BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 1 miesiąc temu #462559 przez Satine0
Sylwka pokaż w końcu swój brzuszek :D Bo chyba jeszcze nie widziałyśmy ;> ?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #462561 przez jadziatopol
Mrufka hej :) dawno cie nie bylo :ohmy: ale mialas noc! :ohmy: ja tez juz nie moge sie doczekac maluszka :) bede calowac paluszki,buziaka,pupke i wszystko :lol: joj :kiss:
Monia ładniutki brzuszek :) ja tez spadlam na wadze...ale ja mam diabetolog stara wariatke...jakas dziwna jest i cieszy sie jak gubie wage ;) powiedziala ostatnio,ze jestem OTYŁA :ohmy: a powiedz mi...na tej insulinie to jaką masz dietkę?
Ja tez piore ciuszki Hubiego ,ktore wczoraj kupilam w pepco :) i chyba tez wypije kawkę :blink:
Dziewczyny, kiedy wrzucamy fotki brzuszków? moze teraz , jak Monia zaczęła :lol:

[/url]

12 lata 1 miesiąc temu #462564 przez Satine0
Zaraz się zmobilizuje to zrobię fotę Marysiowego domku :)

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #462568 przez dominia
Monia super brzusio ! :)
właśnie napisz Nam co i jak bo tez jestem ciekawa jak Jadzia co z tą cukrzyca :)

dzisiaj domek mojego syna cos zmalał :ohmy: wczoraj był większy :)

12 lata 1 miesiąc temu #462570 przez princess
Dziewczyny śliczne te Wasze psiaki :) Ja też miałam psiaka po przejściach, wzięłam go ze schroniska ale niestety nie cieszył się długo nowym domkiem bo po trzech latach umarł na serduszko, niestety miał słabe zdrowie. Marzy mi się piesek, ale nie kupię żadnego z hodowli czy od kogoś, tylko jakiegoś biedaka ze schroniska. Niestety mój mąż już nie jest taki empatyczny dla milusińskich, u kogoś lubi się pobawić z pieskiem czy kotkiem ale sam nie chciałby mieć. I tak ledwo go przekonałam do naszego jamniorka.

Co do kolejek w laboratoriach i innych miejscach to jak byłam w sobotę na krzywej cukrowej niestety nikt mnie nie wpuścił. Tak samo na poczcie, w banku, autobusie. W sobotę musiałam zajść do banku, była ogromna kolejka a ja prosto ze szpitala z twardym brzuchem, dobrze, że był ze mną M i powiedział, żeby mnie wpuścili. Sama chyba nie potrafiłabym poprosić.

Gabilee, mnie też bolała kość ogonowa w sobotę jak musiałam tyle siedzieć w tym laboratorium, myślałąm, że oszaleję :( ale teraz na szczęście mi przeszło.

Pas ciążowy sobie zamówiłam też z Medeli tak jak Pliszka ale rozmiar XL bo już teraz mam obwód brzucha 110, choć nadwagi nie mam. Czekam na listonosza. Jadzia a jakie dolegliwości miała Twoja koleżanka, że kupiła sobie ten pas? Ważne jest, żeby dobrać odpowiedni rozmiar bo jak będzie za duży to i za luźny i nie będzie odpowiednio trzymał :)

Marlena, wiele kobiet ma takie dolegliwości jak Ty. Niestety takie uroki ciąży. Ja nie brałabym na Twoim miejscu tylu leków. Magnez oczywiście wskazany. Ja mimo, że biorę Nospę 3x dziennie to nie czuję, żeby mi pomagałą, brzuch jak twardniał tak twardnieje...

Domi super, że jesteście już w domku, człowiek od razu lepiej się czuje z dala od szpitala :)

Chiczi, wyniki jak na ciążę masz w normie, leukocyty są normą, nie wiem tylko w jakich ilościach. Nieliczne bakterie to też żaden powód do niepokoju.

Jak mija Wam dzień? Ja wczoraj miałam gości, a to z okazji, że dziś stuknęło mi 25 lat :) Jak ten czas szybko leci. Wczoraj też M zawiózł mnie z walizką do mamy a sam pojechał na poligon, wraca za niecałe 2 tygodnie :( Mama całymi dniami pracuje także u niej też siedzę sama. Dziś moje urodzinki i spędzam je w samotności. Może jutro odwiedzą mnie dwie przyjaciółki. Wzięło mnie trochę na rozmyślania i żale bo niektóre osoby, które są mi bliskie i wydawało się, że łączy nas szczera więź okazały się nie dość czułe. Albo to ja może oczekuję niewiadomo czego. Byłam w szpitalu i nie doczekałam się odwiedzin, ba, nawet nie napisały, nie zadzwoniły co się dzieje, jak się czuję itp. Są przy mnie tylko jak jest fajnie i wesoło, a jak coś się sypie to nie mogę na nie liczyć. To chyba nie jest jednak prawdziwa przyjaźń. W moje urodziny też nie zajadą chociaż na chwilę mimo, że mieszkają w tym samym mieście, nawet nie zadzwonią, stać ich tylko na smsa z oklepanymi życzeniami. A mi smutno samej w domku, ani gdzieś wyjść ani do kogo gęby otworzyć. Przepraszam, że Wam smęcę. Cały czas leżę, mięśnie zwiotczały mi już totalnie, kręgosłup boli, stawy biodrowe bolą. Chciałabym poćwiczyć swoją gimnastykę na kręgol ale nie wiem jak to się ma do twardniejącego brzucha, bo ten oczywiście nadal twardnieje jak wstaję.

12 lata 1 miesiąc temu #462580 przez Satine0
Princess zatem wszystkiego najlepszego!! :kiss:

12 lata 1 miesiąc temu #462581 przez dominia
Princess z przyjaciółmi zazwyczaj tak jest, jak byłam w szpitalu to odwiedzała mnie tylko moja rodzina i dzwonila, raz przyszla teściowa i koleżanka, której się nie spodziewałam wogole :ohmy: a zeby jakieś z rodzeństwa mojego męża [a jest ich ośmioro razem] chociaż zadzwoniło i zapytało się czy mi lepiej to nie ma takiej opcji ! jak coś chcą to wtedy jestem ja i moj mąż :) rozchmurz sie z Nami zawsze możesz porozmawiać o wszystkim :) mąż jak przyjedzie napewno Ci wynagrodzi urodziny :) a dzień się jeszcze nie skończył więc wszystko sie może zdarzyć :) jest dobrze, Adaś w brzuszku fika i próbuje wynagrodzić mamie wszytko co złe :) Wszystkiego Najlepszego kochana :kiss:

co do kolejek .. ja raz usłyszałam, że ciąża to nie choroba :huh: wiec nie pytam sie o to czy ktos mnie wpuści w kolejke.

12 lata 1 miesiąc temu #462586 przez chiczi
Princess wszystkiego najlepszego i dziękuję za info o leukocytach :)

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #462591 przez Monia_T
Dzięki Dziewczyny :)

Popieram, wrzucajcie fotki swoich brzuszków :)

Jadzia, Dominia, mam dosyć dużą swobodę w diecie :) Ilości są duże, podam Wam dla przykładu to co muszę zjeść:
śniadanie 1 - 3,5 kromki chleba (oczywiście wskazane pieczywo razowe lub żytnie), wędlina, plaster sera, warzywa np. ogórek, pomidor, sałata w dowolnej ilości

śniadanie 2 - porcja musli lub 2,5 kromki pieczywa z dowolnym obkładem, jogurt owocowy, owoc

obiad - porcja ziemniaków (5szt)lub kaszy (worek)lub makaronu (100gr na sucho), mięso chude w dowolnej ilości, dodatek warzywny, sok owocowy

podwieczorek - 2,5 kromki chleba z dowolnym obkładem, owoc

kolacja 1 - 3 kromki chleba, wędlina lub ser, sałata, ogórek, pomidor itp.

kolacja 2 - 2 kromki chleba, obkład dowolny

przed snem - szklanka soku owocowego lub mały owoc

Dodatkowo przez cały dzień warzywa bez ograniczeń.

Także jak widzicie głodną być nie mogę, bo właściwie cały dzień jem :)
Godziny posiłków to 8, 10.30, 13, 15.30, 18, 20.30, 22.

Jak mam zamiar zjeść np. coś z dodatkiem cukru lub prostych węglowodanów, to muszę trochę wyższą dawkę insuliny wziąć.

Mała kopie jak trzeba, a to oznaka, że wszystko ok :)

Princess wszystkiego najlepszego! Jeśli chodzi o przyjaciół, ja też nauczyłam się, że trudno jest znaleźć kogoś kto chce Cię odwiedzić zarówno jak u Ciebie jest dobrze jak i kiedy potrzebujesz wsparcia. Nie przejmuj się takimi osobami, nie warto...

http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/13743

12 lata 1 miesiąc temu #462595 przez aniajulia2
Hej
Ja wlasnie odebralam wyniki badan i wydaje mi sie ze jest ok, tylko zaciekawilo mnie:
hemoglobina- 11,9 g/dl norma od 12,0
hematokryt- 35,2 % norma od 36,0
i co wy na to?
Glukoza naczczo 74 mg/gl po godzinie 106 a po dwoch godz 91 wiec chyba ok no nie?

Princess najlepszego i poprawy humoru zycze :)

12 lata 1 miesiąc temu #462596 przez anoda89
Princess Wszystkiego najlepszego. Sto lat...

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #462598 przez andzia_zg
aniajulia2 napisał:

Hej
Ja wlasnie odebralam wyniki badan i wydaje mi sie ze jest ok, tylko zaciekawilo mnie:
i co wy na to?
Glukoza naczczo 74 mg/gl po godzinie 106 a po dwoch godz 91 wiec chyba ok no nie?

Princess najlepszego i poprawy humoru zycze :)

Moja gin mowila ze te normy, ktore sa podane to sa dla osob nie w ciąży. W ciazy hemoglobina, hematokryt sa troche nizsze i to nie jest źle.

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 1 miesiąc temu #462600 przez Monia_T
aniajulia2 napisał:

Hej
i co wy na to?

Te wyniki jak na ciężarną masz bardzo dobre :)

http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/13743

12 lata 1 miesiąc temu #462601 przez aniajulia2
No to super. Dzięki dziewczyny :laugh:

12 lata 1 miesiąc temu #462603 przez dominia
sok owocowy ! owoc ! jogurt owocowy ! o mamo :ohmy: pycha, Monia dieta naprawde super :)

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka