- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie luty 2013 !
Mamusie luty 2013 !
- Marlena1888
- Wylogowany
- gadatliwa
ja już po śniadanku, kanapunie z miodkiem mmm:) ale miałam ciężką noc, z boku na bok się tłukłam, budziłam się, 3razy wychosziłam do łazienki, płytki sen miałam, malutki tak kopał i pozycji sobie nie mogłam znaleźć..
ja mam tylko żółte powiększone gruczoły na piersiach i ciemne obwódki wokołu sutków. tj jadzia :)i nic nie leci ;P
ja narazie też nic nie kupuje, teściowa mówi że będzie coś kupować żebym ja się wstrzymała i mama to samo więc może babcie coś zasponsorują
aniajulia mi też mikstura smakowała;) mam nadzieję że wyniki będą super
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- jadziatopol
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mi tez leciala siara z piersi w ostatniej ciazy ale nie pamietam w ktorym tygodniu. Na razie nie leci. Kurczę...dziewczyny, dzisiaj znowu mam wiizyte i mojego gin i staralam sie podgolic (oczywiscie z pomoca lusterka) i...znowu sie pozacinalam co to bedzie za miesiac czy dwa?
Marlena mi tez smakowala glukoza nawet bez cytryny
No...zbieram sie do gin....i oczywiscie zapomnialam o co mialam go zapytac moze w drodze sobie przypomne
- kasia123m
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- [email protected]
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Jak sie dzisiaj czujecie? mnie cos brzuch pobolewa od wczoraj po prawej stronie,nie moge czasem leżeć na tym boku bo bardzo nie przyjemnie i boli,mam nadzieje ze to Mały bo tam też kopie,może sie odwrócił od tyg.popołudniu jakies zmeczenie bierze i chce sie spac ale nie chce bo w nocy mam problem i chodze po domu i zaglądam do lodówki.
- bananamana
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Kocham Cię nad życie córeczko
Ale sie nachodzilam i najezdzilam po cmetarzach wczoraj jak przyjechalam do domu zaraz padlam Kurcze zaczyna mnie pobolewac ten zylak tzn wczoraj wieczorem nie wiem moze przez to ze caly dzien na nogach zobaczymy jak bedzie dzis.
Co do siary to tez mi jeszcze nic nie leci mam tak jak jadzia
Ide zaraz upiec jakis jablecznik bo my to jestesmy takie ciesteczkowe potwory hehe
- Madlen
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Mój promyczek słońca :-)
Nareszcie 2.11. Wczoraj dziwne skurcze, może te Braxtona, przeszły po kilkudziesięciu min.
Potem leżałam na plecach-... i zasłabłam, normalnie brak tlenu. Nie mogę ciagle lezeć na lewym boku!! W ogóle mało mam powietrza ostatnio..
Byłam wczoraj w kinie na Bondzie. Ledwo wysiedziałam. 35 minut reklam!!! i film ponad 2 h. Masakra...
Dziś plecy mnie tak napierd..., ze nie wim jak to inaczej ująć.
Może ktoraś zna coś dobrego na ból pleców?
Kasiu Ty też ciągle coś... trzymaj się, może faktycznie za duzo nerwów. W niedziele jakąs dzietę będziesz trzymać? Mi gin mowił, by wieczorem przed badaniem nie jeść slodkiego.
Co do zakupów- chciałabym z tej wyplaty kupic łóżeczko i komodę. Wczoraj dostalam od kuzynki M. pajacyki i body i nie mam juz gdzie chować.
I jeszcze koszt szkoly rodzenia dojdzie, badań u gin, stomatolog.
Ale nie wiem czy w szkole wysiedzę, muszę zapytać czy część teoretyczna jest na wygodnych siedzeniach. Chyba na ten basen musze isć.
Jadzia odezwij sie po.
Idę do kosmetyczki ale nie wiem czy wyleżę u niej.
- aniajulia2
- Wylogowany
- budujemy zdania
- buziaczek18
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- kasia123m
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mnie wczoraj i teraz tak serce wali i tez jak siedze to powietrza mi brak.brzuch mi wczoraj sie stawial i znow po 2 godzinnym lezeniu na plecach.moze to jest zla pozycja do lezenia.teraz nospe zazylam.mala to czuje juz nad pepkiem.gdzies tam nogi wtyka i rozpycha mi tam skore.nie mam aparatu do cosnienia bo moze to jakis skok cisnienioa i stad ten wew niepokoj i kolatania serca.?acha i w nocy sie spocilam..pierwszy raz od dawien dawna
- Satine0
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
U mnie od rana dziś pogoda względna Muszę ogarnąć w pokoju bo wieczorem wpada do mnie przyjaciółka z 3 bitem <3 będzie Marysie karmić heh.
Później z mężem chyba skoczę do Rossmanna bo babcia ma ur. i jakiś kosmetyk jej kupię. Co roku od swojego syna i jego córek dostaje Biovital albo kwiaty...ale ile można I tak tego nie pije, bo nie lubi a malować się maluje
- DOMI
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Moje Aniołki - Fasolka*, Agatka*, Adrianek *
Uważajcie na siebie kobiety.
Aha, jak czytam o nocnych potach, kołataniu serca i niewyjaśnionym niepokoju to zaraz przychodzą mi na myśl rozregulowane hormony tarczycy. Ale może to wcale nie to.
Satine, no tak większość ludzi myśli, że w pewnym wieku to już człowiekowi nic prócz leków i witaminek się nie należy.
- Pliszka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
medela.strefamarek.allegro.pl/medela-pas...y-czarny-s.html#opis
Ja właśnie się nad nim zastanawiam tak profilaktycznie, póki co mnie kręgosłup nie boli, ale brzuszek robi się ogromny, a to jeszcze ponad 3 miesiące, więc myślę czy nie warto zainwestować.
U nas super słonko wyszło i kilkanaście stopni! Pochodziliśmy ponad godzinę po lesie, super
vini-miki, Nel mi się BARDZO podoba! Zuzia też ładnie, ale teraz jest bardzo dużo dziewczynek o tym imieniu. Nel... Prześlicznie!!!!
- michasia
- Wylogowany
- gadatliwa
Wczoraj oglądaliśmy "Ogród Luizy" i Mała się ładnie wierciła, że Paweł pierwszy raz poczuł jej ruchy:)
Madlen, te reklamy w kinie to masakra, mogliby puścić wcześniej dla tych, co wcześniej przychodzą. A nie człowiek się spieszy, ma zaplanowany czas po, a tu mu puszczą pół godz reklam...
Co do leżenia na plecach, to też słyszałam, że nie wskazane, bo właśnie może się słabo robić i za długo nie można tak leżeć.
Też mi ostatnio powietrza brakuje, mówię coś i męczę się jakbym w maratonie biegła.
Bananamama u nas też takie ciasteczkowe potwory...Jeszcze mam trochę sernika z wczoraj, ale codziennie też muszę zjeść coś kupnego słodkiego, pierniczki, ciastka, czekolada, cukierki. Wydaję chyba ze 3 razy tyle na słodycze co wcześniej...No i krem czekoladowy:)
Jakoś niedawno z mamą rozmawiałyśmy przy śniadaniu o cukrzycy. Podając dziadkowi insulinę zawsze przemywałyśmy skórę spirytusem, choć mama wiedziała, że się nie powinno, ale nie wiedziała dlaczego, a że dziadek ciągle w garażu coś grzebie, to tak higieniczniej. A teraz właśnie miała na zajęciach o cukrzycy i mówili, że spirytus ścina białko, którym jest insulina i po przemyciu skóry mniej jednostek trafia do pacjenta. (może dlatego dziadek miał czasem cukier ponad 400 i ma dawkę zwiększoną z początkowych 5 do 12 jednostek 4 razy dziennie), no ale nie o tym miałam, rozmawialiśmy o tym, że tak dużo kobiet ma cukrzycę ciążową i mówiłam, że właśnie Jadzia dzień przed badaniem objadła się miodem i winogronami (chyba dobrze zapamiętałam) i że niektórym dziewczynom lekarze mówili, by przed badaniem nie jadły wieczorem nic słodkiego. I mama powiedziała, że to nie ma znaczenia, bo u zdrowego człowieka, który zje więcej słodyczy (cukru, węglowodanów), to organizm sam wie, że trzeba dużo więcej insuliny wyprodukować, a jeśli jest cukrzyca, to znaczy, że trzustka nie produkuje należytych ilości. I to nie ma znaczenia, co się jadło, po prostu poziom cukru u zdrowego człowieka nie powinien przekraczać jakichś tam wartości. Także niewiem jak to jest z tym nie jedzeniem wcześniej.
Satine, to miłego karmienia córeczki:) i fajny pomysł z kupieniem kosmetyku-przynajmniej będzie coś bardziej kobiecego i osobistego dla babci:)
DOMI a wypuszczę Cię dziś?
- Pliszka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- vini-miki
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Tchu tez czasem brak, ale najbardziej dokucza mi zylak na tej wardze. Bananamama identycznie jak u ciebie, prawa wara, mowilam juz o tym poloznej, no i ? - to normalne haha, no wiem ze normalne, wiem ze minie. Ale apropo porodu sn...w ciazy z Maikiem mialam identyczny w tym samym miejscu i nikt nie powiedziel, ze moga byc jakies powiklania. Fakt, ze nie bylam nacieta, a sama peklam, ale gdyby musiano mnie nacinac_ jak w pierwszej ciazy_ moze i skonczyloby sie to jakims krwotokiem ? pojecia nie mam. Chcialabym ufac, ze polozne wiedza co mowia. No i mnie tez boli, szczegolnie jak mala ulozona jest po prawej stronie, a tak wlasnie jest najczesciej, bo wtedy ucisk najwiekszy na ta glowna tetnice, no i jak za dlugo chodze, stoje. Przestaje bolec jak sie poloze, a juz najwygodniej na lewym boku, no i najbezpieczniejsza chyba pozycja. Co tam jeszcze, aaa zgaga, a tak poza tym to nic mi nie dolega Staram sie nie myslec "nadprogramowo" o kazdym "odbiegajacym od normy strzyknieciu", nie wkrecam sobie przerysowanych scenariuszy, i ze kazda przypadlosc musi dopasc mnie. Bede "to wszystko"brala na klate, jak rzeczywiscie pojawi sie problem