BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2013

12 lata 2 miesiąc temu #466607 przez Beata 26
mamcia2013 napisał:

a tak w ogóle to wczoraj po zakupach złapał mnie mega dół, od godziny 20 zaczęłam ryczeć i tak ryczałam dopóki nie zasnęłam... Ehh nawet Tomkowi nie umiałam powiedzieć o co mi chodzi. Wszystko mnie przytłaczało wczoraj. A dzisiaj za karę od tego płaczu wyglądam jak żaba! aż siara z domu wyjść..

hormony szaleja.. dobry makijaz i smaczne sniadanko/lunch wszystko naprawia :* chmurka cieplych mysli

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #466608 przez patrycja85
polityka i prawo-moje ulubione dziedziny:)))
po pierwsze te dodatkowe 4 tyg to nadal macierzynski więc się liczą:)
po drugie jeśli to wejdzie to obstawiam że wcześniej niż od 1 września. najpierw miało być że od 1 lipca a wczoraj że od września. śledzę politykę i wiem że oni zawsze mówią że wejdzie póżniej żeby potem jak wejdzie wcześniej to zrobić wyborcom miłą niespodziankę. ja mam termin na 9 marca i jak urodzę w terminie to mi zabraknie trochę:) dlatego lepiej dla tuska (a jestem jego wierną fanką;) żeby weszło wcześniej.
po trzecie - Agnieszka-umowa terminowa jest automatycznie przedłużona do końca macierzyńskiego o ile dobrze pamiętam-jak chcesz mogę sprawdzić.

pozostaje nam trzymać kciuki żeby to jednak weszło od lipca:)
i koniecznie namówcie facetów na korzystanie z tego 2tygodniowego ojcowskiego!!! wczoraj mówili że tylko 10% z tego korzysta:)

12 lata 2 miesiąc temu #466610 przez aksa
mamcia hormony Cię przyatakowały !! bidulo mam nadzieje,że nastrój już lepszy??

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=53612 [/url]
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=43127 [/url]

12 lata 2 miesiąc temu #466612 przez AniaCzajka
Wiecie też tak myślę, że musiałabym wydać pieniądze na nianię bo moja mama pracuje zawodowo a teściowej nigdy nie oddam Franka pod opiekę;/ bo to osoba,której nigdy nie obdarzę zaufaniem. Może jak Franuś podrośnie to coś znajdę a jak nie to może otworzę coś swojego, się zobaczy jak to będzie.

12 lata 2 miesiąc temu #466616 przez aksa
patrycja nasz forumowy prawnik! ojj z Tobą to my nie zginiemy!! :lol: :lol:
to mi poprawiłaś humor,bo ja bym chciała pobyć z maluszkiem dłużej, te 20tyg to tak masakrycznie krótko mi się wydaje...

12 lata 2 miesiąc temu #466617 przez Agnieszka86
Umowy mi nie przedłużają bo jest do 1 kwietnia, a ja mam termin na 1 marca, więc chociaż tyle,że macierzyński mi przysługiwał będzie:) Chodzi o to, że nie wiem czy będę miała gdzie wracać po urlopie, bo umowa wygaśnie w kwietniu.

12 lata 2 miesiąc temu #466621 przez patrycja85
Agnieszka-chodziło mi o to że skutki umowy są przedłużone do końca macierzyńskiego ale racja-sama umowa wygasa...

12 lata 2 miesiąc temu #466625 przez mamcia2013
Becia,Aksa humor troszkę lepszy. i nawet zupę robię ;) Na pewno całkiem lepiej się poczuję jak pojadę do rodziców i zobaczę co dziadziuś Dorianka (mój Tata) kupił dla niego :) od znajomej kupił jakieś ciuszki, kocyk, nosidełko to co się na brzuch zakłada zamiast chusty :) pierwszy wnuk dziadzi to szaleje :D

12 lata 2 miesiąc temu #466630 przez aksa
mamcia ojej to faktycznie dziadziuś szaleje!super!:)
moi rodzice powiedzieli,że chcą kupić wózek:) to ich pierwszy wnuczek:) i debiut w roli dziadków hehe

12 lata 2 miesiąc temu #466636 przez Depeche
Wiecie co, roznie jest z tymi powrotami do pracy i niankami, ja np. nigdy nie wpuscilabym obcej baby do domu i nie powierzylabym dziecka. Wybralam zlobek, a tu teraz takie jaja wychodza. Siedzialam w sumie z mala rok i trzy miesiace, poszla do zlobka, ja znalazlam now prace i pojechalam na szkolenie dwa tyg, poza miejsce zamieszkania. Nawet nie pytajcie, ktora z nas obu gorzej to pzezyla. Prawda jest taka, ze rzucilam te robote po 2 miesiacach, bo mialam za malo czasu dla dziecka i w ogole o samo traktowanie nie tyle mnie, co innch przez szefostwo. Mysle jednak, ze cierpialam , ze dzieco nie widzi matki. Znalazlam prace w budzetowce, malo platna, ale o 15 odbieralam dziecko ze zlobka ( w koncu sie dostalo do panstwowego, bo tak to 700 zl za prytwane ). Tu tez sie nie moglam odnalezc, bo w zyciu takich nierobow nie widzialam ( nie mowie o wszystkicj), ale ze wczesniej zajmowalam sie zarzadzeniem to od razu mialam przed oczami jak moznaby poprawic wydajnosc naszych urzedasow, chociazby przez zwolnienie 30% i pogonienie reszty do roboty. No zaszlam wte ciazy, ale jednak chce wrocic do korporacji, chociazby dlatego,ze tam czuje , ze pracuje, moja praca przynosi efekty to i zarobie. Do dzieci sie na pewno nie przyznam na zadnej rozmowie, wiem juz z doswiadczenia, ze nie warto.

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #466645 przez patrycja85
depeche-masz rację. ja też bym się bała niani. nie wiem jak to będzie. u mnie jest o tyle dobrze że ja mam wolny zawód więc mogę równie dobrze pracować na stosunek pracy jak i na własną działalność. u mnie teraz wiele zależy od tego czy dam rade podejść do tego egzaminu w marcu o którym wam pisałam:) oj ale będzie co ma być. najważniejsze żeby dzieciaki nam się zdrowe urodziły i grzeczne:))))

KINDER BUENO:)))))))))))))

12 lata 2 miesiąc temu #466647 przez sylwka727
Gosia aż mi się miło zrobiło jak przeczytałam jaką mężuś ci niespodziankę zrobił mój do takich nie należy :dry:

Kika nom młoda młoda i dzięki temu mam z nią i jej siostrą bliźniaczką bardzo dobry kontakt moge im o wszystkim powiedzieć i poradzić się :)

kika1985 napisał:

andzia_zg napisał:

Depeche napisał:

u mnie tez 8 na plusie od poczatku

O to witaj w klubie 8+ :-) :P

hehe fajny klub :)

Andzia Wojtuś po tacie chyba tą armatkę odziedziczył co? :P

Hehe jednak temat penisów się pojawił bo propozycja już dawno była :lol: czyżby dziś znów dzień świra :lol: ?

Co do urlopu to ja się nie załapię bo jestem bezrobotna ale na Krus-ie i dosteję macierzyńskiego ponad 3000 i wolnego mam do woli w potem chciałabym coś swojego otworzyć tylko przy dziecku tyle wydatków i nie wiem czy uda sie odłożyć coś...

Mamcia chyba taki dzień wczoraj był bo ja wieczorem też leżałam i ryczałam bo mi się przypomniało jak siedzieliśmy godzinami przy inkubatorze Adrianka i że teraz miałby on i Mateuszek prawie rok i mi się tak smutno zrobiło :(

24.12.2011-26.12.2011Mateuszek
24.12.2011-30.01.2012Adrianek
Moje Aniołki[*]

12 lata 2 miesiąc temu #466651 przez sylwka727
Patrycja tylko nie kinder bueno :( bo ostatio mogłabym za nie zabić :lol: a już mi się skończyły :dry:

24.12.2011-26.12.2011Mateuszek
24.12.2011-30.01.2012Adrianek
Moje Aniołki[*]

12 lata 2 miesiąc temu #466663 przez Depeche
to forum uzaleznia - nic nie moge w domu zrobic

12 lata 2 miesiąc temu #466668 przez lenusia7
Witam kobietki . ja wczoraj bylam wykonczona. czesto zdarza mi sie ze jest mi slabo stojac w kolejce czy jadac miejskim ale tak jak wczoraj nigdy nie mialam. pol autobusu w moich rzygowinach na przystanku stracilam przytomnosc pomogli mi jacys lysi chlopcy w dresach :D widac i tacy maja serce . zamowilam taxowke i wrocilam do domu. spalam caly dzien a dzis juz w miae dobrze . Co do imienia to oczywiscie zastanawialam sie czy pasuje zeby mal po swoim ojcu itd ale doszlam do wniosku ze tak i nie slucham nikogo kto mi buczy nad uchem ze zle robie

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka