BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2013

11 lata 10 miesiąc temu #552594 przez patka1603
gosiu cudny brzuszek!!! fajnie że wszystko w porządku, czyli poczyniłaś już 1 kroki ku porodowi ;)
Jeśli chodzi o spodnie z h&m to te beżowe (z linku) naprawdę fajnie, ale ogólnie myślę o leginsach gdyż teraz chodzę i są bardzo wygodne, a ciuchy ciążowe rzeczywiście nie należą do najtańszych.
Dziewczyny a macie jakieś opinie co do biustonoszy- tradycyjne czy takie ala sportowe wciągane, nie wiem jak się fachowo nazywają i majtki z wyższym stanem podtrzymujące brzuszek czy może lepsze z niższym stanem kończące się pod brzuszkiem.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 10 miesiąc temu #552613 przez aksa
Gosia dobrze, że wizyta się udała, a Zosia rośnie!! ciesze się przeogromnie!! i fajnie, że wiesz kiedy już do szpitala idziesz, dobrze wiedzieć co nas czeka taki ''plan'' daje taki lekki komfort..

Pati ja kupowałam zwykłe staniki tyle,że musiałam na nowo dobierać rozmiary..a tych sportowych to nie wiem..nie używam więc nie ocenie, a majtki to też normalne zauważyłam że nie lubie tego uczucia jak coś "mam na brzuchu'', np legginsy ciążowe - drażni mnie to po prostu, ale może ja tak tylko mam, chyba musisz przetestować na sobie co ci odpowiada

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=53612 [/url]
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=43127 [/url]

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #552616 przez andzia_zg
Patka jeśli chodzi o staniki to ja uwielbiam te usztywniane i cały czas w takich chodze. Na początku ciąży jak mi sie trochę powiekszył cycek kupiłam sobie stanik z wieksza miseczką tylko nie wpadłam na to, że rozszerzę się też pod biustem. I tak jak mialam wcześniej 75 tak teraz mam 85. Ostatnio kupiłam sobie do chodzenia nowy stanik i jest ok. Na szczęście nie leci mi siara wiec nie musze używac wkładek laktacyjnych

Jeśli chodzi o staniki sportowe to wiem, że pare dziewczyn chodzi w takich i sobie chwalą. Jak będą na forum to na pewno Ci odpisza.

Do karmienia z kolei kupiłam sobie taki miękki stanik, nieusztywniany... co prawda nie lubię nieusztywnianych staników ale nigdzie nie mogłam nic dostać. Kupiłam taki, aby miseczka była lekko wieksza żeby swobodnie wsunąć wkładke i gdyby od pokarmu mi napęczniały cycuchy to zeby mi sie spokojnie zmieścily w tym staniku. Mam ten stanik do karmienia www.kappahl.pl/article/stanik_z_fiszbinami_391870

Jeśli chodzi o majtki to chodzę w zwykłych, tylko oczywiście dużo wiekszych. Bardzo nie lubie jak mam cos na brzuchu więc kupuję gatki niższe żebym je miała pod brzuszkiem.
Po porodzie też nie chce się bawić w jakies pasy czy coś bo bym dostała chyba wścieklizny jakbym wiedziala ze coś mi uciska brzuch (strasznie tego nie lubie) wiec licze na yo ze duzo ruchu,dieta po porodzie i ciagle spacery pomoga mi odzyskac figure.

[*] Aniołek 10.2014

11 lata 10 miesiąc temu #552622 przez kika1985

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 10 miesiąc temu #552626 przez kika1985
andzia_zg napisał:

Uaktualniona lista porodów: Czy komuś coś dopisać, zmieniac dane itp? Kika dopisać w końcu imię jako Laura czy jeszcze się wstrzymać? Aksa a Ty juz masz wybrane imie?

jeszcze się wstrzymaj :P jak urodzę dam znać :P

11 lata 10 miesiąc temu #552629 przez aksa
kika ojej to poważna sprawa..wydaje mi się, że lekarz nie zaryzykuje porodu sn jeśli jest niebezpieczeństwo utraty wzroku :huh:

czyżby kolejne cc?? sporo się ich szykuje u nas...

a ja miałam ochotę na naleśniki!!już patrzeć nie moge na pieczywo ale nie mam mleka :dry: i normalnie się wkrzyłam! hormony mną targają :blush: zjem jabłko

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=53612 [/url]
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=43127 [/url]

11 lata 10 miesiąc temu #552645 przez 25malinka
mamcia2013 napisał:

słoniczka :D :D

no galanty domek dla Dorianka;-)))

11 lata 10 miesiąc temu #552646 przez chiczi
Jesteśmy :)
No niestety- nadal ułożenie miednicowe. Waga 3200 g .
Szyjka się skróciła, mięknie, ale trzyma :) .
Za tydzień kontrola i lekarz zdecyduje czy da radę "przeczekać" z cesarką do ostatniego tygodnia lutego- najlepszym terminem byłby tydzień od 18-22.02, ale lekarz jak na złość na wtedy urlop....
Gdyby się coś "działo", to mam od razu jechać do szpitala- ale to brzmi...ja już mam stresa....

11 lata 10 miesiąc temu #552647 przez Depeche
kika1985 napisał:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Kochana to tak samo jak u mnie. Mam cisnienie na pograniczu, wysokie. Ale nie jest to powodem dla ktorego kieruja na cc. Powidem jest zly stan siatkowki, a tu u mnie ok. Owszem ponoc cos sie moze popier, od tego cisnienia, ale nie musi ( i badz tu madra). Ja tez nie mam wskazan, zapytala mnie, czy chce aby mi wspisala, ze onieczne jest skrocenie fazy partej, ale wtedy zakladaja proznociag albo kleszcze. Powiedzialam, ze na to to ja nie mam ochoty i zostalo ze moge naturalnie. Tak wiec , my weteranki porodowki, mozemy sobie pierrr. zółwika. Bedziemy jakby co obie o laskach popier.alac.

11 lata 10 miesiąc temu #552651 przez 25malinka
Waszka87 napisał:

cześć kochane.
wrócilam od kolezanki, jejku jej coreczka jest slodka kochana boska taka grzeczna i sliczna, zazdroszcze :) wiecie co? ona kupila taka hustawke z fisher price drogie to jak cholera ale skuteczne, mala spi i lezy w tym jak zaczarowana, zastanawiam sie czy kupic cos takiego zamiast bukjaczka i maty i karuzelki co sadzicie?
allegro.pl/fisher-price-hustawka-z-proje...yka-i2997452692.html cena jest zawrotna ale chyba warto

[/i]

no niezłe niezłe ale nie na moją kieszeń w tej chwili :)

11 lata 10 miesiąc temu #552652 przez chiczi
Aksa- a kołatanie serducha na tym etapie ciąży, to zdaniem ginekologa naturalna reakcja organizmu :)

11 lata 10 miesiąc temu #552657 przez Paulina 77
hej, ja juz po wizytach, za chwilke bede Was nadrabiać. Przeczytalam tylko tyle, ze u Gosi27 ok, a Zosia wcale nie taka mała :)

Juz nie mam cierpliwosci do mojego gina :angry: ciśnienie 120/80, wyniczki badań krwi i moczu mam miodzio, chyba przez cala ciaze takich nie mialam... no to on mnie opieprzył, ze zasady dla wszystkich sa takie same i cukier mam mierzyc po KAZDYM posilku, a nie tylko po głównych, jak kazała diabetolog (cukry po posiłkach mam mega niskie, wg połoznej nawet ZA niskie, no ale on jest madrzejszy). Mam juz dosc tego chłopa i jego wyżywania sie na pacjentkach. Za tydzien ktg i usg. Mam nadzieje, ze to ostatnia wizyta przed porodem. I pewnie strzeli focha, ze chcę rodzic w innym szpitalu, niz on pracuje. Na ktg dzisiaj skurczow brak, ale od ok. 3 dni mam uczucie jak na okres. I tez dzisiaj mialam uczucie grzebania i kłucie w p*** takie jak opisywałyście.
Doszłam do wniosku, ze najbardziej na brzuch mi szkodzi nie wysiłek, tylko stres - koniecznosc obcowania z niektórymi osobami...

11 lata 10 miesiąc temu #552661 przez Depeche
allegro.pl/termometr-do-kapieli-zyrafa-b...ono-i2941830267.html

kto chce taki niebieski termometr do kąpieli? Dostalam nowy zapakowany, ale mam po malej, na co mi drugi. Sprzedam za 5 zl plus koszt przesylki a gdzies 6,50 .

11 lata 10 miesiąc temu #552669 przez patrycja85
hej
jestem,
dzięki za kciuki:)
na usg wszystko ok. mały jest drobny no ale ze mnie i z B to raczej nie było szans na 4kg bobasa:) badania nerek ok-znaczy nie ma infekcji. na cc umówiona jestem na 26.02 ale szyjka się skróciła do 1 cm i mam się spakować na wszelki wypadek:)wiem juz dawno kazałyście się spakowac-jutro to zrobię:) w każdym razie jakby co to mam machać na IP skierowaniem na cc zeby tylko nie kazali mi rodzić:) ale mam umowę z Ignacym ze jeszcze posiedzi do tego 26.02-oby:)
część z Was też już ma krótsze szyjki nie? to nie musi znaczyć ze zaraz urodzę:)???

potem doczytam resztę.

11 lata 10 miesiąc temu #552675 przez Waszka87
patrycja85 napisał:

hej
jestem,
dzięki za kciuki:)
na usg wszystko ok. mały jest drobny no ale ze mnie i z B to raczej nie było szans na 4kg bobasa:) badania nerek ok-znaczy nie ma infekcji. na cc umówiona jestem na 26.02 ale szyjka się skróciła do 1 cm i mam się spakować na wszelki wypadek:)wiem juz dawno kazałyście się spakowac-jutro to zrobię:) w każdym razie jakby co to mam machać na IP skierowaniem na cc zeby tylko nie kazali mi rodzić:) ale mam umowę z Ignacym ze jeszcze posiedzi do tego 26.02-oby:)
część z Was też już ma krótsze szyjki nie? to nie musi znaczyć ze zaraz urodzę:)???

potem doczytam resztę.

Ile wazy twoje maleństwo?

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka