BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2013

11 lata 11 miesiąc temu #615107 przez andzia_zg
Aksa ja tez mam takie bóle w piersiach, jakby ktoś pociągał mnie za takie sznureczki. Najgorzej boli jak przystawiam małego. Więc to chyba normalne. A jesli chodzi o krwawienie to u mnie w piątek minęło 5 tygodni od porodu a jeszcze ze mnie leci. Aż zaczynam się zastanawiać czy nie za długo tak ze mnie leci...

[*] Aniołek 10.2014

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 11 miesiąc temu #615117 przez Paulina 77
aksa napisał:

andzia fajnie ze wybierasz sie na zakupy! to na pewno poprawi ci nastrój! :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

jeszcze pytanie do dziewczyn po cc, ile czasu krwawiłyście??

położna mi mówiła, że to bolą rozszerzające sie kanaliki mleczne;

jestem 6,5 tygodnia po cc i nadal mam brązowe plamienia

11 lata 11 miesiąc temu #615137 przez Panika992
A my bylismy jyz na druhim spacerku dzis, bo pogoda sie poprawila, jest +6 wiec przeszlismy sie, moze malemu lepiej sie bedzie spalo w nocy.

Mnie K wygonil rano na zakupy, zebym sobie cos kupila, a sam zostal na 2 godz z malym. Takie zakupy to nic prYjemnego. Z rozmiaru 34 teraz jest 42. Az przykro bylo przymierzac spodnie, ktore nie wchodzily na tylek.

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #615259 przez Paulina 77
Dziewczyny, dzisiaj nie wypiłam ani odrobiny kawy i herbaty i... dziecko prawie jak aniołek :) :) mam nadzieję, że juz tak zostanie!!!!

Panika nie panikuj :lol: :lol: wszystkie mamy dupy wielkie, a jak karmisz, to zrzucisz :)

11 lata 11 miesiąc temu #615304 przez zolwikmb

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=48626

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #615315 przez Paulina 77

11 lata 11 miesiąc temu #615349 przez mamcia2013
Zółwik Gratulacje, ciężko było no ale warto ;)

Panika ja też mam uraz do swojego ciała :angry: a jak mam iść coś kupić to tragedia jak widzę że spod bluzki brzuch odstaje.

Aksa ja po cc też dalej krwawie.

Paulina myślisz że nawet mała kawa wpływa na zachowanie maluszka?

11 lata 11 miesiąc temu #615355 przez koticz
Mała cały dzień puszcza smrodliwce a kupki zrobić nie może,naszczęście bruszek jej nie boli i nie płacze

Andzia ja zawsze odciągam z obu piersi z prawego około 60ml lewy po tym zapaleniu trochę się zasuszył i z niego tylko ze 30ml

My jutro mamy usg bioderek,trzymcie kciukasy żeby wszystko było dobrze

Paulina jak tam buźka Michała?U Jagody jest znaczna poprawa policzki i brodę ma już prawie czyste teraz jej trochę powychodziło na czole ale nie wygląda to już tak źle jak wcześniej...nie wiem co pomogło bo zaczęłam przemywać przegotowaną wodą,smaruję na zmianę sudocremem i emolientem i całkowicie wyeliminowałam kontakt jej skóry z naszym proszkiem,nikomu jej nie daję na ręce a jeśli już to podkładam pieluszkę tetrową,myślę,że nasz proszek jej szkodził na te pryszcze...najważniejsze że nie ma blizn(synuś mojej koleżanki ma kilka dziobków po trądziku niemowlęcym :( )

Ej dziołszki chyba nie wszystkie się chwaliły dziećmi...powrzucajcie fotki,jak nie chcecie tu to chociaż na fb

http://www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px[img] www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px

11 lata 11 miesiąc temu #615357 przez alebazi1986
dziewczyny czy wy jecie platki kukurydziane na mleku??bo mi polozna mowila zeby lepiej mleka nie spozywac jedynie wyroby mleczne ale samo mleko nie.a ja jadlam juz te platki na mleku i niby malej nic nie bylo ale zastanawiam sie wy pijecie mleko???jak tak to jakie 3,2 2,0?

11 lata 11 miesiąc temu #615358 przez Paulina 77
mamcia2013 napisał:

Paulina myślisz że nawet mała kawa wpływa na zachowanie maluszka?

w moim przypadku tak, tak samo słaba herbata, możesz u siebie wypróbować... ale chodze jak śnięta ryba :laugh:

11 lata 11 miesiąc temu #615368 przez koticz
Mamcia myślę,że u każdego dzidziusia jest inaczej jednemu szkodzi wszystko innemu nic,jeśli Dodo ma problemy z bzrusiem to na próbę odstaw kawkę

Andzia u mnie z dooopą nie jest nawet tak źle ale brzuch to masakra,wchodzę ze wszystkie swoje spodnie sprzed ciąży ale zapinam się tylko w dwie pary :cheer: ale ja jestem naiwna i nadal wierze że szybko wrócę do formy więc nowych spodni nie kupuję,kupiłam 2pary legginsów i narazie tak chodzę...

Natknęłam się na jakieś foru (niestety nie mam na nie namiarów) w każdym razie kobieta zrobiła sobie foto brzucha 2tyg po porodzie i potem miesiąc po kręceniu hula hop i różnica aż biła po oczach!!!I myślę sobie,że zakupię i też sprawdzę na sobie jak to działa...

http://www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px[img] www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px

11 lata 11 miesiąc temu #615372 przez Paulina 77
koticz napisał:

Paulina jak tam buźka Michała?U Jagody jest znaczna poprawa policzki i brodę ma już prawie czyste teraz jej trochę powychodziło na czole ale nie wygląda to już tak źle jak wcześniej...nie wiem co pomogło bo zaczęłam przemywać przegotowaną wodą,smaruję na zmianę sudocremem i emolientem i całkowicie wyeliminowałam kontakt jej skóry z naszym proszkiem,nikomu jej nie daję na ręce a jeśli już to podkładam pieluszkę tetrową,myślę,że nasz proszek jej szkodził na te pryszcze...najważniejsze że nie ma blizn(synuś mojej koleżanki ma kilka dziobków po trądziku niemowlęcym :( )

Ej dziołszki chyba nie wszystkie się chwaliły dziećmi...powrzucajcie fotki,jak nie chcecie tu to chociaż na fb

dużo lepiej, ale z tego zmęczenia tymi dość przerąbanymi tygodniami wiele rzeczy zapominam... np. zapominam częściej mu te buzie przemywać. U niego to takie drobne krostki nie pozostawiające blizn.
Jak bede miała wiecej siły to wygrzebie jakies zdjecie i wrzuce fote. Na razie musze odespać te 6 tygodni i podjeść normalnie. Posprzatać i wyprasować górę szmat :P

11 lata 11 miesiąc temu #615373 przez koticz
alebazi1986 napisał:

dziewczyny czy wy jecie platki kukurydziane na mleku??bo mi polozna mowila zeby lepiej mleka nie spozywac jedynie wyroby mleczne ale samo mleko nie.a ja jadlam juz te platki na mleku i niby malej nic nie bylo ale zastanawiam sie wy pijecie mleko???jak tak to jakie 3,2 2,0?

Babka z poradni laktacyjne u mnie w szitalu powiedziała,że można mleko ale nie więcej niż 2szklanki dzinnie i koniecznie przegotowane,jeśli wypijesz kefir lub jogurt to wtedy mleka mniej...Ja często wcinam płatki na mleku i młodej nic nie jest,piję mleko 2%

11 lata 11 miesiąc temu #615378 przez mamcia2013
Koticz,Paulina ja piję jedną kawę rozpuszczalną ale jak mówicie że może działać na maluszka to spróbuje pić pomimo że mało je mojego cyca.

Koticz a wiesz że od początku myślałam żeby hula hop kupić i krecic? Hehe to jutro pędzę do sklepu i kupię :D

Alebazi niby można ale nie za tłuste to mleko.

11 lata 11 miesiąc temu #615381 przez Paulina 77
Ja w ogóle nie pije mleka i nie jem jego przetworów - tylko ser żółty, bo lekarz pzowolił. Kawe zbożową zabielam bebilonem pepti.

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka