- Otrzymane podziękowania: 14
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie marzec 2013
Mamusie marzec 2013
- andzia_zg
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Andzia
gosia27 fajnie,że czujesz ruchy i że maluszek rośnie. No i najwżniejsze, że serduszko bije. Ciekawe kiedy ujawni co ma między nóżkami...
xxElaElaEeexx ale fajowe misie znalazłaś
Ja właśnie wróciłam z zakupów i kupiłam przy okazji sobie i mężowi po kremówce
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Depeche
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 0
- andzia_zg
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Andzia
A tak jak już wszedł temat ustaw to ciekawe czy po tym expose Tuska wprowadzą ten roczny macierzyński. Ja bym wolała być rok z maluszkiem. Jak pomyslę, że dziecko zaczyna dopiero jeść inne posiłki niż mleko po skonczonym 4 miesiącu to jest tylko miesiąc by zacząć wprowadzać maleństwu nowe posiłki a potem już trzeba wracac do pracy i jeszcze zostawiac obcej kobiecie tak małe dziecko (babcia pracuje)
- Gosia27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 3 Zosia-14.03.13
- Otrzymane podziękowania: 3
- andzia_zg
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Andzia
- patrycja85
- Wylogowany
- rozmowna
same chłopaki:) jak tak dalej pójdzie to stworzymy dwie drużyny i będa mogli grać przeciwko sobie o względy dziewczynek:)
co do macierzyńskiego to zgadzam się z andzią że jeśli wprowadzą to dla nas powinny być jakieś przepisy przejściowe bo jeszcze w lipcu będziemy na macierzyńskim. zawsze tak robią.
ja na wizycie dostałam receptę na żelazo:) i powiedziała że nie muszę tak długo czekać na kolejne usg i żebym poszła za tydzień albo dwa:) po wizycie byliśmy w smyku i nabyliśmy pierwsze ubranko-body z długim rękawem z czapeczką do kompletu:) drobiazg a cieszy:)
miłego wieczoru
- xxElaElaEeexx
- Wylogowany
- gadatliwa
A mi na kolację mój mężczyzna zrobił naleśniki z dżemem i tak się najadłam ,że się ruszać nie mogę A dzidzi chyba też smakowało ,bo strasznie skacze w brzuszku
- katarzyna1702
- Wylogowany
- budujemy zdania
A i te ruchy dziecka dziś np nie czuję bo Mały jest odkręcony pleckami i uderza do środka. Już się nie będę tym niepokoić. Dostałam nr telefonów do położnych muszę wybrać i będę uczestniczyć w zajęciach niby to nie szkoła rodzenia ale bardzo przydatne podobno.
- Depeche
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Zawsze jest tak,że najwięcej do powiedzenia mają osoby, których to w ogóle nie dotyczy i nie mają o czyms zielonego pojęcia.
A tak jak już wszedł temat ustaw to ciekawe czy po tym expose Tuska wprowadzą ten roczny macierzyński. Ja bym wolała być rok z maluszkiem. Jak pomyslę, że dziecko zaczyna dopiero jeść inne posiłki niż mleko po skonczonym 4 miesiącu to jest tylko miesiąc by zacząć wprowadzać maleństwu nowe posiłki a potem już trzeba wracac do pracy i jeszcze zostawiac obcej kobiecie tak małe dziecko (babcia pracuje)
Oj, ja jakos w to nie wierze, raczej jest to dzialanie pod tzw. publike. Mamy kryzys, w budzetowkach szukaja oszczednosci gdzie sie da, a tu taka rozdajnosc. Troche zyje na tym swiecie i nie wydaje mi sie. Byloby to najlepszy rozwiazanie, ja bylam z dzieckiem dopoki nie skonczylo roku, ale pol roku bylam na bezplatnym wychowawczym. Teraz niestety chyba juz sobie na to nie pozwole, bo nie mam tym razem oszczednosci na ten czas, a dziecko jak wiemy kosztuje. Rozwazam bardzo powaznie zlobek, gdyz ja osobiscie nie jestem zwolenniczka babc, pewnie dlatego, ze moja mama pozwala wnukom na wszystko. Naobiecuja nam dziewczyn gruszek na wierzbie, a i tak sie nic nie zmieni. Takie mamy opiekuncze panstwo, nie to co Niemcy czy GB.
- xxElaElaEeexx
- Wylogowany
- gadatliwa
Tylko jeszcze nie znamy płci dziecka
Ja ani pół kilo nie przytyłam ,ale w sumie się cieszę ,bo zawsze ciąże wyobrażałam sobie ,że będę 200kilowym wielorybem ,który z ledwością się rusza i nie mieści się w drzwiach. Ale to chyba była moja chora obsesja .Zresztą jeszcze nie wiadomo ile przytyje
- lenusia7
- Gość
- xxElaElaEeexx
- Wylogowany
- gadatliwa
Przepięknie wyglądasz I jaki masz duży kochany brzuszek
- lenusia7
- Gość
- AniaCzajka
- Wylogowany
- rozmowna
- Jestem mama:)
- AniaCzajka
- Wylogowany
- rozmowna
- Jestem mama:)