- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie luty 2013 !
Mamusie luty 2013 !
- dominia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 15.02.2013 Moje życie stało się piękniejsze <3
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- michasia
- Wylogowany
- gadatliwa
- DOMI
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Moje Aniołki - Fasolka*, Agatka*, Adrianek *
- jadziatopol
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Michasia no w tym problem,ze ja na razie mam vise turyst. a oni nie chca zeby turystki rodzily im nowych obywateli moj mąż (tak mowie ale nie jestesmy po slubie ) nie ma papierow jeszcze niestety. No zobaczymy...na razie nie nastawiam sie...do wtorku...i sprawdze lepiej od razu czy sa jeszcze bilety bo wogole moze juz nie byc albo moga byc w takiej cenie,ze nie polece
- michasia
- Wylogowany
- gadatliwa
Jadzia, mam nadzieję, że wszystko pójdzie dobrze. Wiesz najlepiej co jest dla Was dobre, dla Waszego związku i dla dziecka. Mam nadzieje, że wszystko Ci się uda.
- Satine0
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- princess
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Buziaczku uważaj na ciśnienie, może skoczyło Ci jednorazowo na wizycie, ale jeśli masz cały czas to niedobrze, typiara leżała ze mną na sali z nadciśnieniem i nieciekawie było.
Jadzia mi twardnieje jak wstaję. Brzuch robi się cały twardy jak arbuz.
Aganobla nie martw się, wczoraj dużo chodziłaś i lulałaś swojego malca do snu dlatego nie był taki aktywny
Domi co Ci mówią lekarze? Podłączają Ci KTG?
Mój Adaś też się czasem wypina, przedwczoraj w nocy jak się przekładałam z boku na bok, to aż mi jabłko wyszło na prawo od pępka, prawie mnie zabolało i jak rękę położyłam to górka jak ta lala Ale zaraz odskoczyła, mały się przesunął
Dominia, nie musisz mieć skierowania na badania do laboRatorium, jak Ty za to płacisz to nie trzeba.
Co do wydzieliny z piersi to mi się cały czas coś sączy białawego.
Wyszliśmy ze szpitala. Ordynator powiedział, że mam iść do domu, ani nie dostałam wypisu, nawet nikt mnie nie poinformował, że dzisiaj go nie będzie. Nie zbadali mnie. Jakaś młoda pani doktor powiedziała, żebym brała żelazo bo na tym etapie ciąży trzeba. Z tą Luteiną Michasia miałaś rację, refundacja tylko do 22 tc
- jadziatopol
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Katriss
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Kasia mi tez czasem brzuch twardnieje jak leże ja plecach.
Wogole przez ostatnie dni mały strasznie słabo się rusza. Trochę się martwię ale chyba tak się ułożył nie fortunnie bo jak kopie bo czuje to "daleko" hehe.
A jeśli chodzi o luteinę to ostatnio lekarza pytałam czemu nie jest refundowana to mówił że jest w dwóch przypadkach. W ciąży tylko jak się poroniło z 3 razy i jak się nie jest w ciąży to tez w jakimś wypadku jest dofinansowanie na nią, a tak dla nas to 100 % odpłatne.
- kasia123m
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
A to zelazo Ci przepisala ot tak?moze wyszla im nieco slabsza morfologia.no tak dlugi weekend maja to i tak sie niedowiesz.
- jadziatopol
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- kasia123m
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- princess
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Katriss napisał:
Nieprawda, ja poroniłam raz i od początku tej ciąży miałam refundowaną Luteinę aż do teraz, po 22 tc. W pierwszej ciąży też miałam refundację.A jeśli chodzi o luteinę to ostatnio lekarza pytałam czemu nie jest refundowana to mówił że jest w dwóch przypadkach. W ciąży tylko jak się poroniło z 3 razy i jak się nie jest w ciąży to tez w jakimś wypadku jest dofinansowanie na nią, a tak dla nas to 100 % odpłatne.
Kasia, kazali mi brać Nospę 3x dziennie. Wieczorem nie biorę bo jak śpię to nie twardnieje. Zresztą nie wiem, czy jest sens truć tym dziecko bo mam wrażenie, że ona nic nie daje, czy ja biorę czy nie to tak samo twardnieje. Najwięcej tu pomaga leżenie. Ale takie długodystansowe, jedno popołudnie nic nie da.
Żelazo przepisała mi z powodu ogólnego zagrożenia anemią na tym etapie ciąży. Ja oczywiście od razu spytałam, czy miałam słabe wyniki morfologii, powiedziała, że wyniki wyszły dobre a żelazo profilaktycznie.
- Satine0
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- jadziatopol
- Wylogowany
- mistrzyni słowa