- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie luty 2013 !
Mamusie luty 2013 !
- Pliszka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Wciąż zostaje mi dziecinny pokoik do wysprzątania, ale i tak jestem z siebie dumna
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Marlena1888
- Wylogowany
- gadatliwa
- [email protected]
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Gosiunia b.ładnie wygladasz
Satine te Twoje oczy...
Domi i Princess bedzie dobrze trzymamy kciuki
- Paulaaa
- Wylogowany
- rozmowna
- Amelia-19.02.2013 Oliwia-29.09.2008
- Otrzymane podziękowania: 1
Dopiero teraz mi się ''zrobiło dobrze''. Posmak glukozy wreszcie sobie odszedł.
- Satine0
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- dominia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 15.02.2013 Moje życie stało się piękniejsze <3
- Satine0
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- michasia
- Wylogowany
- gadatliwa
Ja też jak głodna, to zła. I to czasem bardzo. Paweł zawsze mówi, że jak Polak głodny to zły, a jak najedzony to leniwy:)
Co do diet, to chyba ta cukrzycowa tak nie działa, że można sobie tak zamieniać i kombinować.
Byłam kiedyś na diecie klubu zdrowego odchudzania, bardzo fajna dieta, dużo do jedzenia, tzn. najwięcej warzyw, bo 400g niskokalorycznych, 200g średniokalorycznych i 90g wysokokalorycznych- tak ogólnie mówiąc, ale jak się pokombinowało z innymi grupami to było można sobie nieźle pojeść. Nieraz już nie byłam głodna, a miałam jeszcze dużo do zjedzenia i chudło się ok.2kg na tydzień i one nie wracały po skończeniu diety. Jak dla mnie najlepsza dieta pod słońcem:). O tej rozłącznej tez dużo dobrego słyszałam, mama zawsze chciała być na tej z klubu i do tego tak jeść, by nie łączyć, ale jak razem gotowałyśmy, to jakoś nie wychodziło, bo ja łącze wszystko:).
- Pliszka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Znów dziś obudziłam się o piątej zupełnie wyspana i do tego głodna jak wilk, więc już dawno jestem po śniadanku i zaczęłam nowy dobry dzień Zostajemy dziś w domku, bo misiek się trochę przeziębił, zrobimy jakiś dobry obiadek i będziemy odpoczywać
Biedna jesteś Dominia, ale nie ma co się załamywać, tylko musisz sobie coś smacznego przygotować. Musisz poczytać jakie masz ograniczenia, jeśli chodzi o niski indeks glikemiczny, to wiem, że na przykład mąka z cieciorki jest świetna i można na niej robić super naleśniki i ciasta, które nie powodują szleństwa cukru we krwi, ale ja nie jestem diabetykiem, więc musisz to skonsultować/gdzieś sprawdzić.
Tak na szybko znalazłam takie strony:
www.gotujmy.pl/100-przepisow-przy-diecie...rzepisy,75384h0.html
www.wielkiezarcie.com/recipeslist.php?group=82
To są akurat przepisy dla diabetyków, nie wiem czy przy cukrzycy ciążowej obowiązują takie same zasady, ale na pewno można dobrze zjeść, tylko trzeba się troszkę bardziej napracować
O, widziałyścię tę stronkę?
cukrzycaciazowa.blox.pl/html
Głowy do góry dziewczynki!
- jadziatopol
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Pliszka no niestety z cukrzycą ciążową jest nieco inaczej....moja dietetyczka powiedziala,ze bezwzglednie zadnych słodyczy, dżemów, miodu...nic,nic,nic. Jak mam ochote na cos slodkiego to moge zamiast kolacji zjesc 1/4 drożdżowki bez dodatkow....ale chyba glupia bym byla jakbym zamieniala pożywna i zdrowa kolacje na chwile pustej przyjemnosci. Ale ja czasem wsunę jakies ciasteczko owsiane i cukier mam w normie....mimo wszystko w ciąży musimy wyjątkowo uważac i stosowac sie do diety. To są informacje ,ktore dostalam od mojej diabetolog i dietetyczki. Chociaz ja powiem szczerze,ze troche przesadzaja. Ja mam za to problem bo mam 2 glukometry. Poniewaz moja doktor powiedziala mi,ze jak bede miala ponownie na czczo cukier 90 (norma od 60-90) to wlączy mi insuline na noc. Na moim glukometrze mialam 2 razy taki wynik w przeciagu 2 tygodni. Po wizycie dostalam w Klinice nowy glukometr jak reszta ciążówek i lece do domku. Robie pomiar na nastepny dzien na czczo na nowym a tu 71 ! super! ucieszylam sie....ale cos mnie podkusilo,zeby sprawdzic na moim tez....i teraz juz to robie codziennie. Na moim dzisiaj mialam 90 na czczo a na tym z Kliniki 76. I kktory jest wlasciwy? Martwie sie jak diabli...bo jezeli moj jest ok to potrzebuje insuliny a jezeli tamten jest ok to jest extra dobrze.Czytalam na necie,ze te glukometry zaniżają a mój nieco zawyża...i bądź tu mądry Ale sie rozpisalam...ale to tak dla zainterresowanych .
Dominia ty masz glukometr?
Moniajaki masz glikometr?
- Monia_T
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Jadzia ja mam glukometr Ever Care. Podobno bardzo czuły i wiarygodny. www.evercare.pl/
Co do diety cukrzycowej, to przy insulinie jest tali plus, że jak bardzo mi się chce...mogę podać wcześniej wyższą dawkę insuliny i skusić się na małe łakomstwo. To co mogę zjeść reguluję 30 minut przed posiłkiem i trzymam cukry w normie
Ja już przyzwyczaiłam się do tego kłucia i tak muszę to robić do porodu, ale przynajmniej dieta taka restrykcyjna nie jest:)
Zdecyduj się na jeden glukometr, ten,który pokazuje "lepsze wyniki". Różnice nie są aż tak wielkie żebyś mogła sobie krzywdę wyrządzić a zamęt z dwoma wynikami to tylko dodatkowy stres, który tez podnosi poziom cukru we krwi
Rozłożyło mnie przeziębienie chyba wczoraj na grobach. Gardło boli masakrycznie!
- Madlen
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Mój promyczek słońca :-)
Ja glukozę piję w poniedziałek. Zobaczymy..
Dziś promocja, tylko raz wstałam w nocy na siusiu.
Jak ja nie lubię tego dnia, no ale nikt nie lubi. Trzeba przepękać.
Monia a tantum verde, syrop Prenalen bierzesz?
- jadziatopol
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Madlen hej hihih...promocja ja zazwyczaj wstaje po 3-4 razy...dzisiaj tylko 2 to chyba tez mozna uznac za promocje ?
- Marlena1888
- Wylogowany
- gadatliwa
ja już po śniadanku, dziś były koreczki śledziowe ach te smaki
współczuję dziewczynki z tą cukrzycą, kurcze, zamiast cieszyć się zachciankami w ciąży musicie się trzymać diety. No ale już nie długo do lutego, co się nie zrobi dla naszych Dzidziusiów
ja ok 11 jadę do mojego d. rodzinnego na groby i do taty, i popołudniu wrócę tylko na procejsję.
Ale wczoraj mnie biodro bolało.. tak promieniowało.. ale dziś już oki
Taki przygnębiający ten dzień, wiem, ale życzę Wam spokojnego i sympatycznego dnia mimo wszystko :*
- dominia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 15.02.2013 Moje życie stało się piękniejsze <3