BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2013

12 lata 2 miesiąc temu #468134 przez lusiaczek82
witajcie
ale dziś paskudna pogoda aż się nic nie chce młody w przedszkolu stary w pracy a ja sięlenie :laugh: :laugh: w czwartek znów zobaczę mojego szkraba mam usg dodatkowe bo w zeszłym tygodniu lekarz nie dokładnie widział serduszko i dlatego umówiliśmy się na czwartek nie wiem jak ja zdąże bo wizytę mam na 12.30 a o 14 muszę odebrać młodego z przedszkola
Unbreakable ja mam suczkę wilczur więć jest dość duża też się obawiałam przy pierwszym dziecku zwłaszcza że ona nie przepadała za dziećmi kiedy wróciłam ze szpitala obwąchała małego i już nie chciała wyjść z pokoju ciągle przy nim leżała a jak mały płakał to ona zaczynała wyć także miałam taką elektoniczną nianie w postaci psa :laugh: :laugh:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 2 miesiąc temu #468135 przez lusiaczek82
a to jest właśnie moja darmowa niania :laugh: :laugh:

12 lata 2 miesiąc temu #468138 przez mamcia2013
hej Mamuśki :D

Kika chodź pożyczę Ci suszarkę Ty mopie :lol:

Gosia trzymam kciuki za Was :kiss:

Dziś wizyta na 15, mam nadzieję że zrobi mi obiecane zdjęcie siusiaka Dorianka :)

12 lata 2 miesiąc temu #468140 przez lusiaczek82
no może teraz się uda :laugh:
Załączniki:

12 lata 2 miesiąc temu #468147 przez kika1985
włosy wyprostowałam prostownica i jakoś wyglądam powiedzmy :/

a czekam właśnie w kolejce do gina ;)

ja mam też kota w domu i też jestem ciekawa jak będzie reagowała na nowego członka rodziny

12 lata 2 miesiąc temu #468153 przez mamcia2013
Kika dawaj znać po wizycie :)

Lusiaczek fajny psiak :)

Ja bym chciała kotka w domku ale jakoś się boję przy dziecku, a po drugie jak pójdziemy do rodziców to moja mama w żadnym wypadku nie chce kota w chałupie :)

12 lata 2 miesiąc temu #468162 przez Lafi
Witam kobitki:)

miało byc dzis u mnie słońce a tu pada, będe musiała zrobic ogień mój m pojechał do w-wy, od 2 w nocy się tłukł myslałam ze mu nogi z dupy powyrywam, co od okazywania czuć do malucha to potrzyma czasami ręke na brzuchu, zawsze mówi niech odpoczywa:)

Ania co ty kobieto wypisujesz!! to juz inne nie będzię:) nie przejmuj się mój m ostatnio mi powiedział że na imprezke to się zakulam:) a bo dostałam na 15 stycznia zaproszenie na impreze porzegnalną ponieważ jedna z pigułek odchodzi normalnie mi sie miło zrobiło:)

Kika a tak sie martwłas imprezą, a tu miałaśniezły ubaw:) pamietam w lipcu to jeszcze nei wszystkie wiedziały ze jestem w ciaży i tez miałyśmy spotkanie z pracy:) to ja polewałam, ale kobity miały zgon, jedna do domu nie umiałą trafic, druga prez płot przechodziła i sie na nim zawiesiła:)
lusiaczek super nianie masz:)

o 10 musze jechac bo młody jest na basenie, potem od razu zwijam go domu.

12 lata 2 miesiąc temu #468168 przez patrycja85
hej laseczki:)
beata-obejrzałam w końcu ten 5 odcinek. faktycznie fajną mają chatę:)
koticz-nasz synek też się uaktywnia ok 23. śmiejemy się że ma jakiś trening o tej porze:)
kika, mamcia-trzymam kciuki za wizyty
gosia-trzymam kciuki za konsultację!!!

a wiecie co?wczoraj właśnie po 23 jak już się położyliśmy mały właśnie miał trening i ułożyliśmy się tak że B lezał na brzuchu, a ja założyłam na niego nogę tak żeby dotykać go brzuchem i jak mały kopał to B czul jakby to jego kopał. czuł każde kopnięcie. spróbujcie koniecznie:) dużo śmiechu:))))

miłego dnia! ja się muszę powyginać na piłce bo lędźwia bolą:/

12 lata 2 miesiąc temu #468173 przez sylwia2
Unbreakable napisał:

aaaa dziewczyny, ja mam jeszcze jedno pytanie do tych z Was, które są na L4 ;)
Ja jestem na zwolnieniu od września, czyli jedną pensję wypłacił mi pracodawca a w listopadzie powinnam dostać kasiorkę pierwszy raz z ZUS -u. Kiedy mogę się jej spodziewać?

kika1985 trzymam jutro kciuki za wizytę ;)

Ja jestem na zwolnieniu z Zusu i teraz powinnam dostac 2 raz, na pierwszą kase czekałam rowny miesiąć mowili mi ze na pierwsze pieniądze trzeba tyle czekac ale teraz juz mija miesiac i jeszcze nie mam za poprzednie zwolnienie( tzn moze dzis juz przyszły ale w piatek jeszcze nie było kasy). wiec ok miesiaca od zwolnienia sie czeka.

12 lata 2 miesiąc temu #468180 przez Unbreakable
sylwia2 napisał:

Ja jestem na zwolnieniu z Zusu i teraz powinnam dostac 2 raz, na pierwszą kase czekałam rowny miesiąć mowili mi ze na pierwsze pieniądze trzeba tyle czekac ale teraz juz mija miesiac i jeszcze nie mam za poprzednie zwolnienie( tzn moze dzis juz przyszły ale w piatek jeszcze nie było kasy). wiec ok miesiaca od zwolnienia sie czeka.

To chyba czeka mnie chudy miesiąc w takim razie... Swoją drogą dziwne to troszkę, co tyle trwa? :angry:

12 lata 2 miesiąc temu #468183 przez lenusia7
Ja jestem na zwolnieniu od 2 .11 takze zus zaplaci mi dopiero w styczniu

12 lata 2 miesiąc temu #468185 przez sylwia2
no własnie nie wiem ale długo trzeba czekac, zobaczymy moze kolejna kasa bedzie szybciej jak na razie bity miesiac

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #468204 przez andzia_zg
Cześć dziewczyny

Ja w końcu się wyspałam.Nie ma to jak własne łózko :-) U rodziców nie mogłam zasnąć, w ogóle nie mogłam się ułożyć, bo brzuch mi przeszkadzał,a tylko wróciłam do domu to wtuliłam się w moją kołderkę i spałam jak zabita. Wstałam dzis przed 10 :P

Co do ruchów to mój Wojtuś tez sie uaktywnia wieczorem. Kładę się do łózkaaWojtek wtedy zaczyna kopanie. Wczoraj jak się polozylismy mąż się upierał, że mały na pewno spi. Nie chciał uwierzyć,że rozrabia. Dopiero jka połozył rękę na brzuchu i dostał kopa to uwierzył. I też tak mam, że jak on kładzie ręke na brzuchu to mały się uspakaja. A jak tatuś wtedy dumny hihi :P

kika mopiku daj znac jak po wizycie :-)

mamcia równiez trzymam kciuki za wizytę i za widok pisiorka Dorianka :-)

Gosia daj znać jak po konsultacji

lusiaczek ale masz fajową nianię :lol: to dobrze,że pies tak czuwał przy małym.Jest miedzy nimi więź. Ciekawe jak bedziesz miała teraz.Też marzy mi siew przyszłości labradorek...

Unbreakable mój mąż też nie rozmawia z brzuszkiem i też jedyne co to po powrocie z pracy zapyta jak Wojtek i to wszystko. Nawet zbytnio nie kladzie ręki na brzuch,bo mówi, że mały go nie kopie.Wczoraj było święto lasu,że z niedowierzania ze mały nie spi połozył ręke na brzuchu.A tak to nie robi nic.

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 2 miesiąc temu #468208 przez Beata 26
Lusiaczek - ja też mam psinkę, bardzo się boję jak będzie reagowała na Julka i na to, że nie dostanie już tyle uwagi co teraz. Ale muszę Wam powiedzieć, że teraz mnie moja psinka często irytuje - hormony - jak zobaczy kota, to strasznie do niego rwie, nie mam siły jej czasem utrzymać na smyczy - to jest trudne i mało fajne dla brzuszka. Poza tym boi się hałasów - i boi się schodzić po schodach, ale wchodzić wchodzi jak szalona. Nie wiem jak to będzie, ogólnie to łagodna rasa- golden retriever, ale jakaś ona ciężka w nauce czegokolwiek.
właśnie patrzy na mnie wielkimi oczkami! :)

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #468217 przez kika1985
tak więc dalej mamy dziewczynkę :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

rośnie zdrowo, wszystko rozwija sie prawidłowo:p niestety była odrócoa buzia do moich pleców i nie mozna bylo zrobić fotki , nie wiem ile miwrzy w calości bo lekarz powiedział że jest za dfuża i się nie mieści w aparacie, a zwazyć nie mógł bo z kolei był na to za mała ;) dziwny ten mój lekarz , no ale mam wymiary takie
BPD 5,64 cm
HC 20 cm
AFI 9 cm ale nie wiem co to znaczy

i mam tylko jedno zdjęcie przekroju główki właśnie

wynii w krwi i moczu ok żadnych leków brać nie muszę

i umówiłam się standardowo za miesiąc na 10 grudnia

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka