BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2013

11 lata 10 miesiąc temu #553868 przez andzia_zg
wiewiorka napisał:

podobno biegunka jest jednym z objawów porodu. U mnie biegunki nie ma ale za to minimum 4 razy dziennie się wypróżniam. A rano wstałam i mi moją glutowata wydzielina po nogach pociekła. Na to K przerażony, że wody mi odeszły i już do szpitala chciał jechać. Nie wiem co to jest. Podobno można kupić w aptece jakiś test żeby sprawdzić czy to wody

Skoro glutowata wydzielina to ja obstawiam, że to czop.

A jeśli chodzi o wody to rzeczywiście można w aptece kupić takie paski, dzieki którym można sprawdzić czy to wody czy wydzielina z pochwy. Chodzi o to, że wydzielina z pochwy ma inne pH i inne pH mają wody.
To jest tak jak z papierkiem lakmusowym, że w zależności od pH się odpowiednio odbarwia.

[*] Aniołek 10.2014

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 10 miesiąc temu #553877 przez wiewiorka
aksa napisał:

wiewiórka może to ten czop ci schodzi...

już 3 dzień? to są takie gluty co można między palcami rozciągać a jak czytałam jak wygląda czop to było opisane jako coś galaretowatego. Sorry, za obleśne zwierzenia.

11 lata 10 miesiąc temu #553881 przez wiewiorka
andzia_zg napisał:

A jeśli chodzi o wody to rzeczywiście można w aptece kupić takie paski, dzieki którym można sprawdzić czy to wody czy wydzielina z pochwy. Chodzi o to, że wydzielina z pochwy ma inne pH i inne pH mają wody.
To jest tak jak z papierkiem lakmusowym, że w zależności od pH się odpowiednio odbarwia.

nie wiesz jak się to nazywa bo udało mi się znaleźć tylko informację,że jest drogie?

11 lata 10 miesiąc temu #553884 przez aksa
z tego co 'wiem' to czop nie musi zejść 'jednorazowo'....może zadzwoń do swojego lekarza i prZedstaw mu sytuacje...

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=53612 [/url]
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=43127 [/url]

11 lata 10 miesiąc temu #553902 przez ufolka
Hej
ja po drzemce, obiad właśnie gotuję, miałam robić pączki albo faworki ale nie chce mi się i odpuszczam

Gosia bo najlepiej ze świrkami to jak najdalej, zresztą ze swoją rodziną także, szkoda że tak oddzielnie, a pogadałaś z R. tak szczerze?? powiedz mu to co nam napisałaś, no ale tak jak depeche stwierdziła z synkami i mamusiami trudna sprawa.. a na konsultację jedź, nie daj się :)

Wiewiórka ja gdzieś czytałam że nawet tydzień może schodzić czop.. mi wczoraj troszkę wypadło gluta, nie takiej galarety ale gluta żółtego i przestało :unsure:

Andzia skurcze mogą powodować biegunkę, często jest przed porodem, bo organizm się oczyszcza ale niekoniecznie :) ja też tak mam czasami..

uff ale mi gorąco, no można się roztopić :dry: jak robicie ryż basmati??

11 lata 10 miesiąc temu #553904 przez andzia_zg
wiewiórka niestety nie wiem jak to się nazywa :( potem poszukam w necie... może coś znajdę...

ufolka ten ryż to chyba ostatnio robiła Beata :-)

[*] Aniołek 10.2014

11 lata 10 miesiąc temu #553915 przez wiewiorka
ufolka napisał:

Wiewiórka ja gdzieś czytałam że nawet tydzień może schodzić czop.. mi wczoraj troszkę wypadło gluta, nie takiej galarety ale gluta żółtego i przestało :unsure:

a za pierwszym razem jak u Ciebie wygladał??

Ja mam uderzenia goraca najbardziej po kąpieli. Musze wtedy lezec z godzine i jest mi nie dobrze

11 lata 10 miesiąc temu #553931 przez Depeche
chiczi napisał:

Depeche napisał:

Bog mnie pokaral, mialam taki skurcz w lydce, pewnie z tego lezenia w lozku!

Mnie dziś trzy razy taki skurcz złapał...Już chciałam wyłazić z łóżka...A jem trzy tabletki magnezu na dzień- takiego, który ponoć super się wchłania ;)

A bo sam magnez to nic nie daje, jest taki preparat na a, to jest magnez z potasem, polecany na skurcze. Bralam go w poprzedniej cizy to pomagal. Wlasnie dzis bylam w aptece, moglam sobie kupic, pinda ze mnie.

11 lata 10 miesiąc temu #553941 przez ufolka
wiewiorka napisał:

ufolka napisał:

a za pierwszym razem jak u Ciebie wygladał??

Ja mam uderzenia goraca najbardziej po kąpieli. Musze wtedy lezec z godzine i jest mi nie dobrze

no to był pierwszy raz hehe od wczoraj zaczął wypadać dopiero

ojj ja to po kąpieli jak nowo narodzona się czuję :P a jak leżę i rozwiązuję krzyżówki to omg :blush: nie chce się wychodzić :laugh:

11 lata 10 miesiąc temu #553947 przez andzia_zg
wiewiorka napisał:

andzia_zg napisał:

nie wiesz jak się to nazywa bo udało mi się znaleźć tylko informację,że jest drogie?

Znalazlam w necie takie testy na obecność płynu owodniowego: www.i-apteka.pl/product-pol-2935-TEST-VI...odniowego-1szt-.html

I sa jeszcze jakieś "Ai-Sense" - 3 paski kosztują 60zł

[*] Aniołek 10.2014

11 lata 10 miesiąc temu #553949 przez chiczi
Depeche napisał:

A bo sam magnez to nic nie daje, jest taki preparat na a, to jest magnez z potasem, polecany na skurcze. Bralam go w poprzedniej cizy to pomagal. Wlasnie dzis bylam w aptece, moglam sobie kupic, pinda ze mnie.

Takie cosik też wcinam: Asparaginian Extra :)

11 lata 10 miesiąc temu #553955 przez Depeche
chiczi napisał:

Depeche napisał:

Takie cosik też wcinam: Asparaginian Extra :)

OOo wlasnie, no to ja nie wiem!

Ufolka mnie nie draznij, bo nie mam wanny, a tak bym sobie polezala w pianie!

Sforsowalam sie , bo plazlam do apteki, na poczte, do baku, na zakupy i z siatkami, bo mam te faworki robic ( jeszcze nie zaczelam zeby nie bylo) i mnie brzuch boli na dole. Kur.a stara jestem a glupia.

Aksa nie pisz nic o bzykaniu, bo mi sie juz kilka dni chce, ale ciezko mi jest sobie wyobrtazic jak to zrobic na "slonia morskiego" i na chceniu ide spac.

11 lata 10 miesiąc temu #553969 przez ufolka
depeche zawsze se możesz tyłek pomoczyć w brodziku haha :silly:

ja uwielbiam kąpiele w wannie, dlatego nie dałam się namówić na prysznic, a teraz w wannie zamontuję zasłonkę i będę mieć dwa w jednym :D

11 lata 10 miesiąc temu #553973 przez patka1603
dziękuję za rady dziewczyny. a tak poza tym ale wam rosną te brzuszki, są naprawdę prześliczne!!!!! :lol:

11 lata 10 miesiąc temu #553994 przez aksa

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

ja mam i wanne i prysznic :lol: ale biore prysznic bo boje się że z wanny się nie podniosę! :cheer:

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=53612 [/url]
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=43127 [/url]

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka