- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie luty 2013 !
Mamusie luty 2013 !
- Satine0
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- jadziatopol
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Monia ładniutki brzuszek ja tez spadlam na wadze...ale ja mam diabetolog stara wariatke...jakas dziwna jest i cieszy sie jak gubie wage powiedziala ostatnio,ze jestem OTYŁA a powiedz mi...na tej insulinie to jaką masz dietkę?
Ja tez piore ciuszki Hubiego ,ktore wczoraj kupilam w pepco i chyba tez wypije kawkę
Dziewczyny, kiedy wrzucamy fotki brzuszków? moze teraz , jak Monia zaczęła
- Satine0
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- dominia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 15.02.2013 Moje życie stało się piękniejsze <3
właśnie napisz Nam co i jak bo tez jestem ciekawa jak Jadzia co z tą cukrzyca
dzisiaj domek mojego syna cos zmalał wczoraj był większy
- princess
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Co do kolejek w laboratoriach i innych miejscach to jak byłam w sobotę na krzywej cukrowej niestety nikt mnie nie wpuścił. Tak samo na poczcie, w banku, autobusie. W sobotę musiałam zajść do banku, była ogromna kolejka a ja prosto ze szpitala z twardym brzuchem, dobrze, że był ze mną M i powiedział, żeby mnie wpuścili. Sama chyba nie potrafiłabym poprosić.
Gabilee, mnie też bolała kość ogonowa w sobotę jak musiałam tyle siedzieć w tym laboratorium, myślałąm, że oszaleję ale teraz na szczęście mi przeszło.
Pas ciążowy sobie zamówiłam też z Medeli tak jak Pliszka ale rozmiar XL bo już teraz mam obwód brzucha 110, choć nadwagi nie mam. Czekam na listonosza. Jadzia a jakie dolegliwości miała Twoja koleżanka, że kupiła sobie ten pas? Ważne jest, żeby dobrać odpowiedni rozmiar bo jak będzie za duży to i za luźny i nie będzie odpowiednio trzymał
Marlena, wiele kobiet ma takie dolegliwości jak Ty. Niestety takie uroki ciąży. Ja nie brałabym na Twoim miejscu tylu leków. Magnez oczywiście wskazany. Ja mimo, że biorę Nospę 3x dziennie to nie czuję, żeby mi pomagałą, brzuch jak twardniał tak twardnieje...
Domi super, że jesteście już w domku, człowiek od razu lepiej się czuje z dala od szpitala
Chiczi, wyniki jak na ciążę masz w normie, leukocyty są normą, nie wiem tylko w jakich ilościach. Nieliczne bakterie to też żaden powód do niepokoju.
Jak mija Wam dzień? Ja wczoraj miałam gości, a to z okazji, że dziś stuknęło mi 25 lat Jak ten czas szybko leci. Wczoraj też M zawiózł mnie z walizką do mamy a sam pojechał na poligon, wraca za niecałe 2 tygodnie Mama całymi dniami pracuje także u niej też siedzę sama. Dziś moje urodzinki i spędzam je w samotności. Może jutro odwiedzą mnie dwie przyjaciółki. Wzięło mnie trochę na rozmyślania i żale bo niektóre osoby, które są mi bliskie i wydawało się, że łączy nas szczera więź okazały się nie dość czułe. Albo to ja może oczekuję niewiadomo czego. Byłam w szpitalu i nie doczekałam się odwiedzin, ba, nawet nie napisały, nie zadzwoniły co się dzieje, jak się czuję itp. Są przy mnie tylko jak jest fajnie i wesoło, a jak coś się sypie to nie mogę na nie liczyć. To chyba nie jest jednak prawdziwa przyjaźń. W moje urodziny też nie zajadą chociaż na chwilę mimo, że mieszkają w tym samym mieście, nawet nie zadzwonią, stać ich tylko na smsa z oklepanymi życzeniami. A mi smutno samej w domku, ani gdzieś wyjść ani do kogo gęby otworzyć. Przepraszam, że Wam smęcę. Cały czas leżę, mięśnie zwiotczały mi już totalnie, kręgosłup boli, stawy biodrowe bolą. Chciałabym poćwiczyć swoją gimnastykę na kręgol ale nie wiem jak to się ma do twardniejącego brzucha, bo ten oczywiście nadal twardnieje jak wstaję.
- Satine0
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- dominia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
co do kolejek .. ja raz usłyszałam, że ciąża to nie choroba wiec nie pytam sie o to czy ktos mnie wpuści w kolejke.
- chiczi
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Monia_T
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Popieram, wrzucajcie fotki swoich brzuszków
Jadzia, Dominia, mam dosyć dużą swobodę w diecie Ilości są duże, podam Wam dla przykładu to co muszę zjeść:
śniadanie 1 - 3,5 kromki chleba (oczywiście wskazane pieczywo razowe lub żytnie), wędlina, plaster sera, warzywa np. ogórek, pomidor, sałata w dowolnej ilości
śniadanie 2 - porcja musli lub 2,5 kromki pieczywa z dowolnym obkładem, jogurt owocowy, owoc
obiad - porcja ziemniaków (5szt)lub kaszy (worek)lub makaronu (100gr na sucho), mięso chude w dowolnej ilości, dodatek warzywny, sok owocowy
podwieczorek - 2,5 kromki chleba z dowolnym obkładem, owoc
kolacja 1 - 3 kromki chleba, wędlina lub ser, sałata, ogórek, pomidor itp.
kolacja 2 - 2 kromki chleba, obkład dowolny
przed snem - szklanka soku owocowego lub mały owoc
Dodatkowo przez cały dzień warzywa bez ograniczeń.
Także jak widzicie głodną być nie mogę, bo właściwie cały dzień jem
Godziny posiłków to 8, 10.30, 13, 15.30, 18, 20.30, 22.
Jak mam zamiar zjeść np. coś z dodatkiem cukru lub prostych węglowodanów, to muszę trochę wyższą dawkę insuliny wziąć.
Mała kopie jak trzeba, a to oznaka, że wszystko ok
Princess wszystkiego najlepszego! Jeśli chodzi o przyjaciół, ja też nauczyłam się, że trudno jest znaleźć kogoś kto chce Cię odwiedzić zarówno jak u Ciebie jest dobrze jak i kiedy potrzebujesz wsparcia. Nie przejmuj się takimi osobami, nie warto...
- aniajulia2
- Wylogowany
- budujemy zdania
Ja wlasnie odebralam wyniki badan i wydaje mi sie ze jest ok, tylko zaciekawilo mnie:
hemoglobina- 11,9 g/dl norma od 12,0
hematokryt- 35,2 % norma od 36,0
i co wy na to?
Glukoza naczczo 74 mg/gl po godzinie 106 a po dwoch godz 91 wiec chyba ok no nie?
Princess najlepszego i poprawy humoru zycze
- anoda89
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Moje Słoneczko 08.10.2012 [*]
- Otrzymane podziękowania: 72
- andzia_zg
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Andzia
- Otrzymane podziękowania: 14
Hej
Ja wlasnie odebralam wyniki badan i wydaje mi sie ze jest ok, tylko zaciekawilo mnie:
i co wy na to?
Glukoza naczczo 74 mg/gl po godzinie 106 a po dwoch godz 91 wiec chyba ok no nie?
Princess najlepszego i poprawy humoru zycze
Moja gin mowila ze te normy, ktore sa podane to sa dla osob nie w ciąży. W ciazy hemoglobina, hematokryt sa troche nizsze i to nie jest źle.
- Monia_T
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Hej
i co wy na to?
Te wyniki jak na ciężarną masz bardzo dobre
- aniajulia2
- Wylogowany
- budujemy zdania
- dominia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa