BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2013

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #453932 przez andzia_zg
katarzyna gratuluję synka :-) :lol: Faktycznie rośnie nam drużyna piłkarska :lol:

gosia27 fajnie,że czujesz ruchy i że maluszek rośnie. No i najwżniejsze, że serduszko bije. Ciekawe kiedy ujawni co ma między nóżkami...

xxElaElaEeexx ale fajowe misie znalazłaś :-)

Ja właśnie wróciłam z zakupów i kupiłam przy okazji sobie i mężowi po kremówce :-)

[*] Aniołek 10.2014

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 2 miesiąc temu #453942 przez Depeche
A mnie szlag trafia, jak ogladam te dyskusje na temat zaostrzenia ustawy antyaborcyjnej. Najbardziej zainteresowani to ksieza, stare panny /kawalerzy i emocjonalni frustraci.

12 lata 2 miesiąc temu #453948 przez andzia_zg
Zawsze jest tak,że najwięcej do powiedzenia mają osoby, których to w ogóle nie dotyczy i nie mają o czyms zielonego pojęcia.

A tak jak już wszedł temat ustaw to ciekawe czy po tym expose Tuska wprowadzą ten roczny macierzyński. Ja bym wolała być rok z maluszkiem. Jak pomyslę, że dziecko zaczyna dopiero jeść inne posiłki niż mleko po skonczonym 4 miesiącu to jest tylko miesiąc by zacząć wprowadzać maleństwu nowe posiłki a potem już trzeba wracac do pracy i jeszcze zostawiac obcej kobiecie tak małe dziecko (babcia pracuje)

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 2 miesiąc temu #453951 przez Gosia27
Andzia_zg to macierzyńskie chcą wprowadzić od 1 lipca 2013...my będziemy rodziły wcześniej, a z tego co wiem to prawo nie działa wstecz...więc nie wiem czy my się załapiemy...

12 lata 2 miesiąc temu #453965 przez andzia_zg
Ale może chociaż daliby mozliwość przedłużenia sobie urlopu macierzyńskiego do tego roku. w koncu w lipcu będziemy jeszcze na macierzyńskim. Przecież przez te kolejne 6 miesiecy można proporcjonalnie obnizyć zarobki.

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 2 miesiąc temu #453987 przez patrycja85
katarzyna-gratulacje!
same chłopaki:) jak tak dalej pójdzie to stworzymy dwie drużyny i będa mogli grać przeciwko sobie o względy dziewczynek:)

co do macierzyńskiego to zgadzam się z andzią że jeśli wprowadzą to dla nas powinny być jakieś przepisy przejściowe bo jeszcze w lipcu będziemy na macierzyńskim. zawsze tak robią.

ja na wizycie dostałam receptę na żelazo:) i powiedziała że nie muszę tak długo czekać na kolejne usg i żebym poszła za tydzień albo dwa:) po wizycie byliśmy w smyku i nabyliśmy pierwsze ubranko-body z długim rękawem z czapeczką do kompletu:) drobiazg a cieszy:)

miłego wieczoru

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #453989 przez xxElaElaEeexx
Gosia27 To super ,że już czujesz ruchy :) To wspaniałe uczucie

A mi na kolację mój mężczyzna zrobił naleśniki z dżemem i tak się najadłam ,że się ruszać nie mogę :laugh: A dzidzi chyba też smakowało ,bo strasznie skacze w brzuszku :laugh:

12 lata 2 miesiąc temu #454016 przez katarzyna1702
Dzięki dziewczyny ;) Wspaniałe uczucie wiedzieć kto tam sobie w moim brzuszku buszuję teraz myślimy intensywnie nad imieniem Wiktorek dominuję ale.. szukamy dalej ;) Patrycja ja mam wyniki na granicy i narazie żelaza nie muszę brać sama się pod kuruje warzywkami. Co lekarz to opinia opowiadałam swojemu o tym że dużo spaceruje i że ćwiczę na piłce to się za głowę złapał mówi co za mania z tymi spacerami i nie zalecał aż tak długich. Nie wiem o co mu chodziło i się zdziwił i co pani na tej piłce robi no brzuszków nie ćwiczę ale brykam;) to też kazał z umiarem. Dziwne ruch to zdrowie ;) w ciągu miesiąca przybyło 2kg nie dużo jak na moja postawę i tendencję do tycia. od początku łącznie 6kg oby drugie tyle i pasuje.
A i te ruchy dziecka dziś np nie czuję bo Mały jest odkręcony pleckami i uderza do środka. Już się nie będę tym niepokoić. Dostałam nr telefonów do położnych muszę wybrać i będę uczestniczyć w zajęciach niby to nie szkoła rodzenia ale bardzo przydatne podobno.

12 lata 2 miesiąc temu #454018 przez Depeche
andzia_zg napisał:

Zawsze jest tak,że najwięcej do powiedzenia mają osoby, których to w ogóle nie dotyczy i nie mają o czyms zielonego pojęcia.

A tak jak już wszedł temat ustaw to ciekawe czy po tym expose Tuska wprowadzą ten roczny macierzyński. Ja bym wolała być rok z maluszkiem. Jak pomyslę, że dziecko zaczyna dopiero jeść inne posiłki niż mleko po skonczonym 4 miesiącu to jest tylko miesiąc by zacząć wprowadzać maleństwu nowe posiłki a potem już trzeba wracac do pracy i jeszcze zostawiac obcej kobiecie tak małe dziecko (babcia pracuje)

Oj, ja jakos w to nie wierze, raczej jest to dzialanie pod tzw. publike. Mamy kryzys, w budzetowkach szukaja oszczednosci gdzie sie da, a tu taka rozdajnosc. Troche zyje na tym swiecie i nie wydaje mi sie. Byloby to najlepszy rozwiazanie, ja bylam z dzieckiem dopoki nie skonczylo roku, ale pol roku bylam na bezplatnym wychowawczym. Teraz niestety chyba juz sobie na to nie pozwole, bo nie mam tym razem oszczednosci na ten czas, a dziecko jak wiemy kosztuje. Rozwazam bardzo powaznie zlobek, gdyz ja osobiscie nie jestem zwolenniczka babc, pewnie dlatego, ze moja mama pozwala wnukom na wszystko. Naobiecuja nam dziewczyn gruszek na wierzbie, a i tak sie nic nie zmieni. Takie mamy opiekuncze panstwo, nie to co Niemcy czy GB.

12 lata 2 miesiąc temu #454028 przez xxElaElaEeexx
katarzyna My też chcemy mieć Wiktora albo Maję już zdecydowane w 100% :laugh:
Tylko jeszcze nie znamy płci dziecka :(

Ja ani pół kilo nie przytyłam ,ale w sumie się cieszę ,bo zawsze ciąże wyobrażałam sobie ,że będę 200kilowym wielorybem ,który z ledwością się rusza i nie mieści się w drzwiach. :laugh: Ale to chyba była moja chora obsesja .Zresztą jeszcze nie wiadomo ile przytyje ;)

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #454076 przez lenusia7
Ela ja rowniez jeszcze nie wiem kto zamieszkuje w brzuniu :(( Musze czekac do nastepnej srody echhhhh Ja w tym miesiacu 1 kg ale w poprzednim przyszalalam i skoczylam 4 gin mowi ze to od tarczycy ale swoje wiem ze knopersow sobie nie zalowalam :D Ogolnie od poczatku 7 kg do przodu teraz rowne 60 a 6 z przodu to juz nie jest ciekawie hehe a tam zleci sie momentalnie przy dzidzi
Załączniki:

12 lata 2 miesiąc temu #454089 przez xxElaElaEeexx
lenusia7 A jakie masz przeczucia co do płci ?Ja obstawiam chłopczyka :)
Przepięknie wyglądasz :) I jaki masz duży kochany brzuszek :kiss:

12 lata 2 miesiąc temu #454094 przez lenusia7
Ja mysle ze moja upragniona dziewczynka choc wszyscy na okolo mowia że chlopak

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #454121 przez AniaCzajka
a co do masy solnej to ja robię takie rzeczy z masy solnej:)
Załączniki:

12 lata 2 miesiąc temu #454132 przez AniaCzajka
parki
Załączniki:

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka