BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2013

11 lata 7 miesiąc temu #635437 przez Lafi
Doberek.

Czytam, czytam a jak mam odpisac to musze gdzies lecieć:)

Gosia super wieści:)

U nas ze spaniem różnie, mała czasami sama zasnie czasami trzeba ja pobujać, jak ja puczy i chce kupke co sie co chwilke budzi lub jak ja pierdki mecza, teraz zasneła na łóżku.

Ja chce chrzcic 5maja, ale kurcze ceny w lokalach ooo, w sumie mam miejsce gdzie to zrobic, a szkoda kasy.
A mam wstepnei szczepienie na 2maja i nie wiem czy nie przełożyc ze wzgledu na chrzest, bo jakby cos potem.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 7 miesiąc temu #635442 przez Lafi
A kupiłam sobie sukienke na allegro na chrzest, mam nadzieje ze sie w nia wbije:) pas wyszczuplajacy bedzie trza wdziać:) allegro.pl/produkt-polski-wyszczuplajaca...-44-i3166840805.html

11 lata 7 miesiąc temu #635484 przez Panika992
Hej.
U nas noc ok. Nawet nie bylo wiekszych problemow chociaz wczoraj nie byllo kupki.
Zycze nilego dnia.

11 lata 7 miesiąc temu #635485 przez kika1985
hej

u nas nocka spoko, pobudki chyba4 czy 5 ale spko:p wyspaliśmy się , teraz mała znowu zasnęła a ja trochę się ogarnęłam

panika ja używam pampersów nie eksperymentowałam jeszcze z innymi pieluszkami

lafi sukienka super ta czarno zielona mi się podoba

aga ja też lubię na maleńką patrzeć jak śpi obok :P nie prędko się z nią rozstanę

dziś u nas pochmurno ciekawe co ze spacerem

śnił mi się dziś mój tata , chyba muszę odwiedzić grób bo dawno nie byłam, no i zbliza się 4 rocznica śmierci ... :(

co do chrzcin to właśnie tak obstawiałam że koło70-80 zł mogą sobie liczyć, a dzieci taniej prawda?choć u nas będą 2 niemowlaki i 2 dzieci (7 i 6 lat)

11 lata 7 miesiąc temu #635490 przez kika1985
dziś kończymy miesiąc :)

na dzień dobry Laura poslała tacie i mamie uśmieszek :)

11 lata 7 miesiąc temu #635513 przez Panika992
aga aja mam 2 jeszcze. 3-6 kg

11 lata 7 miesiąc temu #635538 przez patrycja85
hej
my też teraz używamy pieluch rossmanowych i jak dla mnie są spoko. Ignas jest chyba jedynym dzieckiem na świecie któremu nie podpasowały oryginalne pampersy-wysypało go:) Aga Zosiak to duża pannica-my dopiero wczoraj kupiliśmy 3 a tak to 2 używamy a przecież Ignaś spory całkiem:)

wczoraj kupiłam w empiku płytę Dąbrowskiej bo była promocja (19,90 zł:)) i przypomniało mi się że kiedyś Vernix pisała że jest na tej płycie piosenka dla jej synka-znaczy dla synka Dąbrowskiej a nie dla Henia:) własnie odsłuchałam i się poryczałam:) więc wklejam linka-zwłaszcza dla mam które mają synków;)

lafi-fajna sukienka;)

to miłego dnia;)

11 lata 7 miesiąc temu #635551 przez ufolka
hej
a mnie mleko zalewa.. wkładki mi się skończyły wczoraj, w sklepie nie było ale dałam na luz. W nocy budzę się cała koszulka na cyckach mokra, prześcieradło z plamą, noż qrde. Teraz przecięłam wkładki i przykleiłam ale to nie daje rezultatu dobrego i chodzę i się wkurzam ;/

Koticz babcia, czyli kobieta starej daty, pyta bo się martwi o was pewnie :) a mogę zapytać czemu nie chcecie kościelnego?
Lenucha fajne włosy :)
Depeche Ty też miałaś ściąć i pomalować na rudo zdaje się?
Unbreakable jak mała ma niewielki katarek to na spacerki jak najbardziej, lepiej jej się będzie oddychało nawet :)
Lafi trochę ryzykujecie z chrztem, może nic się nie będzie działo po szczepieniu, dobrze że nie odwrotnie :) sukienka fajna :) ja na razie czekam, może uda mi się jeszcze trochę zrzucić :blink:
Ania, Depeche, Lusiaczek zdrówka :)

ja nie mam kiedy ćwiczyć wieczorem, bo zawsze padam na ryj, teraz sezon ogródkowy i ciągle coś sieję, sadzę, przesadzam, wykopuję itd muszę chyba w dzień jakoś się zorganizować, uspać Amelkę a potem Oliwkę w bujaczek i za Chodakowską się brać. To chyba wyjście dla mnie. A jak z waszymi ćwiczeniami?? idę budyń gotować

11 lata 7 miesiąc temu #635561 przez Depeche
Hej
My dalej zasmarkani. Maly moze ciut lepiej, ale dalej sapie i sciagam z noska. Mnie od wczoraj juz gardlo nie boli, tylko tak strasznie drapie, chyba bol byl lepszy. Az mnie w nocy przyduszalo. Wlaczylam nawilzacz, g. pomogl, dopiero sie miodu najadlam i chwile mam spokoju.
A na dworze tak pieknie, a my tu uziemieni :-(.
Dzis w nocy chyba bede sama z malym w domu, bo m. jak ptzywozi Laure odbabci to ta pada w aucie i spi, trzy dni juz jej nie mylismy. No i dzis chyba pojedzie z nia tam spac, bo pipa pipa oczywiscie sama tam na noc nie zostanie. Troche sie boje, tak to go ganiam w nocy po butle, czy zeby pieluche zmienil.

11 lata 7 miesiąc temu #635567 przez Depeche
Panika992 napisał:

koticz mam podobnie jak Ty, jak mi ktos zapodaje "swietne rady" to zrobie na opak. O tak.
A ci do slubu, to Wasza sprawa. Gdyby nie moj K, ja bym bez slubu w ogile byla, ale ze jemu zalezalo, to tak byli. Mi to wsio ryba. To tylko papier.

Dzien przepiekny, mlody caly dzien na dworzu spal, teraz po kompieli idzie lulu. Po szczepieniu tez na chwile obecna jest ok. Auto sprzedajemy i teraz calymi dniami go pucujemy, wiec mlody z nami sie wietrzy.
?
Nikt pampkow nie chce

ja moge odkupic, byelby pampers i co najmniej r. 2.Jak nie masz co z nimi zrbic.

11 lata 7 miesiąc temu #635572 przez 25malinka
hej dziewczyny!!!

My wczoraj byłyśmy na szczepieniu,mała płakała jak nie wiem,potem cały dzień była marudna i nie chciala spac,wieczorem zmierzyłam jej temp to miala podwyższoną wiec dalam jej czopka,jakos zasneła i noc w miarę spokojna,wstala po 7 zjadła i teraz spi sobie w bujaczaku.

Cały czas jest problemz tym uczuleniem,z badania na mleko wyszło ze niby alergi nie ma,ale pediatra kazala nie dawac Nan'a ale Bebilon pepti albo Nutramigen(alergolog wypisala mi na recepte),dawalismy pare dni wczesniej ten bebilon pepti ale mala brzuszek bolal wiec teraz zdecydowalam sie na ten nutramigen,jest bardzo nie dobry ale ponoc ma jej pomoc,no zobaczymy!

A wogóle mala waży juz 4600!!

Aga nie powiem Ci dikładnie ile Natalia wypija herbatki przez cały dzien,ale czasem bardzo duzo,

11 lata 7 miesiąc temu #635581 przez Depeche
Ufolka, mialam, mialam, ale nie mam jak isc do fryzjera... NO COMMENT

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #635597 przez ufolka
Depeche biedni jesteście, ja już się zastanawiam jak to będzie jak Ami pójdzie do przedszkola ;/ i ja już się miesiąc do fryzjera umawiam ! a Ty byłaś z małym u lekarza?

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Malinka ładna waga :) my dziś na szczepienie :) a jaki program wybrałaś?

11 lata 7 miesiąc temu #635610 przez kika1985
ufolka ja tez nie cwicze bo tez wieczorem padam a w ciagu dnia nie ma kiedy, moze jak bardziej sie ogarne zaczne B)

11 lata 7 miesiąc temu #635618 przez Gosia27
Pati a Ty chyba jak dobrze pamiętam 30.04 wybierasz się na koncert!!! Ale Ci zazdroszczę, aczkolwiek 30.04 to nasza pierwsza rocznica ślubu i R przyjedzie.

A u nas na razie b/z. Wczoraj mieli usuwac małej wkłucia centralne, bo wyniki z krwi dobre. Ale panna już się wnerwia, spać już nie za bardzo chce. A potrafiła przesypiać 20h/24

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka