BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2013

12 lata 2 miesiąc temu #432637 przez kika1985
katarzyna1702 napisał:

Pijecie Dziewczyny kawę w ciąży ? Mnie właśnie naszła ochota na malutką leciutką kawkę z mlekiem ;) ale podobno nie wolno ;)

kasia bez przesady, juz nic nam nie wolno?? ja pije jedną dziennie a czasem nawet dwie, tylko pije z jednej łyżeczki i rozpuszczalna z mlekiem

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 2 miesiąc temu #432641 przez Lafi
mnie od kawy odrzuca, ale moim zdaniem w nadmiarze można wypić.
A mój męzulek żadko cos sobie wypije, jak otworzy piwo to z reguły prz nim zaśnie, jak wypije za dużo to potem jego przyjaciółką jest miska:) ale mamy tydzien na kłotnie z mężem.

Kika z tego co mi wiadomo jak boli brzuch to nie wolno go nawet dotykać.

12 lata 2 miesiąc temu #432645 przez katarzyna1702
Wiem wiem ale jak ja na każdym kroku słyszę tego nie tamtego nie ;) moje 2 przyjaciółki typowe matki polki to przy Nich to już nic nie mogę ;p nawet za dużo mocniejszej herbaty ;) o coli i czymś niezdrowym nie wspomnę .. oj dobrze że jesteście ;D

12 lata 2 miesiąc temu #432647 przez Lafi
w pierwszej ciąży strasznie chciało mi sie piwa, pytałam lekarza a on mi na to mi też się chce, w nadmiarze nic nie szkodzi, nie widział przeciwwskazań.

12 lata 2 miesiąc temu #432653 przez Misia
hej dziewczyny!!!
Pisze, ale bardzo rzadko więc pewnie już mnie nie pamiętacie ... jakoś za wami nie nadążam:(

Ale czytam Was cały czas... chociaż nie wiem czy to dobrze, bo czasem czymś mnie śmiertelnie przestraszycie :P

Dzisiaj mam wizytę po miesiącu czasu ... już swojego skarba tak dawno nie widziałam, mam nadzieje ze wszystko jest w porządku:) Oby...

Dziewczyny czy dobrze pamiętam, że któraś z Was zamawiała taki rożek z kołderką z polaru na allegro?? Zakup zadowolił ?? bo ja też się dosłownie czaje na niego od dłuższego czasu :)

A co do picia to ja nie pije piwa, kawy, herbaty - ale to dlatego, że nie przepadam po prostu :P więc mam te problemiki z głowy :P

12 lata 2 miesiąc temu #432659 przez Lafi
misia na która masz wizyte

12 lata 2 miesiąc temu #432666 przez Lafi
bebzol.com/pl/Piekna-historia.87239.html poczytajcie sobie, wowo jak dla mnie

12 lata 2 miesiąc temu #432669 przez Misia
Na 17.50 także samym wieczorkiem, ale jak już miesiąc cały wytrzymałam to te parę godzin dam rade :) a Ty o 16 czytałam :P To jak ja jeszcze będę się denerwować Ty już będziesz spokojna i zadowolona mamuśką :)

12 lata 2 miesiąc temu #432672 przez Lafi
Te nerwy to masakra, i tak już będzie do końca życia z tymi naszymi szkrabami:)

12 lata 2 miesiąc temu #432676 przez Misia
No wiem a jeszcze ja jestem wrażliwa i w ogóle ... więc jednym słowem mam przesrane hehe :P
Jak się dowiem że wszytko ładnie to lecę z mężem na zakupki i coś kupie bo to już 5 miesiąc a ja kupiłam tylko śliniaczek i jeden śpioszek :P

12 lata 2 miesiąc temu #432679 przez Lafi
ja jeszcze nic nie kupiłam:)ale dostane ciuszki wiec o to sie nie martwie:) ale jak spotkam coś ładnego to czemu nie:)
Kobitki jaką mamcie pogode? normalnie sie zadziwiłam sprawdzając pogode na onecie(zawsze mi sie potwierdza) pisało że zachmurzenie caałkowite a ja tu mam piękne słońce.

12 lata 2 miesiąc temu #432680 przez kika1985
a dlaczego nie wolno brzucha dotykać??? nie słyszałam o tym B)

misia daj znać jak wrócisz z wizyty

12 lata 2 miesiąc temu #432681 przez Lafi
wiem to ze szpitala, wylądowała tam dziewczyna w 5 miesiącu z mocnym bólem brzucha, lekarka zabroniła jej dotykac, głaskać, dostawała noste a to dla tego że powodować to moze skurcze macicy

12 lata 2 miesiąc temu #432684 przez Misia
Ja nawet nie wiem jaka pogoda bo mam pozasłaniane rolety w domciu hehe :P

Też słyszałam o tym, żeby nie dotykać ...

Pewnie, że dam znać :) wieczorkiem wpadnę i zdam Wam szczegółowe relacje :)

12 lata 2 miesiąc temu #432700 przez andzia_zg
Cześć dziewczyny :-)

Wczoraj Was tylko podczytywałam z komórki, a dziś w końcu mogę odpisać na Wasze posty :-)

Jeśli chodzi o to jak się czuję, to trochę nie za bardzo :(
W sobotę poszłam do tego baru i czułam, że trochę mnie pobolewa brzuch więc szybko wróciłam. wykapałam się, a jak się połozylam to dopiero zaczęło mnie na maksa boleć. Jak się próbowałam przewrócić z boku na bok to ból się nasilał. Rano było lepiej dopóki się nie podniosłam z łóżka.Tylko wstałam to od razu zaczęło boleć. Wiec powiedziałam mężowi, że ja leże a on gotuje. Wstawałam tylko do kibelka ale i tak do kibelka szłam skulona w pasie. Wczoraj wieczorem załapałam takiego stresa o maleństwo, że dawno się tak nie bałam.
Czułąm bóle na sródku podbrzusza, na przemian z kłuciem.
Dziś już boli lekko, chodzę już nawet po domu wyprostowana (a nie skulona w pasie jak wczoraj) ale zamierzam jeszcze cały dzień przeleżeć.
Zastanawiam się skąd ten ból.Moze dlatego, że strasznie mocno przeżyłam ta kłótnię,aż się "zanosiłam" jak płakałam, bo w końcu wyrzuciłam z siebie wszystkie moje żale. Ryczałam jak bóbr pół dnia.Może to od tego, bo w sumie jak się płacze to jednak mięśnie brzucha pracują. Nie wiem jak już sobie tłumaczyć ten ból. Z drugiej strony tłumacze to sobie tym, że nie mam brzucha, dzidziuś nie ma już miejsca, może zmienił pozycję i się rozpychał i stąd tak bolało (tylko czemu najbardziej bolało jak wstawałam... jak się kładłam to ból był mniejszy) Dziś więc jeszcze poleżę.

koticz mój z kolei po alkoholu w końcu potrafi się przytulić jak mąż i powiedzieć coś miłego

Gosia27 bardzo dobrze, że masz takie wsparcie w mężu. to bardzo dużo daje taka bliskość drugiej osoby i poczucie, że ten ktoś zrobi dla nas wszystko i mówi, że będzoe dobrze.

katarzyna1702 kawę w ciąży mozna pić tylko warunek - nie może być mocna, najlepiej rozpuszczalna i koniecznie z mlekiem. nie mozna pić tez jej dużo, ale filiżaneczka kawy dziennie na pewno nie zaszkodzi.
Ja np przestałam pić kawę odkąd jestem na L4. Uwielbiam kawę, ale stwierdziłam, że skoro i tak siedze w domu to po co ją pić. Najwyzej sie zdrzemnę w dzien jak bede zmeczona.

Lafi i Misia czekamy na relację z wizyty :)

Misia pytasz o rożek. Jesli dobrze pamiętam to któraś z dziewczyn na lutówkach kupowała taki fajowy rożek z kołderką (miodowy) za ok 60zł. jesli podczytujesz lutówki to może to o ten rożek Ci chodziło :) Naprawdę jest superowy. Spróbuję go potem znaleźć na forum.

Miłego dzionka dziewczyny :-)

Ale się rozpisałam :silly:

[*] Aniołek 10.2014

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka