BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2013

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #536271 przez andzia_zg
Dzień doberek :-)

Ja dzis wczesniej na nogach, bo byłam zrobić badania. Zrobilam sobie też HBs, bo skoro położna w szpitalu mówiła żeby mieć ten wynik to wolałam zrobic teraz na wypadek wczesniejszego wyladowania w szpitalu. Mam nadzieje,że moja ginka nie bedzie sie czepiała, ze ona dopiero teraz miala mi dac skierowanie na badania a ja sobie sama robie je kiedy chce. Ale stwierdzilam,ze wale to, bo jak wyladowalabym w szpitalu to byłabym bez badania :S Miałam też zapytac o GBS czy robia w szpitalu czy u gina i zapomniałam. Najwyzej zapytam jak będę odbierać wyniki w czwartek.

Dusia
to jednak zostawiam na razie pusta rubryczkę z imieniem na wypadek gdyby byla jakaś zmiana i jednak nie Nadia a Bianka. Jak już ostatecznie zdecydujecie to daj znac to dopisze imię do listy porodów.

AniaCzajka
daj potem znac co i jak... martwimy się...

[*] Aniołek 10.2014

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #536276 przez Agnieszka86
Witajcie :kiss:

Jak minęła noc? Wyspane?

Nie wiem, skąd te nasze małe szkraby mają tyle siły. Zostałam porządnie skopana po raz drugi! I teraz znowu się zaczyna. Aż w nocy wstawałam coś zjeść bo głodna się czułam i chciałam tym małą udobruchać-udało się :)

Ja też dzisiaj muszę z domu wyjść, a wcale mi się to nie uśmiecha, bo ślisko jest niesamowicie :dry: Mam zrobić sobie badanie w poradni diabetologicznej-nie pamiętam jak to się nazywa, ale jakby taka średnia cukrów czy coś takiego. Przy okazji podjadę do szpitala i odbiorę wyniki wymazu-oby były dobre.

AniaCzajka jak już będziesz po wizycie daj nam znać co postanowił lekarz! Myślami jestem z Tobą i Franiem :kiss:

Koticz ja na wyjście dla małej spakowałam
-kombinezonik
-polarowy dresik
-grubą czapeczkę (cienkie spakowałam do szpitala)
-kocyk
Jak będziemy mieć wychodzić to zapytam najwyżej położnych czy to wystarczy, jak nie to K. co trzeba będzie dołoży.

11 lata 11 miesiąc temu #536289 przez lusiaczek82
witam
ja właśnie przeglądam allegro bo zobaczyłam że mam dużo czapeczek ale nie na wyjście ze szpitala tzn.wydają mi się za cienkie i tak przeglądam te czapeczki i teraz już nie wiem czy kupować taką na polarku czy taką ewidentnie na zimę grubą jakie wy macie

11 lata 11 miesiąc temu #536299 przez Lenucha217
Lusiaczek jak cos znajdziesz to podaj link bo ja tez same cieniutkie a jedna gruba jaka zakupiłam to mama parsknęła śmiechem i powiedziała że za rok jak nic sie nada ...
Moja kolezanka ta od Borysa dzwoniła i mowiła że jest padnieta mały nie najadał sie jej mlekiem cały czas płakal dopiero w nocy podali mu inne i przespał ladnie .

11 lata 11 miesiąc temu #536305 przez lusiaczek82
lenisia znalazłam taką i nie wiem czy będzie dobra allegro.pl/czapeczka-dla-niemowlaka-i2967293918.html

11 lata 11 miesiąc temu #536308 przez Lenucha217
moj zakup :P
Załączniki:

11 lata 11 miesiąc temu #536311 przez Lenucha217
Wydaje mi sie że beda ok .. widze że jest niebieska to bym zakupiłam .. zobaczymy co dziewczyny napiszą i jak cos zamawiamy :P

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #536313 przez vernix
Cześć Brzuchatki!

Gosia jak będzie u Ciebie lepiej, wróć do nas. Czekamy na Ciebie:)

Wiewiórka
przez Twoje pączki wieczorem wciągnęłam dwie drożdżówki! tak mnie ssało, a dzisiaj zrobię ciacho z przepisu Beaty.
Jak tu z Wami nie przytyć, to jest skandal :lol:

AniaCzajka daj nam znać jak było u lekarza.Jesteśmy z Tobą i Franusiem.

Andzia wczoraj zapytałam ciotkę o rodzaj pochłaniacza wilgoci. Przypomniało mi się w ostatniej chwili-amnezja ciążowa :cheer:
Powiedziała, że kupiła pojemnik metylan stop wilgoci, nie jest drogi, a skuteczny. Kosztuje ok.40 zł, ma w środku tabletkę, która pochłania wilgoć.

Leniusia
fajna mata:) gdzie kupiłaś?

Kika udanych zakupów!

Ja dzisiaj się lenię. Oprócz ciasta i odgrzania bigosu na obiad mam w planach nicnierobienie. Mały mnie kopie cały czas w prawy bok, nie chce jakoś zmienić miejsca :)

Dobrego dnia!

11 lata 11 miesiąc temu #536326 przez wiewiorka
nie chce mi sie tej torby do szpitala pakować ..

Ja się nie wysypiam w nocy. Budze się co dwie godziny na siku. Szymon w nocy jest grzeczny. Co najwyżej się lekko poruszy jak na klopie jestem.

11 lata 11 miesiąc temu #536334 przez Depeche
Hello
Dopiero wstalam. Snilo mi sie w nocy, ze urodzilam dziewczynke ( Jezu, co to by bylo) i jak miala kilka dni poszlam z nia na spacer nieopodal do apteki. Ubrlam jej body, spiochy, czapeczk,e z ktorej jej uszy wychodzily, zawinelam w taki lekki kocyk, ze jaj sie odwijal. Ludzie mi zwfracali uwage, ze jej jest zimno, a ja, ze nieee , bo ona jest wieksza tylko tak wyglada. A w aptece niedorobiona pani ptekarka sprzedawala mi nie to o co prosilam, jakies tam wkladki laktacyjne byly, waciki i musialam sie z nia klocic. Obudzilam sie taka przerazona, tym kocykiem chba najbardziej, a potem, ze ta dziewczynka i tak mi sie jakos za tymi rozwymi ciuszkami zatesknilo.

Mloda ma taki katar, ze zostala w domu, nie wiem juz co z nia mam zrobic. Ona nie potrafi wydmuchac, a gdzies tak gleboko siedzie, ze aspirator nie daje rady. Poza tym ona jest juz na tyle duza, ze mi sie skutecznie broni przed tym aspiratorem i w pojedynke nie bardzo idzie ja skutecznie przytrzymac.

11 lata 11 miesiąc temu #536339 przez lusiaczek82
mój młody też dzisiaj nie poszedł do przedszkola bo wstał z bólem gardła jak chce odkaszlnąć to normalnie pieje jak kogut pewnie zapalenie tchawicy popołudniu idziemy do lekarza najgorsze że 2 tygodnie temu przechodził zapalenie oskrzeli to przedszkole i pogoda mnie wykończą

11 lata 11 miesiąc temu #536341 przez Depeche
lusiaczek82 napisał:

mój młody też dzisiaj nie poszedł do przedszkola bo wstał z bólem gardła jak chce odkaszlnąć to normalnie pieje jak kogut pewnie zapalenie tchawicy popołudniu idziemy do lekarza najgorsze że 2 tygodnie temu przechodził zapalenie oskrzeli to przedszkole i pogoda mnie wykończą

chyba krtani :laugh: :laugh: :laugh:

No najprawdopodobnije, teraz panuje wirusowe zapalenie oskrzeli i pluc, podobno dosc ciezkie do zdiagnozowania.

11 lata 11 miesiąc temu #536346 przez lusiaczek82
może i krtani zobaczymy co powie lekarka ale żal mi go bo ciągle tylko te antybiotyki ileż kurde mażna a chorubska mu nie odpuszczają w tamtym roku jak pierwszy raz poszedł do przedszkola to ciągle miał zapalenie ucha w ciągu 4 miesięcy 3 razy laryngolog się już dziwiła

11 lata 11 miesiąc temu #536347 przez aksa
elo laski :lol:

ja już byłam oddać mój jakże cenny mocz do badania, zrobiłam zakupy a teraz pije herbatkę :)

AniaCzajka trzymamy kciuki! :kiss:

Gosia myślami jesteśmy z Wami! mam nadzieję, że pozytywne myśli znów do Ciebie wrócą :kiss:

ja dziś w planach na obiad spaghetti :) może nawet ja się skuszę i zjem

i coś czuję, że dziś drzemka mnie nie ominie

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=53612 [/url]
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=43127 [/url]

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka