BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 1 miesiąc temu #462354 przez justyna84
Pewnie ze dobrze jak najbardziej jak juz muwilam ja dalam za ten wozeek ze spacerowka bez fotelkia 500 zl

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 miesiąc temu #462361 przez dominia
mi gin nie przepisal magnezu ale jak trafilam do szpitala to dawali mi 3 razy dziennie i teraz tez biore bo przynajmniej raz dziennie twardnieje mi macica ..

12 lata 1 miesiąc temu #462381 przez mrufka
Cześć dziewczyny :kiss: Tak szybko mi leci ten czas w ciąży już 3 trymestr jeszcze tylko 2 miechy i 22 dni do mojego terminu już doczekać się nie mogę mojej kruszynki :laugh:

A ja wam chyba za bardzo się pochwaliłam że nie mam dolegliwości bo dziś w nocy po prostu umierałam ból bioder był straszny nie mogłam się ruszyć do tego kręgosłup brzuch bolał krew z nosa i na koniec wymioty po prostu tragiczna noc :( Ale wydaje mi się ze to przez ostatnie intensywne dwa dni miałam urodzinki syna i gości na obiedzie więc się narobiłam.

Co do cukierków aptecznych ja nie biorę nic od początku ciąży moja gin jest przeciwna, dziś w nocy też nic nie brałam wyciszyłam się poryczałam i przeszło na szczęście.

12 lata 1 miesiąc temu #462388 przez Satine0
Ja biorę tylko magnez bo po wit. wymiotuje jak cholera :) A czas też mi szybko leci. Dopiero co był 5 tydzień a to już 26 :D

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #462391 przez [email protected]
Dzien dobry :) u mnie szaro,buro,na szczescie przestało padac.
Też mi jakoś szybko leci czas,to juz 25 tydz :) Od kilku dni łapia mnie skurcze w pachwinach,trzeba kupic magnez

12 lata 1 miesiąc temu #462411 przez kasia123m
Ania julia wozek jest bardzo ladny.i dobrze ze go wzielas.mi sie zielone podobaja.teraz chcialam rozowy albo fioletowy bo dziewczynka.ja w porownaniu do Was to bardzo duzo dalam za uywany wozek bo az 1000 i jeszcze nie mam fotelika.ale laska pisala ze gondola nowa nieuzywana a spacerowka kilka razy bo dziecko jezdzic w niej niechcialo.mam nadzieje ze dzis przyjdzie i ze okaze sie to prawda.
Cukier wyniki mam miec na jutro a dzis mi podali te plytki.jest ich 124tys liczone recznie a 107 z automatu.wiec jest super.ostatnio bylo 114.nie spadaja a nawet leciutko sie podniosly;) choc norma wiadomo od 150tys.
Pije goraca herbatke i zaraz uciekam po syna na 13.dzis o 15,30 konczy 6 lat.mam juz 6 letnie dziecko.nieprawdopodobne.

12 lata 1 miesiąc temu #462470 przez chiczi
Dziewczyny, ja z marcówek ;).
Ma do Was pytanie, bo na Waszym wątku o tym czytałam a teraz nie potrafię się do niego dokopać :(.
W moczu "ujawniły się" leukocyty w liczbie 10-20 wpw, bakterie nieliczne, nabłonki również. Badanie CRP z krwi ujemne, więc stanu zapalnego nie powinno być.
Jak u Was wyniki moczu?
W środę mam wizytę i już się denerwuję...

12 lata 1 miesiąc temu #462478 przez Satine0
Bakteriami nielicznymi nie masz się co przejmować a jak z resztą to nie wiem. Sprawdź sobie w internecie interpretacje wyników moczu i będzie pisało ile czego powinno byc :)

12 lata 1 miesiąc temu #462492 przez Paulaaa
Posprzątałam sobie, pranie się pierze. Tak mi się spać chce. Chyba przez tą pogodę. :angry:

12 lata 1 miesiąc temu #462496 przez Satine0
U mnie też pranko się pierze :) Ja popijam kawę rozpustnicę z mlekiem i śpiewam Marysi :D

12 lata 1 miesiąc temu #462537 przez Monia_T
Cześć

Ja już po diabetologu.
Dostałam mały ochrzan za spadek wagi, wg lekarki w ciężarna z cukrzycą "musi" delikatnie ale przybierać na wadze. Niedopuszczalne jest też uczucie głodu w ciąży bo to świadczy o głodzeniu dziecka, a to jest dużo gorsze niż wyższy cukier i insulina. Zaleciła mi więcej jeść, insulinę też podwyższyła, a poza tym ok.
Wstawiłam mięsko na gulasz, pięknie pachnie w całym domu :)

Aniajulia fajny ten wózek i cena naprawdę okazyjna :) Uważam, że dobrze zrobiłaś kupując go.

Chiczi taki wynik moczu w ciąży nie jest niepokojący, spokojnie jest ok :)

Ponieważ to już 28 tydzień ciąży uwieczniłam swój brzuszek i wrzucam fotkę poniżej :)

http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/13743

Załączniki:

12 lata 1 miesiąc temu #462546 przez Satine0
Śliczny brzusio :D

12 lata 1 miesiąc temu #462547 przez chiczi
Monia_T napisał:

Chiczi taki wynik moczu w ciąży nie jest niepokojący, spokojnie jest ok :)

Ufff...dzięki Monia, uspokoiłaś mnie :)

Śliczny brzusio :)

12 lata 1 miesiąc temu #462549 przez sylwka727
Jaki brzuś :kiss:

24.12.2011-26.12.2011Mateuszek
24.12.2011-30.01.2012Adrianek
Moje Aniołki[*]

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #462558 przez DOMI
Ale wam dobrze dziewczynki ja też bym sobie posprzątała albo pranie wstawiła... a może na zakupy bym wyskoczyła. Ale wszystko musi poczekać...
Ale dobrze być w domku. Już za kilka godzin synunia mojego zobaczę po prawie 10 dniach.
W szpitalu zrobili mi posiew z pochwy i niestety wyhodowali bakterie. Dostałam antybiotyk doustnie plus globulki. Muszę brać. Kurcze nawet nie miałam żadnych objawów typu pieczenie czy dziwna/wzmożona wydzielina.

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka