BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2013

11 lata 10 miesiąc temu #552834 przez Unbreakable
Super Dziewczyny, że wizyty OK ;)
Nooo Patrycja, pamiętaj o umowie, Ignaś nie może wyjść wcześniej - miało być nam raźniej ;) także przekaż Mu, że ma od forumowej ciotki absolutny zakaz ;)

To teraz ja czekam z niecierpliwością na piątek.
Dobranoc Dziewczyny, życzę przespanej nocki

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 10 miesiąc temu #552864 przez chiczi
Dziewczyny, jeszcze zastanawia mnie jeden fakt, a mianowicie według pomiarów USG brzuszek i kość udowa to 36t5d a główka już 40tc :huh: . Lekarz mówi, że wszystko w porządku, ja jednak się nakręcam...
Andzia-zg czytałam na lutówkach o tej balerinie Mrufki- skoczna ta jej Adusia :lol:

11 lata 10 miesiąc temu #552875 przez Depeche
patrycja85 napisał:

depeche-ale ja mam cc przez miednice, a nerki to przy okazji że zostaną odciążone. ale prawdę mówiąc masz duże szczęscie że w tej ciąży te nerki ci nie dokuczają bo takie zapalenie często wraca....

mam zupelnie inaczej uformowany brzuch, z mala mialam taki rozlany, chodzilam do konca w kurtce nieciazowej, wiec pewnie tam naciskal, a teraz mnie do przodu "wywalilo" co tez ma jak wiemy swoje plusy i minusy, ale nery w porzo, a tak sie balam!

11 lata 10 miesiąc temu #552922 przez andzia_zg
Właśnie sie zmierzyłam w pasie. Od wczoraj przybyło mi 2cm i śmiesznie wysadziło mi pępek :cheer:

[*] Aniołek 10.2014

11 lata 10 miesiąc temu #552960 przez Waszka87
andzia_zg napisał:

Właśnie sie zmierzyłam w pasie. Od wczoraj przybyło mi 2cm i śmiesznie wysadziło mi pępek :cheer:

Mi też 2 przybyło. Oby to się na dzidziusia przełożyło. Tylko o to się modlę

11 lata 10 miesiąc temu #552972 przez andzia_zg
Waszka dzidziuś rośnie to i my musimy sie poszerzyć żeby się nam mieścił w brzuchu... Na bank Twoje maleństwo przybrało troszke na wadze.

[*] Aniołek 10.2014

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #553025 przez xxElaElaEeexx

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

11 lata 10 miesiąc temu #553030 przez andzia_zg
xxElaElaEexx ale jaki ładniutki pączek :lol:

[*] Aniołek 10.2014

11 lata 10 miesiąc temu #553058 przez mamcia2013
Ela tez pokaźna willa :)

11 lata 10 miesiąc temu #553151 przez Paulina 77
Laski, nie produkujcie tyle, bo nie nadążam...
Gosia super wieści :) a w sobote koniecznie daj znac po wizycie, co i jak :) aaa no i dawaj ten obiad dwudaniowy, którym pogardzono, ja dzisiaj bez obiadu jestem ;) no Andzia ma racje, niech Twoj m tez sie swojej mamusi postawi...
koticz na karmienie w miejscu publicznym sie zapatruje pozytywnie, ale najchetniej karmiłabym siedzac obok jakiejs innej babeczki z wyciagnietym cyckiem, tak zeby mi bylo razniej :) a tak serio to chyba sie bede krepowala i zabierala ze soba butelke z odciagnietym pokarmem.
Andzia ja bede metoda prób i błędów starala sie jesc wszystko, no moze nie bede ryzykowala z truskawkami. Dopiero jak mlody bedzie na cos uczulony, to wtedy to odstawie. Nie planuje jesc duzych ilosci potraw wzdymajacych i buraczków, zeby mlodego nie rozdęło.
chiczi ja tez mialam b duza roznice w wymiarach młodego - głowa i brzuch wielkie, a nogi krótkie, roznica chyba 2-3 tygodni. I tez sie martwiłam. Ale dzieciom rózne czesci ciala rosna w roznym tempie, a nie zgodnie z tabelkami :)
aksa a moze "poznacie" imie dziecka dopiero, kiedy go zobaczycie :)
aksa hehehe, Ty ciepla klucho :lol: :lol:
patka1603 szmatek ciazowych nie kupowalam w necie. Najlepsze spodnie moje ciazowe są z C&A (ale na pierwsza polowe ciąży, potem byly za małe) i z... targu (sztruksy i legginsy-firma Catherine). Majtki mam zwykłe bawełniane, niskie.
mamcia duży juz Twój brzucholek :) ja jestem 16,4 kg na plusie
vernix u kardiologa ekg bylo ok, w piatek jeszcze echo serca, ale lekarza zaniepokoily moje niebieskie twardówki, stwierdził, ze to moze sugerowac np. słaba tkanke łaczna (na to tez wskazuje b wys. krótkowzrocznosc) czy in. choroby. No to ja po powrocie do domu do doktora google i zaczelam sobie wkrecać zespół Marfana :laugh: ;)
waszka ja bym tez chciala taki bujaczek, podobno faktycznie sa skuteczne, tylko zeby mi za szybko dziecko z niego nie wyrosło, zeby byl wiekszy. Moze nam ktos sprezentuje?? a co do wagi dziecka, to ja sie boje, ze moj jest za duzy... i opieprz dostane za tydzien na wizycie, ze moze nie pilnuje diety cukrzycowej
kika1985 to niech Ci daja skierowanie na cc!! nie mozesz przeciez oslepnac!!
patrycja witaj w gronie skróconych szyjek :lol:
znowu muli forum co jakis czas :angry:
Ela jaki brzuchol ładny i cycuchy :)

11 lata 10 miesiąc temu #553205 przez Waszka87
Wiecie co? Mam problem !
W badaniach moczu wyszła mi infekcja i lekarz kazał brać furaginum 3x2 no spe 3x1 i do tego Wit c. Biorę to juz 2 pełne dni a mam brać 5 i zle się czuje. Mocz jest intensywnie zolty, czuje jakoś bardziej twardy brzuch i takie skurcze. Więcej sikam i mam zaparcia. Miała ktoras z was tak albo brała te tabletki?

11 lata 10 miesiąc temu #553209 przez wiewiorka
patrycja85 napisał:

depeche-przecież ty się nie oszczędzasz:) ciągle gdzieś latasz:)

wiewiórka-no własnie nie wiem gdzie te 9 kg bo mam tylko brzuch. najpierw sobie tłumaczyłam że to przez te buty emu bo się najpierw w butach ważyłam ale jednak nie:) na 25.02 juz nie mieli miejsc:) a 26.02 tata mój ma imieniny to akurat prezent z głowy:) u mnie się póki co skraca bezboleśnie. w weekend mnie trochę bolało co pisałam do ciebie ale tak to nie mam żadnych skurczy ani nic.

to już wiadomo ile waży bobas plus cała otoczka. Fajnie jakby mi 9 kg zeszło po porodzie :)

11 lata 10 miesiąc temu #553211 przez mamcia2013
Waszka ja Ci niestety nie pomogę. Może zadzwoń jutro do gina swojego i powiedz jak reagujesz na to? Tylko się nie stresuj!

11 lata 10 miesiąc temu #553218 przez wiewiorka
Waszka87 napisał:

Wiecie co? Mam problem !
W badaniach moczu wyszła mi infekcja i lekarz kazał brać furaginum 3x2 no spe 3x1 i do tego Wit c. Biorę to juz 2 pełne dni a mam brać 5 i zle się czuje. Mocz jest intensywnie zolty, czuje jakoś bardziej twardy brzuch i takie skurcze. Więcej sikam i mam zaparcia. Miała ktoras z was tak albo brała te tabletki?

ja nie raz go brałam.Zabarwia mocz na żółto więc to nic niepokojącego nie jest.Sikanie..tego to nie wiem bo zawsze przy infekcji piłam dużo więc i dużo sikałam. Skurczy nie powinnaś mieć bo no spe bierzesz. Twardy brzuch też nie wiem od czego ale wątpie, że od tabletek

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #553223 przez Waszka87
wiewiorka napisał:

Waszka87 napisał:

Wiecie co? Mam problem !

ja nie raz go brałam.Zabarwia mocz na żółto więc to nic niepokojącego nie jest.Sikanie..tego to nie wiem bo zawsze przy infekcji piłam dużo więc i dużo sikałam. Skurczy nie powinnaś mieć bo no spe bierzesz. Twardy brzuch też nie wiem od czego ale wątpie, że od tabletek

Może to braxton hicks ale mam wrażenie też ze mały jakoś więcej się wierci

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka