BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2013

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #468587 przez koticz
Ja miałam tak,że pobrali mi krew potem wypiłam glukozę i po 2godzinach znów pobierali mi krew
Aaa i od ostatniej wizyty 17.10 przytyłam 4kg to teraz w stosunku tego co był przed ciążą jestem 0,5kg na plusie i w ciągu 10tyg.7,5kg nieźle :)
Ciężko mi będzie ze słodkiego zrezygnować....Zaraz zjem ostatniego pączka i potem koniec,muszę się pozbyć moich zapasów batoników a zakupić jakieś warzywka do przegryzania,bo bananów i winogron nie mogę wcale,a np.jabłka tylko do południa żeby organizm zdążył spalić :dry:

Czyli jak was czytam to tyję normalnie jak wszystkie,tyle tylko,że na początku ciąży sporo schudłam przez te wymioty ciągłe...

Umbreakable myślę,że jak stanowczo zabronisz kotkowi wchodzić do łóżeczka i kilka razy go wypłoszysz to się nauczy,że się nie wchodzi i nie będzie tego robił.Ja myślę,że Jagódka będzie lubiła spać z naszymi kotkami,podobno dzieci w wieku płodowym przyzwyczajają się do dźwięków z zewnątrz a "moi chłopcy" często mruczą do brzuszka.Potem będą mruczeć Jej do uszka :kiss:

http://www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px[img] www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 2 miesiąc temu #468606 przez lenusia7
mi kazano zrobic badanie krwi a na drugi dzien wypic glukoze i po 2 h jechac na badanie . Tak ja juz 11.5 na plusie moze tak nie widac bo wczesniej bylo ze mnie pioro ale wstawie zdjecie dla porownanie i roznica jest kolosalna . lapy jak u pudziana a ryjek jak buldog 3 brody .

Przed
Załączniki:

12 lata 2 miesiąc temu #468608 przez lenusia7
i 11.5 wiecej
Załączniki:

12 lata 2 miesiąc temu #468612 przez koticz
Lena sorki ale uważam,że teraz wyglądasz lepiej!!!Wcześniej byłaś chudzielec :laugh:

http://www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px[img] www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px

12 lata 2 miesiąc temu #468613 przez andzia_zg
lenusia ślicznie wyglądasz :-) Wtedy to naprawdę byłaś chudzielec :blink:

W sumie to tak jak ja. Do tej pory jak oglądam zdjęcia ślubne to się dziwie jak moglam byc tak chuda a jadlam normalnie. Byłam jak szkielet, same kości :P teraz dopiero wygladam normalnie :P

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 2 miesiąc temu #468624 przez Lafi
koticz super ze wszystko ok, mój seweryn tez zawsze spał na usg lekarz go okreslił nianem spiący książe.
lenusia ciąża ci służy, teraz wyglądasz przecudnie!!!!

12 lata 2 miesiąc temu #468628 przez aksa
koticz fajnie,że wizyta się udała:)

lenusia tak jak dziewczyny piszą,ciąża ci służy!:)

ja tam nigdy nie mogłam określić siebie mianem chudzielca :S

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=53612 [/url]
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=43127 [/url]

12 lata 2 miesiąc temu #468630 przez aksa
aaaa miałam zapytać,zobaczyłam foteczki i zapomniałam :side:

mianowicie czy macie już upatrzone jakieś łóżeczka?bo ja oglądam na allegro i w sumie nie wiem..jak coś macie na oku to podeślijcie linka :lol:

12 lata 2 miesiąc temu #468637 przez lenusia7
dziekuje , choc i tak ciezko mi sie przyzwyczaić do moich 3 podbródków i łap Pudziana :D
Co do łóżeczka to juz chyba pokazywałam upatrzyłam w smyku caly zestaw mebli oto on: allegro.pl/show_item.php?item=2695122808

12 lata 2 miesiąc temu #468638 przez Depeche
Lenusia super wygladsz.

A u mnie dzis sajgon, wpadla bratowa z bratankami ( 3.5 oraz 2 miesiace). Ten drugi w zasazie lezal i pierdzial,ale starszy z moja mala rozniesli chalupe. Zrobilam im parowki w ciescie fransukim, a te nawet nie sprobowaly. Takie to sa wlasnie dzieciaki.

12 lata 2 miesiąc temu #468645 przez aksa
Depeche Ty jak czasem coś napiszesz to ja padam :lol: :lol: ten drugi w zasazie lezal i pierdzial

lenusia żadna z nas chyba nie może się przyzwyczaić do dodatkowych kilogramów :dry: a najlepsze przybieranie jeszcze przed nami..
a mebelki Twoje pamiętam dla mnie odpada bo nawet miejsca bym nie miała na taki zestaw,dla mlodego w pokoiku planuje lóżeczko,komodę, fotel i cos tam może jeszcze wymyślę bo mam malutki pokoik

12 lata 2 miesiąc temu #468646 przez Depeche
hehehe a co do lozeczka, to ja po mojej malej sprzedalam... nie sadzilam, ze wpadne za dwa miesiace. Dobrze, ze u tescio jest skladane turystyczne wiec to przywioze. Ja mialam Drewex Laura, bo dla LAury ;-). Takie z szuflada, ale mialo jeden minus , nie bylo wyciaganego szczebelka, a potem sie przydaje. Wiec jezeli moge Wam cos zasugerowac to szuflada + wyciagane szczebelki, jak maluch stanie sie juz bardziej samodzielny.

Lenusia, a ja co mam powiedziec. Zawsze bylam chudzina, nagle w ciagu dwoch lat przytylam 20 kg, nosze teraz r.40, a zawsze 36. Nie moge zgubuc wagi, bylam u roznych lekarzy, badali hormony , tarczyce i nic. Ja nie zmienilam nic wtedy w swoim zyciu, po prostu nagle sie spaslam. W zasadzie w glowie nadal jestem chuda, a tak na prawde to juz dawno nie jestem. Zle sie z tym czuje. Moze cycki bym tylko sobie zostawila.

12 lata 2 miesiąc temu #468654 przez lenusia7
Ja 1.5 roku przed ciaza bylam 3 miesiace na diecie dr Dukana . Pozniej raz w tygodniu robiam sobie dzien proteinowy i 10 kg w dol .Nie bylo efektu jojo . Teraz tez ciesze sie tylko z piersi bo wczesniej decha z przodu i decha z tylu obciac mi wlosy i chłoposzek :D

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #468657 przez andzia_zg
Na allegro sa bardzo fajne łóżeczka - bardzo podobne do tych które sobie upatrzyla lenusia Są z żyrafkami, misiami itp. Śliczne sa ale nie kupuję, bo mam łóżeczko po chrześnicy.

Tu są różne kolory:
allegro.pl/klups-lozeczko-safari-zyrafa-...ada-i2753856960.html
allegro.pl/hit-lozeczko-komoda-materac-z...mon-i2761135513.html

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 2 miesiąc temu #468665 przez Depeche
lenusia7 napisał:

Ja 1.5 roku przed ciaza bylam 3 miesiace na diecie dr Dukana . Pozniej raz w tygodniu robiam sobie dzien proteinowy i 10 kg w dol .Nie bylo efektu jojo . Teraz tez ciesze sie tylko z piersi bo wczesniej decha z przodu i decha z tylu obciac mi wlosy i chłoposzek :D

10 kg w doł i zniszczone nerki, ta dieta jest bardzo niezdrowa, ja niestety nie moge. Takie ilosi miesa to nie dla mnie.

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka