BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2013

12 lata 2 miesiąc temu #466575 przez andzia_zg
Dzieki za info. Bo wlasnie nie wiedzialam jak to jest. Czyli jak Wojtus sie urodzi mąż doniesie do mnie do kadr akt urodzenia i wszystko git :-) Myslalam,że musze pisac jakies podania czy coś.

[*] Aniołek 10.2014

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 2 miesiąc temu #466577 przez aksa
no to niezle, i teraz czy ten dodatkowy 4 tygodniowy będzie uznawany na tyle że załapiemy się ??bo mi się kończy 4 sierpnia, jakby dodaać te 4 tyg to się załapię a jak nie albo urodzę trochę wcześniej to mi przejdzie koło nosa masakra

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=53612 [/url]
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=43127 [/url]

12 lata 2 miesiąc temu #466578 przez AniaCzajka
A ja jako bezrobotna urlop będę miała długi pewnie bo kto zatrudni młodą mamę;( bo na prezent ślubny dostałam wymówienie niby redukcja etatów a potem dowiedziałam się że szef podsłuchał, że po ślubie chce starać się o dziecko.

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #466580 przez andzia_zg
aksa napisał:

no to niezle, i teraz czy ten dodatkowy 4 tygodniowy będzie uznawany na tyle że załapiemy się ??bo mi się kończy 4 sierpnia, jakby dodaać te 4 tyg to się załapię a jak nie albo urodzę trochę wcześniej to mi przejdzie koło nosa masakra

No to ja mam gorzej ,bo mi te 20 tygodni kończy sie 27lipca... do tego dodac 4 tygodnie to jest 27 sierpnia wiec jest,że tak powiem dupa :dry:
a jak urodze tak jak wychodzi mi z usg 27 lutego to już całkiem ciemna dupa :dry:

AniaCzajka faktycznie możesz miec problem z dostaniem pracy. ale z drugiej strony pracujac musialabys np wziac niańkę, a tak to chociaz nie wydajesz na niańke. Masz co prawda mniej pieniędzy ale za to masz calkowity wplyw na wychowanie dziecka. Wiec trzeba w tym widziec jakiegos plusa.A np po roku jak synus podrosnie to mysle,że nie bedzie az tak strasznie ciezko z praca bo w koncu masz juz dziecko wiec moze nie bedzie tak źle. Starajmy sie widziec w tym jakieś plusy :-) Ja wierzę, że wszystko bedzie dobrze :-)

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 2 miesiąc temu #466581 przez aksa
Ania ale cham z Twojego szefa!!co za ludzie..brak słow po prostu..

12 lata 2 miesiąc temu #466583 przez Depeche
Ja tez bede szukac, bo chce zmienic.

12 lata 2 miesiąc temu #466586 przez Depeche
Niestety takie sa czasy, ze w tv kampania mam wraca do pracy,a w zyciu totalna dyskrymincja.
Ja jak w trakcie macirzynskiego szukalam pracy, bo chcialam zmienic, to wszyscy rekrutujacy byli zachwyceni do momentu kiedy powiedzialam, ze mam dziecko. W koncu zmienilam prace, ale do dziecka sie na rozmowie nie przyznalam i oczywiscie bylam w 100% dyspozycyjna.
Korporacje!

12 lata 2 miesiąc temu #466588 przez Agnieszka86
Trochę rozjaśniłyście mi tą sytuację. Ja nie mam szans w takim razie, zresztą nie wiem jak będzie z dalszą pracą, bo umowa kończy mi się 1 kwietnia i nie wiem czy będę miała przedłużoną. Chociaż i tak chciałabym poszuka czegoś innego...

12 lata 2 miesiąc temu #466589 przez aksa
andzia ale beznadzieja;/ zawsze bedzie ktoś pokrzywdzony, bo czym się rózni mama marcowa od sierpniowej, tak samo skladki sie płaci ehh, niefajnie

12 lata 2 miesiąc temu #466590 przez andzia_zg
Wierzmy, że będzie dobrze :-) Musi byc dobrze :-)

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 2 miesiąc temu #466595 przez mamcia2013
hej Kobietki :)

Andzia to będziesz miała luzaka z armatką :) a kilogramy zlecą jak za Wojtusiem zaczniesz biegać :D

Depeche ale super, parka w domku :)

Gosia teść się udał :lol: brzuszek nie rośnie to chociaż mleczarnia będzie :D u mnie na odwrót, brzuch rośnie a cyce w miejscu.

A ja to nie wiem jak to z tym macierzyńskim. I tak po macierzyńskim nie wracam do pracy...

12 lata 2 miesiąc temu #466596 przez Depeche
Agnieszka86 napisał:

Trochę rozjaśniłyście mi tą sytuację. Ja nie mam szans w takim razie, zresztą nie wiem jak będzie z dalszą pracą, bo umowa kończy mi się 1 kwietnia i nie wiem czy będę miała przedłużoną. Chociaż i tak chciałabym poszuka czegoś innego...

Jezeli nie jest to umowa na zastepstwo, to masz ja przedluzona do dnia porodu, a potem placi Ci zasilek Zus, wiec chyba w Zusie tez mozna zlozyc o ten dodatkowy.

12 lata 2 miesiąc temu #466598 przez Beata 26
Ania Czajka - nie jesteś sama, ja też będę bez pracy i wiem doskonale, że będę miała szanse minimalne z małym dzieciątkiem.. są plusy i minusy tej sytuacji. musimy sprostać temu czoła, kto wie, może jak się maluchy porodzą, to wcale nie będziemy chciały iść szybko do pracy jak się nam teraz wydaje.

12 lata 2 miesiąc temu #466600 przez mamcia2013
a tak w ogóle to wczoraj po zakupach złapał mnie mega dół, od godziny 20 zaczęłam ryczeć i tak ryczałam dopóki nie zasnęłam... Ehh nawet Tomkowi nie umiałam powiedzieć o co mi chodzi. Wszystko mnie przytłaczało wczoraj. A dzisiaj za karę od tego płaczu wyglądam jak żaba! aż siara z domu wyjść..

12 lata 2 miesiąc temu #466606 przez Beata 26
nowy wpis na blogu jeśli ktoś lubi czytac

ourlittlelove-gdziemagiasiezaczyna.blogs...oments.html?spref=fb

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka