BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 1 miesiąc temu #463003 przez Marlena1888
aganobla jaki ładny brzusio! :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 miesiąc temu #463014 przez andzia_zg
Dziewczyny mam pytanie.
Słuchajcie co wy macie wpisane w karcie ciąży? Ja np na każdej wizycie mam wpisaną tylko datę wizyty,pod nią wyniki badań z laboratorium, moja waga i moje ciśnienie.Poza tym nic innego. Ostatnio miałam połówkowe i np w karcie ciąży nie mam żadnej wzmianki o tym badaniu. Usłyszałam tylko,że wszystko jest ok,ze nerki prawidłowo pracują, ze narządy umiejscowione sa poprawnie i że maluszek waży 400g. Ale nigdzie nie mam tego napisanego, ani w karcie ciąży, ani na jakiejs kartce dołączonej do karty ciąży. Nie wiem wiec żadnych wymiarów kości udowej, kręgosłupa itp.
I tak własnie sobie pomyslałam.co by było gdybym (odpukać) wylądowała w szpitalu? Co niby w tej karcie ciąży ma im mówić o przebiegu mojej ciąży skoro nie mam tam nic wpisanego... w sumie wszystko miałam powiedziane na słowo, a nic nie mam na papierze. nie mam ani jednego wpisu dotyczacego maluszka, jego wymiarów,wielkosci itp.
Dziewczyny jak to jest u Was? Jakie informacje macie w karcie ciąży? Czy np dostajecie jakies wydruki,wymiary dziecka z usg albo jakis dokument z połówkowego? Zmartwiłam się.

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #463029 przez jadziatopol
Aganobla ładny brzuszek...taki kształtny :)
Andzia ja chodze prywatnie do lekarza i w karcie ciąży mam tylko dane dotyczące mnie...a usg, zdjecia, opisy i konsultacje mam osobno w dokumentacji.Oryginały otrzymuję ja a kserokopia dokumentacji jest u mojego lekarza...oprocz tego gin prowadzi dokumentacje w formie elektronicznej.
Dziewczyny jak to jest u was... czy pępki wam wystają? czy macie linie wzdluz? ja w poprzedniej ciazy mialam linie...teraz nie. Pępek mi nie wystaje.

[/url]

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #463033 przez Satine0
U mnie też dane dotyczące mnie...waga,ciśnienie, szyjka macicy, wyniki badan itp ;-) Zdjęcia tak jak Jadzia mam osobno ;) Zawsze jedno dla mnie drugie dla lekarza i na każdym z tyłu coś pisze.

Pepek mi nie wystaje :) przez moje sadlo pewnie. A linię mam delikatną do pępka i na całej pipe ;x zawsze myślałam, że to tylko na brzuchu występuje heh

12 lata 1 miesiąc temu #463045 przez andzia_zg
Ja nie mam zadnych opisów z usg,zadnych pomiarow, nigdzie nie mam wspomnianego np polozenia lozyska, dłogosci maluszka... kompletnie nic... :/

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 1 miesiąc temu #463047 przez jadziatopol
ale jaja :ohmy: tez myslalam ,ze tylko na brzuchu :ohmy: to masz jakąś odmiane :woohoo: u mnie pepek tez nie wystaje pewnie przez tłuszcz....ciekawe czy chude babki tylko maja wystajace? tak myslisz?

[/url]

12 lata 1 miesiąc temu #463051 przez jadziatopol
Andzia a chodzisz na NFZ czy prywatnie? Idz i popros o kserokopie dokumentacji. Muszą ci ją udostepnic.

[/url]

12 lata 1 miesiąc temu #463055 przez [email protected]
andzia ja tak jak napisała jadzia,z prenatalnego i połówkowego dokumenty osobno

jadzia linie widać a pepek nie wystaje

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #463056 przez andzia_zg
Chodze prywatnie

ale sie zdenerwowalam.Az sie zaczelam dziwnie trząść ze strachu :-(

W czwartek mam wizyte wiec sie jej wprost zapytam. w końcu bierze ode mnie kase.

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 1 miesiąc temu #463058 przez Satine0
Jadzia myślę , ze u szczupłych kobietek wystający pępuszek jest bardziej prawdopodobny :) Ja mam za dużo swojego sadełka :D nawet się nie zapowiada żeby miało cokolwiek wystawać.

12 lata 1 miesiąc temu #463065 przez Paulaaa
Pospałam sobie w dzień dwie godziny i nie wiem co teraz będę robić. :angry:

Andzia ja w karcie też mam wpisywane wyniki badań, waga, ciśnienie. Mam też dwa usg opisane w karcie. To z 7tc i z 13tc. A ogólnie dostaje wydruki z usg. Cała kartka a4 z opisem każdego narządu, łożyska, szyjki etc. + zdjęcia małej.
Mrufka witaj w klubie ''zalewających się''. Ja po nocy mam koszulkę mokrą. W dzień w stanik wkładam wkładkę, ale w dzień leci mało, więcej w nocy.

Mi pępek też nie odstaje, ale to też przez sadełko pewnie. Poza tym wydaje mi się, że to za wcześnie na odstający pępek. :P

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #463071 przez jadziatopol
Satine u mnie to samo :) chociaz fajne sa takie wystajace pępki :lol:
A mój Hubuś juz czmychnął główką w dół przed jutrzejszym usg :lol: spryciula :blink:
a ja chyba spedze cala noc na toalecie....tak napiera na pecherz,ze az nie moge sie wysikac ;)
Paulaa no moze masz racje..nie wiem...bo nigdy nie mialam wystającego :) kurczę, dziewczyny ale wcześnie zaczynacie produkcję mleka :blink:

[/url]

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #463083 przez andzia_zg
Paulaaa napisał:

Andzia ja w karcie też mam wpisywane wyniki badań, waga, ciśnienie. Mam też dwa usg opisane w karcie. To z 7tc i z 13tc. A ogólnie dostaje wydruki z usg. Cała kartka a4 z opisem każdego narządu, łożyska, szyjki etc. + zdjęcia małej.

Ja nie mam ani jednego opisu z usg,zero slowa o lozysku, o narządach.Zadnej dodatkowej kartki...

Zdenerwowałam sie :angry:

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 1 miesiąc temu #463088 przez Satine0
Ja też w karcie nie mam nic napisanego o małej :)

12 lata 1 miesiąc temu #463090 przez jadziatopol
Andzia tez bym sie zezloscila. Mowie ci idz i powiedz ,ze chcesz kserokopie dokumentacji z wizyt i usg. Oni musza ci wydac. Dziwie sie tym bardziej ,ze prywatnie chodzisz :ohmy:

[/url]

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka