BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2013

12 lata 6 miesiąc temu - 12 lata 6 miesiąc temu #434612 przez andzia_zg
aksa napisał:

dziewczyny śliczne brzuszki :)

a ja dziś robie pieczarkową :)

jak dziś starczy mi sił to ide na zakupy może znajde jakieś spodnie ciążowe, a jak nie to chociaż jakieś legginsy, myśle o h&m kupował już ktoś tam spodnie ciążowe?

Ja robie dziś nalesniki z serem.

A jeśli chodzi o spodnie H&M to ja ostatnio sobie kupowałam. Mam jeansy (takie rozciągliwe, bo spodnie z takiego zwykłego jeansu troche mnie cisły) z pasem ciążowym i kupiłam sobie też sweterek. Jestem zadowolona.
Teraz będę musiała kupic sobie jeszcze jedne spodnie, bo kurcze jak wtedy narabał na mnie ptak to nie miałam żadnych innych spodni, które mogłabym ubrać więc trzeba jeszcze kupic sobie coś na zmianę. Szkoda, że sa dość drogie bo dawałam 149zł za spodnie o 79zł za sweterek :dry: no ale w czymś chodzic trzeba.

Tu wstawiam fotki rzeczy ciążowych z H&M, które noszę:

[*] Aniołek 10.2014
Załączniki:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 6 miesiąc temu #434621 przez lenusia7
Lafi Dziękuje :) ale troche przejmuje sie tą waga zaczynałam z 53 a teraz juz 57.5 . $.10 mam wizyte takze wypytam moja Pania doktor bo z tego co tu czytam kazda z Was przytyla 1kg gora 2 .U mnie dzis pomidorowa z ryzem :)

12 lata 6 miesiąc temu #434628 przez aksa
andzia fajne te spodnie, a wydatek no niestety ubrać się trzeba, oglądałam na stronce więc już się nastawiłam psychicznie na ceny szoku nie będzie ;) ale też nie poszaleje z ilością ubrań, trudno, bardziej mnie martwi kurtka na zimę bo największe brzuszki będziemy miały na te najzimniejsze miesiące, ale coś się wymyśli

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=53612 [/url]
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=43127 [/url]

12 lata 6 miesiąc temu #434630 przez lenusia7
A wracajac do rozstepów dzis odstawiam Oliwke i Pharmaceris i zaczynam z mustella . Mam nadzieje że nie bedzie ich zbyt duzo :) I troszke temu zapobiegne

12 lata 6 miesiąc temu #434641 przez aksa
lenusia7 pharmaceris Ci nie pomógł? bo ja to właśnie mam..za bardzo wypowiedzieć się nie mogę bo jeszcze brzuszek mi nie urósł, a o mustelli czytałam dobre opinie

12 lata 6 miesiąc temu #434643 przez lenusia7
Ja wczoraj mierzyłam fajna Kurteczke w funk n soul . Biała w delikatna krateczke szara z dwurzędowymi guziczkami . Taka za pupke troszke jak płaszczyk . jest rewelacyjna cieplutka dzidzia nie zmaraznie a na kolejny rok w sam raz na zimowe spacery do tego czapa szaliczek cieple buty i mozna brykac . Koniec z krótkimi "fifeczkami" teraz bedziemy mamai i trzeba dbac o siebie i zdrowko :))

12 lata 6 miesiąc temu #434644 przez Lafi
lenusia moja koleżanka taka sama waga jak twoja(wyjściowa) albo mniej, jak szła rodzic to miała 70 czy 72, żadnego rozstępu, Nadia ma skończone dwa miesiące laska wróciła praiwe do swojej wagi. na to nie ma reguły

12 lata 6 miesiąc temu #434646 przez lenusia7
Aksa gwiazdeczko powiem Ci ze stosowałam od 8 tyg i nic mi nie wyskoczyło ale babeczka w aptece powiedziała żeby zmieniac co jakos czas , takze teraz mustella a jak sie skonczy wracam dopharmaceris i tak na zmiane.. do tego rekawica i masaz pod prysznicem mysle ze bedzie ok :)

12 lata 6 miesiąc temu #434649 przez lenusia7
Hihi mam nadzieje Lafi ze tak wlasnie jest bo powiem Ci czułam sie juz jak slon czytajac to i nie ukrywam troszke mnie to zmartwiło :)

12 lata 6 miesiąc temu #434651 przez andzia_zg
z rozstępami to jest tak, ze jesli ma się do tego predyspozycje genetyczne to czy sie będzie stosowało preperaty na rozstępy czy nie, to i tak się pojawią.Preparaty jedynie moga zmniejszyc je, badź zapobiegną tworzeniu sie nowych.
Ale i tak uważam, ze trzeba stosować takie kremy,lepiej sie smarowac , by w razie czego miec mniejsze rozstepy niz mieć cały brzuch na maksa popękany.
A jesli sie n ie ma predyspozycji do rozstepów to przeciez nie zaszkodzi smarowac sie.
Ja tam sie smaruje po kapieli oliwka Bambino,a potem wcieram krem z Ziajki

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 6 miesiąc temu #434655 przez Lafi
lenuisia dobrze będzie, do porodu najwyżej pojedzie się ciężarówką:)
ja tak czy siak mam rozstepy, ale walcze ile moge z nimi, nie poddaje się, wczoraj kupiłam mustele, troszku droga, dzis sie posmarowałam i stwierdzam ze jest wydajna.
zmykam do mamy ma fasolke po bretońsku (tylko nie wiem co mój mąż będzia jadł ;) ) i przywiozła mi synalka z przedszkola. mam do mamy jakieś 15 minut, wynajmujemy dom niedaleko od niej:)
do popisania

12 lata 6 miesiąc temu #434657 przez aksa
andzia wiadomo że kremów cud nie ma, ale jak można chociaż troszkę powstrzymać ich powstawanie to smarujemyyyyyyyy :laugh:

Lafi dziś piękna pogoda (przynajmniej u mnie) akurat na spacerek :) smacznego!! :)

12 lata 6 miesiąc temu #434658 przez lenusia7
Narobiłaś smaka i uciekłaś :) hehe ...Masz racje nie ma sie czym martwic... Miłego dnia . Buzka

12 lata 6 miesiąc temu #434659 przez andzia_zg
aksa napisał:

andzia wiadomo że kremów cud nie ma, ale jak można chociaż troszkę powstrzymać ich powstawanie to smarujemyyyyyyyy :laugh:

Ja tam juz po smarowaniu zwykla oliwka czuje ulge, bo na maksa ciagnie mi skore w górze brzucha, a po oliwce czuje sie o niebo lepiej. A do tego na wierzch kremik na rozstępy i jest cacy :lol: Dawno sie tak nie smarowalam jak teraz :lol: niczym kanapka... raz jedna warstwa, potem druga :silly:

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 6 miesiąc temu #434668 przez sylwka727
Hej dziewczyny sorki że nie udzielam się ostatnio i nie podczytuję was ale w poniedziałek byłam na IP bo mnie brzuch bolał i doszukiwałam się oznak infekcji wewnątrzmacicznej i do tego miałam złe przeczucia i okazało się że infekcja jest ale w pochwie czyli miałam dobre przeczucia i dostałam no-spę , asmag , duphaston i gynalgin . No i jakby tego było mało to złowieszcze kichanie mnie dopadło a dziś do łóżka położyło - kaszel, ból gardła katar i ból gardła i nie wiem czy mam jechać do lekarza czy poczekać aż mi przejdzie bo i tak już faszeruję się tymi lekami że o dziecko sie boję...

24.12.2011-26.12.2011Mateuszek
24.12.2011-30.01.2012Adrianek
Moje Aniołki[*]

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka