- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie marzec 2013
Mamusie marzec 2013
- kika1985
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Sorki za bledy pisze tel meza
Glowa mi peka chyba dalej mam gora,zke
Moge wziac na oc paracetamol
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- koticz
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Jagódka-nasze największe szczęście
- Otrzymane podziękowania: 1
Usg super nastepne za 4miesiace...masakra bo u nas robia maluchom zaraz po porodzie jeszcze w szpitalu a akurat jak sie Jagoda urodzila to przez 2tyg nie robili bo nie mieli czegos podpisanego

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
depeche nie martw się wszystko będzie ok.Co to jest zamartwica?
Kikulec pewno masz zapalenie...współczuję Ci bardzo,spróbuj przyłożyć liście kapusty białej zimne z lodówki i obtłuc je tłuczkiem żeby soki puściły i wymieniaj co karmienie...
Tak moja mała też ma te 23 a szkoda bo miała by 130303 to super łatwo tym bardziej ,że tam dalej ma jeszcze trzy zera

Mała ma brzydki kaszelek...
http://www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px[img] www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px
- koticz
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Jagódka-nasze największe szczęście
- Otrzymane podziękowania: 1
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
http://www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px[img] www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px
- Lenucha217
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

- AniaCzajka
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Jestem mama:)
ja mam dzis mega dola ze mam tak malo pokarmu od 2 dni nie daje mu mojego same mm
(((((((( wy wszystkie karmicie a ja nie potrafie czy co ze mi sie nie produkuje nowy
szybko sie zrazilam bolacymi piersiami i przez to
nie jesteś sama z tym, ja tez karmię tylko mm, widocznie tak matka natura chciała, nie załamuj się bo tylko będziesz zestresowana i maluszek będzie to odczuwał.
- Lafi
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
Koticz a wiec termometrem to oliwka na termometr i delikatnie ja podrażniaj. pokrec troszeczke, wepchnac tak na poł pazura. ja mam taka rórke z czech,
Lenusia ja tez daje mm, wciskam małej cyca, duzo tam tego nie ma, taki wodnisty, wiem jak sie czujesz, Z Sewerynem tez miałam to samo, a jaki chop z niego wyrósł, dostawiaj małego niech chociarz łyczka zrobi. Moja mała juz cwana jest i wie ze z butli lepiej leci. Jak wchodze z nia do kuchni i zaczynam przygotowywac melczko to juz cisza.
- Lafi
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Agnieszka86
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 25.02.2013 - wydarzył się Mały Cud...

Miałam dzisiaj stresa, bo tej kupki nie było i nie było, aż w końcu udało się może 30 min, temu mała ustękała kupsko. Uffff....
K. jeszcze nie ma, ale taka jestem zła na niego za wczoraj, że masakra. Koticz dziwni Ci mężczyźni... też tak sobie myślę, że jak większa będzie i da się ją czymś zabawić, to bardziej będzie się nią zajmował.
- kika1985
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Dziewczynu mam 37,5 moge wziac ten paeacetamol ?
- andzia_zg
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Andzia
- Otrzymane podziękowania: 14
Jeśli chodzi o pesel to ja też jak tylko go dostałam zauważyłam tą "2" i od razu dzwoniłam do urzędu czy nie ma pomyłki. Pani mi powiedziała, że ta dwójka oznacza drugie stulecie.
Jeśli chodzi o spacery to ja wczoraj byłam na dwugodzinnym spacerku to wieczorem miałam mega zakwasy. Dziś na spacerku byłam tylko godzinkę.
Depeche dobrze, że już jestes w domu i że wszystko się dobrze skończyło. Domyslam się co czułas, bo jak mojemu Wojtkowi spadło tętno i nagle obok mnie było 3 lekarzy i 3 położne i jak ze mną lecieli na sale operacyjną to myślałam, że zwariuję ze stresu o małego. Wiec całe szczęscie że wszystko ok.
kika mi położna mówiła, że jedyny lek jaki można brac karmiąc piersią jest właśnie paracetamol (i leki ktore maja w sobie paracetmol czyli np apap)
Lenucha nie zamartwiaj sie. Zobacz jak wiele osob karmi tylko mm i jakos nie widac żeby dzieciaczki były gorsze czy coś w tym stylu. Dbasz o dziecko, jest zadbane, nakarmione, przewinięte. Czego więcej chciec...
- kika1985
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Dzieki andzia
A twraz ide spac bo padam
- Depeche
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Lena nie zadre,zaj sie tym ze,karmisz m m po to jest Eby dzieciaczki glodne,nie byly,jak mama ma,malo pokarmu
Dziewczynu mam 37,5 moge wziac ten paeacetamol ?
no mozesz , bierz!
- Depeche
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Paulina 77
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
ja mam dzis mega dola ze mam tak malo pokarmu od 2 dni nie daje mu mojego same mm
(((((((( wy wszystkie karmicie a ja nie potrafie czy co ze mi sie nie produkuje nowy
szybko sie zrazilam bolacymi piersiami i przez to
Lenusia najwazniejsze zebys sie nie denerwowała. Podawaj mu piersi obie przy każdym karmieniu. (położna mi mówiła, żeby chociaż podotykał tej drugiej brodawki, nawet jak jest najedzony, żeby dopłynął sygnał do mózgu) Któraś tu obrazowo opisała, żeby zrobić fałdek z brodawki i włożyć małemu głęboko do buzi. Brązowa część cała się powinna schować w buzi. Ja tez miałam okropnie bolące sutki, nawet brałam antybiotyk że to niby zapalenie poporodowe, a przyszła położna i od razu zdiagnozowała, że mały za płytko chwyta brodawke i dlatego tak boli. Dalej mnie boli, ale juz jest lepiej. Po kazdym karmieniu smaruje lanoliną. Mały ma ponad 6 tygodni i cały czas dokarmiam, czasami ok. 100 ml dziennie, czasami - jak dzisiaj 40 ml. I też dużo dokarmiałam od początku, tak jak Ty. Dlatego nie poddawaj się. Nawet 10 ml dziennie będzie ważne dla Dawidka. I pij ziółka laktacyjne i duuuużo wody.
- Depeche
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-