- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie marzec 2013
Mamusie marzec 2013
- xxElaElaEeexx
- Wylogowany
- gadatliwa
chiczi napisał:
Depeche napisał:
Bog mnie pokaral, mialam taki skurcz w lydce, pewnie z tego lezenia w lozku!
Mnie dziś trzy razy taki skurcz złapał...Już chciałam wyłazić z łóżka...A jem trzy tabletki magnezu na dzień- takiego, który ponoć super się wchłania
A bo sam magnez to nic nie daje, jest taki preparat na a, to jest magnez z potasem, polecany na skurcze. Bralam go w poprzedniej cizy to pomagal. Wlasnie dzis bylam w aptece, moglam sobie kupic, pinda ze mnie.
Co do magnezu to jak byłam w aptece to polecili mi slow-mag (20zł) jadłam 2 razy dziennie i i co z tego jak i tak czasem miała skurcze a teraz kupiłam na próbę Magnez B6 za 6zł u mnie w sklepie jem również 2 razy dziennie i ani jednego skurczu
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- wiewiorka
- Wylogowany
- rozmowna
wiewiorka napisał:
andzia_zg napisał:
A jeśli chodzi o wody to rzeczywiście można w aptece kupić takie paski, dzieki którym można sprawdzić czy to wody czy wydzielina z pochwy. Chodzi o to, że wydzielina z pochwy ma inne pH i inne pH mają wody.
To jest tak jak z papierkiem lakmusowym, że w zależności od pH się odpowiednio odbarwia.
nie wiesz jak się to nazywa bo udało mi się znaleźć tylko informację,że jest drogie?
Znalazlam w necie takie testy na obecność płynu owodniowego: www.i-apteka.pl/product-pol-2935-TEST-VI...odniowego-1szt-.html
I sa jeszcze jakieś "Ai-Sense" - 3 paski kosztują 60zł
o dziękuje, wyśle rano K do apteki po to jakby sytuacja się powtórzyła
- Lenucha217
- Wylogowany
- rozmowna
- xxElaElaEeexx
- Wylogowany
- gadatliwa
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
ja mam i wanne i prysznic ale biore prysznic bo boje się że z wanny się nie podniosę!
Ja zawsze miałam wannę,ale kilka lat temu robiliśmy remont łazienki i mamy teraz również prysznic i tak polubiłam prysznic,że w ogóle do wanny nie wchodzę,bo wiem ,że jak wejdę to mogę z 2 godziny z niej nie wychodzić
- andzia_zg
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Andzia
- Otrzymane podziękowania: 14
A ja znów się kiepsko czuję. Przed chwilą sobie leżałam i znów mocno zaczęły mnie boleć plecy, po chwili złapał mnie skurcz brzucha i znów pobiegłam na kibelek... Skurcz nie bolał mocno, bardziej bolą plecy... no i ten kibelek... dziś już 3 razy mnie przeczyściło... no i raz w nocy...
Czuje dziś małego bardzo nisko i być może uciska mi odbyt i stąd chyba to parcie na kibelek... bo też troche mnie kluje p***a
- wiewiorka
- Wylogowany
- rozmowna
Ja uwielbiam się kapać w wannie ale w ciąży korzystam z prysznica bo jakbym weszła do wanny to bym chyba z godzinę z niej wychodziła Ale przyznam, że strasznie brakuje mi gorących kąpieli...
A ja znów się kiepsko czuję. Przed chwilą sobie leżałam i znów mocno zaczęły mnie boleć plecy, po chwili złapał mnie skurcz brzucha i znów pobiegłam na kibelek... Skurcz nie bolał mocno, bardziej bolą plecy... no i ten kibelek... dziś już 3 razy mnie przeczyściło... no i raz w nocy...
Czuje dziś małego bardzo nisko i być może uciska mi odbyt i stąd chyba to parcie na kibelek... bo też troche mnie kluje p***a
albo bedziesz dziś rodzić ))
- ufolka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
andzia_zg napisał:
Ja uwielbiam się kapać w wannie ale w ciąży korzystam z prysznica bo jakbym weszła do wanny to bym chyba z godzinę z niej wychodziła Ale przyznam, że strasznie brakuje mi gorących kąpieli...
albo bedziesz dziś rodzić ))
jedno z dwóch na pewno :d
- 25malinka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ....
- Otrzymane podziękowania: 3
Właśnie byliśmy z mężem na zakupach,uzupełniłam trochę lodówkę..kupiliśmy 15 pączków bo były w tesco za 8.85zl, zjadłam juz 2 i nadal mi się czegos chce...
Normalnie u mnie śnieżyca jest masakryczna,ledwo co żeśmy dojechali a ślisko jak nie wiem..
Andzia oj coś czuje ze nie długo mały Wojtek zawita na świat,co do kąpieli to też lubiłam w wannie ale teraz raczej korzystam z prysznica
Ja biorę Magne B6 i jak narazie nie dokuczają mi skurcze
Gosiu to nie ciekawa sprawa z mężem,ale nie przejmuj się u mnie też czasem,mąż bardziej słucha sie mamusi a mnie to wkur...jak nie wiem
A na tą konsultację uważam,że powinnas jechac
- andzia_zg
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Andzia
Poza tym nie mam ani mocnych skurczów, ani nie sa one regularne. Było raz w nocy i powtórka teraz więc jak dla mnie to nie zwiastuje porodu. choć przyznam, że bardzo bym chciala urodzic za tydzien...
- MoNiaaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Julka :* 04.08.2010r. Zuzia :* 19.12.2013
- Otrzymane podziękowania: 46
po za tym gratuluje rozpakowanym mamusia sliczne dzieciatka macie
i szybkich porodow tym w dwupaku
- Gosia27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 3 Zosia-14.03.13
- Otrzymane podziękowania: 3
Dodaj mąki...
A żeby panierka nie odchodziła od schabowego to do jajka musisz koniecznie dodać oliwy...
A ja to robię tak...
nawet nie mam czasu Was poczytać i popisać...
- wiewiorka
- Wylogowany
- rozmowna
hej dziewczyny sorki ze sie wtrace ale wiecie moze co ze sylwka??ona chyba tu z wami jest???a nie odzywa sie od jakiegos czasu??
u nas nikt się nie rozpakował jeszcze choć Agnieszki dziś na forum ani widu ani słychu
- Depeche
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
No i my sie dopiero przymierzamy do rozpakowywania, bo troche jeszcze chyba za wczesnie
- andzia_zg
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Andzia
hej dziewczyny sorki ze sie wtrace ale wiecie moze co ze sylwka??ona chyba tu z wami jest???a nie odzywa sie od jakiegos czasu??
Niestety Sylwka od dawna sie nie odzywa ani u nas ani na lutówkach...
- Depeche
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
depeche zawsze se możesz tyłek pomoczyć w brodziku haha
ja uwielbiam kąpiele w wannie, dlatego nie dałam się namówić na prysznic, a teraz w wannie zamontuję zasłonkę i będę mieć dwa w jednym
Ciekawe kto mnie z niego podniesie!
Mialam do wyboru wanna i pralka w przedpokoju, albo prysznic i pralka w lazience