BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 1 miesiąc temu #462280 przez aniajulia2
Kasiu ja niestety nie potrafie tu wkleic zdjecia-probowalam ale mi sie nie udaje :( nie wiem jak wy to robicie

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 miesiąc temu #462288 przez Satine0
Paulaa mój lekarz na NFZ też przyjmuje raz w tyg :) Wiadomo prywatnie prawie codziennie.

A u mnie nie pada :) Za bardzo szaro też nie jest...taki normalny dzień. Żołądek na szczęście się naprawił!

Wygrałam wczoraj ten detektor tętna płodu co Sylwka :) Nie mogę się doczekać aż dojdzie :)

12 lata 1 miesiąc temu #462289 przez Monia_T
Cześć Mamuski

Ja za chwilkę jadę do szpitala, do diabetologa, więc na momencik zajrzałam. Pogoda u nas znośna, przynajmniej nie leje :)

Jadzia to prawda, że stres podwyższa poziom cukru, ale każdy spacer czy inny wysiłek go obniża. Także jak przeszłaś się do przychodni to wynik powinien być niższy. Zwróć lekarzowi uwagę na te rozbieżności :)

Wszystkim mamom życzę niskich wyników po glukozie :blink:

Aniajulia2 zdjęcia wgraj do programu Picasa, robiąc eksport rozmiar zmień na 480, wtedy na pewno zmieści się na forum.
Super, że wózek Wam się podoba :) A jaka cena ostateczna??

Moja Malutka szaleje w brzuchu, dzięki temu bardzo się uspokoiłam, po spokojnej sobocie :)

Zajrzę do Was po diabetologu.

http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/13743

12 lata 1 miesiąc temu #462295 przez aniajulia2
400zl ale z fotelikiem nowym :-) dzięki za pomoc bede probowac

12 lata 1 miesiąc temu #462302 przez Satine0
Aniajulia to bardzo atrakcyjna cena :) Ja zapłaciłam 500zł z fotelikiem. Mam nadzieje, że dziś Merc dojdzie :D

12 lata 1 miesiąc temu #462310 przez aniajulia2
Satine0 tez mi sie tak wydaje ze cena dobra i naprawde wozek w brdzo dobrym stanie (jedyne co to raczka pod spodem troche wytarta). Ty go chyba ogladalas jak link podalam i jak myslisz ladny?

12 lata 1 miesiąc temu #462311 przez DOMI
Dziewczyny lekceważycie zalecenia lekarzy? To po co do nich chodzicie? Przejmujcie się, że musicie łykać magnez i no-spę ? Wiadomo, z każdym lekiem w ciąży trzeba ostrożnie ale lekarze o tym wiedzą. Nie róbcie sobie żartów.

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #462315 przez Satine0
Aniajulia widziałam i mi się podoba ;) Bardzo dobry wybór moim zdaniem :) Zrób dla nas jeszcze zdjęcia jak już w domu będziesz go miała i się pochwal :D

Ja magnez łykam od początku ciąży :)

12 lata 1 miesiąc temu #462321 przez aniajulia2
Napewno zrobie zdjecie i bede probowac dodac moze mi sie wkoncu uda. Wlasnie duzo z Was bierze magnez a mi ginka nie przepisala,nie moze mi nie potrzebny.

12 lata 1 miesiąc temu #462331 przez Pliszka
Ja biorę magnez od 2 tygodni bo mnie w nocy łapały straszne skurcze łydek. Jak nic się nie dzieje i brzuszek nie twardnieje, to chyba nie ma powodu żeby brać :)

12 lata 1 miesiąc temu #462333 przez justyna84
jadziatopol napisał:

Alina no niezła hodowla...cieplutko masz :)
Ludzie bywają okrutni dla zwierząt :( az sie serce kroi...dobrze dziewczyny ,ze są tacy ludzie o dobrym sercu jak wy :) :kiss:
moze faktycznie lepsza bedzie insulina niz ten głód......a jezeli chodzi o cukier to ja tez zawsze mialam niski...ale to o niczym jak widac nie swiadczy :(
Ja z kolei jutro zapycham na adania na czczo....morf, mocz, próby wątrobowe i takie tam...boje sie jak ja wytrzymam na czczo do 7.30 (od tej godziny otwieraja punkt pobran)...a ja wstaje przed 6 rano zawsze.....juz sie boje,ze bede sie skrecac z bólu. Dobrze,ze chociaz wchodze bez kolejki :)
Justyna a jak wygladaja twoje wizyty u ginekologa?pisalas kiedys ,ze chodzisz z tesciowa...tak? bo ona zna niemiecki...jak czesto cie tam badaja? czujesz sie tam bezpiecznie (mam na mysli opieke medyczna) i masz juz zalatwiony poród?

Jadzia w pelni bezpiecznie sie nie czuje bo po pierwsze nie umie Niemieckiego a wiadomo tesciowa nei pogada z lekarzem tak jak ja sama czasami omijam pewne pytania jakie bym chciala zadac bo mi glupio przed tesciowa . Wizyty wygladaja tak ze jak ide do niego to na miejscu lekarz pobiera mi krew oddaje mocz waza mnie cisnienie ostatnio mialam 160 na 70pare i stwierdzili ze to nei jest niepokojace , ja sama tez sie stresuje przed ginekologiem w pierwszej ciazy tez tak mialam ale wtedy lekarz cos z tym robil a tutaj nie robia nic ;)
za kazdym razem jak ide co miesiac to robi mmi usg i sprawdza czy nie mam rozwarcia mimo ze podnosze mojego prawie 2 letniego syna wszystko jest mocne ;) .Porodu nei mam zalatwionego chyba bede rodzic sama ;) zdaje sie na tesciowa niech sie dowie co i jak ale ona jakos to wszystko bierze na lajt a ja z dia na dzien mam stresa ;) raczej nie chca ogladac jak sie dre...

12 lata 1 miesiąc temu #462335 przez justyna84

12 lata 1 miesiąc temu #462339 przez Satine0
Magnez chyba warto brać profilaktycznie bo doraźnie nic nie daje :) Napewno nam nie zaszkodzi jak się bierze odpowiednie dawki.

12 lata 1 miesiąc temu #462341 przez aniajulia2
Tak ten zielony-jest fotelik tez zielony ale innej firmy-nowka. Wiec mysle ze chyba dobrze zrobilam ;)

12 lata 1 miesiąc temu #462353 przez Satine0
Pewnie, że dobrze :) za tą cenę to już wogóle.

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka