BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2013

11 lata 11 miesiąc temu #616094 przez kika1985
Depwche kochana dobrE ze qszysrko sie dobrze skoncYlo

Sorki za bledy pisze tel meza

Glowa mi peka chyba dalej mam gora,zke

Moge wziac na oc paracetamol

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 11 miesiąc temu #616115 przez koticz
cześć

Usg super nastepne za 4miesiace...masakra bo u nas robia maluchom zaraz po porodzie jeszcze w szpitalu a akurat jak sie Jagoda urodzila to przez 2tyg nie robili bo nie mieli czegos podpisanego :cheer:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

depeche nie martw się wszystko będzie ok.Co to jest zamartwica?

Kikulec pewno masz zapalenie...współczuję Ci bardzo,spróbuj przyłożyć liście kapusty białej zimne z lodówki i obtłuc je tłuczkiem żeby soki puściły i wymieniaj co karmienie...

Tak moja mała też ma te 23 a szkoda bo miała by 130303 to super łatwo tym bardziej ,że tam dalej ma jeszcze trzy zera :cheer: ciekawe czemu dają te 2???

Mała ma brzydki kaszelek...

http://www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px[img] www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #616126 przez koticz

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

http://www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px[img] www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px

11 lata 11 miesiąc temu #616132 przez Lenucha217
ja mam dzis mega dola ze mam tak malo pokarmu od 2 dni nie daje mu mojego same mm :((((((((( wy wszystkie karmicie a ja nie potrafie czy co ze mi sie nie produkuje nowy :( szybko sie zrazilam bolacymi piersiami i przez to

11 lata 11 miesiąc temu #616138 przez AniaCzajka
Lenucha217 napisał:

ja mam dzis mega dola ze mam tak malo pokarmu od 2 dni nie daje mu mojego same mm :((((((((( wy wszystkie karmicie a ja nie potrafie czy co ze mi sie nie produkuje nowy :( szybko sie zrazilam bolacymi piersiami i przez to

nie jesteś sama z tym, ja tez karmię tylko mm, widocznie tak matka natura chciała, nie załamuj się bo tylko będziesz zestresowana i maluszek będzie to odczuwał.

11 lata 11 miesiąc temu #616140 przez Lafi
Depeche o ludzie, dobrze ze tak sie skończyło.

Koticz a wiec termometrem to oliwka na termometr i delikatnie ja podrażniaj. pokrec troszeczke, wepchnac tak na poł pazura. ja mam taka rórke z czech,

Lenusia ja tez daje mm, wciskam małej cyca, duzo tam tego nie ma, taki wodnisty, wiem jak sie czujesz, Z Sewerynem tez miałam to samo, a jaki chop z niego wyrósł, dostawiaj małego niech chociarz łyczka zrobi. Moja mała juz cwana jest i wie ze z butli lepiej leci. Jak wchodze z nia do kuchni i zaczynam przygotowywac melczko to juz cisza.

11 lata 11 miesiąc temu #616143 przez Lafi
Lenusia ale numer w pl tez sa tu masz linka www.medipartners.pl/budowa-i-zastosowanie

11 lata 11 miesiąc temu #616176 przez Agnieszka86
Lenusia ja też TYLKO na mm jestem. Nie mam pokarmu i nic nie poradzę, tak musi być, ważne, że dzieci głodne nie są. Położna, która była u mnie mm karmiła czwórkę swoich dzieci, też nie miała pokarmu. Aha, no i dzięki za odp :kiss:

Miałam dzisiaj stresa, bo tej kupki nie było i nie było, aż w końcu udało się może 30 min, temu mała ustękała kupsko. Uffff....

K. jeszcze nie ma, ale taka jestem zła na niego za wczoraj, że masakra. Koticz dziwni Ci mężczyźni... też tak sobie myślę, że jak większa będzie i da się ją czymś zabawić, to bardziej będzie się nią zajmował.

11 lata 11 miesiąc temu #616184 przez kika1985
Lena nie zadre,zaj sie tym ze,karmisz m m po to jest Eby dzieciaczki glodne,nie byly,jak mama ma,malo pokarmu

Dziewczynu mam 37,5 moge wziac ten paeacetamol ?

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #616190 przez andzia_zg
Cześć.

Jeśli chodzi o pesel to ja też jak tylko go dostałam zauważyłam tą "2" i od razu dzwoniłam do urzędu czy nie ma pomyłki. Pani mi powiedziała, że ta dwójka oznacza drugie stulecie.

Jeśli chodzi o spacery to ja wczoraj byłam na dwugodzinnym spacerku to wieczorem miałam mega zakwasy. Dziś na spacerku byłam tylko godzinkę.

Depeche dobrze, że już jestes w domu i że wszystko się dobrze skończyło. Domyslam się co czułas, bo jak mojemu Wojtkowi spadło tętno i nagle obok mnie było 3 lekarzy i 3 położne i jak ze mną lecieli na sale operacyjną to myślałam, że zwariuję ze stresu o małego. Wiec całe szczęscie że wszystko ok.

kika mi położna mówiła, że jedyny lek jaki można brac karmiąc piersią jest właśnie paracetamol (i leki ktore maja w sobie paracetmol czyli np apap)

Lenucha nie zamartwiaj sie. Zobacz jak wiele osob karmi tylko mm i jakos nie widac żeby dzieciaczki były gorsze czy coś w tym stylu. Dbasz o dziecko, jest zadbane, nakarmione, przewinięte. Czego więcej chciec...

[*] Aniołek 10.2014

11 lata 11 miesiąc temu #616198 przez kika1985
Wzielam druga dzis tablwtke mam nadIeje ze,jutto bedzie lepiej

Dzieki andzia

A twraz ide spac bo padam

11 lata 11 miesiąc temu #616199 przez Depeche
kika1985 napisał:

Lena nie zadre,zaj sie tym ze,karmisz m m po to jest Eby dzieciaczki glodne,nie byly,jak mama ma,malo pokarmu

Dziewczynu mam 37,5 moge wziac ten paeacetamol ?

no mozesz , bierz!

11 lata 11 miesiąc temu #616223 przez Depeche
Bardziej mnie martwi ta wrodzona wada serca... nic na takie przeboje nie wskazywalo. Tak mi szkoda malutkiego.

11 lata 11 miesiąc temu #616305 przez Paulina 77
Lenucha217 napisał:

Lenusia najwazniejsze zebys sie nie denerwowała. Podawaj mu piersi obie przy każdym karmieniu. (położna mi mówiła, żeby chociaż podotykał tej drugiej brodawki, nawet jak jest najedzony, żeby dopłynął sygnał do mózgu) Któraś tu obrazowo opisała, żeby zrobić fałdek z brodawki i włożyć małemu głęboko do buzi. Brązowa część cała się powinna schować w buzi. Ja tez miałam okropnie bolące sutki, nawet brałam antybiotyk że to niby zapalenie poporodowe, a przyszła położna i od razu zdiagnozowała, że mały za płytko chwyta brodawke i dlatego tak boli. Dalej mnie boli, ale juz jest lepiej. Po kazdym karmieniu smaruje lanoliną. Mały ma ponad 6 tygodni i cały czas dokarmiam, czasami ok. 100 ml dziennie, czasami - jak dzisiaj 40 ml. I też dużo dokarmiałam od początku, tak jak Ty. Dlatego nie poddawaj się. Nawet 10 ml dziennie będzie ważne dla Dawidka. I pij ziółka laktacyjne i duuuużo wody.

11 lata 11 miesiąc temu #616311 przez Depeche
Ja tez na noc odpalilam butle, wyssal dwa moje i malo. Moj ma sile ssaca odkurzacza nowej generacji, wyje z bolu jak sie dossa, a na koniec potrzebuje sie chyba dobic duzym strumieniem. Wyszlam ze szpitala z postanowieniem, ze dam rade sama, ale jak on sie co pol godziny budzi i musi cysiac to wole juz mu dac butelke. Az spiewa z radosci w lozeczku.

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka