BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2013

11 lata 9 miesiąc temu #591156 przez aksa
kika mnie też spanie bierze...w nocy nie sypiam za bardzo...a jeszcze jak wstaje na siku jak mam się zwlec z łóżka to mnie tak pipka napier*ala! :cheer: szok normalnie
i np w dzień jak dłużej siedze/leże to też jak wstaje to AUĆ :cheer: ale jeszcze nic mi tam nie spuchło ;p

Waszka mam nadzieje, że żadne choróbsko cie nie bierze!

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=53612 [/url]
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=43127 [/url]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu #591158 przez Paulina 77
andzia_zg napisał:

Depeche w szpitalu kazali mi nie używać Leko tylko po kąpieli osuszać jałowym gazikiem. Dla mnie to bez sensu bo tak naprawde ta sucha pielęgnacja polega na nic nie robieniu z pępkiem tylko na osuszeniu go po kąpieli. Bez sensu. To jak mam go niby zasuszyć nic z nim nie robiąc? Mam w domu Leko wiec chyba zacznę go przykładać do kikuta bo tą suchą pielęgnacją chyba nigdy nie pozbędę się tego kikuta...

andzia nam odpadł po 2 tygodniach od porodu, wiec sie nie martw, moze my jakies inne te pępki mamy :lol:

11 lata 9 miesiąc temu #591166 przez Waszka87
u mnie juz wszyscy chorzy byli teraz tylko nie ja, nie chce wywolywac wilka z lasu ale cos mnie chyba bierze. ide pic herbatke z miodem

11 lata 9 miesiąc temu #591170 przez lusiaczek82
ja pamiętam że używałam tylko spirytusu z wodą i pępek po kilku dniach odpadł
w każdy poniedziałek mam się stawiać na ktg póżniej wizyta i tak od 3 tygodni słyszę że wszystko pozamykane szyjka się nie skróciła ktg bez żadnego skurczu kurdę jak pójdę znó w poniedziałek to mogę wrócić ze skierowaniem do szpitala ale już powoli się poddaje co ma być to będzie

11 lata 9 miesiąc temu #591175 przez wiewiorka
aksa napisał:

Depeche noooo i to jest pozytywna opowieść porodowa :lol: pozazdrościć! :)

andzia powiem ci, że ja nie słyszałam o suchej pielegnacji...u mnie w szpitalu każą mieć ze soba octenisept (ale po tym podobno się maślaczy) więc jak tylko wrocimy do domu to będę używać spirytusu bo dobrze wysusza..

spirytusem przy kazdym przewijaniu przecierac patyczkiem do uszu.ja mialam taki zolty patyczek jak przecierałam. po octanisepcie trzeba wytrzec do sucha

11 lata 9 miesiąc temu #591178 przez aksa
lusiaczek też n ktg nawet pół skurczu mi nie wyszło;p nawet mi brzuch nie stwardniał
podczas badania co w domu mi się zdarza często,nie wiem takie twardnienie wyszłoby na ktg??

Waszka pij sok z malin na rozgrzewkę i pod koc! kuruj się!

dziewczyny jak wasze maluszki, ruszają się??? mój nadal taki leniwiec..wolałam jak się majdał na maxa i bolało przynajmniej byłam spokojna

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=53612 [/url]
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=43127 [/url]

11 lata 9 miesiąc temu #591179 przez xxElaElaEeexx
aksa napisał:

lusiaczek też n ktg nawet pół skurczu mi nie wyszło;p nawet mi brzuch nie stwardniał
podczas badania co w domu mi się zdarza często,nie wiem takie twardnienie wyszłoby na ktg??

dziewczyny jak wasze maluszki, ruszają się??? mój nadal taki leniwiec..wolałam jak się majdał na maxa i bolało przynajmniej byłam spokojna

Moja dzidzia jest bardzo aktywna .W nocy mnie budzi jak w żebra dostanę.W dzień też często mi nóżkę z boku wypycha.

11 lata 9 miesiąc temu #591182 przez koticz
Cześć!!

Przede wszystkim gratulacje dla nowych mam i tzymam kciuki za Beatę!!!

U mnie ze sprzątaniem jest lepiej niż w ciąży :laugh: bo mam więcej siły i nie męczę sie tak szybko:) J też mi więcej pomaga niż gdy byłam w ciąży.Nawet mnie próbuje z domu wypchnąć do jakiejś koleżanki ale ja jeszcze nie chcę na tak długo wychodzić.Muszę powiedzieć,że na chwilę obecną jej świetnym ojcem,zakochanym w Małej po uszy :)

Jagoda ma dziś 11dni i też nadal ma kikuta,ja przemywam octeniseptem i czyszczę patyczkami kosmetycznymi.Goi się ładnie i odpadnie w swoim czasie

Moja mała ma na sobie body,pajaca,skarpety i niedrapki(bez tego marzną jej stopy i rączki) przykrywam ją grubym kocykiem ale nie śpi opatulona.W domu mam 22st.

Ok idę ściągać mleko i zabieram się za prasowanie :) dziś przetrząsam chatę do góry nogami bo mam mega wenę do sprzątania :) nic się nie martwcie do wszystkiego dojdziecie,kilka dni i wbijecie się w rytm.

Niestety coś kosztem czegoś...Ja zaglądam tu max 2-3razy dziennie i tylko rzucam okiem o czym rozmawiacie żeby być w temacie. :dry:
Staram się poświęcać dużo czasu J,żeby się nie poczuł zepchnięty na drugi plan i póki co mi się udaje :)

Dużo uśmiechu dziołchy :)

http://www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px[img] www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px

11 lata 9 miesiąc temu #591192 przez Depeche
Aksa, chyba te chlopaki takie lenie. Moj to wstaje ok 12. Juz od dwoch dni nie panikuje, ze sie nie rusza, bo moze z pol godz. temu laskawie mnie kopnal. Dzis pewnie na wizycie bede miec ktg, ale wczoraj to czulam jak napiera, a dzis sie cofnal i czuje sie calkiem, calkiem. Ale robic nic mi sie nie chce. Wstawilam warzywa na salatke, musze sie nazrec. Odmrazam golabki, zrobilam sosik, pije mirinde i nic nie robie. A kundla chyba zatluke, rozje.al takie drogie poslanie,cala gabka jest na przedpokoju. Trzeba poodkurzac. Ale m. to pewnie zrobi, bo ja zaraz zipe. No i badania ma mi odebrac, gdyz dzis juz poszlam w cichobiegach, stopy mam wielkie popuchniete, buty sie dopiac nie chcialy. No i troche mi slisko. Jeszcze mi brakuje, zebym sie gdzies rozzabila po drodze.

11 lata 9 miesiąc temu #591234 przez lusiaczek82
mój mały też ostatnio taki leniwy ale jak przychodzi godzina 20 to brzuch mi rozsadza wtedy modle się żeby trochę się uspokoił bo aż boli a w dzień jak się mało rusza to modlę się żeby dostać kopa :laugh:
aksa mi raz na ktg lekko stwardniał brzuch było to raz więc nie trudno było odczytać z wyniku i zapisał się na 25%

11 lata 9 miesiąc temu #591242 przez kika1985
Waszka87 napisał:

wróciłam, wiecie co? jakos sie zle czuje słabo mi, niewiem moze jakas choroba albo coo miesnie mnie bola nogi w pachwinach i pipka, zmierze cisnienie i goraczke.

cisnienie 125/79 tetno 80 dobre? chyba za wysokie troche. moze to pogoda a goraczki brak

ciśnienie i tętno idealne

11 lata 9 miesiąc temu #591244 przez kika1985
aksa napisał:

kika mnie też spanie bierze...w nocy nie sypiam za bardzo...a jeszcze jak wstaje na siku jak mam się zwlec z łóżka to mnie tak pipka napier*ala! :cheer: szok normalnie
i np w dzień jak dłużej siedze/leże to też jak wstaje to AUĆ :cheer: ale jeszcze nic mi tam nie spuchło ;p

Waszka mam nadzieje, że żadne choróbsko cie nie bierze!

mam tak samo, pi..a boli chyba te kości się rozchodza, jak poleżę dłużej to wstać nie mogę :)

11 lata 9 miesiąc temu #591247 przez kika1985
aksa napisał:

moaj rusza się jak zwykle, miala jakis tydzień temu dwa dni spokojniejsze ale potem znowu czadu zaczęła dawać i szaleje co dzień

11 lata 9 miesiąc temu #591254 przez kika1985

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 9 miesiąc temu #591270 przez kika1985

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka