corę (mieszka za granicą)
Natalka współczuję..co za bydło...
Princess wymiatasz z podsumowaniem facetów :)
Gosiunia śliczna jesteś
Satine extra przebrania

Dziękuje Wam wszystkim Kochane :kiss: Pryjechała moja mama i jest mi lepiej. Dobra koniec smucenia, chociaż na cmentarz dziś jedziemy z mamą, bo jutro chyba nie.

12 lata 5 miesiąc temu #459922 przez Marlena1888
Gosiunia ładnie wyglądasz i brzusio masz już fajniutki, duży:)

Satine jakie przebieranki :D wyglądasz jak diwa operowa :) M też niezły :D

Jadzia na tym zdjęciu to kto ? :D

12 lata 5 miesiąc temu #459927 przez Satine0
Jadzia obok drugi Szymon :D chłop mej przyjaciółki.

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka