BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2013

11 lata 11 miesiąc temu #536490 przez andzia_zg
AniaCzajka od teraz masz być cały czas uśmiechnięta :-)

[*] Aniołek 10.2014

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 11 miesiąc temu #536492 przez dominiczzkka
aniaczajka - super :) cieszę się bardzo, ze wszystko ok ! :)

agnieszka i wiewiorka - fajne te wasze domki :))

11 lata 11 miesiąc temu #536502 przez vernix
Anecia88 spokojnie, dzisiaj wszystkiego się dowiesz. Zapytaj gina o długość szyjki, może już się nie skraca? niech Ci wytłumaczy co i jak, bo jak będziesz się tak denerwować i słuchać wszystkich naokoło to zwariujesz do porodu:)
Będzie dobrze, napisz nam jak było na wizycie.

AniaCzajka no i super! widzisz, wszystko jest z Franiem ok, a to najważniejsze! cieszę się wraz z Tobą.
Teraz ostatnie tygodnie miną jak z bicza strzelił i niedługo Franiu wynagrodzi Ci wszystkie stresy:)
a wagę będziemy gubić razem na forum:)Grupa Wsparcia Mamy- wymyśliłam nazwę :silly:

Wiewiórka
nie wiem co ładniejsze: czy brzuszek czy pokoik ;) super!

A mnie znowu chce się spać, wymiękam...

11 lata 11 miesiąc temu #536506 przez andzia_zg
vernix to zdrzemnij sie chwile. Ja jak wrocilam z badan to zasnelam jak dziecko i spalam 1,5 godz...

[*] Aniołek 10.2014

11 lata 11 miesiąc temu #536507 przez anecia88
Andzia mój maluszek waży 2230 a i termin mi się zmienił na 1 marca i to będzie chłopczyk ale imienia jeszcze nie mamy nie możemy się zdecydować narazie jest dla nas "malutkim" Wiem że muszę leżeć i odpoczywać ale po co odrazu tak straszyć masakra ... zobaczymy co dzisiaj mi powie ... jak będzie trzeba iść do szpitala to pójdę bez wahania .. wszystko dla mojego szkrabka :)

Dziękuje wam za wsparcie :) będzie dobrze musi :)

AniaCzajka super że u was wszystko oki
Wasze brzuszki są przesłodkie :)

11 lata 11 miesiąc temu #536512 przez andzia_zg
anecia88 napisał:

Andzia mój maluszek waży 2230 a i termin mi się zmienił na 1 marca i to będzie chłopczyk ale imienia jeszcze nie mamy nie możemy się zdecydować narazie jest dla nas "malutkim" Wiem że muszę leżeć i odpoczywać ale po co odrazu tak straszyć masakra ... zobaczymy co dzisiaj mi powie ... jak będzie trzeba iść do szpitala to pójdę bez wahania .. wszystko dla mojego szkrabka :)

Nie jest aż taki malutki. Nie smuć się. Poleżysz i zobaczysz, ze maluszek spokojnie sobie jeszcze posiedzi w brzuszku. Do 1 marca ma jeszcze czas i spokojnie podrośnie.Zobaczysz zreszta dziś na wizycie ile przybrał od ostatniego ważenia. Koniecznie daj nam znać.

Ps. to zmienię Ci w naszej liście porodów date na 1 marca :-)
Napisz na priv do Gosi27 to Cie doda do naszej grupki na facebook'u :-)

[*] Aniołek 10.2014

11 lata 11 miesiąc temu #536515 przez Paulina 77
anecia88 napisał:

Dziękuje wam za wsparcie :) będzie dobrze musi :)

AniaCzajka super że u was wszystko oki
Wasze brzuszki są przesłodkie :)

anecia wcale nie taki mały Twój dzidziuś! jeszcze ma co najmniej miesiąc przed sobą i jeszcze urośnie :)

Kopiuję poradę mojej koleżanki, młodej mamuśki:
"Apel do młodych mam: nie wiem czy już próbowałyście, ale mam dobry sposób żeby zająć chwilę mojego szkraba. Włączam pralkę, kładę Pabloczka na leżaczku przed pralką i pół godziny Skarbek zabawiony, a ja w tym czasie mogę coś zrobić... chociażby dobrą kawkę i poczytać coś ciekawego ;)) polecam i czekam na relacje"

11 lata 11 miesiąc temu #536516 przez Lafi
AniaCzajka super wieści :)

Anecia ja mam taka krótką szyjke, ostanio miałam 2 cm a wczoraj 1,5 cm / 05 , mała napiera główką i to dlatego jest taka krótka a do tego jeszcze miekka. no cóż tak to juz jest, odpoczywam, nie forsuje sie, czsami czuje jak młoda bardzo nisko sie obija :)

A brzuchy macie nieziemsko sliczne.

11 lata 11 miesiąc temu #536524 przez andzia_zg
Lista porodów po poprawkach:

[*] Aniołek 10.2014
Załączniki:

11 lata 11 miesiąc temu #536538 przez aksa
wiewiorka fotka z pączkiem mnie rozwaliła hehehehe :side: :side:

AniaCzajka ufffff to cudowne wieści!! strasznie się cieszę! a kg się nie przejmuj nasze szkraby na wiosne będą gotowe na spacerki więc dzieciaczki do wózków i siuuupp na spacery gubić kg :lol:

ja troche kuchnie ogarnęłam,podszykowałam obiad pozmywałam i jestem zmęczona :huh: brzuch mi stwardniał więc robie sobie przerwę...

o pralce to słyszałam, że dzieciaczki lubią przy włączonej usypiać, ale pralka jako tv to nie wiedziałam ale zapamiętam!! :lol: :lol:

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=53612 [/url]
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=43127 [/url]

11 lata 11 miesiąc temu #536559 przez 25malinka
Ania Czajka świetne wiadomości

anecia no wcale twój maluszek nie taki mały,waży już ponad 2 kg a ja zastanawiam się czy moja kruszyna dobiła już do 2 przynajmniej,ale tego raczej się już nie dowiem,chyba ,że zrobi mi kolejne usg,w co wątpie

A ja ogarnełam w łazience,bo już patrzec nie mogłam,kurzy się tam masakrycznie a teraz odpoczywam,nie długo mężol z pracy wróci :) :) :)

wiewiorka extra pokoik, a ta fota z tym pączkiem wymiata normalnie :)

11 lata 11 miesiąc temu #536578 przez mamcia2013
Hej LAski , przez Was zjadłam pączka niedawno :D

Agnieszka spory domek i fajny :)

Wiewiórka pokoik i brzusio też super :)

Ania nie potrzebnie się stresowałaś, dobrze że z WAmi jest wszystko ok :)

Anecia Twój Szkrab nie taki mały. Moja szyjka ma 2 cm tyle że trzyma i jest twarda. coraz bliżej porodu to teraz wszystko będzie nas martwiło :) uszy do góry i nie słuchaj głupot!

Wiecie co, egzaminator oblał mojego T za to że źle sobie lusterko ustawił w aucie! Heh przecież każdy ustawia według swoich patrzałów do jasnej cholery! Ma szczęscie stary zgred że nie trafił na mnie, już ja bym mu do nieba to lusterko ustawiła :angry: :ohmy: :ohmy:

11 lata 11 miesiąc temu #536597 przez aksa
mamcia co za dziod z tego egzaminatora! już nie miał się do czego doczepić :angry:
a twój T to już na tych nowych zasadach musi zdawać? bo coś się tam miało pozmieniać

malinka ja właśnie skończyłam szorować brodzik,umywalke i lustro bo jak weszłam to stwierdziłam, że ładny syf się już zrobił..a jest nas tylko dwoje

11 lata 11 miesiąc temu #536605 przez mamcia2013
Aksa mój T zdawał testy jeszcze na starych zasadach więc do kwietnia ma czas żeby zdać! Bo testy ważne są pół roku czyli do kwietnia on ma. A później już na nowych będzie musiał jechać... No dziad jak nic, przecież on nie siedział za kierownicą tylko mój T! To on miał cokolwiek widziec a nie ten dziadek! ale trudno, to już poszło.

11 lata 11 miesiąc temu #536622 przez aksa
ehhh no nic będziemy trzymać kciuki za następne podejście! :)

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka