BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 1 miesiąc temu #461206 przez jadziatopol
Kasia dzieki :) zerknę :)
Madlen co to się dzieje? mowilas lekarzowi o tym?

[/url]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 miesiąc temu #461210 przez Satine0
Ja już się nie mogę doczekać, aż Marysiowy wózeczek dojdzie <3 chyba się nie będę nim umiała nacieszyć :P

12 lata 1 miesiąc temu #461218 przez princess
Madlen może pomierz sobie ciśnienie i puls? Jak wstajesz z łóżka to rób to powoli, najpierw usiądź, odczekaj chwilę, opuść nogi na podłogę i po chwili wstań. Lekarz mi mówił, że w ciąży jak się szybko wstaje po spoczynku to właśnie można zemdleć...

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #461223 przez Madlen
Jadzia kiedyś go pytałam o pozycje do spania, mówił, żeby spać na lewym boku, tłumaczył dlaczego, że coś tam na coś uciska, ale organizm w nocy da znak do zmiany. Będę w środę na wizycie to zapytam, choć to raczej normalne, że nie powinnam tyle czasu leżeć nieruchomo..
No ale zdarzylo się dzień po dniu, to będę obserwować.

Myslę, że miedniczki nie powinny mieć wpływu na Twój wylot, mam nadzieję, że juz niedługo będziesz szczęśliwa w ramionach ukochanego.

Princess zmierzę na wizycie. Tylko to omdlenie mam właśnie na leżąco-nie po gwałtownym wstaniu, jak lezę na plecach- brakiem powietrza się zaczyna. Pewnie coś tam na coś uciska...

12 lata 1 miesiąc temu #461255 przez Katriss
Madle trzeba w ciąży jak juz jest bardziej zaawansowana leżeć na lewym boku ponieważ jak się leży na prawym to wszystkie nasze wnętrzności co są po prawej stronie dziecko uciska i na lewej stronie dziecko dostaje więcej tlenu... :)

12 lata 1 miesiąc temu #461257 przez Alina2408
dokladnie nawet jak konczylam kurs ratownictwa do nauczania w szkole to na to szczegolnie zwracali mi uwage bo nawet w pozycji bocznej kazali ciezarna klasc na lewym boku pozniej na chwile po polgodzinie odwracac na wznak i zamiast na drugi bok jak to jest w zwyczaju znow wrocic na lewy

...nie oddam Cię nikomu...

12 lata 1 miesiąc temu #461263 przez jadziatopol
Madlen Alina ja tez wiem,ze na lewym boku...spokojnie...ale zapytalam gin czy jeszcze moge na prawym...on powiedzial ,ze dopiero w 8-9 mies. na prawym juz nie powinno sie lezec...na razie moge spokojnie. :) i rzeczywiscie dzisiaj sie wyspalam...aczkolwiek staram sie spac na lewym

[/url]

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #461267 przez Pliszka
Dzień dobry :)

Kurcze, nie wiem co ja mam z tym wstawaniem o świcie. Wczoraj byli u nas znajomi i poszłam spać około drugiej, a kilka minut po szóstej obudziałam się wyspana! :ohmy: Nigdy nie byłam śpiochem, ale teraz to już szaleństwo :ohmy:
Ja wczoraj zdecydowałam, ze kupię ten pas ciążowy, bo mnie wieczorem od długiego siedzenia zaczęły pierwszy raz boleć plecki. Ja na razie śpię tak jak mi wygodnie, ale pani doktor mi mówiła, żebym się powoli przyzwyczajała do lewego boczku.

Jeśli chodzi o żelazo, to mi pani doktor polecałam Biofer (żelazo + kwas foliowy + witamina C), ponoć się super wchłania. Na razie jeszcze nie kupowałam, bo mam super wyniki, ale ponoć on bardzo fajnie działa, więc gdyby coś to będę po niego sięgać.

Jadzia, widzę, że bardzo prawdopodobne, że wkrótce będziesz w Stanach z mężem! Ale fajnie! Mocno trzymam kciuki żeby wszystko odbyło się bez problemów! Mojemu Miśkowi Stany bardzo działają na wyobraźnię i marzy o podróży, mnie też bardzo ciekawi ten kraj. Moze kiedyś się wybierzemy w podróż i Cię odwiedzimy i Hubi się pobawi z moim Olciem nad brzegiem oceanu :laugh: Ja nie mam natury podróżnika, wystawrczają mi nasze góry, Bałtyk i Mazury, ale Stany, Kanada, Australia i Nowa Zelandia bardzo mnie ciekawią i mam nadzieję, że kiedyś je zobaczę :) Jeśli chodzi o Europę, to jako iberystka mam wielką słabosć do Hiszpanii :) Na szczęście w swojej pracy mam czasem okazję pojechać w podróż służbową do Madrytu, uwielbiam te wyjazdy :laugh:

A, wczoraj sobie kupiłam na wieczór to bezalkoholowe piwko Bavaria o smaku jabłkowym, które polecałyście i rzczywiście jest super! Mniam mniam! Dzięki za rekomendację!

Miłej soboty!!!! :)

12 lata 1 miesiąc temu #461283 przez kasia123m
Mi sie najlepiej spi na prawym bo na lewym to mnie boli caly bok jakby nerka noi ta kosc lonowa bardzo blisko cewki.dziwne ze na prawym mnie nie boli.ale jak sie budze w nocy to na sile sie przewracam na ten lewy.ile tak wytrzymuje nie mam pojecia ale zawsze cos.choc z tego co pamietam z poprzedniej ciazy to jeszcze nie ten etap zeby spac na lewym.pamietam ze dopuiero pod sam koniec podkladalam poduszki pod plecy by spac na lewym boku i brzuch juz mialam wielki.to musial byc z 8 mies juz.

Mnie dzis czeka pracowita sobota.na 16.30jade na kulki przygotowac dziecku to przyjecie bo o 17juz przyjda dzieci.po 19 powinny sie rozejsc wiec mam nadzieje ze dam rade.zazyje dwa magnezy przed wyjsciem zamiast 1.i oby sie udalo.

Stine mi tez wozek nieprzyszedl wiec pewnie bedzie w pon.mam nadzieje ze jest w dobrym stanie jak w opisie.

12 lata 1 miesiąc temu #461291 przez Madlen
witajcie mamusie :)

Wstałam o 5, bo schizowałam, że nie czułam ok kilku godzin dziecka. I go obudziłam.
Pokopał trochę i podzedł spać dalej, ja już nie :)
Też tak macie, że Wasze dziecko się wycisza?
Cięzko tak ciągle na lewym boku.

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #461292 przez jadziatopol
Kasia ja tez wlasnie tak pamietam...ze pod koniec dopiero na lewym. Mnie tez boli caly bok od lezenia na lewym boku...nie wiem jak to bedzie ;) no to czeka cie meczaca sobota, pelna wrazen :) wytrzymasz, tylko sie nie forsuj za bardzo :) a wieczorkiem do lóżeczka i relaksik :)
Pliszka no to stany dla iberystki jak znalazł :) tam hiszpański to drugi język :) studiowalas iberystyke na UJ ? ja studiowalam filologie klasyczna (łacinę i grekę) na UJ....ale wieki temu ;) fajnie by bylo jakby mi sie udalo wyjechac teraz...extra byloby sie spotakc tam na plaży przy Golden Gate...Hubi z Alexem bawiliby sie (Ja chcialam dac na imię Alexander ale mąż sie nie zgodzil :( )...ale Hubert tez mi sie podoba :lol: dzisiaj są imieniny mojego Hubiego (raz w roku tylko) :lol: Jak lecialam ostatnio czyli w maju i mialam rozmowe z urzednikiem na lotnisku w stanach (jeszcze nie bylam w ciazy) to skaleczył sie o wszywkę ,ktorą mialam w paszporcie i palec mu zaczal krwawic.....potem wzial pieczatke i wbił mi wize na 6 miesiecy z datą 3 listopada!!! :ohmy: wtedy nie wiedzialam....a teraz sobie skojarzylam to imieniny mojego Hubiego :blink: ale znak! wtedy sie zastanawialam co to ma oznaczac ,ze sie skaleczyl o mój paszport... :woohoo:
Madlen tez tak mam...ale juz sie mniej denerwuje . Moj dzisiaj tez nie obudzil mnie jak zwykle o 6 rano kopniaczkami i chwile sie zastanawialam....ale sie uspokoilam....zaczal kopac o 6.30...po prostu wolal sobie pospac dluzej.Nie martw sie :lol:

[/url]

12 lata 1 miesiąc temu #461294 przez Marlena1888
hej dziewczynki!
ja wczoraj odwiedziłam koleżankę z M i ich 2miesięcznego synka! Ale kruszynka z niego.. taki fajniutki. posiedzieliśmy 2godz. to wypytałam się co i jak ;) sprawy porodu, połogu, zawsze to inaczej się dowiedzieć z doświadczenia ;) a przytyła w ciąży ok 16 kg a już teraz wygląda bosko! jakby wszystko straciła w ciągu tych 2 mies.

Ale mi zęby mądrości idą.. hormony..
Wy tu dziewczyny widzę Ameryka, wielki świat, Hiszpania.. ja też uwielbiam podróże, na tych wakacjach byliśmy w Węgrzech, a rok temu bułgaria- coś pięknego ;) szkoda że do stanów tak ciężko się dostać.

ja znowu pół nocy tylko przespałam, bo już mnie brzuch koło 5 zaczął boleć z tego przewalania się z boku na bok.

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #461300 przez Satine0
Cześć :))

Co do spania to też mi jakoś ciężko na jednym boku spać. Generalnie śpię na lewym, ale wiadomo w nocy się często przekręcam z jednego na drugi...czasami nawet budzę się na plecach.

Kasia
tez mam nadzieje, że mój będzie zadbany tak jak w opisie :P Zobaczymy.

Muszę się do miasta przejść...ale jak sobie pomyślę o tym zimnie to mi się nie chce wogóle.

12 lata 1 miesiąc temu #461332 przez Monia_T
Cześć Wszystkim

Moja córcia od wczoraj spokojniejsza, mało i leniwie się rusza :dry: Ja też jakaś taka bez nastroju i ochoty może jej się udzieliło?

Madlen te osłabienia są niepokojące. Leżenie na plecach też powoduje gorszy dostęp tlenu do płuc, dodatkowo obciążasz nerki...uważaj na siebie kochana.Jak Tobie robi sie słabo, to Maleństwo też jest mniej dotlenione...

Dajcie znać dziewczyny jak Wasze wózki dotrą. Mam nadzieję, że opis będzie się zgadzał z realnym wyglądem :)

http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/13743

12 lata 1 miesiąc temu #461338 przez Satine0
Moja mała też miewa leniwe dni :P

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka