BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2013

11 lata 10 miesiąc temu #553236 przez dominia
Waszka ja bralam furagin ponad miesiac od 23 tygodnia ciazy przez kolke nerkowa. Mocz, ze jest bardziej zolty to przez tabletki i to normalne :) nospe bierz tak jak kazal gin a jak bardzo twardnieje brzuch to mozesz spokojnie zazyc jeszcze jedna dodatkowo :) byl taki czas co bralam 3x2 tabletki i furaginu i nospy, magnez tez lykaj, powinno pomoc :) i duuuuzo pij min. 2,5 litry dziennie zeby to dziadostwo wysikac, najlepiej woda niegazowana :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 10 miesiąc temu #553241 przez koticz
Hej pipki!!!

Spędziłam całe popołudnie u koleżanki i wróciłam do domu z dwiema reklamówkami ubranek,kocyków i laktatorem :cheer:

patka ja mam 3pary spodni ciążowych z H&M 2pary z bawełnianym panelem i 1 z gumką w pasie takie co je można ściskać lub luzować w zależności od potrzeb.Wszystkie są jeans w stanie idealnym mimo prań a kosztowały po 20pln(razem 60) w lumpie :P do tego noszę sweterki długie i tuniki ale nie kupuję ciążowych.

aksa Max to bardzo ładne imię ale u mnie w życiu by nie przeszło-mieliśmy kiedyś psa o tym imieniu :silly:

mamcia heheh mnie też pierwsze co się w oczy rzuciło to Twoje nóżki jak patyczki ;)

Patrycja ja też chcę rodzić 26!!!Mój J ma uro 27 a jego babcia 25 więc by się idealnie pośrodku wpasowała!!!!Ale coś zaczynam czuć,że jednak poczeka do marca.Z resztą co ma być to będzie,żeby tylko z nią było wszystko ok

Waszka moi znajomi mają tą huśtawkę(dali za nią 750pln) i ich syn jej nie lubi i nie ma takiej opcji,żeby dał się w niej zapiąć.Koleżanka mówi,że tylko raz jej tam usedział spokojnie.
Dostałam też ostatnio od innych znajomych bujaczek(taki zwykły) bo ich syn też nie lubił z niego korzystać,tak,że choć na początku jak go zobaczyłam też sie napaliłam,zle mi przeszło!(Na allegro idzie kupić te huśtawki używane za 350-400 zł)

Spokojnej nocy,ja idę wlczyć ze zgagą :dry:

http://www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px[img] www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #553255 przez vernix
Cześć Pączusie:)

Ja już nie śpię. Walczę ze sobą od 4. Mały okopał mi nerki,pęcherz i wszystko co się dało, wypychał girki i łapki tak, że musiałam kręcić się na boki, aby nie wsuwał mi odnóży:) pod żebra i inne narządy. Boolało..

Daleko jeszcze?!? Jeszcze daleko?!A tak na serio, to ostatnie tygodnie są masakryczne do przeżycia, spać nie można, oddychać, chodzić, schylać też ;) ale jeszcze 3 tygodnie.Mam nadzieję.

Kika Może dzisiaj Twój gin, gdy zobaczy wyniki z badania okulistycznego wystawi Ci skierowanie na cc? Przecież ciśnienie w oku podczas parcia wzrasta, o co chodzi, że okulista nie widział (!) wskazań do cc? Dominika rodziłaś już parę ładnych lat temu, oko też się starzeje.Jestem ciekawa co ginekolog stwierdzi.Napisz.

Chiczi- synek ładnie urósł, 3200g spory! (Adaś czy nie Adaś?:))
Jednak będzie cc, to mały uparciuszek, nie chce się obrócić.Przynajmniej przygotujesz się psychicznie do cc. Trzymam kciuki za wytrwanie do końca lutego i przyjazdu Twojego ginekologa.

Paulina
Gratuluję dobrych wyników i jednocześnie współczuję upierdliwego ginekologa.Wkurzający koleś! nie dziwię się, że nie chcesz rodzić w "jego" szpitalu.Twój wybór, a nie jego.Proszę nie konsultować choróbz doktorem Google, jeśli nie chcesz trafić do kolejnego-psychologa :lol: :blink: niczego sobie nie wkręcaj. Dobrze, że u kardiologa było ok!

Patrycja Pakuj się Mamuśka, pakuj:)
Centymetrowa długość szyki to już nie są przelewki :cheer: A 2, 5 kilogramowy Ignacy ładnie Wam rośnie, no i o brzuchu nie wspomnę.Najważniejsze, że nie masz infekcji, superowo :laugh:
Mały zrobi super prezent dla Twojego taty-Mirka?? mam rację? (Pytam, bo mój świrek też ma imieniny 26.02 i życzy sobie prezentu w postaci wnuka, a moja babcia naciska na 27.02, bo obchodzi urodziny, a jej córka, a moja ciotka w tym dniu- imieniny).
Także muszę zacząć rodzić w nocy 26.02, aby wszystkim dogodzić :lol: :P

ElaEla nooo Maja ma niezły domek, a rozstępy to efekt uboczny seksu w czerwcu, jak mawia mój maż :lol: B)

Waszka Dominia ma rację! dużo pij, wysikasz te bakterie, a furaginum jest b.dobrym lekiem.Też miałam infekcje pęcherza, przeszło mi to tych tabletkach.

Smacznego Tłustego Czwartku!!!Nie opychajcie się pączkami :lol:

Zaczynam dzisiaj 37 tydzień-nie wierzę :ohmy: Andzia Ty też:) Wierzysz w to??

11 lata 10 miesiąc temu #553267 przez Paulina 77
Waszka87 napisał:

Wiecie co? Mam problem !
W badaniach moczu wyszła mi infekcja i lekarz kazał brać furaginum 3x2 no spe 3x1 i do tego Wit c. Biorę to juz 2 pełne dni a mam brać 5 i zle się czuje. Mocz jest intensywnie zolty, czuje jakoś bardziej twardy brzuch i takie skurcze. Więcej sikam i mam zaparcia. Miała ktoras z was tak albo brała te tabletki?

Dzien dobry dziewczynki, hej Waszka :) Ja ostatnio brałam Monural, bo furaginy nie powinno sie brac pod koniec ciąży i nie miałam od tego twardnień. Ale Ty masz jeszcze cały miesiac do porodu. Zółty mocz jest po furaginie. Moze poobserwuj, jak dzisiaj z brzuszkiem i moze udaloby Ci sie zadzwonic do gina, jesli nadal bedziesz zle sie czula.

Ale bym zjadła paczka...

11 lata 10 miesiąc temu #553270 przez kika1985
Depeche napisał:

kika1985 napisał:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Kochana to tak samo jak u mnie. Mam cisnienie na pograniczu, wysokie. Ale nie jest to powodem dla ktorego kieruja na cc. Powidem jest zly stan siatkowki, a tu u mnie ok. Owszem ponoc cos sie moze popier, od tego cisnienia, ale nie musi ( i badz tu madra). Ja tez nie mam wskazan, zapytala mnie, czy chce aby mi wspisala, ze onieczne jest skrocenie fazy partej, ale wtedy zakladaja proznociag albo kleszcze. Powiedzialam, ze na to to ja nie mam ochoty i zostalo ze moge naturalnie. Tak wiec , my weteranki porodowki, mozemy sobie pierrr. zółwika. Bedziemy jakby co obie o laskach popier.alac.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 10 miesiąc temu #553272 przez Panika992
Dzień dobry mamuśki, jak minęła noc?
Ja musiałam co godzinę chodzić na siusiu. Jak na razie po tej nospie nie twardnieje mi brzuch, ale za to boli podbrzusze, ale to chyba po prostu schodzi na dół i uciska.

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #553274 przez kika1985

11 lata 10 miesiąc temu #553276 przez Panika992
Co do przybierania na wadze, to mogę Was wszystkie pocieszyć. Mi w ciąży przybyło uwaga... 31kg!! Ważyłam 50kg, teraz 81... :(

11 lata 10 miesiąc temu #553278 przez Paulina 77
Panika992 napisał:

Co do przybierania na wadze, to mogę Was wszystkie pocieszyć. Mi w ciąży przybyło uwaga... 31kg!! Ważyłam 50kg, teraz 81... :(

Panika bo pewnie byłas bardzo szczupla przed ciążą??

11 lata 10 miesiąc temu #553279 przez Agnieszka86
hej,
wczoraj zajrzałam na forum tylko rano, a dzisiaj 173 nowe posty, zlitujcie się. Jak dam rade to potem nadrobię.
Noc bolesno skurczowa u mnie... był moment, że skurcze były co 5 min, a potem zaczęły się wydłużać i minęły. Śmieszne jest to, że skurcze łapią mnie tak około 1 w nocy i trwają do mniej więcej 3.

Dzisiaj tłusty czwartek, życzę Wam tylu smakołyków ile dacie radę zjeść, niech każda za mnie zje po pączusiu i niech Wam na zdrowie to pójdzie :)

Kika ja jestem 14 na plusie, to chyba dobre przybieranie :)
Panika no to faktycznie u Ciebie spora zmiana postury!

11 lata 10 miesiąc temu #553280 przez Panika992
Przed ciążą miałam niedowagę. A w pierwszych 12 tyg ciąży już przybyło mi 9kg. Ale nie miałam za to mdłości, ani innych nieprzyjemnych objawów. Na początku ciąży jadłam za dwóch :)

11 lata 10 miesiąc temu #553281 przez Beata 26
Gosia - ucieszylam sie z tej wizyty!! Super.

Dolaczam sie do klubu ciezkich nocy (i ciezkich dni tez).

Nie wiem czy do mnie dociera, ze kazdej z nas zostalo tylko kilka tygodni, to takie jakies malo realne, chociaz kopniaki sa bardzo realne;)

U mnie bardzo czesto twardy brzuch, w Holandii nie stosuje sie no-spy, ale ja mam z Polski, myslicie, ze moge sama brac 3 x 1?

11 lata 10 miesiąc temu #553282 przez Agnieszka86
To tak dla nastroju:)
chyba mam jakieś masochistyczne zapędy, że patrzę na takie pyszności, a zjeść nie wolno...
Załączniki:

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #553287 przez Waszka87
Dziewczyny dzięki za uspokojenie mnie z tym moczem. Zobaczę jak będzie dzisiaj.
Pranie część 2 dzisiaj kocyki misie itp. ;-)
Beata myślę ze spokojnie możesz brać no spe
Agnieszka. Ja chce paczka zaraz smigne na dół do sklepu ;-)

11 lata 10 miesiąc temu #553289 przez patrycja85
oja, a co tu taki ruch od rana:)

oficjalnie stwierdzam że zaczynam się bać tej cc-znaczy nie samej cc tylko tego co będzie po:) poczytałam wczoraj (bo przeciez net to takie wiarygodne źródło:))) i spać nie mogłam. glupia, glupia, glupia. no ale przeciez nie ma wyjścia-musza mi małego wyjąć nie?:)

vernix- tak Mirek:) na urodziny w styczniu kupił sobie nowe auto, na imieniny prawdopodobnie dostanie pierwszego wnuka-poprzeczka coraz wyzej:))) nie strasz mnie tą szyjką-depeche pisała ze od 2 miesięcy ma taką i jeszcze nie rodzi:) muszę jeszcze ponosić ze 2 tyg.

waszka-pij dużo wody żeby wypłukać bakterie. tylko tak jak ktoś pisał-niegazowaną!!!

koticz-dawaj 26.02-będzie raźniej:) jeszcze unbreakable ma miec 25.02:)

sorry ale nie pamietam co reszta.
smacznych pączków
i trzymajcie dziś kciuki bo od 9 piszę próbny egz z karnego:) co prawda w domu przez net ale zawsze:)

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka